|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kako naj se odvadim kajenja
9.11.2007 17:34:51   
kekec in mojca
Moja mama je kadila med mojo in sestrino nosečnostjo, obe sva bili z manjšo porodno težo, vendar brez drugih težav. Žal pa sem ravno ta teden izvedela za primer, ko je bodoča mamica kadila vso nosečnost, novorojenček pa ima po zdravnikovih besedah zaradi tega hude težave s srcem in je na PEK v Lj, vsi se sprašujejo, če bo sploh preživel... Napovedi res niso lepe. Mamica bi najraje požrla sama sebe, okolica pa jo ob vseh teh težavah še obtožuje in po strani gleda.

Ja, nekateri otroci, ki se rodijo kadilkam, so brez težav in zdravi. Ampak so pa tudi takšni, ki to niso in imajo zaradi odvisnosti hudo bolni. Moja sestra je bila na praksi na PEK in ve, o čem govori, saj je videla te otroke.

Lahko je govorit, da ne poznaš nobenega, ki je tak, ampak lahko pa se zgodi, da bo ravno tvoj tisti, ki bo bolan. Boš riskirala?

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: kako naj se odvadim kajenja
9.11.2007 17:44:18   
Pia77
IZVIRNO SPOROČILO: Naja3
Do sedmega meseca je za moje pojme prepozno, potem je bolje, da sploh ne nehaš user posted image   


Kako ze pravi una reklama... NIKOLI ni prepozno!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: kako naj se odvadim kajenja
9.11.2007 17:46:56   
emina83
moraš samo sebe prepričat, da se ti ne lušta cigaret! tudi jaz sem bivša kadilka, sem kadila 7 let in se zaradi user posted image odvadila v nosečnosti! pa brez skrbi da je tudi men čik dišal, ampak ko sem prebrala v raznih knjigah koliko to vpliva na user posted image razvoj, sem si rekla ni šans! zato sem takoj nehala kadit.
že takoj po rojstvu user posted image me je pediatrinja v porodnišnici spraševala, če sem kadila v nosečnosti ali uživala kakšne droge, ker je tamala imela ene vrste krče-trzavice (pojavljajo se tudi pri odvisnikih od drog, ki se hočejo očistit) in verjemi, da mi je bilo fuuuuul hudo, ker me tak zaničujoče gledala, jaz pa razen cigaret nobene droge v življenju nisem poskusila!!! zdaj pa je s tamalo hvala bogu vse v redu (stara je 6 mes), pa vem da si nikoli ne bi oprostila če bi se ji slučajno kaj naredilo zaradi moje sebičnosti!!!

zato kr lepo nehaj, ker verjemi da ti bo krepko žal, če bo tvoj user posted image ki ga nosiš pod srčkom imel težave z dihali, srčkom, ali možgani, sploh ker boš vedela da je to zaradi TEBE!

želim ti uspešno odvajanje in srečno user posted image do konca!!!

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: kako naj se odvadim kajenja
9.11.2007 18:21:58   
Anonimen
Zdele k mate lih to temo bi pa jaz rada nekaj vprašala, da ne odpiram nove. Sm tudi bila kadilka, ampak ko sem zvedela da sm noseča sm v takoj nehala kadit, ma tud pasale mi sploh niso, in sm zdržala celo nosečnost, niti enega čika. Sam zdj sm že mamica 3 mesečnemu sinčku pa tud polno ga dojim in so mi spet full začel ornk pasat cigareti, pa me zanima kako kej to vpliva na mlek?? A bi blo full kej narobe če bi pržgala dva čika na dan???  Zdj sm ga kr že parkrat pržgala, pa sm pol mela full slabo vest. Ampak res zdele mi pa tooook pašejo, komi čakam da neham dojit. 

