Dajica
|
Pozdravljene mamice! že35-samo da ni nic hujsega! Super! Mamathea-tudi meni so v P rekli, da imam vdrte bradavice in naj dojim z nastavkom (sem z Avent-ovim, najmanjsi) in nama je kar slo. Ko je prisla babca na dom, sem jo vprasala, ce bom mogla zdej vedno z nastavkom dojit, pa je rekla, da sploh nimam vdrtih in naj kar probam brez. In sem res in nama je takoj slo, tako da zdej dojim brez nastavka. Se mi zdi super, da ne rabim vec nastavka, ker je bolj prakticno brez! Ko je bila babca pri nas v ponedeljek, en teden po rojstvu, jo je zvagala in rekla, da je ze pridobila porodno tezo+ 100g vec. Torej dojenje poteka ok. Jaz umivam ritko zaenkrat le z vato in vodo. Ponoci je ne previjam, nazadnje okoli enajstih- polnoci, potem pa spet zjutraj. Dojiva pa se priblizno 2x ponoci, cez dan pa na 2 oz. 3 ure. Me zaboli kot prve sekunde, ko se zagrize v bradavico, potem pa prav uzivam, ko jo gledam, kako pridno papa. Strije sem dobila po dojkah ze med , samo na spodnjem delu, po trebuhu pa samo okoli popka. Mi je prav cudno, ko je trebuh se tako mehak in se malo povecan, ga veckrat se pobozam, kot takrat, ko je bila Kaja se notri. Ampak pocasi se manjsa... Ceprav sem proti koncu nosecnosti ze komaj cakala, da bom koncno rodla, zdej kar malo pogresam trebuscek in brcanje v meni, ampak ne prevec, saj imam zdej soncka zraven mene. nayya-hvala ti, ker si ostale obvescala, kaj se je dogajalo z mano, ko sem bila v P in hvala za sms-e in vzpodbudo in cestitke vseh! Modrc imam jaz tudi iz Muellerja in sem kar zadovoljna z njim. Nosim ga podnevi in ponoci, pa se blazinice. Sivana jaz nisem bila in sem hvalezna babici, ker je pazila na moj presredek. Baje mi je full prizaneseno glede bolecin. Imam pa hemeroide, ampak se stanje izboljsuje. Umivam veckrat dnevno s hladno vodo in namazem z naravnim smrekovim mazilom, pa s prstom skusam vsakic "notr" porinit. Me pa se vedno boli trtica, tko da predolgo sedenje odpade. Plenicke-tudi jaz imam Pampres poljske (ko sem kupovala, nisem bila pozorna na to), pa se mi zdijo cisto ok, nic ne pride skozi. Toliko zaenkrat, ce se pa se kaj spomnim, pa se napisem... Pa se porodna zgodba v kratkem.
|