|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Vaša samozavest
9.11.2007 11:23:58   
Sancho
IZVIRNO SPOROČILO: daddy

IZVIRNO SPOROČILO: Sancho

Samozavest ne, razpoloženje pa mi sigurno vzdigne ogled tega ali kakšnega podobnega videa.

http://www.youtube.com/watch?v=Y7qD4acDu68

Toooooooooooooo mi deli, frendos  user posted image user posted image user posted image . ...... Ka daš, če ti tole odžgem v živo  user posted image  ???

Stavt se ne grem,ker bi jaz izgubil stavo v roku tedna ali prej, kaj pa vem.....pir user posted image .

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 51
9.11.2007 11:32:32   
Mešamdrek
Vaša samozavest

Na psu.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
9.11.2007 12:02:52   
mami_miki
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Trenutno se mi samozavest malo popravlja. Včeraj pa sem bila na dnu, pa še niže...ampak evo, gre na bolje. user posted image  In ja, tudi drugi lahko vplivajo na tvojo samozavest. Zdaj sicer že manj, ko pa je človek tam v najstniških letih pa mora biti orenk samozavesten, da ga kaj ne trešči. user posted image

drugi vplivajo na našo samozavest, ker mi tako hočemo, mi si dovolimo, da vplivajo...če se sprejmeš takega kot si-mislim, resnično sprejmeš, z vsemi napakami, pomanjklivostmi-ki te v bistvu delajo popolnega, potem ti noooooooooooooben nič ne more...
koliko pustimo, da vplivajo, toliko pa vplivajo....ko ti je vseeno, kaj kdo misli in ti reče...
če pa ti-vam že kdo kaj reče, pa morate vedet, da je to njegov kompleks! on ima težave...na vas pa se fila z energijo, ko vas opravlja, sodi...

npr: moje mnenje o misicah: vsaka ki je tam, je popolnoma nesamozavestna, ker gre na tekomvanje v bistvu po dokaz o njeni lepoti...zdaj pa ok. če zmaga, reče-ok res sem fajn,lepa, pametna...

če pa ne, pa je žalostna...joj zakaj nisem jaz zmagala-očitno nisem dovolj lepa...

tako da-sprejmimo sebe-edina rešitev....samo-zavest-pomeni zavedanje vsega lepega in grdega kaj si....in to sprejeti-samozavedanje

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 53
9.11.2007 12:25:38   
nuala
Že od faksa naprej sem popolnoma samozavestna. Nimam občutkov manjvrednosti in nesposobnosti. Večina stvari, ki se jih lotim, mi nekako uspe ( če pa mi ne, vedno zvalim krivdo na druge ).

Mislim da ljudje postanejo zakompleksani zato, ker nekaj bi, se jim pa za tisto ne da potrudit in potem jamrajo in se smilijo sami sebi, potem pa rečejo npr. ja itak ne bom dobila službe, ker jih za mojo izobrazbo ni itd.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 54
9.11.2007 12:53:43   
Gina
Zelo težko mi zbiješ samozavest. Včasih že, vendar redko in to samo ljudje, ki so mi zelo zelo zelo blizu. PO moje je to v veliki meri naučeno. Samozavest je razmišljanje o sebi. Konkretno so to misli, ki ti gredo po glavi v določenem trenutku. Če ti npr. šef reče, da si nesposoben, pa se začneš spraševati, če si res, potem imaš problem. Če pa ob tem istem dogodku natančno veš, da nima prav, se ti lahko pa smo šef smili, lahko ga ne razumeš, lahko se ti ne zdi prav, vendar greš mirno čez to - to postane njegov problem, ne tvoj. Jaz sem skoraj prepričana, da so me tega naučili starši in moje zanimanje za vse sorte reči. Čisto vedno, ko sem imela neko problematično situacijo, so mi konkretno rekli, kaj naj si mislim, da bo boljše. Govorili so mi čisto druge reči, kot so jih načeloma starši govorili drugim otrokom. In se mi je zasidralo v možgane. In ker sem vedno bila malo posebna in ker so se me ljudje pogosto bali, sem morala precej tega uporabljati, sicer bi me lahko dotolklo. Pa me ni, ker sem zavestno usmerjala svoje misli od zelo majhnih nog naprej. Učili so me, naj bom ponosna na svojo individualnost, da je to fajn, ne pa zanič, pa če se ne vem kdo še tolk trudi šikanirat me ali mi dopoveduje nasprotno, naj ga gledam kot majhnega, ubogega, kot nevednega in zmedenega, naj mu odpustim, ker ne ve,  pa naj se ne požrem zaradi napak, ki jih naredim, naj sebi ravno tako odpustim. To zadnje mi je še vedno najtežja reč pod soncem, vendar mi večinoma uspeva.  Aja, ponavadi gredo moje misli v možganih v to smer:
- vprašam se, ali ima človek, ki me nečesa obtožuje prav
- če ima prav, se opravičim in sprejmem napako pri sebi, si odpustim in skušam narediti boljše (torej mi to ne zbije samozavesti)
- če nima prav, mu razložim, da nima prav, ali pa se ne kregam z njim, odvisno od situacije, vsekakor pa si mislim, da se ne morem nanj jezit, če nima pojma in sem še vedno čisto zihr v svoje - torej mi spet samozavest ostane

