|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zamrznjenčki
9.11.2007 9:39:57   
cukica
Dobro jutro dekleta!

Jaz sem imela v vsakem jajčniku po 16 celic in ista velikost v obeh.S tem da so mi levi jajčnik samo pobrali ven folikle in jih dali stran.Naslednji dan so mi pa še desnega in v tem sem imela 12 celi,ki se jih je 6 oplodilo z icsi postopkom ostalih 6 pa so oplodil ivf in se ni niti ena oplodila.Ko drugje poslušam imajo velikokrat zamrznjenčke.Prijateljica,ki je stara toliko kot jaz in imava isto diagnozo  je mela 6 zamrznjenčkov.Bomo videli kako bo drugič,novim bojom na proti.Pa brez zamere,da ne težim preveč.

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 51
9.11.2007 9:43:41   
maja24
Cukica pa ti si prava kokoškauser posted image .Kdaj maš pa ET?Pa držim pestke zate da boš tut naša nova user posted image .

YUPI,YUPIuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 52
9.11.2007 9:46:16   
cukica
Maja24 jaz sem imela ET pa 13.10. in se ni prijelo.

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 53
9.11.2007 9:47:25   
maja24
Aja oprost sm mal zabluzila,ne mi zamertuser posted image

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 54
11.11.2007 11:27:42   
cukica
Pozdravljena dekleta!

Po prvih podatkih lahko povem,da je bilo v Lj., 11 deklet od tega jih je 5 imelo zamrznjenčke 6 pa ne.V Mb., so bile 3 dekleta in vse so imele zamrznjenčke.Po.,8 deklet od tega 2 sta imeli zamrznjenčke 6 ne.

Še lahko sporočate,ker bomo do konca decembra zbirale podatke.

(odgovor članu maja24)
Neposredna povezava do sporočila: 55
11.11.2007 11:37:54   
cati
No v naši skupini v MB smo bile 4 punce in vse imamo  zamrznjenčkeuser posted image .

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 56
11.11.2007 11:45:31   
Abra
cukica mogoče bi blo fajn, če bi naredile bolj natančno statistiko, nrp. na število celic, koliko jih je bilo od tega oplojenih in na koncu seveda koliko zmrznjenčkov. Bo slika najbrž bolj jasna. Najbrž pa ne bi škodila niti metoda ivf ali icsi.

(odgovor članu cati)
Neposredna povezava do sporočila: 57
11.11.2007 12:07:50   
šemalo
mene so včeraj totalno razočarali na GK LJ. Sem mela 6 zarodkov (od 17 celic) in so ble vse "ok", potem so mi dve vstavili, 4 so bile pa "pogojno" za zamrznit in jih zato niso?!!user posted image

saj zaupam zdravnikom in vse to.....ampak, ko to doživiš na lastni koži, je pa drugače.....

user posted image

o, beri, kar ljubezen govori, saj zna ljubezen slišati z očmi...(SHAKESPEARE)

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 58
11.11.2007 12:36:31   
pika74
Jaz imam 2 zamrznjenčka pa me nekaj zanima:

če pingvina ne preživita odmrzovanja, a ti to tik pred vstavitvijo povejo al kako?

Al se to sploh ne ve, če ne preživita odmrzovanja in v bistvu vstavijo preživele al pa mrtve in dejansko ugotoviš takrat, ko dobiš M?

A ma katera s tem kaj izkušenj?

Hvala.

Drugač pa sem imela tako statistiko:
1. IVF (junij 2006) 7 celic 2 zarodka, nič zamrznjenčkov --> brez user posted image user posted image
2. IVF (januar 2007) 18 crelic 2 zarodka nič zamrznjenčkov --> brez user posted image user posted image
3. IVF (maj 2007) 15 celic - hiperstimulacija - nič transferja - 2 zamrznjenčka --> še čakam na transfer

Lp

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P

(odgovor članu šemalo)
Neposredna povezava do sporočila: 59
11.11.2007 12:47:24   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: pika74

Jaz imam 2 zamrznjenčka pa me nekaj zanima:

če pingvina ne preživita odmrzovanja, a ti to tik pred vstavitvijo povejo al kako?

Al se to sploh ne ve, če ne preživita odmrzovanja in v bistvu vstavijo preživele al pa mrtve in dejansko ugotoviš takrat, ko dobiš M?

A ma katera s tem kaj izkušenj?

