Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 8.11.2007 10:46:44
|
|
|
|
Anonimen
|
Sama sem imela takšne težave, samo pri meni je bil kriv strah- nasilje v družini. Morda pa ima fant kakšne strahove, ali pa je doživel nekaj kar ne upa povedati.Kakšen obisk psihologa nebi bil odveč.Ga je morda kdo pretepal?
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 8.11.2007 10:51:47
|
|
|
|
Anonimen
|
, samo pri meni je bil kriv strah- nasilje v družini. Anonimus1, če je to, potem si na pravi temi.
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 8.11.2007 10:59:51
|
|
|
|
bučkabb
|
tudi z menoj se je to dogajalo v otroštvu, sem močila posteljo tud do neki takih let. sem mela težave z mišicam na mehurju. enostavno ponoči nisem čutila da me lulat tišči, podnevi pa nisem mogla zadrževat vode, ker so bile te mišiče, ki širijo in krčijo odvod mehurja preslabotne. me je mama tud dolg vozila okol dohterjev, da so mi to ugotovil. pol so me dal na tako imenovano elektrostimulacijo, kjer ti te mišice okrepijo z električnimi šoki. mi je pomagal, nekateri zdravniki so pa zagotavljal, da ko bom prišla v pobrteto, da bo to samo od sebe se porihtalo in še sploh takrat ko bom začela hodit okrog, da me bo kao" sram in se bom bolj zavzela".
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 8.11.2007 11:21:08
|
|
|
|
Anonimen
|
Sin ni nikol omenil, da bi kdo nad njim izvajal kako nasilje. Sem se z njim tudi o tem pogovorila. Saj nikoli ne veš. Ker drugače je zelo razigran in družaben fant, ki ima veliko prijateljev. Glede psihe, pa mislim, da mu je vse ravno. Je kar flegmatik. Sam kaj pa veš, kaj se dogaja v njegovi duši. Sam se nikoli ne sekira za nobeno stvar. Drugače se doma veliko pogovarjamo in kar se tiče družine, ni nobenih problemov zaradi katerih bi lahko bilo njemu kdaj hudo. Ni prepirov, ni pretepanj, ni alkohola,... Je pa tudi podnevi tako, da vedno tišči in čaka do konca, potem pa leti na WC.
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 8.11.2007 11:21:38
|
|
|
|
pupika
|
Evo še ena, ki je močila posteljo. Tudi mene so vlačili po bolnicah zaradi tega, pa mi niso čist nič našli. Se je pa pri meni tudi to dogajalo mislim, da še v 7. razredu, samo ne več takjo pogosto. Je pa samo od sebe minilo. Pri nas je bilo dedno, vsaj tako naj bi rekli zdravniki, ker sta od mami sestra in od očija brat ravno tako močila posteljo. Sedaj jih imam že malo čez 30 in odkar pomnim ko sem stopila v srednjo šolo, se mi to niti enkrat ni ponovilo.
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 8.11.2007 11:27:42
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: pupika Evo še ena, ki je močila posteljo. Tudi mene so vlačili po bolnicah zaradi tega, pa mi niso čist nič našli. Se je pa pri meni tudi to dogajalo mislim, da še v 7. razredu, samo ne več takjo pogosto. Je pa samo od sebe minilo. Pri nas je bilo dedno, vsaj tako naj bi rekli zdravniki, ker sta od mami sestra in od očija brat ravno tako močila posteljo. Sedaj jih imam že malo čez 30 in odkar pomnim ko sem stopila v srednjo šolo, se mi to niti enkrat ni ponovilo. Hvala pupika, si me kar pomirila. Ja tudi moj mož (se pravi oče otroka) je dolgo močil posteljo. Pa jo sedaj tudi ne več . Sam za otroka je pa to obremenjujoče, sploh če gre nekam kje so zraven še prijatelji. Nikoli ne veš, ali se bodo potem iz njega delali norca.
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 8.11.2007 11:51:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Kaj pa kakšna alternativna medicina? Pa nekateri omenjajo, da se dobijo ene tabletke, ki baje nekako pomagajo. A mogoče katera kaj ve o tem?
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 8.11.2007 12:20:13
|
|
|
|
sneška_
|
Sem bila zaskrbljena zaradi moje hčerke.Sicer je 4 leta in sem se pogovarjala z pedijatrom in vem da mi je omenil tablete za nočno mokrenje.Mi je rekel da do 5 leta je to nekako sprejemljivo in če ne nehaotrok močit posteljo dajo te tabletke.Tako je rekel da dosti pomagajo. Zdaj če hočeš vprašaj svojega pedijatra.
