|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrske levinje 2007
9.12.2007 19:55:35   
mama11
IZVIRNO SPOROČILO: nicolina

Me pa nekaj drugega zelo skrbi. Včeraj ko sem se tuširala, mi je najprej kar v strdkih šla ven kri, potem sem pa nekaj zatipala in mal potegnem, pa čutim da kar nekaj polzi ven. Ne pretiravam, ampak to je bilo dolgo sigurno kakšnih 10 cm, kot strdek krvi, sluzasto.... ne vam vam točno opisat. Sem se ful ustrašla. Še skos krvavim tudi danes, kar tako živo rdečo., je pa 11. dan po porodu. a mislite, da mi je kaj noter ostalo? Sem rekla, da bom juter kar svojo G. poklicala, če bom še močno krvavela.

Nicolina, nič čakat, sploh pa ne na G, ker ti prvih 6 tednov po porodu pripada še oskrba v porodnišnici. Takoj pokliči (kot ti je že svetovala tudi Ninočka) in se posvetuj, če ne bi bilo dobro, da ti naredijo UZ maternice. Jaz sem imela en 4 cm strdek in malo več sem v 2. tednu še krvavela, pa me je hotela tja poslat kar naša patronažna. Potem se je v nekaj dneh sicer umirilo, ampak tile strdki in kosi pri tebi zvenijo precej hujši.

Mamuška, ful hvala za tvoje nasvete glede dojenja. Pri nas sicer teče OK, ampak imam pa ves čas dvome in skrbi glede tega, ali bo dovolj, ali sem dovolj spila, počivala, ... Še dobro, da moj user posted image  ve, kako pomembno je, da se glede tega ne obremenjujem in da me vedno ustrezno pomiri. Škoda, da nisi prej napisala za Tommee Tippee, ker sem že nabavila Aventovo pumpico (kako neverjetno drag je takšen kos plastike!!). Sicer si ne pumpam redno, ampak le občasno. Načrpam pa potem, ko se ona na dojki naje, lahko še kakšnih 10, največ 15 ml. Shranila sem pa mleko doslej le 1x, ko sem se cel dan po dojenju trudila s pumpanjem in pridobila 40 ml. To je zamrznjeno za "hude čase". Bom še ponovila, ampak mora biti pravi dan - to je, ko bom čutila, da imam ful mleka.

Prsne blazinice imam sama bolj zaradi tega, da mi lanolin ne zamaže modrca. Še vedno se trudim in bradavice mažem po vsakem dojenju, ker mi jih včasih ful zmrcvari (saj sem že pisala, da občasno otresa z glavico kot morski pes). Mi je pa parkrat ponoči, ko je manj zahtevna glede dojenja, tudi že namočilo blazinice, enkrat pa celo tudi modrc.

Kanarka, jaz sem naši vetrovne kapljice dala že v 2 tednu. Zdaj že več dni ne, ker me je ful zmotilo, da so tako sladke. Bi ti pa mogoče svetovala (če se boš še trudila z dojenjem), da si bradavico namažeš s kakšno kapljico - naši sem 1x dala eno kapljico na dudo, pa jo je potem besno sesljala 10 min. Mogoče bi se s tem navadila na bradavico in postopno povečala proizvodnjo mleka. Je pa res, da če imaš veliko letanja naokoli in ne počivaš in piješ dovolj, ne bo zaleglo.

(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 426
9.12.2007 20:05:38   
Tanayya29
No,naj vam samo povem,da pri nas napredujemo glede dojenja.Danes je samo zjutraj pojedel dodatek(40)potem pa nič več.Sem full vesela,sicer se zbuja pogosteje na uro in pol,no sedaj spi že 2 uri,in bom poskusila tudi zaspat brez dodatka...

mamuška super si napisala glede dojenja,meni je tudi v porodnišnici pomagal dactaryin,da je sploh zagrabil.

nicolina si poklicala in se pozanimala?

lep večer!

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu mama11)
Neposredna povezava do sporočila: 427
9.12.2007 20:08:38   
mama11
IZVIRNO SPOROČILO: mamuška

Meni je v veliko pomoč tudi sprej za v nos sintocynon, ki vsebuje hormno oksitocin, ki sproži in vodi porod, hkrati pa zbira tudi mleko, da se lepše poceja in otročku ni treba toliko vleči. Zame je ZAKON. Ni škodljiv in se ga lahko uporablja poljubno dolgo.

