|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007
17.12.2007 23:22:54   
janja
mama06 - ninica se reče stvari, ki jo ima otrok najraje, da lažje zaspi. To je lahko karkoli. Naš tavečji ima kužka Flokija, enim je ninica odejica, pa plenička, prevleka za povšter, medvedek... skratka karkoli, kar otroka pomirja pred spanjem, pa tudi sicer. Problem nastane le, če ninico kdaj pozabiš. Potem je pa jok.

oktoberka, klaudia - ne bom še jaz pametovala, vendar bi vama dodajanje GH raje odsvetovala. Saj ni nič narobe, otrok zaradi tega res ne bo umrl. Ampak dejstvo je, da prvič otroški organizem še ni pripravljen na predelavo take hrane, drugič pa v današnji hrani je veliko "svinjarije", ki lahko vodijo v razvoj alergije. Pa otrok ima krče zaradi tega. Jaz sem našemu Andražu začela dajati GH v 4. mesecu, pa je lepo sprejel vse okuse - še več, naekrat ni maral več flaške - vse po žlički, tako da sem imela potem problem s pitjem. No, pa smo ga hitro navadili na kozarček. Torej punci ne hitita, otroci še prehitro odrastejo. Če pa že uvajata razne okuse začnita z lažje prebavljivo hrano, da otroci nimajo krčev še zaradi tega. Sicer pa mesec, dva bosta hitro naokoli, potem pa navali narod.

Kaj sem se ustrašila malo prej. Dam Urbana spat, potem pa poslušam kako se malo jokca, mal cmoka... pa kar noče zaspati. Grem pogledat kaj se mu dogaja, pa me skor kap. Plenička krvava, mali ves krvav po obrazu. Ma je uprizoril pravi masaker. Revež se je namreč tako spraskal po nosu, da mu kri kar ni hotla nehat tečt. Ko me je zagledal, se mi je pa začel smejat. Hecen tale Urbanček. No, zdele končno že spi. Sem ga mogla pa preoblečt, pa nohte postrišt, pa zizo obvezno, pol je pa zaspal (z rokavičkami za vsak slučaj!).

Se vidimo jutri...NOČKO. user posted image


_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 926
   RE: Desetke007
18.12.2007 8:21:47   
oktoberka
A lahko prosm končamo debato o GH ker ni noben reku da bom začela zdej z uvajanjem le te!!! Tko da prosm končajmo kar takoj! Preberite za nazaj če se ne spomnite. Mislm da sem dokaj jasno povedala da NE MISLM UVAJAT GH ZDEJ!!!!!

Hvala za razumevanje!!user posted image


P.s. Ja, mal sem sitna, vem.user posted image


_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 927
   RE: Desetke007
18.12.2007 8:22:43   
sanosan
Dobro jutro!

Da se še jaz malo javim po dolgem času. Smo imeli računalnik na popravilu, pa ste se kar fajn napisale v času moje odsotnosti. Mi smo vredu, Brina se že slab teden prav lepo in navihano nasmehne, ko zagleda mene, atija ali Blaža. Mi kar toplo postane pri srcu. Pa rokice si je tudi že začela opazovati, jih stegne pred obraz, pa pest stisne in si jo ogleduje.
Mi je pa prava uganka glede hranjenja, ta moja Brina. Kar ne morem verjet, da je lačna komaj na vsake 3 do 4 ure, ponoči pa sploh ne. Zvečer se nahranima nazadnje nekje med deveto in deseto uro, nato zaspi in spi nekje do 4 zjutraj. Če se jaz prej zbudim, jo moram previt in šele nato se podojima, ko je čisto zbujena. Uganka pa je zato, ker je Blaž jedel strogo na dve uri tako podnevi kot ponoči. In to mislim, da je trajalo dokler sma se polno dojila.
Prav zanimivo je kako so si otroci različni med sabo in prav je tako, sicer bi nam pri vsakem naslednjem postalo nezanimivo user posted image .