(odgovor članu emina83)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: kako naj se odvadim kajenja
9.11.2007 19:44:18   
Raho
Prebiram vaše odgovore in si mislim svoje...  Nasmiham predvsem zaradi tega, ker ene pišete kar tja v en dan neka dejstva, pa sploh ne temeljijo na neki dokazljivi osnovi, druge pa mešate neke podatke in potem pride ven vse drugo, samo dejstvo ne...

Torej. Sem bivša kadilka. V prvi nosečnosti sem kadila, saj sem zanosila kot verižna kadilka po 17 letih kajenja (na dan sem pokadila 2 škatli rdečega Marlboroja). Grozljivka. Cigarete pa so mi dišale še bolj kot prej. Ampak sem eno škatlo takoj ukinila in prešaltala na Marlboro light. Po dveh mesecih sem bila na 10 cigaretah Marlboroja light (z veliko muko), ki sem jih zamenjala za Marlboro ultra light in potem za Davidoff slim white (0,1 mg nikotina) - tudi 10 cigaret na dan. Potem sem začela zmanjševati število pokajenih cigaret. Na koncu sem pokadila 3 na dan, tisti dan, ko sem rodila pa sem nehala kaditi.user posted image  Rodila pa sem 10 dni čez rok, naš fant je tehtal 4410 gramov. Ni kazal nobenega znaka odvisnosti, posteljico pa sem imela ocenjeno z 2. Ko sem ginekologinjo in pediatrinjo povprašala, kako to, sta mi obe, ena neodvisno od druge odgovorili, da se s kajenjem sicer poveča tveganje, nikakor pa kajenje neposredno ne vpliva na plod. Se pravi, da je kajenje eden od dejavnikov, ki negativno vplivajo na razvoj ploda (sicer je ginekologinja rekla, da je večje tveganje za zarodek kot za plod kasneje, saj pri plodu vpliva na težo in na kalcinacijo posteljice, pri zarodku pa tudi na razvoj organov), vendar pa ni edini, zato se zagovarja dejstvo, da gre za škodljive vplive, nikakor pa ne podpirajo tistega, ko v nekih kvazi modernih revijah piše, da kajenje vpliva. Ne, kajenje poveča tveganje (in res, v vsaki strokovni literaturi je zapisano, da kajenje poveča tveganje in ne da kajenje vpliva).

Čez 9 mesecev sem postala občasna (priložnostna) kadilka - kadila sem na kakšni zabavi, ob kavici...

Ko sem drugič zanosila, sem že spet kadila - jah, 2 leti sta pretekli vmes. Ampak sem lahko kajkmalu kajenje popolnoma opustila: Ogromno so mi pomagale punce na RR in seveda novi protikadilski zakon. NE vem, če sem v celi nosečnosti pokadila eno škatlo cigaret (še vedno kadim Davidoff white slim) - od tega 2x po 4, ko me je 2x tako svinjsko bolel zob, Lekadol pa sem lahko jedla na 4 ure.

O C-vitaminu: C-vitamin je znani razstrupljevalec, zato ga priporočajo kadilcem. Pravijo, da bi morala ženska, ki v času nosečnosti kadi, povečati vnos C-vitamina za vsaj 1x, saj tako nevtralizira škodljive vplive cigaret.

Je pa seveda odvisno tudi koliko jih pokadiš, kdaj kadiš, katere cigarete kadiš... Če kdorkoli od vaših kadi v stanovanju, je 7 ur v stanovanju prepojenem z nikotinom enako kot če bi kadile same... Vse to so dejavniki, ki jih je treba vzeti v ozir.

Najhuje od vsega, kar lahko naredite pa je, da nekoga, ki prizna, da kadi napadate tako kot sedaj nekatere anonimno. Punca ne potrebuje napadanja, ampak razmevanje. Ko sem jaz objavila temo s podobnim naslovom, je bilo enako. Nekatere so bile dobesedno žaljive. Sama sem jo sicer objavila pod nickom in ne kot anonimna. Se je pa našlo nekaj čudovitih deklet, začuda od nekdaj nekadilk, ki so mi pomagale in z njihovo pomočjo sem prebrodila krizo.