Aja, pa še tale sintocynon - meni so ga predpisali v porodnišnici, ker imam precej trda prsa in se je mleko težje pocejalo, kar je tamalo utrudilo prej kot se je lahko najedla. In preden sem se obrnila na sestre v P sem imela dva zelo težka dneva. Sem ga po enem tednu nehala špricati, ampak je pa ful pomagalo in ga imam še vedno na zalogi, če bi prišlo do kakšnega težjega obdobja. Priporočam!

Sonchek - glede pediatrov - sama sem zadnja dva meseca nosečnosti zbirala priporočila s strani več mladih mamic, ki jih poznam, in imela seznam 5-ih imen in telefonskih za mojega, da je po rojstvu poklical in poskušal tamalo vpisati pri njih. Žal so bili vsi zasedeni, nekateri pa so jo bili pripravljeni vzeti na koncesijo (39 evrov za vsak pregled). Potem smo se vpisali pri pediatrinji v naši občini; šele po pregledu bom ocenila, ali sem zadovoljna ali ne - torej naslednji četrtek.

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 428
9.12.2007 20:32:48   
zirafa76
pozdrav se od mene na hitro ker ravno spi..smo tudi imeli zanimivo popoldne, ampak sedaj sem jo uzela v posteljo, je zaspala pa sem jo kar tam pustila...

DOJENJE...jaz sem imela le eno na misli pred porodom....DA BOM DOJILA in kot so ze vse povedle, je psiha res pomembna, spocito telo..no, vsaj pol urce tu in tam ter tekocina..Jaz sem namrec takoj ko sem jo lahko sla pogledat tretji dan,pristavla, pa nisem imela pojma kako, kam in kje drzatuser posted image , vem samo da sem ji to bradavico tlacla v usta, pa pride sestra in mi se pokaze zraven, pa me je pohvalila..no, uspelo je, takoj je zacela vlecit in po vsakem podoju sem crpala in iz 5ml smo do odhoda domov prisli na 40ml nacrpanega mleka..nekaj je bilo in se sedaj vztrajam..je res, da vcasih malo zmanjka in dodam, pa predvsem ker se vedno tu in tam psihicno omagam in jocemuser posted image ,zaradi Sofije in vsega in je mleka takoj manj...Tako da lahko potrdim..PSIHA dela ogromno...tako da vztrajanje, ce pa res ne gre, pa tudi ne bo greh, ce na flasi gor zrastejouser posted image ..ceprav dojenje je najboljse...

Mi imamo se vedno tezave z ritko,,jutri moram poklicat pediatra...ubozica..so se prav naredili fleki okrogli..niso izpuscaji vec....user posted image

PROSIM VAS ZA NASVET.....Sem zbolela, imam hudo bolece grlo, vrocino, ki si jo zbijam z tabletami ter splosno se slabo pocutim..Ker vecino zdravil ne priporocajo v casu dojenja, antibiotikov verjetno se ne bom dobila, me zanima, ali naj prekinem z dojenjem, jem dva dni pripravke ter ji dajem flasko ali kaj naj??? Ali bo dobila tudi kaj od mene, ce jo dojim????Povejte mi kaj iz izkusenj...

za sedaj papa

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu mama11)
Neposredna povezava do sporočila: 429
9.12.2007 20:35:53   
naraščaj
Čujte punce ali obstaja možnost, da se mi je na bradavici zamašil mlečni vod, opažam namreč belo piko, ki me čedalje bolj boli. In kaj narediti za odmašitev?

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 430
9.12.2007 21:15:31   
Ilije
hej!

samo na hitrco, da vas pozdravim in poskušam dati kakšen odgovor.

zirafa ti kar pojdi k zdravniku. hikoncil lahko jemlješ tudi med dojenjem ali v času nosečnosti.

naraščaj če imaš zamašene žleze pomaga tuširanje in masaža dojk pod vročo vodo; bela pikica na bradavici je pa lahko tudi znak za glivice oziroma soor, zato ti predlagam, da si pozorna, če ima tudi tamala bele pikice na jezičku, ustnicah ali po riti. je pa to ena takšna nadloga, ki če jo enkrat dobiš se je potem zelo težko znebiš, vsaj pri iris sem imela cele tri mesece s tem težave.

lepo se spočijte in upam, da bom jutri imela kaj več časa tudi za RR.