Da še jaz javim svoj RD: 5.8.1979

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 928
   RE: Desetke007
18.12.2007 10:20:15   
mehurčica
IZVIRNO SPOROČILO: mama06


kaj je to ninica?

Mi rečemo cartika. Starejši ima za cartike kar tetra pleničke - sem mu kupila porisane v C&A-ju. Eni sem pa zdaj začela dajat tamičkeno(tisto za brisanje) in si jo je včeraj kar stisnila k obrazku. Tako da bo tudi ona verjetno kar to imela. Fajn je, ker jih lahko imaš dosti in opereš kadarkoli. Pri kakih plišikah pa je včasih malo težje. Moreš vsaj dve imet, pol pa še vprašanje, če dobiš kdaj pozneje, ko se uničijo.

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 929
   RE: Desetke007
18.12.2007 11:15:29   
valči
... zdravo,mamice!
Bom napiosala,koliko bom lahko z Nino v roki,ker smo bolj aktivni in vas komaj uspem prebrat,napisat pa še manj.Danes sva spet fasali sooruser posted image ,že včeraj sem opazila eno bradavico pičeno in bolečo,danes pa Nina že ima notranjo stran ustnic in nebo v pikicah-oblogah.Z Daktarinom sem že mazala obe.Ponoči lepo spi,vendar pred deseto ne zaspi,zbudi se včasih ob treh,včasih ob šestih zjutrajuser posted image ,po dojenju zaspi kar pri meni,do kakih pol osmih zjutraj,tako da noči so super,se mami spočijeuser posted image
Dnevi pa tudi vredu,dosti je na rokah,sploh včeraj,popoldne ponavadi spi kake 2-3 ure skupaj,ko se pa zbudi,ne zaspi do desetih.Bolj malo lahko naredim po hiši,sploh,ko so vsi trije skup,tako da kot micla,ne uspem imet spucano,kot včasih.Včeraj sem po tleh pomila,danes sem bila v vrtcu v Larini skupini,smo Rafaello delali,dnevi grejo z brzino.
Micla,
ne predstavljam,kako ti je,ko se boriž z Eleno,kako se mučiš,da jo nahraniš,vendar ona že ve,kaj dela in zakajuser posted image Bo pač manekenka,tudi jaz ga imam doma,je še sedaj pri skoraj petih letih suhec,pa mu nič ne manjka.Pač nismo vsi enaki.Glavno,da je zdrava,zadovoljna in da ti lepo spi.
oktoberka
ne se preveč sekirat,pač je vsaka svoje mnenje povedala,nobena te ne napada,pač na forumih je tak,da moreš bit pripravljena tudi na kontramnenje in trdo kožo dobituser posted image Samo ne mislim,na nas oktoberke,tu so same super punce gor,kje drugje takoj fašeš napaduser posted image Pa to je normalno,saj smo si različni.Ti v glavnem naredi kaj misliš,da je najboljše za tvojega otroka,saj si ti mama,me imamo svoje domauser posted image Tako da glavo gor,tukaj nima nobena nič proti tebiuser posted image
janja,
to te je mogla kar kapuser posted image user posted image ,kako mu je to ratalo?Ja prejšnji teden je mene Nina z nohtkom pičila v oko,je jokala,jaz v njo,v vozek in me je tako štohnila,da sem zvezde vodela.Ves dan sem se solzila,bolelo me je,mož me je hotel k zdravniku peljat,ker je videl podpludbo v očesuuser posted image Drugi dan so nohtki šli po dkarjiceuser posted image ,tako da je vse možno.