Tako, da vse se da, ampak je treba biti vztrajen. Upam, da ti bo uspelo. No, jaz sem si našla drugo strast - bezgove bonboneuser posted image

In Naja3 ima prav - v sedmem mesecu je za plod že prepozno. Edina posledica kajenja, ki se lahko pojavi sedaj je, da je otrok za 170 do 200 gramov lažji.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: kako naj se odvadim kajenja
10.11.2007 8:59:49   
misar
joj kolk smo vse pametne.

Ne kadim, to naj bo kot prvo in strinjam se, da zagotovo ni dobro, če se v nosečnosti kadi.

ampak! vse toliko kritiziramo in šimfamo kadilke in koliko groze naredijo, ker kadijo. nekatere se pa zredijo ko pujse, pa je kao vse v redu - pa ni, ker s tem ogrožajo svoje zdravje in zdravje dojenčka. potem vsa nezdrava prehrana, ki jo požremo, pa je spet vse ok, ja punce tud to ni ok.

sam čik v roki je pa katastrofa... mal najprej sebe poglejmo kako se pa me obnašamo do svojih dojenčkov, ki se razvijajo v trebuhu? smo popolne?

pa ne zagovarjam kajenja...sploh!

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: kako naj se odvadim kajenja
10.11.2007 9:28:57   
butt3rfly

IZVIRNO SPOROČILO: misar

ampak! vse toliko kritiziramo in šimfamo kadilke in koliko groze naredijo, ker kadijo. nekatere se pa zredijo ko pujse, pa je kao vse v redu - pa ni, ker s tem ogrožajo svoje zdravje in zdravje dojenčka. potem vsa nezdrava prehrana, ki jo požremo, pa je spet vse ok, ja punce tud to ni ok.



dejmo še na to temo novo debato odpret pa se še tam malo razburjatuser posted image

_____________________________

Hale: "Are you accusing me of being in someones pocket, you hypocrite son-of-a-bitch? You've been on Clay's tit since you were a goddamn uniformed officer. He barks and you jump. Whole town knows it. "Chief of Police". What a goddamn joke."

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: kako naj se odvadim kajenja
10.11.2007 9:29:36   
Špelka
IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca

Ja, nekateri otroci, ki se rodijo kadilkam, so brez težav in zdravi. Ampak so pa tudi takšni, ki to niso in imajo zaradi odvisnosti hudo bolni. Moja sestra je bila na praksi na PEK in ve, o čem govori, saj je videla te otroke.


Samo neki me je tukaj zbodlo - manjka ena možnost: bolni otroci se rodijo tudi materam nekadilkam!

Pa ne da opravičujem kajenje med nosečnostjo - nasprotno! Jaz sem nehala, sicer šele v 18. tednu, ampak bolje, kot da bi kadila še danes! user posted image  Jaz sem kadila vedno manj - enostavno nisem mogla kadit zaradi vesti, ker sem mela tko slabo pri vsakem čiku, da so mi pol tud pasal vedno manj! user posted image  Tko da sem z nekje 5 čikov na dan na začetku nos. prišla na 3 do 12. tedna in pol na nulo do 18. tedna! Čeprou še vedno govorim, da takoj, ko bom lahko, ga bom zopet pržgala (recimo, po koncu dojenja?). user posted image user posted image

Po mojem je vse samo odvisno od slabe vesti in od ozAveščenosti, kaj čiki lahko nardijo tvojemu otročičku, ZA KATEREGA SI TI ODGOVORNA! Tukaj so ti punce naštele že dovolj možnih posledic, tako da bi se morala vsaj malo zamisliti! Jaz upam, da ti uspe!

_____________________________

Kaja: 18.11.2007
Neca: 1.7.2010

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: kako naj se odvadim kajenja
10.11.2007 9:41:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ja sej maš prou,sam če neham bom ful živčna to pa spet ni dobr



Kar tolaži se, ja.