Lahko noč

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 431
9.12.2007 21:57:13   
kanarka
Ja Mamuška...z vsem se popolnoma strinjam s tabo. Še sama nad sabo sem presenečena, kako obremenjena sem po porodu. Prej sem bila zelo flegmatičen človk, zdaj se pa praktično ne prepoznam.
Res sem pa zelo obremenjena z njeno nogico in vratom. Pa še vetrovi jo cel dan matrajo in kriči praktično cel dan. Ne vem več, kako naj ji pomagam. Potem pa še dojenje in ...skratka rezultat je tu. Ne utegnem črpati in jo tolažiti.
Sej po vseh vaših vzpodbudah, si še vedno želim in si mislim, ah...sej lahko brez pritiska poskušam...in tudi še bom. Bom videla. Ne bom se več obremenjevala ali bo ali ne bo. Pač bo kakor bo.

Kapo dol pa vsem, ki skrbite za več otročkov. Šele danes vem, da je to res zahtevno in tudi nagrajujoče.

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 432
9.12.2007 22:13:26   
mamuška

IZVIRNO SPOROČILO: naraščaj

Čujte punce ali obstaja možnost, da se mi je na bradavici zamašil mlečni vod, opažam namreč belo piko, ki me čedalje bolj boli. In kaj narediti za odmašitev?

Ja, lahko se ti je. Č eje pika taka "mastna" in j ev bradavici, je lahko to - to. Meni se je že parkrat, pasem uporabila tehniko izstiskanja mozoljev, samo veliko bolj nežno. Z dvema krpicama skušaj to piko iztisnit, meni je šel ven tak bel črviček, kot pri mozolju. Še 2 x se je ponovilo, zdaj je pa mir.  lahko pa je tudi soor in ta je res user posted image user posted image . Pomaga daktarin, kolikor pomaga, pa da malemu sesalčku očistiš ustka s krpico, namočeno v sodo bikarbono. Zdaj grem pa psat.

kanarka, skušaj čimbolj flegma gledat na vse skup, vse jemlji kot en poizkus, v katerem nimaš kaj zgubit, kvečjemu lahko nekaj pridobiš. Če bo, super, če ne bo, pa tudi ne bo konec sveta.

Dva sončka svetita v naši galaksiji!

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 433
9.12.2007 22:14:31   
potepinka
Dober veečer

No končno malo časa za RR,da sploh ne govorim kakšen dan je danes za nami.Mark cel dan ni spal nič zadremal za 5-10min to je pa tudi vse.Jokal kar naprej da je že zdajle zvečer bil čist zahripan,nisem vedla ali je lakota ali krči al kaj pa vem.No zdajle spi.Končno bomo videli kako dolgo.Ga je ati uspaval ker meni ni ratal.

Jah podobne težave,danes zvečer še dojke z nastavkom ni hotel več vlečt tako da sem si morala iti črpat.Mleka imam zdaj v eni dojki 80ml tamali pa noče vlečt.Lahko si mažem vetrovne kapljice na brdavico,pa nič,z nastavki je zdaj 14 dni šlo vredu danes se je pa še tu  jokal in sploh noče vlečt.Jaz nevem kaj še naj naredim,da pa si za vsak obrok črpam pa lahk sam znorim ker to pa traja v nedogled.Prej mleka nisem imela zdaj ga imam pa vlečt noče.
V glavnem danes sem adijo križ me boli za znoret,no upam da nisem preveč pojamrala samo morala sem si malo dušo olajšat.

Jaz še tudi imam čisčo pa bo jutri že 1 mesec.Je sicer manj,tako da sem na dnevnih vložkih,ampak še kar traja.

mamuška-ful lepo si opisala glede dojenja.

nič grem spat bomo videli kakšna bo današnja noč,upam da dobra.

LAHKO NOČ

Življenje je plamen, ki v lastnem ognju izgoreva, vendar vedno znova vzplamti, ko dete se rodi.
--------------------------------------------------------------------------------
Sara(07.09.1996)Mark(10.11.2007)

(odgovor članu kanarka)
Neposredna povezava do sporočila: 434
10.12.2007 9:55:50   
naraščaj
Jutro.

user posted image  za vse.

