|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007
27.12.2007 10:40:41   
jasna
na hitro, imam na počitnicah nečaka in nečakinjouser posted image

Vlažilec je zakon, priporočam.

Kasija, poglej v prodajalno Elne. Je nad tržnico Moste v blokih.

LP

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 1126
   RE: Desetke007
27.12.2007 11:04:03   
mehurčica
Sem že včeraj hotela kaj napisat pa spet ni bilo časa. Preberem še na hitro, pol pa vedno nekaj vmes pride. Do zdaj sem pa pozabila, kaj sem mislila.user posted image Danes pa sem še sama doma s tamalima. David se meče po kavču in me vmes sprašuje vse mogoče in nemogočeuser posted image , malecka pa drema ali spančka v spalnici ob prižganem vrtiljakecu.

Jo morem malo pohvalit, ker je res pridna. Zajoka samo takrat, ko je že fejst utrujena ali lačna, drugače pa je ves čas dobre volje in včasih samo leži na kavču in nas posluša in opazuje, včasih pa ji dam fisher price-ov klavirček in tolče po lunici, sončku in zvezdici. Zvečer že ful lepo zaspi, edino predvčerajšnjim je jokala. Menda jo je zmotil vonj od nove spalne vreče, ker je tašča oprala z nekim ful močnim mehčalcem. Mi tak smrdi, da sem dala vse še enkrat oprat. Eni pa je pol zaspala, ko sem ji menjala spalno vrečo.


Krst: je ne bomo krstili. Tudi Davida nismo. Sva oba ateista, ampak če si bosta kdaj tega želela, jima ne bova branila. Jaz tudi nisem krščena in sem prav vesela, da nisem. Si ne bi želela da me župnik pokoplje.

Vlažilec prostorov bova naročila danes. Enega za Davidovo sobo in enega za spalnico, kjer sedaj spi tudi Eni.

Sling bom počasi čisto pogruntala.user posted image Smo bili včeraj pod Pohorjem in je lepo spančkala v slingu, tesno ob meni. Sem jo pa dala preko moje bunde, ona pa je imela kombinezonček gor. Nosim jo pa tummy to tummy, ker je v zibko ne znam lepo dat. Se mi vedno zdi preveč zvita notri - ima glavico tak postrani in navzdol preveč in se mi zdi, da ne more vredu dihat.
Edino še ne znam tak lepo dat blaga med obroči in mam vse namučkano in pol si tak težko reguliram.


Kaj vam je pa kaj Božiček/Dedek Mraz prinesel? Meni je toaster - tisti ko kruhki ven skočijo. Sem si ga ful želela.user posted image Atek pa je dobil masažo celega telesa.


Papirje ste vse že zrihtale? Jaz sem komaj v ponedeljek oddala papirje za otroški dodatek. Tak da sem končno vse uredila.
Kaj pa vrtec? Je klatera že kaj hodila spraševat? Jaz bi šla vprašat, če je treba že kaj rezervirat, glede na to, da so vrtci tako polni.

Rotavirus: je ne bomo cepili.
Klopni meningoencefalitis: jo bomo, ko bo stara 2 leti. Tako smo tudi Davida. Mislim, da prej ni dobro, če se otroka cepi.

2ursae, zadnič sem napisala "oktoberka", mislila pa sem tebe. No, drugače je pa meni tudi fajn, če kaj napišeš iz RA! Daj napiši še kaj, kaj je za 2 -3 mesečnike najbolje.... če je kaj takega. No, naša se z glavo prevrne iz trebuščka na hrbet in ne obrne. Sicer ji tudi ne dovolim, ampak včasih je tako hitra, da samo pogledam za trenutek stran in je že na hrbtu. Glede dvigovanja in polaganja pa vem kako se dela, ker sem bila parkrat na RA z Davidom in so mi pokazali.


Zdaj pa morem it. Fajn se mejte. Napišem spet kaj, ko bo cajt.