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 8.11.2007 12:24:57
|
|
|
|
saratanja
|
Hola! Tudi jaz sem ena tistih, ki je precej dolgo močila posteljo. Mojim so takrat zdravniki svetovali, naj spodbujajo s kakšnim nagrajevanjem, tiste dneve ko bo suho. Očitno je delovalo, saj sem precej hitro po tem nehala in kasneje nisem več imela teh težav. Tudi pri meni ni bilo nobenega fizičnega vzroka...če zdaj natančno pomislim, se nisem ravno rada spravila ponoči iz postelje, pa še strah pred temo in podobno je bilo vmes, pa sem očitno raje vse prespala. Imam triletnega sina. Je bil že čisto suh, zadnji mesec pa se mu sploh ne da na stranišče in teče ravno zadnji hip, tako da ima ves čas po malem vlažne spodnjice. Ponoči pa ne gre drugače, kakor s plenico. Upam, da ne bomo tudi pri njemu toliko časa čakali na suho posteljo, kot pri meni:(
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 8.11.2007 12:43:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Tudi mi imamo tak problem in moj fant je star ravno toliko kot tvoj anonimna (8,5 let). Pa tudi mi lulamo skoraj vsako noč pa ne na WC-ju ampak v posteljo. Zgodi se, da je naprimer suh samo enkrat ali dvakrat v tednu. Pa smo že probali vse sorte nasvete od pediatrinje: nič pitja zvečer, posebno nič mleka, bujenje ponoči (takrat notel nikoli lulat zato smo to opustili), pa ni bilo uspeha. Moja mama je rekla celo da ga ponoči zebe, zato da lula. Kupili smo mu še ekstra dekico pa zopet nič bolje. Pravi da nič ne čuti, ker tako dobro spi. Tudi mi smo urejena družina, tako da to ni problem. Fant pa je po naravi pravi flegmatik in v šoli zelo priljubljen. Tako da tudi mi ne vemo vzroka zakaj vsakonočno lulanje. Mogoče bo pa treba res še enkrat k zdravniku in po zdravila ??
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 8.11.2007 12:52:14
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Tudi mi imamo tak problem in moj fant je star ravno toliko kot tvoj anonimna (8,5 let). Pa tudi mi lulamo skoraj vsako noč pa ne na WC-ju ampak v posteljo. Zgodi se, da je naprimer suh samo enkrat ali dvakrat v tednu. Pa smo že probali vse sorte nasvete od pediatrinje: nič pitja zvečer, posebno nič mleka, bujenje ponoči (takrat notel nikoli lulat zato smo to opustili), pa ni bilo uspeha. Moja mama je rekla celo da ga ponoči zebe, zato da lula. Kupili smo mu še ekstra dekico pa zopet nič bolje. Pravi da nič ne čuti, ker tako dobro spi. Tudi mi smo urejena družina, tako da to ni problem. Fant pa je po naravi pravi flegmatik in v šoli zelo priljubljen. Tako da tudi mi ne vemo vzroka zakaj vsakonočno lulanje. Mogoče bo pa treba res še enkrat k zdravniku in po zdravila ?? Anonimna mi smo se zdej naročili k eni, ki se ukvarja z alternativno medicino in je rešila že kar nekaj takih problemov. Je pa v Kamniku. V vsakem primeru bom pa javila, kako se bo razvijala situacija. Tako da, če te zanima se še javi in ti lahko pošljem sporočilo na ZS. S tableti bomo pa probali, če ne bo šlo drugače. Kemija se mi vseeno zdi, da še ni za take majhne.
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 8.11.2007 13:03:38
|
|
|
|
Anonimen
|
Kako se boste pa javile ena druga na ZS, če ste vse anonimne? Drugače pa jaz otroka v tem primeru v šolo v naravi ne bi dala, če bi on tako želel. Bi napisala kakšno opravičilo.