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 930
   RE: Desetke007
18.12.2007 11:25:50   
valči
Tiste,ki dodajate otročkom,Micla,Mišk,še katera;kašno flaško imate,kakšen cucelj in katero mleko?Ker jaz imam Nuk,tisto široko flaško,nizko 150 ml,cucelj št. 1 in mleko Hipp 1 in se mi zdi,da ne teče prav lepo,pa zelo premešam.Včasih ji dam zvečer malo,ko je zelo sitna,pa se mi zdi,da težko vleče,sem probala sama,pa moraš ker fajn vlečt.Ali obstaja cucelj št. 2,ali širša luknjica?Za čaj imam Nuh 125 ml. visoko in sem zadovoljna.Sprašujem zato,ker sta prejšnja dva imela Avent skoz,sedaj pa sem probala Nuk in mi je všeč,le za mleko mi ne teče prav fajn,mogoče je hipp 1 gostejši,ko hipp pre,kot sem imela prej.Dobro,da dojim,drugač bi diplomirala,kot boga Micla,ki se mi res smili.
Prosim za kak odgovoruser posted image


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 931
   RE: Desetke007
18.12.2007 11:50:01   
Jenny Anny
Valči jaz sicer polno dojim, dodala sem ji le ene 2x, ko sva imeli krizo in mam flašo od MAMa in sem zelo zadovoljna, mam tud Aventovo, ampak samo ven pljune, je sploh ne mara.

No naša punčka je včeraj po zeloooo dolgem času zelooo lepo zaspala, jo moram kar pohvalit, zvečer je jokala samo ene 5 minut (v že zelo hudi utrujenosti) in potem že ob 19.15 zaspala. Nato sva se dojile okol polnoči, potem pa sem se zbudila ob dveh zjutraj, ker se je pogovarjala v posteljici, je bla ravca čist pokakana in sem jo šla previt, sam potem se je pa razčula no in sva 1 uro imele žur, mal smo se cartale, mal drle, potem pa je zaspala do 5ih sva jedle in nato spale do pol desetih.  No prej je pa tud že šla spat in se je upirala sam ene 5 minut, če tako ostane, smo na konjuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image  Kako mate ve svoje pokrite, jaz jo imam z dekico in je bilo do sedaj OK, sedaj sem jo pa že ene 2x ponoči zalotila, da se je razbrcala in mela revca čist ledene rokce. Razmišljala sem že o vreči, sam je zarad dojenja to potem kar nerodno. 

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 932
   RE: Desetke007
18.12.2007 12:30:44   
mišk
Valči, jst sem imela od začetka same Aventove flaške, sedaj pa sem kupila še dve taki roza flaški od Tommee tippee, ker se mi je ful oblika dopadla. Pri vseh imam cucelj št. 1, ampak bom morala zamenjat počas, ker se mi zdi pretok zeloo počasen.
Dona pa že kak teden skos jezička kaže, je tako smešna.user posted image

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 933
   RE: Desetke007
18.12.2007 12:48:54   
noa1
Jaz sicer flašk skoraj nič ne uporabljam (samo za čaj ali sčrpano mleko - zelo redko). Imam pa Aventove in sem zelo zadovoljna. Sem v enem darilnem paketu dobila še od Chiccota, pa je še sploh nisem odprla. Preko darilnih bonov in paketov sem dobila tri male Aventove in eno zraven črpalke. Vse imajo cuclje št. 1, pa so luknjice zelo različno velike, pri enih kar ven teče druge pa mora kar fejst potegnit..... torej včasih ni vse odvisno od št. cuclja.

Mi smo včeraj spet dolgo bedeliuser posted image . Je zaspala šele ob 1.00 zjutraj. Sedaj pa še kar spi. Sploh ji ne morem tega ritma spanja prestavit. Sem že poskušala, da jo prej zbudim in jo ohranjam budno, pa je zvečer vseeno ista pesem. Kot da bi jo ob 22.00 vedno začelo zvijat. Saj zame ni problem, ker se pač zjutraj z njo naspim, samo možek pa mora zjutraj v službo in je včasin prav nenaspan.
Sem jo poskusla še čez glavo pokrit s planičko pa je pomagali lih za 5 min....user posted image kako jih to pokrivate, da vam zaspijo?