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 1127
   RE: Desetke007
27.12.2007 14:26:41   
oktoberka
Evo, zdej me pa že neki časa ni blo.. Upam da ste praznike preživele kar se da lepo. Mi smo jih!user posted image

Naše spanje se je malo izboljšalo. In sicer z možem sva se odločila, da je treba neki ukrent v tej smeri, da bo mala bolj zadovoljna in da bo tud kej spala. Ne sam ponoč, ampak tud čez dan. Se nama zdi da tak mali čmrl pač rabi spanje, ker med spanjem raste in da je nujno potrebno, ne samo zarad naju, ampak predvsem zarad nje, da se ponoč ne zbuja na vsako uro in pol, ampak da malo dlje spi. Tko da sem začela najprej dodajat po kopanju oz pred spanjem in mi je popila okrog 80ml. Pa je malo dlje spala. Potem sem pa rekla da bom probala še čez dan po dojenju dodajat. In res. Ko se podoji in se odstavi, ji dam še flašo in spije ponavadi tud tam okrog 80. In ne boste verjele. To je čist drug otrok!!user posted image user posted image user posted image user posted image
Ni je treba met skoz po rokah, čez dan spi, ful je bolj mirna, pa tud ponoč spi po 4ure pa pol, pa po tri. Pa se zbudi res dobre volje..user posted image Res sva oba presrečna!
Mislm da je pikica vseen pr men premal dobila, pa čeprav mam js mleka zadost. Očitno se ni dovolj potrudila da bi prišla do hranljivega oz bolj kaloričnega mleka in je dobila sam tisto "juhico". Od tega se pa seveda tud redila ni dosti. Ker se nama je zdelo da zdej v 14 dneh ni nikjer nič pridobila... Tko da ji bom dajala flašo in dodatek in bom vesela da raste lepo in se razvija, ker zdej najbolj rabi. Se mi zdi nepošteno da neki silim samo to dojenje, če je očitno, da ji ni dovolj, samo zato da bom kao frajerka ker samo dojim. Me tud nč ni strah da bi mi mleka zmanjkalo. Se nič ne sekiram in obremenjujem.  Kolkor dolgo jo bomm še lahko pred dodatkom dojila, jo bom, drgač pa bomo prešaltali samo na dodatek. Trudila sem se, pa pač ni glih čist zneslo. Sem pa hvaležna za ta 2 meseca in pol!

Pumpico za nos sem naročila Riji že pred prazniki in upam da mi jo čimprej poslala, ker Zarja ful težko diha skoz nos, ker ga ima ful zmašenga, tko da revca ponoč kar smrči.
2Ursae sem ful vesela za vaju z Borom, da vama ni blo treba na operacijo!!user posted image

Vlažilec prostora bi js tud ful kupla ampak ful ne vem kakšnega k jih je tolk.Mam pa zaenkart na radiatorju kar šalčko z vodo, pa not sem dala par kapljic eteričnega olja ( ne vem točn katerga) ampak tega so mi v eni lekarni svetoval da se ga tko da, če je tak mali otrok v prostoru, da lažje diha in je ful dobr za dihala.

Krst midva še nisva čist odločena.

Civilni pogreb je lahko ful lep in ganljiv. Mojga dedka smo letos civilno pokopal pa je blo ful lepo..

Janja hvala bogu da se je z bunkico od fliperja vse dobro končal!user posted image user posted image Loh bi bla pa ful štala ej!

Mišk upam da so se Doni učki porihtali in da ne bo več imela težav.

Skuštrana men je patronažna rekla da so nitke v blatu in sluz posledica krčkov. Sam za kri pa ne vemuser posted image Mogoče bi blo dobr da pokličeš pediatra.

Majoli js sm Mylicon dajal zjutraj po jedi 20kapljic in zvečer pred spanjen isto 20 kapljic po jedi. Lahko pa daš 4krat na dan največ, po 20 kapljic. Mi smo dajali samo 2krat in nam je super pomagalo!!user posted image user posted image

Kilogrami raje ne bi o njih. Sploh zdej med prazniki. Za darilo smo dobili 5 ta velikih milk, after eight, ferrero rocher, mecy-največji pack.... Skratka sam žrem loh sladkarije če hočm.. Morm se jih po hitrem postopu znebit in jih komu dat.user posted image

Jutr greva pa z mojim v opero zvečer, pol pa še na pijačko. Sva dubla za darilo od moje mami, da greva mal se odklopit, ona bo pa Zarjo čuvala. Gledat greva pa Hrestača- Božična zgodba. Sem že gledala in je super lepo!user posted image user posted image user posted image

Šibam, Zarja kliče!