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 8.11.2007 13:11:28
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni Kako se boste pa javile ena druga na ZS, če ste vse anonimne? Drugače pa jaz otroka v tem primeru v šolo v naravi ne bi dala, če bi on tako želel. Bi napisala kakšno opravičilo. Ja to bi bila res kriza z anonimnostjo. Drugič pa moj otrok zelo želi it v šolo v naravi. Ker drugače je zelo družaben in vedno obkrožen s prijatelji. V bistvu mu bo samo nerodno (če mu bo ušlo), sej drugega ni. Pa mislim, da vsi vemi kako znajo biti nekateri otroci na tako situacijo tudi nesramni in zaničljivi. Sej drugega ni. Da ga ne bi potem zaradi tega ful zaničevali. Sam to je problem.
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 8.11.2007 13:13:12
|
|
|
|
Taula
|
Če boš šel v šolo v naravi, opozorite učiteljice na to težavico da ne bo tam še večjih težav.
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 8.11.2007 13:20:39
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Taula Če boš šel v šolo v naravi, opozorite učiteljice na to težavico da ne bo tam še večjih težav. To smo tako ali tako mislili. Sam po mojem učiteljica ne bo ponoči ustajala, da bi ga zbujala, da bi šel lulat. Jo bomo pa na to opozorili in pač dali tolk več pižamc za sabo. Sej drugega nam ne preostane. Ker on si zelo želi iti.
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 8.11.2007 13:30:17
|
|
|
|
Taula
|
Ok...ugibam, ker se ne spoznam na to. A obstajajo kaki vložki ali kaj takega? Vem da so plenice za osebe z inkontineco Malo je smotano če je več fantov v sobi, in če jim ne menjajo rjuh vsaki dan.
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 8.11.2007 13:30:39
|
|
|
|
bumerang
|
Glej, če je izključen organski vzrok, potem ga ne vozi okoli raznih psihologov in kvazi pomagačev, ker ga boš samo zafrustrirala. Ne zdaj, da prosto lula, ampak ne ga zasramovat in kaznovat, ker bo še slabše. Moj nečak je še tja nekje do 12. leta lulal v posteljo, včasih se je podnevi tudi pokakal v hlače. Enostavno ni čutil. Stvar je bila zagotovo psihološke narave - ločeni starši. Edino, kar so naredili doma, je bilo to, da si je moral pokakane hlače oprati sam. Ker na blato pa čuti podnevi, če ga tišči, ne? Pojma nimaš, koliko otrok v tej starosti še vedno moči posteljo. Ko sem še hodila v šolo v naravi, sem vsako leto imela od 2 - 4 primere na 10 - 16 otrok. Ja, jaz sem ponoči vstala in jih zbudila, da so šli lulat, mi ni bilo težko. Tudi se mi ne zdi prav, da bi se zaradi tega morali odpovedat šoli v naravi. Pogovori se z učiteljico in jo prosi za pomoč.
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 8.11.2007 13:39:04
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Glej, če je izključen organski vzrok, potem ga ne vozi okoli raznih psihologov in kvazi pomagačev, ker ga boš samo zafrustrirala. Ne zdaj, da prosto lula, ampak ne ga zasramovat in kaznovat, ker bo še slabše. Moj nečak je še tja nekje do 12. leta lulal v posteljo, včasih se je podnevi tudi pokakal v hlače. Enostavno ni čutil. Stvar je bila zagotovo psihološke narave - ločeni starši. Edino, kar so naredili doma, je bilo to, da si je moral pokakane hlače oprati sam. Ker na blato pa čuti podnevi, če ga tišči, ne? Pojma nimaš, koliko otrok v tej starosti še vedno moči posteljo. Ko sem še hodila v šolo v naravi, sem vsako leto imela od 2 - 4 primere na 10 - 16 otrok. Ja, jaz sem ponoči vstala in jih zbudila, da so šli lulat, mi ni bilo težko. Tudi se mi ne zdi prav, da bi se zaradi tega morali odpovedat šoli v naravi. Pogovori se z učiteljico in jo prosi za pomoč. Hvala res za vzpodbudne besede. Sigurno se bom z učiteljico o tem lepo pogovorila. Pa sej po mojem tudi ne bo edini. Ko takole danes berem, naj bi se to dogajalo vsakemu 10.otroku. Fantje so pa baje nasploh bolj nagnjeni k lulanju ponoči. Peljemo ga pa čist tko k eni znanki, ki se ukvarja z alternativo. Baje obstajajo neke masaže stopal in veliko pitje čaja (kopriva+njivska preslica+rman+ognjič). Bomo videli kako bo. Zaradi tega se tut ne bo svet podru. To tudi sama vem.