Pika pred Et izveš ali so preživeli ali ne in ali bo Et ali ne. Nikakor ti ne bodo vstavlajli mrtvih, saj jih odmerznejo mnogo pred Et in ne tik pred ET. Pravtako jih morajo potem še spravit na temperaturo, ki je enaka maternici in v vsem tem času se pokaže kateri se naprej razvijajo in kateri so zaostali ali odmrli. Je pa res, da lahko kateri od preživelih korenjakov propade kasneje v maternici. Želim ti srečo pri odmrzovanju in pri vgnezdenju ter gretju tvojih zamrznjenčkovuser posted image user posted image

(odgovor članu pika74)
  Neposredna povezava do sporočila: 60
11.11.2007 12:52:39   
Abra
Joj Pika74 to je pa res čudno, da imaš pri takem št. celic tko malo zamrznjenčkov user posted image
Jaz sem imela samo en transfer z njimi in sicer v Postojni. Sem zamujala user posted image 5 min in me je Reš že klical, kje da sem user posted image da me čakajo. Ko sem not prišla sem morala takoj letet na mizo, med slačanjem sem spraševala, če sta oba preživela in mi je Reš rekel, da mi bo že magister povedal user posted image Tko sem na to info čakala na mizi, pod reflektorjem, ko mi je prišel povedat, da sta oba preživela. Žal se nista prijela, jutri štartam na novo.

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 61
11.11.2007 12:55:27   
Abra
Joj Mišek sem te vesela. Upam, da mi ne bojo zamerile, ker bom zdaj malo zasmetila temo. Kdaj si ti po estrofemu dobila menstruacijo? Moj test je bil v petek negativen, m pa še ni. Se velikokrat spomnim nate, upam, da ti bo z zamrnjenčki uspelo.

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 62
11.11.2007 15:08:42   
cukica
Abra razmišljala sem tudi to,da bi mi poveda kolikocelic,koliko zamrznjenčkov po katerem postopku in vzeli bi samo leto 2007 se pravi od začetka januarja pa do konca leta.
Tko da prosim če mi vse še enkrat napišete vse in pa tudi tiste ki ste imele postopke leto ali dve nazaj bomo probali narediti še za nazaj.
Ampak rabim vse podatke.

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 63
11.11.2007 16:23:14   
cati
Pa gremo še enkrat
Kraj  Maribor
Število jajčec  12
Število zrelih jajčec 10
Število oplojenih 8
rarvijalo se jih je 6
Vstavili 1
Zamrznili
5

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 64
11.11.2007 20:18:36   
taraji
Tudi moji podatki še enkrat
Kraj Postojna . dr,Reš
Število jajčec 3
Število zrelih jajčec 2
Število oplojenih 2
razvili sta se 2
Vstavili 2
Zamrznili 0

La vita e bella

(odgovor članu cati)
Neposredna povezava do sporočila: 65
11.11.2007 20:27:53   
Abra
No pa še jaz ponavljam vajo:

avgust-september 2007
kraj: Postojna
št. zrelih celic: 10
št. oplojenih: 7
vstavili: 2
zamrznili: 2
zaostali v razvoju:3

2 ET - oba neuspešna

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 66
11.11.2007 21:34:13   
cukica
Še jaz:

1 ivf/icsi septembe- oktober 2007
Kraj:Lj
Št. celic:32
Št.pridobljenih celic:12
Št.oplojenih ivf:6
Št.degeneriranih celic:3
Št.nezrelih celic:3
Št.oplojenih icsi:6
vstavili:2
zamrznjenčkov:0

Et neuspešen (delna punkcija).

< Sporočilo je popravil cukica -- 11.11.2007 21:35:43 >

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 67
12.11.2007 12:18:21   
spelka12
Se pridružujem:
1 IVF oktober/november
Postojna, dr.Reš

št.jajčec: 12
št.zrelih: 10
št.oplojenih: 8
vstavljena: 2
zamrznjenčkov: 0user posted image

Kam je šlo ostalih 6?

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 68
12.11.2007 16:21:01   
sonček75
1 IVF postopek
Ljubljana maj 2007
pridobljenih jajčec: 10
št.zrelih: 5
št.oplojenih: 5
vstavljena: 2 potrjenauser posted image ,potem abrazija
zamrznjenčkov: 1

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 69
12.11.2007 17:08:14   
julija30
Lepo pozdravljene

Že kar nekaj časa prebiram vaša sporočila. Super steuser posted image , ker delite svoje izkušnje. Tudi jaz sem v enaki situaciji kot VE. Za mano je že en ICSI postopek, žal neupešenuser posted image .