Lp
 


_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 1128
   RE: Desetke007
27.12.2007 14:59:26   
suzanamai
IZVIRNO SPOROČILO: noa1

Krst:  me vsi sprašujejo, ampak midva ne bova krstila. Jaz sploh nisem krščena, moj pa tudi ni za to. Če bo sama kdaj hotela ji tega ne bom branila, jaz je pa definitivno ne bom slila v nekaj, v kar ne verjamem. Spoštujem pa vse, ki razmišljajo drugače.

Civilni pogrebi: jaz sem bila kar na nekaj civilnih in so lahko enako ganljivi kot cerkveni (ali pa še bolj)...je pa odvisno od sorodnikov, kako ga organizirajo, Danes je možno že praktično vse.



Se podpišem pod to, tudi meni se zdi bolje, da se otrok sam odloči. Poleg tega pa sva z možem različne veroizpovedi, tako kot ti Tave, res imava full podobnosti. Sem bila pa tudi že na večih civilnih pogrebih, ki so bili veliko bolj ganljivi kot cerkveni. Drugače pa denar dela čudeže v cerkvi in poznam primer dojenčka, ki je bil cerkveno pokopan, kljub temu, da ni bil krščen.

Danes sem malo bolj slabe volje, saj je danes pogreb znanca, ki je za seboj po levkemiji in presaditvi, pustil tri otroke, najmlajši ima 6 mesecev. Bil je enkraten človek.

Zadosti o tem, punce upam da ste preživele lepe praznike. Mi smo se imeli res lepo, edino Zoja je bila malo jezna, kadar so preveč drezali v njo. Pa saj ima prav.

Glede vrtca, jaz imam rezervacijo že od septembra, ko sploh še nisem rodila, saj je pri nas izredno težko dobiti prostor.

Uživajte

_____________________________

Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

(odgovor članu noa1)
Neposredna povezava do sporočila: 1129
   RE: Desetke007
27.12.2007 15:10:06   
kmarija
Oktoberka - si videla post od rije na forumu dojenček'

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 1130
   RE: Desetke007
27.12.2007 15:20:23   
oktoberka
Ne, nism vidla. Kaj pa je?

_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu kmarija)
Neposredna povezava do sporočila: 1131
   RE: Desetke007
27.12.2007 15:27:38   
suzanamai
Nujno se ji javi, verjetno so pumpice prišle.



_____________________________

Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 1132
   RE: Desetke007
27.12.2007 15:39:00   
skuštrana
Hvala vam za odgovore glede blata in krvi..Je res glede alergije, ampak pri nas je bilo zaradi tega, ker je mama pojedla peveč mlečnih izdelkovuser posted image ..

Ne vem več katera je pisala, da je njen otrok mogoče alergičen na dodatke - to je imela naša Liza, sem ji enkrat pri 10 mesecih dala  dodatek in smo imeli full paniko - kri je kakala, pa full drisko je imela, pa glivice dobila.. Smo šli k pediarinji in so ugotovili da ne prenaša dodatkov..Potem smo jo nekaj časa hranili s sojinim in riževim mlekom, pol smo šli pa kar na kravjega in je bilo vse ok.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 1133
   RE: Desetke007
27.12.2007 15:52:13   
Ulaa
kako ste pridne za tipkat - kot profesionalne strojepiske user posted image user posted image user posted image
Kaj nic ne delate doma!?!?!
Vsem lepe praznike!

Mi smo bozickovali pri sestri, vceraj nas je pa tascica crkljala. Sicer je pa Nik o.k., jemo in spimo nekako konstrantno enako, z izjemo da mojih mlekaren noce vec, se dere kot  user posted image . Samo sem se odlocila da se ne dam sprovocirat.