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 8.11.2007 13:50:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Anonimna, zna biti zoprno, vendar pameten pogovor z učiteljico lahko vse popravi. Jaz bi jo čisto lepo prosila, če ga gre zjutraj lahko pogledat in če je polulan, naj ona diskretno posteljo preobleče, pa je. Enostavno. Jaz vem, da bi to naredila za vsakega otroka, saj sem tudi sama lulala v posteljo po moje nekje do 9. leta. Tudi v koloniji se mi je to zgodilo, pa sem potem celo noč poušter tiščala na lužo, da je vsaj malo popilo do jutra. Skratka, pri meni ni tega v koloniji nihče izvedel. Pri tvojemu fantu pa tudi ne bo, če se boš lepo dogovorila z učiteljico. Brez skrbi. Aja, pa jaz sem lulala zato, ker se mi je ful v živo sanjalo, da sem na stranišču. Čisto res, tega se spominjam, kot bi bilo včeraj.
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 8.11.2007 13:58:05
|
|
|
|
Anonimen
|
Na koncu vsega pa izvem, da sem tudi jaz močila posteljo do 7.leta in se moji starši s tem niso obremenjevali, ker je bilo rečeno, da bo prej ko slej minilo. Sam sem jo močila tako približno 1x na teden. Mogoče je pa res bolje čim manj o tem govort, pa bo.
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 8.11.2007 14:02:47
|
|
|
|
natasa0307
|
Tudi naš bo sedaj star 7 let in imamo podobne težave, oziroma smo jih imeli, sedaj pa je že 3 mesece suh. Že pred enim letom smo bili v Lj pri dr. Anamariji Meglič, ki je strokovnjakinja na tem področju in tudi zelo prijazna do otrok. Izključili smo organski vzrok lulamja in po pogovoru tudi psihični vzrok. Je pa tudi naš fant velik flegmatik z zelo trdo kožo. Nekaj nasvetov, ki nam jih je dala zdravnica: - redno jemanje tabletk Minirin (sproščajo hormon, koncentrira urin) dokler ne bo najman tri mesece suh, nato z tabletkami prekinemo. Če se slučajno spet začne lulati ponovno začnemo z tabletkami. - dopoldne v šoli mora popiti najmanj pol litra vode - po peti uri zvečer več ne sme piti - tabletko mora zvečer vzeti najmanj eno uro po obroku in pol ure pred spanjem -ne preveč burno reagirati če se polula niti pokazati pretiranega veselj, če je suh. Če si otrok želi v šolo v naravi naj gre. Pogovori se z učiteljico o težavi. Naš je bil lani v vrtcu v naravi tri dni. Z vzgojiteljico sva se pogovorili o tem in ona ga je vsako noč zbudila in je šel luta, tako da je bil vedno suh . Je pa res, da je zdravnica dejala, da bo do pubertete minilo. Pri nas v družini pa nobeden ni imel podobnega problema. Tudi bratec je že od tretjega leta podnevi in ponoči suh. In tako bo tudi ta in tudi tvoj, samo malo kasneje. Nataša
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 8.11.2007 14:07:33
|
|
|
|
Anonimen
|
nataša0307 in kdaj se začne kazat rezultat? Mislim po kolikem času jemanja teh tabletk? A se jih dobi tudi brez recepta?
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 8.11.2007 14:40:27
|
|
|
|
natasa0307
|
Najprej je dobil sprej Minirin, 14 dni prej kot je šel v vrtec v naravi. Ker ni pomagalo so nam dali tableteke enkrat na dan. Ko smo začeli hoditi v Lj na preglede nam je dala dve tabletki na dan, vendar ni bilo boljše. Zdravnica je trdila, da premalo tekočine vnese v telo dopoldne in preveč popoldne. In ko smo se strogo začeli držati tega, da je pil v glavnem dopoldne (cca 1 lite), popoldne pa minimalno, se je stanje zboljšalo. Tabletke je tako jemal 2 leti. Nataša
|
|
|
|
RE: POMOČ-otrok moči posteljo 8.11.2007 14:49:49
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala za odgovor, bom povprašala še pri pediatrinji glede teh tabletk. Čeprav mi je tudi ona svetovala, da naj bo to skrajna-zadnja stvar. Ona tudi ne prisega preveč na kemijo.
|
|
|
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......