No, ko ti bo zdravje user posted image  bolj pomembno od cigaret, boš pa nehala. user posted image  Se da nehati, preverjeno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: kako naj se odvadim kajenja
10.11.2007 12:25:32   
TamaraJ
Se strinjam z zadnjimi nekaj posti, predvsem od Raho. Če nekdo prosi za pomoč pri odvajanju od kajenja, mu pomagajmo. Zakaj pa mislite, da je anonimna postavila to temo. če bi ji bilo popolnoma vseeno, bi mirno kadila naprej in se s tem nebi obremenjevala. Jaz sem tudi kadilka, v bistvu bivša. Ko sem bila noseča s Timijem sem mojemu vsake toliko vzela čik in ga šla za hišo prižgat. je pa res, da sem imela neverjetne probleme s taščo in sem bila nemalokrat z živci na koncu. Načeloma pa nisem kadila. Začela sem spet kasneje, veliko po porodu, vendar nikoli več v tolikšni meri, kot pred nosečnostjo. Zdaj sem tudi jaz bila bitko med tem, kako mi je čik zapasal in tem, da s tem škodujem plodu. mani je tudi zelo prav prišel novi zakon, saj mi je bilo lažje, ko itak nisem smela prižgat. Doma ne kadim, v službi imamo interno prepoved... Prvi mesec, dva sem si vsake toliko privoščila kavico in zraven naredila nekaj dimov. Pa to ne vsak dan in takrat največ en čik oz. še tega ne do konca. Pa mi še zdaj ni lahko in ko drugi kadijo zraven mene (pa to Nikoli v zaprtem prostoru) bi najraje še jaz enega. In razumem anonimno; ni lahko. Tudi če imaš v glavi, da s tem škodiš plodu. je pa res, da je vsak dan lažje in zdaj že dooolgo nisem nobenega dima naredila in kar pozabim na čike. Se je treba pa organizirat in to nikakor ni lahko delo. Zato raje napišite kakšno besedo spodbude, da bo anonimna lažje prenehala. Če jo daje vest je na dobri poti. Ne kritizirajte toliko. Raje si pomagajmo med seboj. Pa še to; ena je v postu nazaj napisala o tistih, ki se prekomerno zredijo. To, drage moje je enako ali celo bolj škodljivo. Pa sladkorna itd. Vsaka ima nekaj; le redke živijo popolnoma zdravo. Mogoče nejatere celo mislijo tako... živijo pa sredi čudovito umazane Ljubljane.. Hm... en čik na podeželju in cel dan dihat čist zrak... ali pa cele dneve preživeti v mestni megli izpuhov. Tole samo za primerček...

_____________________________

Amor Omnia Vincit


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: kako naj se odvadim kajenja
10.11.2007 12:38:53   
Anonimen
Vedno eno in isto!! Tudi otroci kadilk se rodijo s povprečno težo, velikostjo.. In jim ČISTO nič ne manjka!!!!! Nekaterim, da ne bo pomote... Vedno obsojate kadilke, ampak prosim.. A ve, ki ste tako noreee na čokolado, lahko npr. nehate to jesti?? Očitno ne.. Postavite se v njihov položaj, ker prenehati je težko, in ne ni res, da če je volja, se da vse.. Ker smo vsi ljudje popolnoma drugačni, eni takšni eni drugačni...  Enim bo takoj uspelo, drugim počasi, tretjim sploh ne...

Ah no..

(odgovor članu TamaraJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: kako naj se odvadim kajenja
10.11.2007 12:48:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Angel_Rebelde

Vedno eno in isto!! Tudi otroci kadilk se rodijo s povprečno težo, velikostjo.. In jim ČISTO nič ne manjka!!!!! Nekaterim, da ne bo pomote... Vedno obsojate kadilke, ampak prosim.. A ve, ki ste tako noreee na čokolado, lahko npr. nehate to jesti?? Očitno ne.. Postavite se v njihov položaj, ker prenehati je težko, in ne ni res, da če je volja, se da vse.. Ker smo vsi ljudje popolnoma drugačni, eni takšni eni drugačni...  Enim bo takoj uspelo, drugim počasi, tretjim sploh ne...