Krst: ne bomo krstili. Tudi starejsega nismo. So sicer bile zelje iz nekaterih strani, vendar sva se kljub temu, da imava oba vse zakramente soglasno odlocila, da ne. Ce bosta otroka zelela, lahko to naredita, ko bosta imela 18 let. Sama ne hodim v cerkev in se mi zdi hinavsko tlacit otroka nekam kamor sama ne grem. Sploh pa se mi zdi mimo, da bi dala otroka kamorkoli zato ker si nekdo drug to zeli.
Vlažilec prostorov:ga imamo. Resujemo pa to tudi z susenjem perila.
Sling: nimam slinga imam pa trak, pa tud dela user posted image .


Kaj vam je pa kaj Božiček/Dedek Mraz prinesel?
Meni eno tako seksi perilo user posted image user posted image user posted image user posted image , in take lepe svincnike za nohtke okrasit, pa se par drobnarij.

Papirje ste vse že zrihtale?

V vrtec moram poslat se kopije osebnih dokumentov, pa potni list moram se uredit, vendar se bomo selili in cakam na nov naslov.
Rotavirus: ga ne bomo cepili.
Klopni meningoencefalitis: ne bomo cepili.
Cepljenja: mi nobeno ni vsec, in bom prosila pediatrinjo, da jih prestavimo na kasnejsi cas. Jim ne zaupam cisto nic.
Kilogrami:  sedaj med prazniki se pa res ni za tehtat user posted image user posted image .

Sedaj pa se grem s tavelikim igrat Naseljence z otoka Catan user posted image user posted image

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 1134
   RE: Desetke007
27.12.2007 16:05:19   
kmarija
No zdej teta pestuje našo gospodično user posted image
Najprej vesel božič vsem, ki ga praznujete, novo leto pa lahko še počaka user posted image
Mi smo uživali v družinskem krogu, smo pa Nino napravli v tak kostumček od jelenčka (teta iz bruslja nabavla v Londonu), je bla tok cortkana user posted image
Smo pa tudi pri nas začeli dodajat in sicer zvečer, prvič je po dojenju ko je lepo zaspala spila še 120ml user posted image , naslednji dan je isto po dojenju 50, včeraj pa spet 120ml user posted image
Tko da ji bom zadnji obrok zvečer kr dodala po dojenju pa bo.
Je pa spančkala od 23.30 do 7.30 mal popapcala, se previla in potegnila do 11h user posted image

Glede krsta - nisva ne vem kolk verna sam bova krstila k se mi zdi tak lep obred, pa tud škodil ji ne bo user posted image
Bova pa v BC nabavla (božiček prinesel bone) uno pumpico za v nos k morš sam vlečt user posted image
Vlažilec mamo - lanaform vapolux - zelo zadovoljni - priporočam
 
Kilogrami grejo veselo gor (ne vem kdo me je nasral, da se z dojenjem kile kr topijo user posted image ), no res pa pojem ogromno sladkarij user posted image

Učke smo tud mi mel že obe vnete in smo jih zrihtal z fiziološko in mlekom user posted image

Vrtec - smo že dali prošnje (itak pa je zelo mal šans da dobimo mesto k v lj)

Otroški dodatek - dobila odločbo, zdej čakamo denar user posted image . To sva komaj zdej uredila k sem čakala iz sodišča odločbo o preživnini (živiva vsak na svojem naslovu user posted image )

No zdej se je pa tetka naveličala, k gospodična prec učke odpre k jo hočeš odložit user posted image  
Lepo se cartajte, se grem mal sprehajat po stanovanju user posted image



(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1135
   RE: Desetke007
27.12.2007 16:21:16   
oktoberka
Kam nej se ji javimuser posted image Pa sej midve sva si že prek zs izmenjali podatke in js sm ji že denar nakazala. Dej mi pošl link kjer piše. Hvala

_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 1136
   RE: Desetke007
27.12.2007 16:29:21   
oktoberka
Js sm tud kupla eno pumpico v pikapolonici od nuka k morš sam vlečt- pa loh rečm da je to višek sranja in natega!! Potegne ven- NIČ!!!!
Tko da premisli če se splača kupit.
V vrtec sem prošnjo oddala že en teden po rojstvu. Otroški dodatek- čakamo denaruser posted image
Glede rota virusa in cepljenja, še nisem 100%. Morm se s p pogovort mal. Za tale klopni meningoencefalitis pa bi rada dala.