Danes mi je končno uspelo narediti čestitkeuser posted image , sedaj jih še samo napšem in pošljem.

Janny Anny: naša še zmeraj spi s tistim trikotnikom, s katerim bi naj ostala na boku, vendar opažam, da se že vseeno obrača na hrbet. Ponoči kar nekaj miga, vendar pa se kaj dosti ne more premikati, zato odejica zaenkrat še ni problem...se včasih odkrije samo do pasu oz. malo manj. Kasneje pa imam namen nabavit spalno vrečo. Ker se ponoči dojiva leže po moje spalna vreča ne bo ovira...jo bom kar z njo vred iz postlce vzela in podojila.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 934
   RE: Desetke007
18.12.2007 16:18:04   
drobižek
Pozdrav še od mene!

Vas berem, dnevi pa kar letijo...

Valči -
MLEKO - žal nam dojenje ni uspelo zaradi premalo mleka in zato smo samo na adaptiranem mleku. Uporabljam Novalac 1, vmes , ko je imela krče sem probala z Novalacom proti krčem, ki jo je zaprl, sedaj pa spet imam Novalac 1. Ko mi je zmanjkalo mleka sem poklicala v porodnišnico in so mi svetovali to mleko, ki ga sicer tudi oni uporabljajo. Ne vem, če je najboljše, ker vemo kako poteka izbira mleka v porodnišnicah - preko razpisov in potem izberejo najugodnejšeha ponudnika. Če pa je tudi najbolj kvaliteten, pa ni nujno. Upam, da vsaj pri otrocih ne šparajo...zaenkrat sem zadovoljna s tem mlekom, je pa res da zelo veliko poliva, pa ne vem, če je glih to od mleka odvisno. Ali je? P nam je svetovala, da probam vmes z Novalacom, ki je proti polivanju in mleko v trebuščku zgosti. Zaenkrat še nisem menjala. Če bo pa še dolgo tako polivala kot zdaj, pa bom...so kakšni dnevi, ko sploh ne poliva, kak dan se mi pa zdi, da vse tisto kar je pojedla, da ven...boga revicauser posted image
FLAŠKA, CUCELJ - imam Aventove. Tudi jaz sem jih veliko dobila gratis zraven kakšnih paketov in sem ostala na tem. Imam tudi Mam, ki pa je še nisem uporabila. Pred časom sem bila zelo razočarana, saj se mi je cela zaprta flaška čaja polila po bundi. Dala sem jo v žep in naenkrat zagledam celo bundo mokro. ŠE danes ne vem kako, kar je stala flaška pokonci. Sem jih že hotla zamenjat tako sem bila jezna!!!! Kaj ti koristi flaška, če teče iz nje in moreš skoz pazit na to...itak se še prehitro kaj zgodi, pa imaš celo packarijo okoli sebe..trenutno nič ne teče iz njih - moram še enkrat probat dat v žepuser posted image user posted image user posted image , Tako da ostajam na Aventu, sem pa glih menjala včeraj cuclje in šla na 2, da gre malo hitreje.

Jenny Anny - zaenkrat jo imam pokrito z dekico, Pokrijem jo do rokic in ji rokice pustim ven, Imam tak čuden občutek, če se bi ponoči prekrila z odejo...ja, ima pa mrzle rokice...ne vem kaj naredit..kak mesec bom še počakala, potem ji pa kupim spalno vrečo!


Moj RD - 19. 2. 1979. Pa čestitke vsem, ki so imele decembra rojstni danuser posted image

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 935
   RE: Desetke007
18.12.2007 16:36:06   
mehurčica
Glede spalne vreče: sploh ni problem dojit. Ne leže in ne sede. Še fajn toplo jim je ves čas. Mi bomo pisali Božičku, imamo pa že eno frotirasto sposojeno, ampak bi rajši videla, da ima debelo. Pa itak jo pol še malo pokrijem čez.