Ah no..



Šur beyba.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: kako naj se odvadim kajenja
10.11.2007 12:55:41   
Anonimen
Seveda je za to treba biti anonimen user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: kako naj se odvadim kajenja
10.11.2007 13:23:48   
Katy13

Nikoli nisem kadila in tudi ne bom, ker mi ne diši. Vendar je moje mnenje takšno, da ko izveš moraš dato user posted image na prvo mesto in da se da vsega odvadit. Mislim pa, da je zelo nedoraslo mišljenje, da sprašuješ, če cigareti lahko vplivajo na otroka. Preberi si še spodnji članek.
Kajenje in pasivno kajenje v nosečnostiPasivno kajenje doma in v javnih prostorih

Raziskave so pokazale, da vsakič, ko si kadilec prižge cigareto in jo prižgano samo drži v roki (dima še ne izpuhava), približno 85 odstotkov cigaretnega dima 'napolni' ozračje v kadilčevi okolici. Ostalih 15 odstotkov pa kadilec vdihne preko cigaretnega filtra.

Če je nekadilec večkrat prisiljen vdihavati cigaretni dim kadilcev v njegovi neposredni bližini, lahko to povzroči različne neprijetnosti: lahko pride do vnetja nosu, težav z grlom, glavobolov, vrtoglavice oz. omotice in solzenja oči. Pasivni kadilci so prav tako izpostavljeni pljučnemu raku in težavam s srcem. Podatki kažejo, da pri ženskah, ki sicer same ne kadijo, imajo pa partnerje - kadilce, obstaja večja nevarnost obolenj srca kot pri ženskah s partnerji - nekadilci.

Otrok - pasivni kadilec

Če kadite ali pa kadi vaš partner, potem bo imel otrok najverjetneje veliko več infekcij kot tisti, ki živi pri starših - nekadilcih. Pasivno kajenje povzroča astmo, izpuščaje, infekcijo pljuč, ušes, nosa in grla. Ko pa bo vaš otrok starejši, se lahko pojavijo tudi različne resnejše težave z dihanjem.
Veliko primerov smrti v zibki je povezanih z otrokovim pasivnim kajenjem v domačem okolju. Nekateri strokovnjaki celo menijo, da otroci s starši - kadilci v šoli niso tako bleščeči kot tisti otroci, ki so odraščali v okolju brez cigaretnega dima.

Vpliv kajenja na nerojenega otroka

Vdihavanje nikotina povzroči različne krče in zožitev arterij. Do samega krča pride tudi v maternici in posteljici - s tem pa se zmanjša količina kisika in hrane, ki ju vaš otrok prejme in nujno potrebuje. Pasivno vdihavanje cigaretnega dima lahko otrokovo rast in razvoj ovira še pred samim rojstvom. Prav zaradi tega pa so otroci pasivnih in aktivnih kadilcev pogosto manjši.

Pri ženskah, ki kadijo, nevarnost splava za 27 odstotkov večja kot pri nekadilkah. Pasivno kajenje, še posebno, kadar mati živi s kadilcem, lahko povzroči tudi spontani splav .

Cigaretni dim vsebuje na tisoče različnih kemikalij, med katerimi je mnogo takih, ki povzročajo raka. Rak pa se lahko razvije hitreje pri tistih otrocih, ki so zaradi pasivnega ali aktivnega kajenja matere izpostavljeni takšnim kemikalijam.

Če si želite otroka, boste zanosili hitreje, če s partnerjem ne kadita ali pa nekadilca šele postaneta.
Cigaretni dim je najverjetneje glavni krivec, da pride do zamujenega valovanja hormonov, ki so potrebni za sprostitev ženskega jajčeca. Še več: če vaš partner kadi, potem obstaja nevarnost, da bo imel manjšo količino testosterona (moških hormonov) ali pa zmanjšano število semenčic v spermi.