_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 1137
   RE: Desetke007
27.12.2007 16:46:31   
skuštrana
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2233052

Oktoberka, morda je mislila tole user posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 1138
   RE: Desetke007
27.12.2007 16:56:14   
2ursae
Borči mi panča, Anže se pa z očijem igra, tko da sem si ukradla minutko ali dve user posted image . Danes mi je bil pa ful naporen dan, moj je bil v službi, Borči ni praktično nič spal, Anžeta je pa nekaj šraufalao in sem ga stalno dajala na kahlico - je še premajhen, da bi se znal sam slečt in oblečt, tko da sem imela čez glavo dela user posted image .

učki: Bor ima tudi vneto eno učko že od rojstva, pa mu čistim s fiziološko in ni nič bolje. Enkrat sem mu kapnila not tud kapljico mleka, pa je revež tako jokal, da tega nisem več ponovila... zdaj pa vidim, da bi bilo res fajn, da spet ponovim to vajo, ker se revčku stanje nič ne izboljšuje user posted image .

krst: definitivno, oba z možem sva verna, jaz imam vse zakramente in sem tudi z veseljem hodila v cerkev, žal pa odkar imam otroke tja razen za Veliko noč ne zahajam več, mož je pa le krščen. Do sedaj se za krst še nismo nič zmenili, pol bo pa itak postni čas, tako da bomo obred opravili enkrat po Veliki noči, najbrž kar na Belo nedeljo.

otroški dodatek: že urejeno, imam odločbo, sam so mi premalo izračunali in imam zato v obravnavi še pritožbo, tako da zedeva še ni čisto zaključena. Ostali papirji so pa že, osebno bom dala delat pa preden jo bomo mahnili na HR - hmmm, a katera ve, a rabimo za HR zdaj potni list?

cepljenje: le tisto, kar se običajno cepi oz. je bilo svoj čas obvezno. Si preprosto ne upam, da ga ne bi dala cepit, čeprav se zdaj to počne po prosti presoji. Pa mislim (lahko pa, da imam staro info), da imaš potem, če se ne odločiš za nikakršno cepljenje, potem lahko težave pri vpisu v vrtec.

vrtec: Borči bo hodil k tašči do tretjega leta, ko ga bomo dali v vrtec. Tudi Anže gre v vrtec šele zdajle jeseni.

kilogrami: joj. Sploh ne vem, kako naj se tega učinkovito lotim. Ko mi je z otrokoma težko, ko npr eden joka drugi pa tudi sitnari, grem kar do kuhne in se lotim kakšnih piškotov ali čokolade, češ, saj si zaslužim kakšno razvedrilo samo zase user posted image . Samo kaj čem, ko so pa med prazniki omare polne tega ...

razvojna: tako težko kaj svetujem ali rečem, ker imamo pač specifična težave in zato vaje, ki jih izvajamo najbrž niso priporočljive za vse. Če katera želi, lahko poskusim opisat vajo za sproščanje rokic (če ima kateri otroček morda trde, zategnjene), česa več pa že ne morem, ker je bila zdravnica itak kar zadovoljna in nam ni dala kakšnih extra navodil. Je pa priporočila prebrat članek v decembrski številki Mojega malčka o ravnanju z otrokom, ki ga je napisala dr. Zavrl.

eko, moj čas se je izekel user posted image , mali že visi na meni

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 1139
   RE: Desetke007
27.12.2007 16:59:26   
skuštrana
a rabimo za HR zdaj potni list?


Ne, ne rabiš, dovolj je osebna user posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1140
   RE: Desetke007
27.12.2007 18:21:21   
noa1
Evo, sem malo lih odložila. Se je najedla in sedaj bo enih 10 min pauze za mami. Atija smo pa poslali po nakupih pa tako je bil zjutraj v službi.