Mi smo spali še kar, raj ne šinfam, da ne bo še slabš user posted image
Zdele pa mi že spet spi.user posted image user posted image

Mamuška in Ilije, hvala za odgovore glede bele pike na bradavici. Snoči sem po hranjenju Taje (jedla 2x v uri in pol iz ene) šla še s črpalko zbrizgat mleko (nateklo še cca 100ml). Opazla sem, da je proti koncu pa začelo teč tut iz tiste bele pike, do takrat pa ni. Pred črpanjem sem se stuširala s fajn vročo vodo in si jih mal pomasiala. Tud tisti trdi del na prsi je zginil. Sicer pikica še ostaja sam boli pa ne več tok, še vedno ni pa tak fejst. Pri Taji pa nisem opazla, da bi mela soor (po ustih).

Čeprav, so se ji pa  v zadnjih dveh dneh na obrazu pojavli beli mozolji. Najbol po čelu tut po ličku in ma precej rdeč tist predel. Začelo se je po kopanju oz po sprehodu. Pa nisem nič tazga jedla. Zdaj bom probala dva dni brez mleka user posted image user posted image user posted image
Drugač pa ma ostalo kožo čisto, razen, da se ji še vedno lušči.

Tut mene ful boli križ, ja vem to je od nošenja tamale in nepravilna drža. Saj se bom utrdila.

Nč grem posodo pomit, se pol javim.

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 435
10.12.2007 10:26:02   
nicolina
Naraščaj, hvala za kavico in tudi jaz vam pošiljam eno veliko user posted image . A ve pijete kavo? Jaz, odkar sem prišla iz P, mi ful diši, prej v nosečnosti je sploh nisem pila. Spijem jo zjutraj, pa je ok, Tina nič ne črviči.

No, pri nas je bila kr mirna noč, sicer se mi zdi, da je kar pogosto jedel, ene 4X ponoči, ampak je potem v enem kosu zaspal po 2,5 uri. Čeprav je kar dosti vlekel, sem imela zjutraj prsa čist polna. No, pol je eno čist spraznil, zdaj pa spi. user posted image

Naraščaj, upam, da se ti bo to lepo uredilo.
Jaz pa kličem že eno uro v P, da jih vprašam za tole mojo krvavitev, pa se nihče ne javi, bom še kar vztrajala ali bom pa svojo G. poklicala.
Moram še pediatrinjo poklicat, da se naročimo v posvetovalnico.

Grem mal pospravit... se beremo

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 436
10.12.2007 10:47:39   
makica
Meni so se pa verjetno na bradavicah pojavili glivice, vendar aktarin gel ne pomaga kaj preveč. lana sicer po ustih ga nima jih ima pa po riti. Te nadloge se ne znebiš dolgo. Sem pri prvem isto fasala in je obup. Boleče bradavice ves časuser posted image . To je bil zudi eden od razlogov, da sem prvič hotela nehat dojit in sem vstrajala 8,5 mesecev, potem pa sem si oddahnila da je bilo konec.

Za vse tiste ki ne morete iz različnih razlogov dojit naj vam samo povem ne se obremenjevat. Potrudile ste se, vendar če ne gre pač ne gre. Vse pa ima tudi svoje prednosti in slabosti. Res je materino mleko najboljše, vendar pa imate prednost, da vašega user posted image nafutra tudi kdo drug. Jaz sem si že črpala mleko in ji je dal mož po flaši, pa noče flaše zagrabt in tako ne morem nikamor brez nje ali pa vsaj pogoj da pridem kmalu nazaj. Pa bi tako pasalo da  se kdaj malo odklopim in grem. Da ne govim o odvajanju cartanja na joški. Prva je imela tak sesalni refleks, da sem jo komaj odvadila da bi se na tak način crklala Pa je imela dudo , vendar smo se vseeno ponoči zbujali. Ko naj bi dlje ponoči spali se je zbujala še prej. Dokler nisem ukinila dojenja in uvedla flašo adaptiranega mleka. Za flašo se je zbudila točno 2 noči in od takrat je spala celo noč.