Danes mala samo spi. Ob 11:30 je doma zaspala, pol sem jo med spanjem preoblekla in sva šle z babico z avtom do njih in je še kr spala, pol je tam nadaljevala pri oknu v lupinici, pol sem jo predramila, da sem jo podojila, ker sem mogla na banko in nisem hotla, da bi se vmes zbudila lačna inzdaj sva že doma in še vedno spi. Kar oblečena pri odprtem oknu.

Danes sem jo za doma zjutraj malo zrihtala in ji dala gor kiklco.user posted image

(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 936
   RE: Desetke007
18.12.2007 16:48:53   
mehurčica
http://www.ringaraja.net/forum/albumtn.aspx/mid_1108327683-3CA327E4821A2CDCC70387CB3B22FA39.jpg

Evo mojo malo kiklco.user posted image Sem hotla dat kr sliko sem gor, pa ne znam.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 937
   RE: Desetke007
18.12.2007 17:07:39   
drobižek
user posted image A vaši user posted image  tudi jokajo med spanjem? Kaj to pomeni? Jo slišim, pa jo hočem it potolažit in ko pridem do nje že naprej spi kot da ni bilo nič...user posted image

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 938
   RE: Desetke007
18.12.2007 17:52:21   
mišk
Ja, moja tudi večkrat joka med spanjem. Zgleda, da se jim kaj sanja al kaj?user posted image
Pa tudi zadnje cajte vsako noč vse zbrca s sebe in je zjutraj v rokice čist ledena!
Velikokrat zvečer gledam zibko in tak razgraja v njej, da sam čakam, da se bo vse skup podrlo!user posted image

(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 939
   RE: Desetke007
18.12.2007 17:52:21   
Pandica
Mi2 z Zalo pa sva danes imeli drugo posvetovalnico. Zredila se je 390 g in zrastla za 2 cm. Pa sem vprašala pediatrinjo, če se je to dovolj zredila in je rekla, da ja, da si jo naj še kar naprej pristavim, ko si bo gospodična to zaželela. Tako, da bova še naprej cele dneve viseli na ziziki user posted image  , seveda ima to Zala najraje.

Klaudia mere 2 mesec: 4760g in 57 cm

Jenny Anny spalna vreča ni zarad dojenja nič nerodna. Zala ima 2 vreči za spanje, sicer mi trenutno ne spi v njih, ker ji je bilo potem prevroče in se je zbudila revica čisto premočena. Samo ni pa bila vreča v napoto pri dojenju, sploh ne.

Mehurčica kak je luškana Eni v kiklci user posted image  Zala jih tut ima veliko in jih že nosi. Potem pa je tako važna user posted image

Ninica oz. cartika  moja ima tut takšno majhno tetra pleničko in si jo ves čas tišči k sebi. Celo glavico zarine vanjo in se carta med spanjem  user posted image




(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 940
   RE: Desetke007
18.12.2007 17:55:05   
Pandica
Aja, to sem še hotla napisat. Da se naša pediatrinja v Mb očitno ne drži tabel koliko bi se naj dojen dojenček zredil na mesec tako, da punce ne se sekirat zarad teh številk user posted image
Če bi se premalo bi mi ziher rekla. Tako bo pač "šlankerca" user posted image

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 941
   RE: Desetke007
18.12.2007 18:07:20   
drobižek
Katere spalne vreče pa priporočate? Tiste z rokavi ali tiste brez? Ne vem, kar še nimam izkušenj z njimi...

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 942
   RE: Desetke007
18.12.2007 18:12:35   
Pandica
IZVIRNO SPOROČILO: drobižek

Katere spalne vreče pa priporočate? Tiste z rokavi ali tiste brez? Ne vem, kar še nimam izkušenj z njimi...