Cepiti: jo bomo dali samo tisto najnujneše. Mi je kar hudo ko take male že nafilamo z nekimi bacili. Razen za klope bi jo pa dala kasneje cepit. Jih je na Pohorju kar nekaj pa še tašča živi na vikendu ob gozdu na Pohorju.
Otroški dodatek: smop že prvi mesec vse zrihtali. Pa dala sva ji delat kar potni list. Bi rada šla za naslednje novo leto spet na Kubo, zato nam bo potni list bolj prav prišel kot osebna.
Vrtec: še nisem nič vprašala, koliko prej je treba dat vlogo. Če bomo kaj našli bi jo prvo leto raje dala v varstvo kam privat pa pol v vrtec (se še nisva odločila)

Vas full občudujem, vas, večkratne mamice. Jaz včasih komaj preguram dan, pa imam samo eno štručko. Si ne znam predstvljat kako bo nekoč z dvema. Saj najbrž se takrat pač drugače organiziraš, ampak vseeno, jaz včasih komaj najdem čas še zase. Saj ne, da se pritožujem, mi moja pupa pomeni vse na svetu, ampak včasih bi si pa vseeno privoščlila time out.

Evo...se že oglaša...letim

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1141
   RE: Desetke007
27.12.2007 18:47:52   
orka**
Mi smo bili danes v posvetovalnici.
Cepil se ni, ker je user posted image  bolan in smo prestavili za skoraj en mesec.
Naše mere: 58 cm in 5.700 g.

Rota virus: ne bomo cepili, ker so prehudi stranski učinki

Krst: mi bomo krstili

Otroški dodatek: urejeno, samo še ni nakazano.

Vrtec: Lara gre jeseni, stara bo dve leti papol, Anej bo šel pa naslednjo jesen, tačas pa bo pri moji mami.
Noa1: za vrtec oddajaš vlogo v aprilu za september

Kilogrami: ta prvič so kar leteli dol, tokrat pa sploh ne grejo nikamor.

Pri nas se še kar ubadamo z krči, upam, da se bodo kmalu končali.

Vsem želim, srečno, veselo in uspešno v novem letu.

(odgovor članu noa1)
Neposredna povezava do sporočila: 1142
   RE: Desetke007
27.12.2007 19:00:33   
mama06
Jaz pa moram povedati, da zadnje tri dni super spimo. Zaspi med pol osmo in pol devceto uro in spimo do 9-ih zjutraj. Dodatka še nisem dala, ker vztrajam na dojenju, čeprav se dere kot hudič, ko vidi zizo. Pa sem pogruntala, da ko se prvo rundo naje in ko se začne dret, ga dvignem in ga ne silim več. Nato malo zaspi in potem nadaljujeva s hranjenjem na isti strani.

Naše očke so še slabše, saj sta sedaj obe vneti in sem danes klicala k P in mi je napisal recept za antibiotično mazilo, saj ima gnojni izcedek in mu kar teče iz okice, kot da bi se nonstop jokal. Upam, da se kmalu pozdravimo.


(odgovor članu orka**)
Neposredna povezava do sporočila: 1143
   RE: Desetke007
27.12.2007 22:01:26   
Jenny Anny
Mi smo pa danes že čez dan slabo spali in ni blo nobenga pravga ritma in sem sklenila, da pupi zvečer dam flašo in ne zize, pa kot zgleda se je obneslouser posted image user posted image , kot zgleda se spet bliža teta iz Krvavca in je spet upad mleka (tako je blo ko sem jo prvič dobila) no in je popila po flaši 140mL (a je to velik, sploh nimam občutka, ker sem ji do sedaj sam ene 3x dodala, takrat ko je bruhala, pa ko sem prejšnjič dobila menstro, pa še takrat sem najprej dala zizo, potem pa šele flašo in je popila se mi zdi da okol 60, al 80, se ne spomnim več). Mojga mlekca pa bom prišparala za ponoči. Ko bo teta s Krvavca odšla, pa upam da se znebiva flaške.

user posted image A ni baje neka kriza za dojenej pri 3 mesecih??