Sedaj pa Lana želi enako. Podnevi jo nikoli ne uspavam na joški in zaspi brez dude v naročju. Spi ful veliko, včeraj 2 x 3 ure in enkra 2,5 ure. Je potem zvečer malo zasračkala, ker je en del dneva pač mogla bit budna,  vendar se je tudi ponoči zbudila po 4 urah se najedla in sve obe zaspali. Ko pa sem jo hotela po eni uri prestavit v njeno posteljico se pa je začelo. Zvijanje, napenjanje, kakanje, bruhanje in tako 1 uro. Je potem spala do 7.30 in nato sem jo nahranila v postelji, da sem še malo pospala pa sve spet obe zaspali. Jaz sem ob 10 vstala ona pa še spi v moji postelji. Je tako enostavno preživet take noči, vendar je spet ne bi rada navadila, da spi pri meni. Vsakič si rečem ji bom dala jest sede in nato v posteljo, vendar to kar nekaj časa traja in vedno se potem uležem in še zraven jaz zaspim. Bomo videli kako bomo to uredili.

Lepo se imejte

(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 437
10.12.2007 11:11:41   
potepinka
Dober dan

No danes je Mark star 1 mesec,ja je kar hitro minilo

Ponoči smo spali kar vredu 2X se je zbudil,glede na to da čez dan nič ne spi.Danes je ista pesem,je čist zahripan od včerajšnjega joka in šravfanja.Verjetno bom zamenjala mleko Novalak,četudi ga samo od 30-60 spije ga po njem ful zvija.Se še morem odločit katero mleko bom vzela kot dodatek.Ali katera pozna Milumil,ne vem nekateri ga hvalijo,pojma nimam kaj mu naj zdaj dam.Novalak za koleke baje nič ne pomaga.

Dobro šibam se že oglaša,ja 15 min spanja je zadost

Življenje je plamen, ki v lastnem ognju izgoreva, vendar vedno znova vzplamti, ko dete se rodi.
--------------------------------------------------------------------------------

(odgovor članu makica)
Neposredna povezava do sporočila: 438
10.12.2007 11:28:14   
nemrak
user posted image user posted image ,
potepinka, ali imaš navadni Novalac???
Jaz imam Novalac AC1 (proti krčem) in ji je pomagal. Sedaj jo že par dni nič ne zvija in ji tudi vetrovnih kapljic ne dam več. user posted image . Ga pa zvečer mešam z NF (nočna formula) in mi spi  od cca 22-5. Včasih več, včasih manj.
Upam, da se ne pokvari, ker jo preveč hvalim. Ponavadi je tako.
Sem pa videla, da jo muči luna. J ebila dva večera nevzdržna. Ne jesti, ne spati, ne ležati.... Nič ji ni pasalo. Hvala bogu, ko pa zaspi, pa spi.

Se je zbudila, greva malo ven.

(odgovor članu potepinka)
Neposredna povezava do sporočila: 439
10.12.2007 11:48:33   
potepinka
nemrak-Ja imam Novalac 1,zgleda da je navadni.Mah navem kaj še naj.Ali potem praviš da pomaga proti kolekom,kako pa potem mešaš razmerje za zvečer?Ker meni mark dodatka spije samo včasih 30ml,včasih pa 60ml odvisno kolk imam svojega  mleka

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 440
10.12.2007 11:52:21   
naraščaj
punce  a mislte, da so ti mozolčki po obraz lahk od mraza al pa od kremice, ko sem jo namazala preden smo šli ven? A jo lahk s čim mažem. mami mi je rekla, naj ji umivam obraz s kamilcami?!? pojma nimam, ful me moti. če ma kera kak predlog kaj bi to blo oz kak pomagat na plan z idejo.

A bi vseen šla ven??

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 441
10.12.2007 11:57:39   
Tanayya29
naraščaj teli beli mozoljčki...to se jim samo koža čisti.najbolje nič mazat.po 2 mesecu to izgine,navadno.
Moj jih ima tudi,je pravi pubertetnik.
Ven pa le pojdi.

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 442
10.12.2007 12:41:09   
martita
Pozdravček še od mene!

