mamuška
|
IZVIRNO SPOROČILO: naraščaj IZVIRNO SPOROČILO: martita Spanje čez dan se pri nas prakticira samo na sprehodu. Drgač ništa. Mogoči ji kdaj rata zaspat po dojenju za kake 10 min...pod pogojem, da je ne dam iz rok. Sicer pa naša Maja zahteva too much pozornosti. Skozi ji mora nekaj dogajat. Ni dovolj, da me opazuje, kako kaj delam. Gledat jo moram v oči in se posvečat samo njej. Včasih se mi zvečer že kar trga, ker ne morem niti na wc, da ne bi protestirala. Zvečer se tej želji po pozornosti pridruži še malo utrujenosti in je mera polna. Upam, da se bo s časom malo unesla, ta moja tečnobica. Tole je pa skor tak kot pri nas, pa še na sprehodu ne spravi skup več kot 30min . Dans je bla taka tečka, nikakor ni mogla zaspat čez dan in pol mi je zaspala meddojenjem, sam ko sem jo odložla je blo pa konc . nimam ideje kak jo naj uspavam, ko vidi zibko al kinderpet, pa nano je konc sam da jo odložim se dere ko . joj moj mali cukarček kaj mi delaš Za tolažbo: naslednji otrok je bolj "priden" .....če te ob prvem vse ne mine. No, tak je bil naš ta velik: akcija od jutra do noči pa še ponoč, spal je max. 30 min v kosu, pa nič več od 8. tedna dalje. Od 11. mes naprej je imel še nočne more in groze, hodil, plezal na omare ipd (to še zdaj počne ) - v glavnem spali nismo 3leta ne podnevi in ne ponoči. Kok je to fajn, ko greš nazaj na šiht, ne sprašvat!!! Zato je pa pri 6,5 mes stal in prestopal in pri enem letu govoril ko ni nič "zamujal" s spanjem Tale drugi je čista pesem: kamor vržeš, tam spi, spi v avtu (kar prvi NIKDAR ni), spi v cizi, spi v svoji postelji, v drugi postelji, na tleh, če je treba, eno uro je buden, eno uro spi, spi ponoč (večinoma )in predvsem SAM zaspi, brez vseh afenguncaja, ujčkanja, pojčkanja, pestvanja itd itd - moram nehat hvalit, če ne se bo zihr takoj pokvaril. Žirafa hudič gr ezmerom na ta velik kup srat Upam, da se kljub slabim napovedim vse veliko bolje izteče. Debeluška - pesti so stisnjene - čimprej poročaj!!! Selitve pa to - ne mi spominov obujat. Po stari slovenski tradiciji, sem jaz že 2 x pogorela (3 x preselit=1x pogoret ) Zej grem pa še mal spat, dokler se sploh še splača.