mamuška
|
Dobro jutro! Kar se tiče mleka, prehajanja snovi ipd ob dojenju, je tale naslov zakladnica nasvetov, izkušenj, idej: http://med.over.net/forum5/read.php?94,4392815 tole je konkretno o tem, kako snovi prehajajo v in iz mleka. Ilije, jaz previjam vedno prbl, pol ure po hranjenju, tudi če že dremucka. Prej se ne splača, ker v 90% med hranjenjem (ni bistveno a se doji ali je po flaši) kakne, takoj po hranjenju pa tudi ne, ker pol bruhne nazaj, kolca se ipd. Počakam pl ure, da seobrok lepo poleže in pol previjem. Naš je danes star 6 tednov in kar imamo obdobja, ko ga zvija in nanpenja, kljub temu da zdaj dodajam Novalac AC, ki naj bi bil proti krčem in kljub temu, da je več kot 80% mleka mojega. DOji se še zmerj bolj bogo kot ne, še največ poje, če ga uspem priklopit, dokler še ni zares lačen in je res buden, kar pa je pri nas zelo težko. Če ni sestradan, pol spi in se ne da motiti, ko pa je zares lačen, pošizi daleč prej, predn iz mojih ogromnih dojk priteče toliko, da se njemu zdi vredno vlečt Pa imam mleka dost, ker si načrpam za cel obrok in še majčkeno ostane, samo vlečt je pa treba pošteno, torej bi on lahko še bistveno več povlekel ven, pa se mu ne da. Je pač nedonošenček in menda ima še lep čas pravico takole lenobico past Za nami je tudi prva razvojna amb, odrezal se je krasno, zdranica je ila čist navdušena, vseeno pa bomo imeli par epizod hendlinga in nekaj malega vaj, da ne bi razvil kakih napačnih vzrocev, za zdaj je pa super Napadi ljubosumja, ja! Naš 5.eltnik je moral prejšnji teden enkrat samkrat 5 min počakat, ker sem mlajšega ravno previjala in mi zabrusi, da je on pa sam in zapuščen, kot "ta zadnje ščene!" Mislim halo, najprej mi je šlo skoraj na jok, potem me je pa tudi tako pogrelo, ker je obtožba povsem neupravičena, ker je bilo to edinkrat, da je moral ta velik počakat, ker posrane riti res ne morem pustit na pol previte na previjalni - da sem ga nakurila na ta veliko. SVa šla skozi dan, pa potem skozi teden, kdo je kdaj koliko čakal in sva na koncu ugotovila, da je VEDNO čakal tamal, ne pa on. Se je potem opravičil in ga je bilo kar malo sram. Mislmmmmm!! Izsiljevat se pa ne pustim! RAzen pris panju -spet hodi k nama spat - niti nimamo večjih težav, kar lepo prenaša, se pa res maksimalno trudimo vsi, da ni nič prikrajšan. Toliko na hitro od nas. Vsem vam želim lepo nedeljo
|