Danes imam pregled pri G! Prav nič se ne veselim, ker mi še ni do tega, da bi mi kdo šaril tam spodej...user posted image

Rabim en nasvet in sicer naša ima zadnje dneve kar hude krčke. Poskusila sem ji že dajati čajček, vendar ga ne zna pit. Če ji ga z žličko zlivam v usta, se začne kar dušit, pa tud trajalo bi celo večnost, preden bi na ta način kaj popila. Z dudo je še slabše...sploh ne začne vlečt, če pa že, se tud skor zadavi, sej je redkejše od mleka in zgleda da bolj teče...mam pa trenutno najmanjšo luknjo na dudi. Tud okus ji zgleda ni všeč, ker se tako skremži, da je joj!!user posted image Bom danes prašala še v lekarni, kaj priporočajo.

Drugače smo kar v redu. Še vedno mi ne zaspi pred 23 ali 24h, pol pa se zbujamo na ene 3 urce, v drugi polovici noči še raje na 2, tako da prav zavidam tistim, ki jim otroček spi 5 ali celo 6 ur v enem kosu.user posted image

Mozoljčki se umirjajo, nam pa laski izpadajo...mamo zdej doma eno plešasto pubertetnico! user posted image

Nič punce, se grem jst počasi rihtat in potem proti LJ. Upam, da bo po pregledu kaj časa za šoping. Žal se ne spravim v nobene hlače od prej, čeprav mam sam še 4 kg viška. Sem prej nosila same bolj ali manj oprijete stvari in zgleda, da se vsak kg pozna...pa tud kosti so zgleda mal drgač. A gre to sploh še kdaj na mesto??

Lep dan.
martitauser posted image

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 443
10.12.2007 13:12:13   
scubadiver
Ojla punce,
za nami je spet kar naporna noč. Lana je spala od 9h do polnoči, pa potem od polnoči do treh, od treh do šestih zjutraj pa ni in ni hotela zaspati. Sem jo nahranila, previla, nosila okoli, ji pela, prigovarjala, cartala pa nič od nič. Ko sem ob šestih obupala in sva šli obe spat v najino posteljo, pa mi je na rami zaspala kot top. Ampak to me je prav strah prakticirat da se ne bi kakšna nesreča zgodila user posted image .

Imam pa eno vprašanje. Dojim z nastavkom ker mi noče zagrabit bradavice brez njega. Ima pa uboga punca že čist požuljeno ustnico od tega. A katera kaj ve kaj bi pomagalo? Če sploh kaj da bi to zginlo. Sicer nimam občutka da bi jo bolelo, ker vleče kr pridno kadar jo spusti ihta da sploh vleče :)) 

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

(odgovor članu martita)
Neposredna povezava do sporočila: 444
10.12.2007 13:45:14   
mama11
IZVIRNO SPOROČILO: scubadiver
Imam pa eno vprašanje. Dojim z nastavkom ker mi noče zagrabit bradavice brez njega. Ima pa uboga punca že čist požuljeno ustnico od tega. A katera kaj ve kaj bi pomagalo? Če sploh kaj da bi to zginlo. Sicer nimam občutka da bi jo bolelo, ker vleče kr pridno kadar jo spusti ihta da sploh vleče :)) 

Živjo Scuba, sesalni žulj je čisto normalna stvar - tudi naša ga ima - naredi se pa na sredini zgornje ustnice. So nas na to opozorili že v šoli za starše.

Tamara že tri ure spi, kar je po dveh dneh brez spanja prav nenavadno, jo ves čas hodim gledat, če še diha. Najbrž je zadnje dni res bil vpliv lune, še dobro, da je ponoči spala več ali manj kot ponavadi. Ko se bo pričela prebujati, jo bom previla in nahranila, potem greva pa na en konkreten sprehod. Čeprav bi mi bilo bolj všeč, če bi bilo še manj megleno...

Hvala za info glede belih pik - meni po konkretnem dojenju na levi dojki cel vršiček postane bel, jo vedno namažen z lanolinom in potem do naslednjega dojenja izgine. Mislim, da je bolj občutljiva kot desna, ker pristavljam na obe enako.