Zala ima obe spalni vreči brez rokavov.

(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 943
   RE: Desetke007
18.12.2007 18:40:47   
Klaudia
             user posted image       

34 user posted image       21 user posted image          13 user posted image

18.09. pingi ('79), JAKA
           rojstvo: 2980g, 51cm
           1.mesec: 4210g, 54cm
           2.mesec: 5110g, 59cm
 
24.09. orka** , ANEJ
           rojstvo: 2530g, 47cm
           1.mesec: 3100g, 51cm
           2.mesec: 4500g, 55cm

30.09. pony ('74), SARA
           rojstvo: 3650g, 53cm
           1.mesec: 4180g, 54cm
           2.mesec: 4950g, 57,5cm

03.10. Klaudia, LIA

           rojstvo: 4030g, 53cm
           1.mesec: 5100g, 57cm
           2.mesec: 5840g, 59,5cm

03.10. suzanamai ('73), ZOJA
           rojstvo: 2510g, 49cm
           1.mesec: 4320g, 52cm 

03.10. tave ('74), TEJ
           rojstvo: 3360g, 52cm
           1.mesec: 4760g, 56cm
           2.mesec: 6000g, 60cm
    
06.10. Micla ('77), ELENA
           rojstvo: 3600g, 52cm
           1.mesec: 4535g, 55cm
           2.mesec: 4990g, 58cm

11.10. skuštrana ('77), ARSEN
           rojstvo: 3740g, 55cm
           1.mesec: 4840g, 58cm 

11.10. Kasija 78 ('78), ELIAN
           rojstvo: 3840g, 54cm
           1.mesec: 4800g, 57cm
           2.mesec: 5350g, 59cm

11.10. kmarijaNINA
           rojstvo: 2990g, 50cm
           1.mesec: 3720g, 52,5cm
           2.mesec: 4400g, 57cm

13.10. oktoberkaZARJA

           rojstvo: 2890g, 50cm
           1.mesec: 3600g, 54cm
           2.mesec: 4240g, 57cm

13.10. Jasna ('76), NELI
           rojstvo: 3950g, 54cm
           1.mesec: 4980g, 55cm
           2.mesec: 5680g, 58cm 

14.10. metkica1 ('80), LUNA
           rojstvo: 3070g, 50cm
           1.mesec: 3860g, 55cm
           2.mesec: 4680g, 57cm

14.10. Pandica ('79), ZALA
           rojstvo: 3900g, 52cm
           1.mesec: 4370g, 55cm
           2.mesec: 4760g, 57cm 

14.10. majoli ('75), MAKS
           rojstvo: 3880g, 53cm
           1.mesec: 5200g, 57cm

15.10. janja ('73), URBAN
           rojstvo: 3950g, 54cm
           1.mesec: 4700g, 57cm
           2.mesec: 5660g, 61cm

15.10. mišk ('82), DONA
           rojstvo: 3300g, 51cm
           1.mesec: 4020g, 54cm
           2.mesec: 4770g, 60cm 

16.10. Ulaa ('74), NIK
           rojstvo: 2720g, 48cm
           1.mesec: 3550g, 52cm 

17.10. *Lana*TEVŽ
           rojstvo: 3050g, 48cm
           1.mesec: 4500g, 52cm
           2.mesec: 5800g, 56cm

17.10. noa1 ('75), AJŠA
           rojstvo: 3590g, 48cm
           1.mesec: 4500g, 53,7cm

18.10. JennyAnnyLANA
           rojstvo: 3240g, 51cm
           1.mesec: 4430g, 58,5cm

19.10. mehurčica ('78), ENI
           rojstvo: 3340g, 50,5cm
           1.mesec: 4500g, 54cm

19.10. ULLA K. ('77), FILIP
           rojstvo: 3570g, 51cm
           1.mesec: 4500g, 53cm 

22.10. valči ('79), NINA
           rojstvo: 3450g, 50cm
           1.mesec: 4250g, 55cm

