Ilije
|
Dobro jutro! Ja res je dobro jutro, saj nas je babi zbudila z obiskom ob devetih . Sedaj pa Ajda veselo počiva naprej, ker ji Iris pravljice bere IZVIRNO SPOROČILO: tintin Nayya: ne, na žalost nimam nič stikov s cimro iz porodnišnice. Je pa bila tudi ona meni fajn Hvala vsem za komplimente glede Vasje Mamice velikih otročkov - eno vprašanje glede plenic: naš Vasja ima cca 6 kg in okoli 60-62 cm. Plenice uporabljamo 3-6kg, zdaj pa ratujejo že malo majhne. Ampak 4-9 oz. 5-9kg so pa ful velike in ko je pokakan, je pokakan do sredine hrbta. Danes sem za probo v Mullerju vzela Pampers New Baby 4-7 kg in bomo videli. Očitno je naš otrok izvenstandardnih mer....kaj pa druge uporabljate, ki imate otročke takih mer? Jaz uporablja pamperske številko 3 (5-9kg), pa Ajda niti ni ne vem kakšna velikanka. Ima po moje blizu 5 kg. Dvojka ji je namreč stalno spuščala na bokih, tudi podnevi, ko je spala na boku je bila čisto premočena. Je pa res, da ko kaka ji pri trojki uide kaj ven (sam mislim, da bi ji pri dvojki še več), sam po moje je vzrok v tem, ker kaka na 4 dni in ko kaka, je količinsko za cel teden nazaj. IZVIRNO SPOROČILO: vanja.v Jst sem oddajo tud samo na pol neki gledala, k sem še eno žehto obesila . Bom v ponedeljek. Tud jaz nisem imela mira med oddajo. Sem si pa angleško verzijo vseh petih delov dol potegnala. Tko da bom te dele pogledala, ko bom imela mir. Mi je pa škoda, da lubi nima časa oz. ni doma ko je oddaja, ker bi se po moje kar nekaj naučil (npr. kopanja). žirafa jaz na žalost nimam pametnega nasveta zate in za Isabelo. IZVIRNO SPOROČILO: nicolina Prej sem ga umila, oblekla v pižamo, je jedel, ga dam v posteljico, čez deset minut si že rorokice tlači v usta. A mislite, da se ne naje dovolj pri meni? Me je kar malo strah, da imam premalo mleka. Tudi Ajda to občasno počne (skoraj vedno zvečer). Jaz jo dam nazaj na prsi, pa čeprav se včasih zvečer tako carkljamo tud po urco. Čez dan pa tudi, je lahko samo pol ure od tega kar smo nazadnje jedle in če vidim, da ima roko v ustih ji ponudim zizo in če vleče, vleče, če pa z jezičkom odriva dojko pa vem, da ni lačna, ampak samo raziskuje. No sam jaz vem, da imam dovolj mleka, ker mi non stop ven teče. IZVIRNO SPOROČILO: barika ja pa še to...danes zjutraj je imel moj mali mulc zamašen nosek, pa ga pogledam in on men kihne direkt v fris in se mi njegov smrkl prilepi na očala, jaz sem se tako režala , da so mi solze tekle,njemu pa nič jasno potem se pa čudiš zakaj se smejimo tvojim postom . p.s. tudi Ajda ima tak vrtiljak (ji ji ga je prinesel Miklavž), božiček pa še iz iste serije lok za na voziček ali ležalnik, naravnost obožuje obe igrački. IZVIRNO SPOROČILO: mamuška Kar seveda ne pomeni, da ne cartam, seveda cartam, tudi jokat ne puščam, ampak velikokrat je zadosti, če se usedem ob njega ali pred ležalnik in se greva "telovadbo" (ki je iz NFTH in mu zeloooooo pomaga), včasih mu afne guncam in se mu pačim, včasih pa ni druge, je treba v naročje. se strinjam... Pri nas tudi dostikrat pomaga, da jo nam na previjalno, jo razvijem in malce potelovadiva. Sam škoda, da jaz nisem bila nikoli v razvojni in nisem čist prepričana, da izvajam vaje pravilno. Ima mogoče katera kakšen link ali pa priporoča kakšno knjigo v kateri bi bile opisane vaje oz. telovadba dojenčka? Sicer pa še samo tole, kdo rabi tečno taščo, če ima mamo, ki rada 'pametuje'. Moja mami ima namreč zelo grdo razvado, da je Ajdina plenička polna že po 15 minutah in bi jo, ko je na obisku previjala non stop, ker polulana pač ne sme bit. Sploh ne razume principa današnjih pleničk!!! Aja in čiščenje noska z BV je po njenem seveda svojevrstno mučenje dojenčka... Mučenje je seveda tudi to, da Ajdi ne dajem čaja, ker upoštevam strokovna mnenja, da se otrok z dojenjem tako odžeja kot tudi naje... In če Ajda samo zakašlja, bi jo mogla kr prec k zdravniku peljat, da ji da zdravila... pa še bi se kakšna cvetka najdla. Včasih bi ji z veseljem kakšno nazaj rekla, a se potem rajši zadržim, ker v večini primerov je pa seveda zlata mami, ki mi pomaga tako pri likanju, zelo pogosto popazi na Iris in tudi Ajdo seveda brez skrbi prepustim njej v varstvo. lepo soboto vsem skupaj in vsaki posebej
|