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 445
10.12.2007 13:51:44   
scubadiver
Mama11 hvala za odgovor okoli žulja. Sej vem da je to normalno, so nas tudi opozorili v MŠ ampak LAna ga ima čez celo spodjo ustnico, zato bi rada kaj ukrepala ker se bojim da jo boli oz se bojim da bi se nehala dojit, sedaj ko končno zdrži po 15 minut na vsaki joški, pa čeprav ji moram potem še vedno veliko dodat. Ampak to je že kar lep napredek, da imam vsaj toliko mleka da se je njena potrpežljivost toliko povečala.

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

(odgovor članu mama11)
Neposredna povezava do sporočila: 446
10.12.2007 14:49:18   
ninocka
DA vas razveselim s svojo porodno zgodbo user posted image user posted image
Iz Lj sva štartala 5:40, ko sva prišla v Postojno, so me najprej dali na CTG, potem pa so user posted image poslali za 1 urco na kavo, men pa so nardili klistir, "popravek" britja in pa tuš, vmes sem še izpolnila in podpisal en kup obrazcev. Oblekli so me v uno filmsko haljo (ko ti rit ven gleda), pol pa v posteljo in me priklopli na CTG in dali infuzijo (kar pa se je izkazalo za eno težjih stvari pr meni, ker kr nikakor ni hotla tečt po žili, tko da so mi jo ene 3x prestavli, preden je blo OK). Sledila je še standardna procedura (razni vprašalniki in preverjanje informacij iz materinske knjižice), potem pa čakanje na porod. Pred mano je bila še ena mamica (kasnje je bila moja cimra). Vmes so potem mel še en nujen poseg v operacijski, zarad česar se je čakanje na porod podaljšalo.
Skoz sem bla dobre volje, z mojim sva se še ful hecala in zaebavala, nič me ni blo strah, samo vesela sem bla, da bom kmalu meli še enga škratka.
Potem je šla not končno cimra, midva sva ful spremljala potek poroda, da sva vedla kaj naju čaka. In so jo odpeljali noter na priprave, njen mož je mogu počakat zunaj, kasnje se je pa lahko pridružil porodu. No in priprave na njen porod so trajale kr neki časa - men se ni zdel tolk dolg, moj je pa skoz govoru, kaj tolk mečkajo. In ko je to že ene 150ič ponovu, sem mu rekla, da se men ne zdi tolk dolg, on pa pravi: To je tko, kot da greš k mesarju po zrezek, pol pa stojiš 1 uro v vrsti Jst sem skor s pojstle padla, tolk sem se začela smejat. Se mi zdi, da je še CTG začel kr neki kazat
Potem sva pa slišala jok dojenčka in so ga prinesli ven (sem ful stegovala vrat, da bi ga vidla). Ko so ga dali cimri v naročje, so mi kr solze pršle na oči, istočasno me je pa ratal tolk strah in tolk mi je adrenalin narastel, da sem se začela ful trest.
Neki čez 11 so me odpeljali v operacijsko, sem mogla po enih 2 stopničkah  zlest na mizo (ginekološko, jst sem drugač mislila, da delajo CR na operacijski mizi ), sem komi gor prlezla. Potem so mi spet naštimoval ene stvari, anestezist me je pa tipal po hrbtenici (sem sedela). Babca mi je rekla, da naj dam noge narazen, trebuh med noge, hrbet pa naj izbočim kot muca.  Mal me je bolj na rob posedla, anestezist je reku, da sem preveč naprej, me prijel za boke in mal potegnu nazaj in naslednjo sekundo nisem čutla nog. Sploh nisem čutila, ko mi je dal spinalni blok. Potem so me poležali, začeli mazat z jodom (jst sem se še zmeri tresla), dali so mi neki proti slabosti, pa mi je slabo ratal, pol so me pa obrnili  oz. zarotirali mizo, da sem ležala postrani (kot na boku). Dobila sem paravan, not je pršu moj in se vsedel pri moji glavi in me božal. Sem ga skoz spraševala, če je OK, da mu ni slabo in če se ne počuti dobro, da lahko gre ven. CR mi je delal dr. Likar, vse skupi je blo konec v parih minutah. Čutila sem pritisk na trebuh in ko so Rubna vzeli ven (ob 11:57). Potem so mi ga takoj pokazali, vprašali za ime in odnesli spucat. Moj je šel z njim, mene so pa zašili.
Pol so me pa peljali v intenzivno, vmes smo se še ustavli pri user posted image in pikcu, sem ga dobila v naročje za polupčkat in poslikat, potem sem šla pa jst na intenzivno, user posted image domov, Ruben pa na otroški oddelek.
Po porodu sem se počutla ful OK, se mi je zdel kot da bi dala čez neke vrste naravni porod, ker sem bla takoj prisebna. Edino tresla sem se še zmeri in to še kar kakšno uro po porodu. Rubna sem dobila v sobo potem popoldan in je bil kr neki časa pri meni.