Saj pravim, vse je samo in zgolj v mislih. Tega se da naučiti, če hočeš, pa lažje je, če ti kdo zglede daje - jaz sem imela na srečo zelo pametne starše, kar se tega tiče, pa prebrala sem dosti reči, ki so mi pomagale. Pa ne sme ti biti pomembno, kaj drugi mislijo o tebi. Vseeno je to, kaj mislijo, koliko te sprejmejo širše množice. Nekateri te bodo vedno imeli radi, ne glede na karkoli, drugi te ne bodo nikdar. Vsekakor pa te bodo bolj spoštovali, če boš imel samozavest, manj si bodo upali. Tako da tisto, da je pomembno, da not pašeš v družbo, da ven ne štrliš, za moje pojme ne drži. Odvisno je zgolj od tvojega dojemanja situacije. Če se zdiš samemu sebi ok, brez njihove potrditve, si ok in srečen tudi brez njih. Če pa je tvoja sreča odvisna od širših množic, potem imaš pa problem.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 55
9.11.2007 12:54:59   
srki
Premalo sem samozavestna. Za določene stvari.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 56
9.11.2007 13:27:23   
mami_miki
IZVIRNO SPOROČILO: srki

srki....ne morš bit samo malo samozavsten...si ali pa nisi...

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 57
9.11.2007 13:54:25   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: mami_miki

IZVIRNO SPOROČILO: srki

srki....ne morš bit samo malo samozavsten...si ali pa nisi...

Zakaj misliš, da si ali pa nisi. En hip gredo ene misli čez možgane, posledično si samozavesten, drugi hip gredo druge misli čez možgane - posledično tisti hip nisi samozavesten. En hip prebereš nekaj spodbudnega, gredo misli v to stran, drugi hip melješ o tem, kaj je nekdo grdega rekel, zgubiš prav smer, spet nisi samozavesten. Potem so tu še področja. Pri nekaterih si zelo doma, dobro poznaš reči, in bolj kot si izobražen na nekem področju, težje ti tam izbijejo samozavest. Manj kot poznaš področje in manj kot poznaš sebe in svoje delovanje, razmišljanje na nekem področju, lažje ti spodnese samozavest. povezano je to - zgolj in samo z mišljenjem, s kemijo v tvojih možganih. Zato pa je pomembno, da se proučuješ, raziskuješ, da zavestno veš, kaj razmišljaš, da povezuješ reči - to ogromno pripomore k boljšemu poznavanju sveta, razvitju lastnih vrednot, kaj ti je pomembno in kaj ti dol visi - vse to je samozavest.

(odgovor članu mami_miki)
Neposredna povezava do sporočila: 58
9.11.2007 19:32:39   
srki
Hvala, Gina, da si v bistvu odgovorila v mojem imenu. Točno tako je.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 59
9.11.2007 19:39:27   
Anonimen
Zame pravjo da sem....
Ampak ta moment je moja samozavest nekje med stegni.

Kljub temu da sem v zadnjih 5 mesecih naredila par zelo velikih korakov v življenju: selitev v tuj kraj, menjava službe, strokovni izpiti (ki niso lahki), menjava priimka, vloga za ugotavljanje ničnosti zakonske zveze..., se še zmeri počutim da sem totalna nula... Luzer... in posledično je temu samozavest na nuli. Čeprav vsi pravjo, da sem ful samozavestna, pa nisem... je samozavest samo obrambni mehanizem...prepričevanje okolice da nisem tak luzer kukr se počutim... No govorim o zdravi samozavesti, taki za katero stojijo argumenti, ker neko ven metanje in duvanje in uveljavljanje to mi je adijo.... To so zame različne stvari...