Vendar, ko boste s kajenjem prekinili, bo v roku nekaj mesecev plodnost na isti ravni kot pri ljudeh, ki niso nikoli kadili. To pa je vsekakor dobra novica, zaradi katere velja s kajenjem čimprej prenehati..



_____________________________

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: kako naj se odvadim kajenja
10.11.2007 16:27:43   
Anonimen
Da ne boste nekadilke rekle, da se samo za anonimnim skrivamo tisti, ki imamo mnenje, ki se razlikuje od vašega.

Slovenija je demokratična, pravna in socialna republika. Res je demokratična, vendar to ne pomeni, da človeka lahko žalite. A ste že slišale, da obstajajo po ustavi človekove pravice in temeljne svoboščine. Vsak človek jih ima in to kar počnete ve, ko napadate žensko, ki je le prosila za nasvet pri prenehanju kajenja, je kratenje osnovne človekove pravice - do življenja - da diha.

Če se ne znate držati teme, to pomeni, da odgovorite na vprašanje, namesto da obtožujete, je bolje, da moderator to temo zaklene.

Anonimna, ki si to temo sprožila, pa lahko meni pošlješ zasebno sporočilo, ti bom dala ene par nasvetov.
Predvsem ne nameravam te obtoževati.

LP

(odgovor članu Katy13)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: kako naj se odvadim kajenja
10.11.2007 16:41:56   
srečka nosečka
kekec in mojca -  jaz to tvojo razlago razumem, kot, da otroci nekadilk pa so  vedno zdravi in nadpovprečni???

Pa še to, ne zagovarjam kajenja, ne v nosečnosti in ne drugače.

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: kako naj se odvadim kajenja
10.11.2007 16:45:29   
srečka nosečka
user posted image user posted image user posted image

lepo si zapisala

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: kako naj se odvadim kajenja
11.11.2007 8:07:07   
Wahoo RR
Če nekdo prosi za pomoč pri odvajanju od kajenja, mu pomagajmo. Zakaj pa mislite, da je anonimna postavila to temo. če bi ji bilo popolnoma vseeno, bi mirno kadila naprej in se s tem nebi obremenjevala. 


Kopirano iz zgornjega posta.

Prosim da imate to v mislih pri odgovarjanju v tej in podobnih temah.



Hvala

_____________________________

Lp,
Wahoo RR



(odgovor članu srečka nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: kako naj se odvadim kajenja
11.11.2007 8:38:10   
kekec in mojca
IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka

kekec in mojca -  jaz to tvojo razlago razumem, kot, da otroci nekadilk pa so  vedno zdravi in nadpovprečni???

Pa še to, ne zagovarjam kajenja, ne v nosečnosti in ne drugače.


Ne, sploh ni res, mogoče nisem dobro napisala. Valda, da se bolni otroci rodijo tudi nekadilkam. Ampak, s kajenjem pač poveča verjetnost, da bo s plodom kaj narobe, vendar spet ni rečeno, da bo.

Vsi vemo, da na otroka vpliva več stvari, ampak to je tema o kajenju in ne o čokoladah ter drugih stvareh.

Anonimna je spraševala, kako se naj odvadi od kajenja. Od moje odvisnosti, to je od sladkarij in sladoleda ter prenažiranja, me trenutno odbija ravno strah pred nosečniškim diabetesem pa drugimi negativnimi posledicami za otroka, ki bi jih lahko nepravilna prehrana povzročila. Zato, anonimna, moj post razumi kot dobronameren in ne kot napadanje.

Marsikdo pa itak odsvetuje takojšnje prenehanje kajenja. Baje je v nosečnosti to prevelik šok za telo samo. Bolje je postopno zmanjševanje.

