pot
|
Pozdravljene oktoberke, tudi vse nove desetke, dobrodošle med nami. Čas je pri nas zlata vreden, kak večer, no prej jutro, pa vas uspem celo na hitro prebrat, pa še to ob črpanju mleka. Za pisanje pa že ni več časa, ker hitim spat. miska1, midva sva se odločila, da bova dala cepit proti rotavirusu, smo že naročili cepivo. V Mengšu stane ena doza 66€. Sta dva pediatra toplo priporočila. Je pa gotovo več dobrih izkušenj s cepivom, kot tiste redke nesrečne izkušnje. V Domžalah menda kar veliko dajejo cepit proti rotavirusu, je pa tam dražji 75€. noa1, ja, jaz pazim na prehrano. Pazim tudi, da ne dodajam preveč različnih stvari, ki napenjajo v enem dnevu, ker se pri našemu kar pozna. oktoberka, naš tudi krili z rokami in z veseljem dudo, flaško ali prsi ven zmakne iz ust, potem so pa roke že takoj pripravljene, da prevzamejo... no, seveda, če ni to med spanjem, potem pa v jok, ker so usta prazna. Navajanje na kinderpet... Nisem strokovnjak, ampak mogoče bi bilo dobro postopno uvajanje, da bi samo za nekaj minut otroka noter posadila s kakšno igračko, veliko pisanih barv in nasmejan obraz mamice.... dokler ne bi punčka nekega dne preprosto zaspala. Preveč optimistično? Kaj pa košek, je dovolj majhen, ali pa, če se ga da prestavit da bi lahko v kinderpetu v košku spala nekaj noči? Nedrčki za dojenje. Rada bi si kupila še kak nedrček za dojenje, pa me zanima katere ve uporabljate in ali imajo res dobro oporo in da vas ne tiščijo seveda. Jaz imam nedrček od Lisce, pa se mi zdi, da ne daje nikakršne opore za prsi, je pa elastičen in ne tišči. Majčke za dojenje pa ne morem več videt, ker mi skozi gor leze, ker me je premalo skupaj pod prsmi. Črta na trebuščku bledi, me pa čisto nič ne moti. Strije sem mazala že med nosečnostjo, pa je trebušček na koncu prehitro zrasel, da bi se koža utegnila prilagoditi, sicer pa tudi počasi ˝izginjajo˝, jih pa še vedno mažem. Nekaj sem jih pa še po porodu na prsih pridelala, te so pa še rdeče. Trebušček, bo treba še telovadit, da se nazaj pokrčijo mišice, samo, ko kar ni in ni časa, niti za zajtrk ... Me pa zanima koliko vam uspe kaj potelovadit za trebušček in kakšne vaje delate za prsi? Čaj - kdaj jim daste za pit čaj (pred jedjo, po jedi, v kakšnem časovnem razmaku)? Naš tudi danes ponoči ni in ni mogel zaspati krči so ga kar naprej dajali in se prav nesramno skrivali. Je pa potem spal 8 ur skupaj, zbudil se je pa grozno lačen. Čišča - ste že vse zaključile? Sem brala Pušenjaka, da po 6ih tednih se ne smatra več za čiščo. Moje G pa tudi ne morem vprašati, ker je trenutno odsotna, če je to normalno, da že gre proti koncu, pa spet takoj naval itn. in to še po 10ih tednih . Vsakič mislim, da bo že konec in je imam že res poln kufer! Kako hitro gre čas, otroci tako hitro rastejo... Opazimo pa šele po oblačilcih, ki so še prejšnji teden bile ravno prav, ta teden pa že premajhna... Lepo se imejte, pozdravite se in lepo praznujte vse slavljenke.
< Sporočilo je popravil pot -- 14.1.2008 22:36:49 >
|