22.10. 2ursae ('77), BOR
           rojstvo: 3750g, 53cm
           1.mesec: 4700g, 57cm

23.10. drobižekŽIVA
           rojstvo: 3140g, 54cm
           1.mesec: 3680g, 54cm
           2.mesec: 4320g, 56,5cm

24.10. Daschi ('76), ZAIRA

           rojstvo: 4080g, 53cm
           1.mesec: 5120g, 56cm
  
25.10. ditta ('74), ZOJA AIKEN
           rojstvo: 3100g, 48cm
           1.mesec: 4250g, 54cm 
 
26.10. sanosan, BRINA
           rojstvo: 3220g, 49cm
           1.mesec: 3780g, 55cm

28.10. Spark ('77), ALINA
           rojstvo: 3670g, 51cm
           1.mesec: 4290g, 53,8cm

29.10. živa ('77), ANŽE
           rojstvo: 3810g, 52cm
           1.mesec: 4820g, 56,5cm

30.10. lane31 ('76), ANETA
           rojstvo: 3650g, 50,5cm
           1.mesec: 4350g, 54cm

03.11. mama06, JERNEJ
           rojstvo: 3400g, 49cm
           1.mesec: 4710g, 57cm

05.11. zivepo ('86), PIA
           rojstvo: 4055g, 51cm 





ROJSTNI DNEVI MAMIC:

11.01.1974     Ulaa
29.01.1982     mišk
12.02.1986     Klaudia
14.02.1976     lane31
19.02.1979     drobižek
09.03.1973     janja
02.04.1976     jasna
08.04.1974     tave
06.05.1985     oktoberka
07.06.1979     Jenny Anny
23.07.1978     mehurčica
05.08.1979     sanosan
15.08.1980     metkica1
24.09.1975     noa1
03.10.1973     suzanamai
21.11.1977     2ursae
01.12.1977     skuštrana
10.12.1978     *Lana*
11.12.1979     Pandica
30.12.1978     kmarija

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 944
   RE: Desetke007
18.12.2007 18:48:23   
Klaudia
GH - nobena od naju z oktoberko ne misli dajat GH že zdaj. Govorile sva o parih kapljicah soka določene stvari, kar je pa razlika. Ker po temtakem tut čaja nebi smeli dajat, ker je drugega okusa kot je mleko. Vsaj po moji logiki. user posted image  Sicer pa jo po npr. goveji juhi še manj dajejo krči kot jo drugače. Ulaa - sm jst tut pri 3.mesecih jedla kislo zelje, pa nimam nobene alergije. Torej to nima čist nobene veze s tem.

srečanje - danes žal nisem mogla pridt. Nekaj sem morala nujno skočit v službo pa še par drugih stvari potem pa zmanjka časa...

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 945
   RE: Desetke007
18.12.2007 19:24:47   
mišk
Glede alergij. Lahk otroka ne vem kak paziš, dojiš do "desetega" leta in ne vem ka še, pa bo alergičen na vse živo, lahko ga pa filaš z jagodami, mandarinami, arašidi pa bo zdrav ko dren. Eni so bolj, drugi manj dovzetni, sigurno pa se vsaka mamica drži nekih okvirnih priporočil.
Jst vem, da če bo Dona pripravljena na kakšne riževe kašice po četrtem mesecu, ji jih bom takrat sigurno že začela dajat. Če pa se mi bo zdelo, da še ni pripravljena, bom uvajanje GH preložila za nedoločen čas.
Ja, je pa res, da smo me večinoma zrasle ob kravjem mleku, zgodnji in sladki gosti hrani, pa poglejte kake babe smo!!user posted image user posted image
Moja mami je rekla, da smo midva z bratom pila kot dojenčka navadno kravje mleko, ko smo pa kam šli sva pila pa Humano.user posted image
Pri ta mali sestri je pa blo tko s plenicami. Za vsak dan za doma je imela navadne iz blaga, za k zdravniku pa "pamperske".user posted image

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 946
   RE: Desetke007
18.12.2007 20:24:22   
mama06
Tudi našjoka, cvili, ...skratka spušča neke čudne glasove medtem, o spi. Sva se malo že navadla z mojim, da takoj ne letiva k njemu.