Pa da še vržem kost za glodanje: osebno mi  je protikadilski zakon ful všeč. Če gremo s kolegicami na kavo, ne pridem smrdeča domov. In moj user posted image tudi ne pogrunta takoj, kje sem bila. user posted image




(odgovor članu srečka nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: kako naj se odvadim kajenja
11.11.2007 10:59:03   
sonchek
IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca
Anonimna je spraševala, kako se naj odvadi od kajenja. Od moje odvisnosti, to je od sladkarij in sladoleda ter prenažiranja, me trenutno odbija ravno strah pred nosečniškim diabetesem pa drugimi negativnimi posledicami za otroka, ki bi jih lahko nepravilna prehrana povzročila. Zato, anonimna, moj post razumi kot dobronameren in ne kot napadanje.


anonimna je res to spraševala, dobila je pa vse druge odgovore kot to....

moje osebno mnenje je, pa ne podpiram kajenja...da se isto lahko zgodi kadilkam ali nekadilkam...
...jaz mislim, kokr ti je usojeno....
Zdej me pa napadite....user posted image

_____________________________

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: kako naj se odvadim kajenja
11.11.2007 11:12:58   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Mene pa zanima kako naj se odvadim kajenja?Sm noseča vendar mi cigareti ful pašejo,sej se trudim da bi jih čim manj skadila,in pa kako lahko cigareti uplivajo na nosečnost?


Torej tako, da si razčistiš v glavi. Kako? To naredi vsak človek po svoje. Najbrž oz. skoraj sigurno pa moraš za to imeti nek motiv, ki je dovolj tehten. Najdi si ga.

Vso to klobaso moraliziranja pa ne beri, ker to ni odgovor na tvoje vprašanje, ki si ga zastavila, temveč meketanje oz. kokodanje....kot vedno. In seveda dajanje nekih podatkov, kot da kadilci vseh teh podatkov ne poznamo.

Tudi meni je v nosečnosti cigareta še bolj pasala, kot v "normalnem" stanju, kot vedno napišem, želja je bila tako močna, da bi lahko naenkrat imela v ustih kar dve cigareti. In pri meni motiv ni bil dovolj močan, odvisnost in želja je bila močnejša.

Sem pa zmanjšala in vsakokrat, ko me je želja "popadla", sem skadila samo tri dime, namesto cele cigarete...

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: kako naj se odvadim kajenja
11.11.2007 11:19:58   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica


Vso to klobaso moraliziranja pa ne beri, ker to ni odgovor na tvoje vprašanje, ki si ga zastavila, temveč meketanje oz. kokodanje....kot vedno. In seveda dajanje nekih podatkov, kot da kadilci vseh teh podatkov ne poznamo.

Tudi meni je v nosečnosti cigareta še bolj pasala, kot v "normalnem" stanju, kot vedno napišem, želja je bila tako močna, da bi lahko naenkrat imela v ustih kar dve cigareti. In pri meni motiv ni bil dovolj močan, odvisnost in želja je bila močnejša.

Sem pa zmanjšala in vsakokrat, ko me je želja "popadla", sem skadila samo tri dime, namesto cele cigarete...


Se strinjam z Marogico...kot ponavadi. user posted image  Še posebej s prvim odstavkom.

In tudi meni so cigareti v nosečnosti pasali. In delala sem isto, kot Marogica. En ali dva dima pri možu, pa sem zopet bila uro ali dve mirna. Probaj na ta način.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: kako naj se odvadim kajenja
11.11.2007 13:56:15   
polma
Z mano je pa takole, to je moja 2. nosečnost:
Že preden sem zanosila sem zmanjšala kajenje.
Ampak zmanjšala, nehala  verjetno ne bom nikoli.
Moj mož preneha kaditi.
Po 4 mesecih mi cigareti nenormalno zapašejo, da se težko borim.
Test pokaže +.
Zdaj mi je jasno zakaj mi cigareti tako pašejo.
Nimam pa srca da bi kadila .
Vsaj ne toliko kot si želim.
Tudi apetit imam gromozanski.
Odločim se, da bom pojedla tretjino hrane, ki mi zapaše,.
In pokadim kako cigareto ali jih prižigam prijateljem.
Mislim, da bom sčasoma prenehala , tako je bilo tudi v 1. nosečnosti.
Zredila pa sem se do 1. pregleda 5 kil, do 8t.
Skušam se brzdat na vseh frontah.
Definitivno mi pomaga, da mož ne kadi več.
Pri prijateljih krasti dimčke pa je spomin na gimnazijo. Lušnouser posted image !

