Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 8.11.2007 14:50:06
|
|
|
|
scubadiver
|
Tudi jaz sem imela zelo dolgo ta problem in še danes se spomnim zakaj.. Ker se so se mi vedno znova sanjale iste sanje. Da me tišči lulat in da so okoli moje postelje zveri: levi, tigri kače in da ne smem vstat ker me bodo pojedli. Potem pa je od nekje prišel moj očka, ki me je odnesel na WC in sem se lahko polulala. Ampak to je bil samo del sanj in seveda nisem bila na WC-ju ampak še vedno v postelji. Ko sem šla v šolo v naravi so starši opozorili učeteljico in jo prosili, če lahko diskretno reši če se mi to zgodi. In ko se je, sem šla zjutraj do tovarišice, ji povedala kaj se je zgodilo, ona je lepo diskretno organizirala zamenjavo posteljnine in nihče ni nikoli izvedel. So pa te sanje minile same od sebe....
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 8.11.2007 21:35:44
|
|
|
|
Peteršilj
|
tudi mi smo meli ta problem in smo ga rešili s pomočjo tablet MINIRIN.Zdravnica nam je rekla, da ni imel razvitega nekega hormona, ki ponoči manj urina proizvaja oz. nekaj takega, ne vem , če sem se prav izrazila. Čao.
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 9.11.2007 7:38:38
|
|
|
|
Anonimen
|
In koliko časa se jemlje te tablete? Drugače smo bili pa danes suhi . Je bil zjutraj tako ponosen, da je prvi ustal in nas vse zbudil, da nam je povedal, da je postelja suha. To je bilo za njega res nekaj!
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 10.11.2007 20:11:40
|
|
|
|
MAREC06
|
Ojla! Tudi mi smo imeli ta problem, pa sva hodila k psihologinji in na koncu terapij sva dobila eno tako lušno pravljico o princeski polulanki. Sva jo zvečer brala, pred spanjem si je ponovil stavek iz te pravljice (zdaj se ga žal ne spomnim) narisala sva cvet in vsako jutro, ko je bila postelja suha, je pobarval en listek tega cveta. Pri nas je to delovalo, s tabletami pa bi jaz res v skrajni sili.
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 10.11.2007 20:19:40
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz vem, da sem močila posteljo, ker sem sanjala, da sem šla do wc-ja in tako tudi lulala... Kmalu so se sanje nehale
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 10.11.2007 20:22:18
|
|
|
|
Ronči
|
Ko smo bli na kliničnem (pediatrična klinika) na Vrazovem trgu sem videla eno zloženko o močenju postelje...mi je rav žal, da je nisem bolj pozorno prebrala, če poznaš koga iz LJ naj ti jo gre iskat tam.
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 12.11.2007 7:50:43
|
|
|
|
puncica
|
IZVIRNO SPOROČILO: al bina Aja, pa jaz sem lulala zato, ker se mi je ful v živo sanjalo, da sem na stranišču. Čisto res, tega se spominjam, kot bi bilo včeraj. Sicer je naša tavečja stara šele 3 leta ampak zdaj dva dni je bilo popolnoma isto, ona se premetava ati je bil še pri njej v sobi in reče a greš lulat pa ona samo to ja sej sem že (v posteljo) in to čist flegma nič ni jokala al pa kaj in potem je zjutraj povedala da se ji je sanjal da je na stranišču in je lulala. Upam samo da se tole ne bo pogostokrat ponavljal.
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 12.11.2007 9:19:20
|
|
|
|
Peteršilj
|
eno škatlo je dobil in jo je moral pojesti, ker se je nehalo, pa ni blo treba več.
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 12.11.2007 9:52:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Čez vikend je bila mokra postelja. Jutri smo naročeni pri zdravnici na pregled za odvzem urina, da pregeldajo, če bi šlo za kakšno vnetje. Pa tabletke nam je napovedala že vnaprej. Upam, da bodo rezultati kmalu. In, da končno nehamo močit posteljo.
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 12.11.2007 10:02:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Opažam, da je ogledov na to temo zelo veliko, odgovorov pa zelo malo. Mislim, da bi se o tem moralo veliko več govoriti. Je tudi zelo veliko takih primerov, pa si starši pri tem zatiskajo oči.