Vrtec; vlogo smo že dal, pa so nam že povedal, da je zelo mal upanja, da dobimouser posted image

Otroški dodatek smo že oddal in ga že dobil.

Sling; kje ste jih nabavle punce in ali povsod stanejo okol 60€??
 

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 1144
   RE: Desetke007
28.12.2007 9:17:50   
Klaudia
Kje ste desetke? Sem nas morala pobrat z druge strani...

Sicer sem že spraševala na novorojenček, dojenček, ampak bom vprašanje še sem skopirala, če ima katera podoben problem:

"Naša user posted image  je stara skoraj 3 mesece. Na začetku je v kopanju noro uživala. V albumu so še slikice kako se smeji med kopanjem. Zadnje 2 tedna približno pa začne noro jokat - že kar vreščat - že ko je v vodi samo ena nogica, kaj šele celo telo. V trenutku postane čist rdeča v obrazek in tako noro vpije da kar hripava rata. Ko jo vzamem ven iz vode in zavijem v brisačo, je v trenutku spet tišina in ona vsa zadihana vzdihuje, češ kako je bilo hudo.

Kaj je narobe? Voda ima že od začetka lepih 37°C, temperatura ozračja pa je okoli 25°C, ker se potem še masirava. Prvih par dni sem jo poskušala umirit, zdaj sem pa obupala ker res ne vem kaj je narobe. Je imela katera podoben primer?"


Jenny Anny - to je cerkev sv. Mihaela v Črni vasi. http://sl.wikipedia.org/wiki/Cerkev_svetega_Mihaela,_%C4%8Crna_vas tukaj imaš malo razlage. Je ena redkih cerkva, kjer župnik ljudstvu kaže hrbet. Tega niso spreminjal zaradi tega, ker jo je naredil Plečnik.

otr. dodatek - glih zdaj grem na pošto po odločbo. Me prav zanima koliko so zračunal. user posted image

vrtec - nam so že rekli, da ni nobene možnosti, da dobimo vrtec v svoji občini. Moram zdaj najdet tisto stran kjer so prosta mesta vrtcev po SLO, da vidim kam bi jo vpisala... čeprav je najraje sploh nebi dajala v vrtec...

user posted image  A ste že kaj razmišljale o naslednjem otroku, tiste ki imate enega? Midva z user posted image  sva se pogovarjala, če bi maja začeli delat na novem user posted image , da bi bila potem majhna razlika... sam ne vem če bi zmogla. Razlika bi bila 16mesecev.

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 1145
   RE: Desetke007
28.12.2007 9:46:43   
mišk
Klaudia, tudi midva razmišljava že o drugem otroku.user posted image  Vem, da bo ultra naporno, ampak si res želim otroke z majhno razliko. Sploh zato, ker še nimam službe se mi zdi, da če jih ne bom zdaj naenkrat imela, se bom kar težko potem kasneje odločila še za kakega. Res pa je, da finančno glih ni najbolj pametno, a ker ima mož kar dobro službo bi šlo. Mislim, da bova po moje midva že pred majem začela delat na ta drugem. Vas bom obvestila, ko bo padla dokončna odločitev!user posted image  Pa še ginekolog mi je rekel, da glede na mojo konstrukcijo ne bi blo problema donosit enga otroka za drugim. Vsaj ena prednost moje "obilnosti"!user posted image

Pumpica za nosek: Jst imam tudi tisto iz BC, s katero sam potegneš smrkovlje ven, pa se mi zdi kar v redu. Sicer pa res še nismo imeli nekih ekstra zaprtih noskov.

A ste že vse dobile menzo al kaj?!?

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 1146
   RE: Desetke007
28.12.2007 9:52:52   
skuštrana
Noa1, včasih je z dvema lažje kot z enim user posted image Ma, ne, saj gre..Je full odvisno, mi imamo srečo, ker je Liza dojenčka lepo sprejela...

Vrtec, Arsen verjetno ne bo šel v vrtec prej kot v septembru 2009, tudi Liza je doma in gre v vrtec 2. januarja - ravno na svoj tretji rojstni dan user posted image Sedaj se že full vidi, da rabi družbo, ji je že kar malo dolgčas doma...