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 60
9.11.2007 20:15:36   
Gina
Zakaj pa sploh pomisliš, da si luzer? Evo, vidiš, o tem sem govorila, da je vse v mišljenju. A si ne moreš odpustit nepopolnosti, ali verjameš, da je važno, kaj o tebi drugi mislijo?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 61
9.11.2007 20:35:34   
Anonimen
A si ne moreš odpustit nepopolnosti, ali verjameš, da je važno, kaj o tebi drugi mislijo

Kaj si drugi milijo o meni mi je ravno do Sydneya in nazaj. Ne morem pa mimo tega kaj si moji bližnji (beri starši mislijo o meni - no vsaj v omejenem obsegu). Edina stvar ki sem jo prav naredila za njihove pojme je bila da sem se poročila. In ker poročena več nisem - nisem v kategoriji uspešnih in pridnih otrok.... Sej mi v 95% to sploh ni pomembno. Ampak v trenutkih ko si končno mislim, da gre življneje na bolje, ko začnem uživat v tem kar delam in kaj sem - mi poudarjanje tega kar NIMAM VEČ zbije samozavest. Sej pravim 95% časa je okej, ker mi dol visi. Ampak včasih pride tistih 5% in pol pa ni fajn.

Sej starši si ne morejo pomagat glede pričakovanj in njihovih idej o nas. In to kaj oni pričakujejo, kakšna je njihova ideja o tem kako naj bi mi živeli ne pove o meni nič. Mal me pa 'stisne' ker mislijo, da ne bom srečna če ne bom v paru... Njihove privzgojene vrednote. Pri temu nimam kaj. In kukr se še dogaja - samski ljudje so še vedno (čeprav ne tako kot včasih, ko je bilo to zelo izrazito) tretirani kot 'uboščki, ki jim ni uspelo ulovit'.

In s tem so obremenjeni oni. V 5% pa se tud mene dotakne. In takrat se mi zdi, da neglede na to kaj bom, bom zanje 'otrok za se pohvalit' samo takrat ko bom varno zapakirana v zakonu z nekom...
In to me žalosti, da ne znajo videt, da to ni predpogoj za 'bit srečen', da se imaš lahko fajn tud tko ko si sam, da ne znajo sprejet da nisi čist po standardu...

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
9.11.2007 21:02:53   
Gina
Ja ampak a zato se počutiš luzerja v svojih očeh tisti hip? Mene bi morda tudi žalostilo, ker ne morejo videt drugače ali bi bila jezna ali bi si želela njihove ljubezni, razumevanja, ampak ne bi se počutila luzerja. To dvoje ni povezano. Meni bi se to zdel njihov problem, če ne morejo razumeti mene, ne bi se mi zdel moj problem, ne bi se počutila jaz luzer ob tem, ampak oni zmedeni, nezmožni razumet. Pač bi se mi zdelo, da smo različni, da je to sicer škoda, zelo škoda, ampak ne bi se mi zdelo, da to kaj pove o meni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 63
10.11.2007 7:17:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: r1ta

Ko sem bila najstnica je moja samozavest imela neverjetne razsežnosti. "Bo že", "kaj pa to meni", "jaz imam vedno prav" in "kaj pa ti veš" so bili moji stavki, ki so me gnali naprej. Vendar mladost je norost in ima kratka krila, meni so jih pa sistem, starši in še kdo še skrajšali tako, da nisem več letela. Pravzaprav sem padla iz višav trdno na tla. Kmalu mi je bilo jasno, da se proti vetru ne da "scat" pa če se še tako trudim. Sistem je takšen, da drugačnost obravnava kot nenormalnost, hoteli to ali ne. Zato sem postala "normalna". Končala srednjo šolo, kjer sem drugim dokazovala, da zmorem in da sem pametna. Sama sem to vedela že dolgo poprej in mi šolske ocene niso pomenile nič. Pa sem vseeno nosila domov kičasta spričevala. Kar je najhuje sem se po padcu srednje šole smeri, ki sem jo imela rada, vpisala v program ekonomije, ki mi je vedno smrdel. Zakaj? Zato, ker nisem marala matematike, vendar sem drugim dokazovala, da zmorem tudi to. Bedasto. Po končani šoli sem se vpisala v višješolski program, prav tako smeri, ki mi je brezvezna. Pa sem tudi to sprejela kot izziv in končala z oceno diplomske naloge 10. Samozavest pa... Hja, po tistem padcu je moja samozavest šla v franže. Ker sem bila drugačna nisem bila normalna, vendar drugače nisem znala, druge jaz nisem poznala oziroma kako živeti "ne biti jaz" mi je bilo tuje. In potrebovala sem leta in leta, da sem to kar danes sem. Samozavestna? Večinoma. Se pa zgodi, da padem. Pobiram se predvsem s prepričanjem, da zmorem, da sem sposobna in da majhen problem ni nič v primerjavi z nekim večjim problemom, katerega sem v preteklosti že rešila. Glavo gor in gremo naprej!

user posted image

(odgovor članu r1ta)
  Neposredna povezava do sporočila: 64
10.11.2007 8:36:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nuala
Večina stvari, ki se jih lotim, mi nekako uspe ( če pa mi ne, vedno zvalim krivdo na druge ).