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 12.11.2007 10:24:13
|
|
|
|
Skabi
|
Midva ta problem rešujeva tako, da ponoči otrok nič ne budiva, ampak mož vzame sina (5,5 let in 3 leta), ga kar SPEČEGA nese na stranišče in mu tam tiho govori, da naj lula. In je postelja suha. Ponavadi to narediva, če zvečer veliko pijeta ali pa v spanju postaneta nemirna. Spimo pa vsi v eni sobi in se jaz takoj zbudim, ko se začne kateri obračat. Potem nežno brcnem moža in grejo lulat.
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 12.11.2007 10:57:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Tudi jaz sem kot otrok dolgo močila posteljo, pa ni bil vzrok nič poseben, doma je blo vse OK. Potem je bilo bolje, ko sem bila stara 11 let, pa mi je umrl hrček in sem spet začela nekaj časa lulat v posteljo. Ampak ti lahko zagovotim, da mine, zdaj ne lulam več.
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 13.11.2007 8:09:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri nas smo pa ugotovili, da v sobi kjer otrok spi, da ponoči ful žvrklja v radiatorju. A bi mogoče lahko bilo to narobe in, da ga to stimulira, da se potem polula v posteljo?
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 13.11.2007 9:38:04
|
|
|
|
Peteršilj
|
Ne vem, če je to vzrok, da otrok lula v posteljo. Vem pa kako lahko popraviš radiator. Dobi se en ključek, s katerim spustiš zrak iz njega ali pa mate v centralni premalo vode in jo je treba doliti. To naj tvoj dragi naredi, on bo že vedo, to so moške zadeve.
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 13.11.2007 11:52:39
|
|
|
|
Anonimen
|
imela sem isti ,no skoraj isti problem ,kar se tice tega.isto je mocil posteljo ravno pred solo v naravi je bil problem,ker se vedno mu je vcasih uslo.sem se bala ,kaj bo ,ko bo sel od doma ,pa mi je uciteljica sporocila ,da je vse v redu ,pac poba je rekel da ga je sram ce bi mu uslo pred sosolci in takrat se je uredilo samo od sebe.kaj pa vem probaj se pogovoriti z njem kako bi se pocutil ce bi se mu tam to zgodilo,ali bi ga bilo sram ,pa bos videla ,mogoce bo pa ravno to pomagalo ,ce je stran od doma ,pa bo nehal sam od sebe,mogoce se ne pocuti dovolj samostojnega ,ko bo pa tam bo pa prevzel skrb glede tega .
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 14.11.2007 8:22:00
|
|
|
|
Anonimen
|
No, včeraj smo bili na pregledu, kjer smo dobili Minirin tablete. In ne boste verjele. Včeraj je vzel prvo tableto, ponoči ga nisem nič zbudila in zjutraj je bila postelja suha, pižamca pa čist mal mokra. Upam, da bo tole res delovalo in, da nam uspe prenehat lulat v posteljo.
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 14.11.2007 11:25:39
|
|
|
|
Peteršilj
|
Držim pesti za vse, da se bo to uredilo.
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 19.11.2007 8:09:57
|
|
|
|
Anonimen
|
Kaj pa tiste, ki ste svojim otrokom dajale MINIRIN. Po koliko času se je stvar začela urejati????? Mi jih zdaj jemo že 14 dni, pa ni še nobenega učinka. Še vedno se polula.
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 19.11.2007 19:12:52
|
|
|
|
lejca
|
Ciao vsem skupaj.. ceprav sem videla to temo malce kasno se vseeno oglasam z nasvetom. Slisala sem,da je kar normalno da otroci lulajo zvecer v posteljo in izvedela,da je dobro,da otroka sredi noci zbudis in ga peljes lulat,tako se navadi in ne lula vec v posteljo. upam,da sem bila v pomoc...tako otrokom ne bo treba jemati tabletk ze ko so majhni... lp lejca
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 19.11.2007 20:47:15
|
|
|
|
tincci
|
Sej nisem vsega brala, ampak kaj če jih uro do dve pred spanjem ne bi dajale nič pit? Pa da se orng polula, preden gre spat? Naj pijejo več dopoldan in potem nekje do šeste ure, potem pa mir.
|
|
|
Starost ob rojstvu prvega otrokasashyKoliko ste bile stare, ko ste prvič rodile?pod 20 (
9%)
od 20 do 23 (
20%)
od 24 do 27 (
33%)
od 28 do 31 (
27%)
od 32 do 35 (
8%)
več kot 35 (
3%)
Število vseh glasov: 508Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!