Pa še ena "smešna" iz porodne: anestezist me je čist skoz spraševal, če je z mano vse OK. Jst sem skoz govorila JA (ker je res blo), sama pri sebi sem si pa mislila, kaj mu je, da me tolk sprašuje (skor vsake 1/2 minute). Ko sva se potem o tem pogovarjala z mojim, je pa rekel, da sem skoz oči obračala in so mislili, da bom skupi padla in so me zato tolk čekirali.  Je to opazla ena sestra, ki je stala pred mano in rekla anestezistu, ta me je pa pol skoz spraševal.
In zakaj sem obračala oči? Ker so ble direkt nad mano luči in sem gledala gor, če se kaj vidi, kaj se dogaja na drugi strani paravana (se ni vidlo), ne pa zato, ker bi mi blo slabo

OK, po moje je to za en post dost napisan user posted image user posted image Ostalo pa kasnje, grem bubija pogledat kaj dela user posted image

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

Neposredna povezava do sporočila: 447
10.12.2007 15:34:54   
Tanayya29
Jaz sem dodala v albumček nekaj fotk od Taja,geslo je danaja.

Napisala bom pa kasneje kaj.

Lep dan!

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 448
10.12.2007 15:50:34   
naraščaj
Nayya, ker vem, da si ti vzgojitlca, bi mela nekaj vprašanj zate glede pesmic in pravljic. Sama nimam pojma kake pesmice ji pet (sploh nobenih otroških se ne spomnim - katastrofa), pa bi ji ful rada kaj zapela (brundala user posted image ) al pa kako pravljico povedla, prebrala.
Kaj je kaj takega primernega in kje bi to našla. Če je možno kaj na spletu al pa če mi ob prilki svetuješ kaj kupt, ker se moram itak najprej jaz naučit user posted image user posted image .

Naša ga danes kr neki biksa. Spala je je vse skpi dobro uro in pol dopoldan. Sav okol pol enih šli ven za kake pol ure (v vozu je gledla ko čuk), pol pa tut ni zaspala, skoz visela na zizi, men se je že mešalo. Pa je zadremala za 10min in se spet zbudla. No mal prej je zaspala  - upam, da bo kaj dalši spanec, se grem še kr jaz mal ulešt, ker sem čist povožena. Itak pa čakam user posted image , da pride domov in prinese kosilo od moje mame. Sem že ful lačna.

ninočka, faj si napisala svojo porodno zgodbo. Super je šlo.

Naša ma tut ful izrazit žulj na ustnici, pa saj se ploh ne čudim, če kr gor visi user posted image user posted image .

No mozolčki pa so še zmer fajn prisotni. Kok časa pa zna to trajat - čiščenje kože (če je to to), a kera kaj ve??

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 449
10.12.2007 16:06:42   
Ilije
IZVIRNO SPOROČILO: scubadiver

Mama11 hvala za odgovor okoli žulja. Sej vem da je to normalno, so nas tudi opozorili v MŠ ampak LAna ga ima čez celo spodjo ustnico, zato bi rada kaj ukrepala ker se bojim da jo boli oz se bojim da bi se nehala dojit, sedaj ko končno zdrži po 15 minut na vsaki joški, pa čeprav ji moram potem še vedno veliko dodat. Ampak to je že kar lep napredek, da imam vsaj toliko mleka da se je njena potrpežljivost toliko povečala.

Tudi Ajda je imela takšen sesalni žulj čez celo spodnjo ustnico. Ji je čez nekaj dni sam odpadel in se na spodnji ustnici ni več ponovil, ga imamo pa še stalno na zgornji in tudi ta odpade, a se vedno znova in znova pojavi nov.

Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Najmanjša nedonošenk...
photo
V prvih mesecih je bilo naporno sedeti pred inkubatorjem, moliti, da deklica preživi in ostati močan za njo, ji dajati p...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?