Hvala za razlgo NINICEuser posted image . Jaz tega nikoli nisem imela in tega ne poznam. Upam, dsa me nimate za neumnouser posted image

Tudi jaz opažam zadnje dni, da se Jernej ponoči razkrije in ima mrzle roke. Zato tudi jaz prosim za mnenje, kakšna spalna vreča je boljša? Roke ima pa rad zunaj in ne pod odejo.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 947
   RE: Desetke007
18.12.2007 21:06:55   
skuštrana
Mrzle roke-jaz sem naši Lizi pozimi na rokice za spanje nataknila kar termo nogavičke , takšne bolj dolge in je bilo super user posted image Nič več mrzlih rokic user posted image




_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 948
   RE: Desetke007
18.12.2007 21:11:29   
mehurčica
Spalna vreča z rokavi pride v poštev samo, če imate fejst mrzlo ponoči. Sem pa imela enkrat eno izposojeno in je bila vreča ta topla, rokavi so bili pa menda tanki. In je prišla tud prav. Drugače sem pa jaz za spalne vreče brez rokavov. Eno tanko mi je pa od prijateljice sestra naredila. Tako da si jo lahko tud same zašijete, če znate.

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 949
   RE: Desetke007
18.12.2007 22:35:00   
janja
spalna vreča - mi imamo take brez rokavov. Ga pa zaenkrat še ne dajem v spalno vrečo, ker dostikrat poliva, potem pa je treba vrečo dat prat (mi smo brez sušilca). Definitivno pa ga bom dala spat v spalni vreči čez par mesecev, ker mi ga potem ni treba pokrivati, ko se ponoči razkriva. So pa spalne vreče drugače zakon.

mrzle roke - naš ima stalno mrzle rokice. Zato pa lepo spi kadar mu na rokice nataknem tanke rokavičke. Očitno mu je toplo, rokice pa niso več mrzle.

No, mi smo dobili izvide. Nobenih sledu o kaki alergiji. Potem pa jaz nimam pojma zakaj občasno driska - možno, da gre za laktozo (tega pa niso testirali, ker je DR rekel, da je itak laktoza v materinem mleku!). Glavno - svetujejo mi, da počasi začnem v jedilnik uvrščat tudi mleko. Sicer pa blato dojenih otrok se ponavadi zgosti, ko začneš uvajat GH (vsaj pri prvem je bilo tako). Jaz mu bom v 5. mesecu že začela pripravljati sadne kašice, malo kasneje pa še zelenjavne juhice. Pa kakšna riževa ali žitna kašica bo tudi prišla prav. Se spomnim, da jih je Andraž pri 4. mesecih kar goltal.

oktoberka, klaudia - pa brez zamere, jaz sem samo povedala svoje mnenje. Kaj bosta pa vidve naredile, je pa vajina stvar. Zdaj pa res dovolj o GH, pride na spored spet čez nekaj mesecev.

živa - imaš prav, jaz imam tvojo pleničko. Očitno sem svojo spravila nazaj v torbo, tvoja pa se je slučajno znašla na kupu mojih stvari. Dobiš nazaj ob priliki.

nočko...




_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kravje mleko nima dovolj hranil za zdrav r...
Pravilna prehrana malčkov po 1. letu je ključna za zdrav razvoj. Mlečne formule, kot sta Aptamil 1+ in 2+, zagotavljajo ...




biba
1hruška

Kdo je biba?

mravljica (61%)

polžek (39%)


Število vseh glasov: 256

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!