Draga anonimna, kot vidiš ti bo uspelo! Lahko ti povem, da sem v 1. nosečnosti preživljala take strese, da se čudim kako sem zmogla. pa imam zdravega otroka. Ti stresi sicer niso bili zaradi prenehanja kajenja, ampak bilo je zelo hudo. Za se ubit hudo. Otrok me je obdržal pri zdravi pameti. Tako da se poskusi malo prisilit, da ne prižgeš vsake. Ne boš tako škodovala otroku, verjemi.

Sploh ti pa ni treba nehat kadit!! Reci si: Trenutno grem na nekadilsko pavzo za kako leto!!!

Verjemi, deluje! S takimi izjavami pa jaz najraje jezim ljudi, ki me prepričujejo da je neumno da bi začela, če sedaj skoraj ne kadim več. In sploh iz principa -prav zaradi nekadilskega zakona- vedno rečem: Jok, brate, jaz sem strastna kadilka, samo na pavzi semuser posted image !
Držim pesti zate!!!!!



(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: kako naj se odvadim kajenja
11.11.2007 15:00:50   
Sibil_
Evo-govorim kot oseba, ki pa ima posledice zaradi kajenja svoje matere.NAmreč, kadila je od 19. let naprej, med nosečnostjo tudi in po porodu tudi.
Rodila sem se 14 dni pred pdp, teža pod 3 kg, načeloma vse ok.
Danes so moja pljuča zelo švoh, vsak bronhitis je hujši, piskam pri dihanju.Moja mama je na kisiku 15 ur dnevno zaradi emfizema, deluje ji še 25% pljuč.user posted image

Hočete kaj takega za svojega otroka ali zase?JAz mislim, da ne.

Pa še nekaj-sama ne vem, ali je bolj krivo kajenje med nosečnostjo ali kajenje med mojim otroštvom, ko sem bila v zakajenih prostorih.Po moje oboje ni ok, zato se, če že kadite, vsaj pred otrokom izogibajte.

LP,
SIbil RR

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: kako naj se odvadim kajenja
11.11.2007 15:50:46   
slovenka
No, jaz ti lahko povem izkušnjo, ki mi jo je povedala mama. Ko je bila v porodnišnici z mano, je imela kolegico, ki je na skrivaj kadila- skrivaj pred  zdravniki, starši... No, potem je rodila in so jo šle punce gledat v njeno sobo, vendar jim je rekla, da je otrok na intenzivni negi in ga ne more nihče videti, ker ima kožo temnejšo od običajne in več težav... otrok je pač imel premalo kisika med nosečnostjo in se je rodil prizadet. Mami pravi, da še danes ni vredu. Jaz si kaj takega ne bi odpustila, kaj ti potem pomaga jamrat, joj, pa kaj sem kadila - kot je ta ženska, o kateri govorim. Dobro je misliti vnaprej. Če si seveda želiš zdravega otroka. Že tako ni garancij, da bo zdrav, če mu pa 9 mesecev omejuješ kisik pa je še toliko bolj tvegano.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...
Poslovila sva se od 4. in 5. sina
Z ženo sva pozdravila in se poslovila od najinega 4. in 5. sina. Anders in Brodie sta se rodila združena, delila sta si ...




Ime za punčko
mia02

Najlepše ime za punčko

Daša (26%)

Korina (12%)

Mija (42%)

Lora (20%)


Število vseh glasov: 392

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!