Jenny Anny, večina punc je slinge kupila reko mene, če te zanima se mi javi na ZS. Cena je pa 40e.

Klaudia, jaz se spomnim ko sem rodila Lizo sem kar takoj hotela še enega, ker je bila full priden dojenčekuser posted image ..Pol, ko je začela plazit sem si pa premislila, ker ni bila na miru niti sekunde in si moral non stop letat za njo...Potem ko je pa shodla pa itak..Smo kar prelagaliuser posted image No, sedaj imamo razlike 2 leti in 9 mesecev in se mi zdi super user posted image Liza je že kolikortoliko samostojna...Če pa si full želiš pa ja, meni je tudi super majhna razlika...user posted image Go for it....
Glede kopanja ti pa ne vem povedat, naša sta oba vodna človeka..Kot ribe..user posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 1147
   RE: Desetke007
28.12.2007 9:54:32   
skuštrana
A ste že vse dobile menzo al kaj?!?


Jaz še nisem, hvalaboguuser posted image Prvič je nise dobila 10 mesec, kak je to fajn..Upam, da bo sedaj isto..No, zanosiš pa lahko kljub temu, tako da...user posted image Akcija...


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 1148
   RE: Desetke007
28.12.2007 9:57:19   
skuštrana
A ni baje neka kriza za dojenej pri 3 mesecih??


Pri treh mesecih je poskok v rasti, verjetni misliš to..Takrat se povpraševanje malo poveča, otroci so bolj lačni in posledično večkrat na dojki dokler se ponudba ne uskladi s povpraševanjemuser posted image ..Madona, sem strokovno napisalauser posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 1149
   RE: Desetke007
28.12.2007 10:04:37   
lane31
KLAVDIJA.....glede kopanja,se mi zdi 37 stopinj malo prehladna voda, jaz jo dam z tetra plenico v 37,8 stopinj kot mi je patronažna naročila,ne joka pa nič
zdaj že pomalem brca z nogicam....Voda se med kopanjem shladi za 1 stopinjo ali več-odvisno kak dolgo je not....zato se mi zdi da ima tvoja pol na koncu preveč hladno vodo in jo je zeblo kdaj,pa zato protestira user posted image  kopam pa jo 2-3 krat tedensko,ostalo umivam. Mogoče ji pa ni da bi se vsak dan kopala user posted image
Super,da že razmišljaš o user posted image ,jaz ti kar svetujem čim prej,ker težko bo itak skozi,
če bo razlika 4 leta bo še tudi to taki otrok,ki te bo veliko potreboval,
ne vem meni se zdi skoraj isto,če imaš enega 2 leti starega+user posted image ,ali 4+user posted image
Naporno bo zmeraj
Jaz sem tudi načela to temo,pa je moj rekel,da on jih več ne-bi imel user posted image
Ima namreč 3 (2 iz prejšnega zakona)
Pa leta so tudi že- on 42 jaz 32user posted image , pa se kar pomalem strinjam,da ostanema pri tej....stanovanje za večjo lahko menjava šele čez 7 let...takrat pa bova že toliko več stara
Je pa ta pupica itak moj mali čudež- namreč bila sem tudi jaz poročena prej in
z tistim partnerjem na 4-ih IVF ,imam zamašen jajcevod in slabe ovolacije.
Zdaj pa nama je ratalo po prvem seksu ko sva se odločila,da bova poskusila imeti user posted image ....Sem rekla- naravno ja, na oploditve pa več ne mislim iti ,ker je bilo preveč boleče

KILE- Ma ne bi o njih, sem spet na 66-pa sem bila že na 64 user posted image user posted image

Ne vem ali je zaradi hrane,da me boli črevesje,ali pa mi desni jajčnik nagaja,
me danes boli ko hodim in kar takouser posted image ...menstra bi morala priti šele 13.1. ,če bo točna....ne vem kaj je zdaj to
Mogoče pa res,ko hodim na balkon pokadit,pa se vsedem na stol,ki je mrzeluser posted image
Bi lahko vedela bolje,ne

Uh sem se razpričala....le kdo bo to bral user posted image


(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 1150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.