Joooj, šefica... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nuala)
  Neposredna povezava do sporočila: 65
10.11.2007 15:35:42   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Darja Kos

Večina stvari, ki se jih lotim, mi nekako uspe ( če pa mi ne, vedno zvalim krivdo na druge ).

zakaj postavljas taksna vprasanja (odpiras teme), ce te  odgovori sploh ne zanimajo? Samo blatis vse okrog sebe- rajsi se poglej v ogledalo

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 66
10.11.2007 19:39:42   
Šaki
Koliko dopustite drugim, da vam vcepijo raznorazne občutke manjsposobnosti, manjvrednosti, neljubljenosti in vsega ostalega?

evo vedno manj..ker tako je.če se sama ne bom postavla zase..ma kdo se pa bo....
če nekdo pač mislmi da sm manjvredna in ne vem kaj še.pač ne komuniciram oz.nimam stikov.ker če on/ona tako misli je zanj verjetno to že prav .jz se pa s tem ne obremenjujem...

drgač pa mislm da sm kr samozavestna..samo včasih npr. glede bolj! osebnih stvari ne....

in ja zdj še vedno mislm da sm samozavestna!user posted image

♥ moja dva zaklada ♥

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 67
11.11.2007 15:52:50   
Anonimen
v dolocenih situacijah sm zelo ,vcasih pa odpovem na celi crti ,tako da se bom morala se malo poigrati okrog tegauser posted image

(odgovor članu Šaki)
  Neposredna povezava do sporočila: 68
11.11.2007 15:57:58   
mojMika
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

- vprašam se, ali ima človek, ki me nečesa obtožuje prav
- če ima prav, se opravičim in sprejmem napako pri sebi, si odpustim in skušam narediti boljše (torej mi to ne zbije samozavesti)
- če nima prav, mu razložim, da nima prav, ali pa se ne kregam z njim, odvisno od situacije, vsekakor pa si mislim, da se ne morem nanj jezit, če nima pojma in sem še vedno čisto zihr v svoje - torej mi spet samozavest ostane

Saj pravim, vse je samo in zgolj v mislih. Tega se da naučiti, če hočeš, pa lažje je, če ti kdo zglede daje - jaz sem imela na srečo zelo pametne starše, kar se tega tiče, pa prebrala sem dosti reči, ki so mi pomagale. Pa ne sme ti biti pomembno, kaj drugi mislijo o tebi. Vseeno je to, kaj mislijo, koliko te sprejmejo širše množice. Nekateri te bodo vedno imeli radi, ne glede na karkoli, drugi te ne bodo nikdar. Vsekakor pa te bodo bolj spoštovali, če boš imel samozavest, manj si bodo upali. Tako da tisto, da je pomembno, da not pašeš v družbo, da ven ne štrliš, za moje pojme ne drži. Odvisno je zgolj od tvojega dojemanja situacije. Če se zdiš samemu sebi ok, brez njihove potrditve, si ok in srečen tudi brez njih. Če pa je tvoja sreča odvisna od širših množic, potem imaš pa problem.

Ej, Gina, jaz te sicer ne poznam, ampak vsakič ko preberem kakšen takšen tvoj post, se počutim  bolj samozavestno!
Res, hvala, super si!user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 69
11.11.2007 16:55:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Darja Kos

zakaj postavljas taksna vprasanja (odpiras teme), ce te  odgovori sploh ne zanimajo? Samo blatis vse okrog sebe- rajsi se poglej v ogledalo

Zakaj pa ti ne prebereš cele teme? In zakaj se najprej ne pozanimaš, zakaj sen Nuali rekla šefica? Če te pa kaj konkretno zanima, pa vprašaj, dekle pogumno - lahko si prepričana, da ti bom odgovorila. In s čim sem Nualo blatila, če smem izvedeti? V ogledalo se pa zelo nerada gledam (ta stavek naj ti bo pa izhodišče za naprej, saj očitno nimaš drugega dela).

Kje je pa tvoja samozavest, da moraš biti anonimna? Dva metra pod zemljo? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 70
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Politik
Admin

Si želiš, da tvoj otrok, ko odraste, postane politik?

da (14%)

ne (70%)

ne vem (2%)

mi je vseeno (15%)

Število vseh glasov: 115

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!