Še moja košarica podatkov:

1. ICSI potopek; Maribor; okotober (ET)

št.jajčec: 5
št.zrelih: 3
št.oplojenih: 2
vstavljen: 1
zamrznjenčkov:1 user posted image

Upam, da bomo nekje januarja, februarja  šli pogledat našega pingvinčka.

(odgovor članu sonček75)
Neposredna povezava do sporočila: 70
12.11.2007 21:28:55   
Goldy
Tudi jaz še enkrat:
1.ICSI oktober/november
kraj: GK Ljubljana
št. celic: 8
št. degeneriranih celic: 4
št. nezrelih celic: 1
št. oplojenih: 3
št. vstavljenih: 2
št. kao ne dost razvitih za zmrznit: 1
zamrznjenčki: 0

čakamo na user posted image user posted image

(odgovor članu julija30)
Neposredna povezava do sporočila: 71
12.11.2007 21:43:47   
gold fish
Še jaz:

1. ICSI JUNIJ-JULIJ 2007
GK LJUBLJANA
Št. celic:12
Št.degeneriranih celic:3
Št.nezrelih celic: 4
Št.oplojenih: 4
Št.neoplojenih: 1
vstavili:1 morulo- 5dan ET
zamrznjenčkov: 1 morula - 5 dan (najprej rekli, da ne bodo zamrznili, potem vseeno dobila pošto, da so jo - ne vem pa če je bila še morulauser posted image )

Obakrat se zarodek ni prijel.

Pika74 - jaz sem bila prejšnji mesec po zamrznjenčka na GK - izgledalo je tako, da sem prišla tja, povedala po kaj in čakala in čakala, do so šli po njega in ga začeli odmrzovati. So ga nesli mimo mene v laboratorij..... V LJ začnejo šele takrat z odmrzovanjem, ko prideš tja...preverjeno... Drugače sem pa čakala debeli dve uri, da sem sploh izvedela ali je preživel ali ne... Moj je preživel odmrznitev, ne pa vgnezditve....
Sem pa tudi jaz imela pomisleke, če je še sploh živ, glede na to da vse tako dolgo traja, on pa čaka tam ...čisto sam...

Lp,

(odgovor članu julija30)
Neposredna povezava do sporočila: 72
12.11.2007 21:55:35   
pika74
goldfish žal mi je, da ni ratalouser posted image ...  in kaj boš zdaj? kdaj so ti rekli, da greš na naslednji postopek?

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P

(odgovor članu gold fish)
Neposredna povezava do sporočila: 73
13.11.2007 19:22:55   
kikaa
Septembra 2007 sem imela 1. postopek ICSI na GK LJ, bile so pridobljene 4 celice, ena je bila za vstavit, ostale pa "se niso razvijale", tako da nisem imela nič zamrznjenčkov... user posted image . V skupini deklet, katere smo imele na isti dan ET ni imela nobena zamrnjenčka! Bilo nas je pet ali šestuser posted image

Pa še tekst, ki sem ga nepisala na drugi temi:

Pa še nekaj, kar me vseskozi bega oz. mi vsake toliko pride na misel:

Ko sva imela z mojim ono predavanje v predavalnici na GK, preden začneš s postopkom, sta bili dr. Požlep in ena mlada biologinja. In ko smo prišli do tega, koliko zarodkov si vstaviti in glede vnaprej, koliko jih zamrzniti, je biologinja rekla (oz. se  "zarekla"), da imajo ful gužvo za zamrzovanje, in da se raje ne odločajmo za po enega zamrznjenčka, če to res ni močna želja - ker nimajo "placa". Ker če se odločimo, da bi imele en zarodek vstavljen, morajo tudi po enega zamrznit. Drugače oni zamrznejo po dva in tako ne morejo odmrznit enega, če se slučajno kdo izrecno odloči za enega.
Ampak ni zdajle point v tem ali enega ali dva... ampak, da vse kar sem jaz takrat slišala je bilo to DA IMAJO GUŽVO!!! Si predstavljate???!!! Nimajo kam dajati naših zarodkov???user posted image user posted image   To mi vseskozi roji po glavi . Saj ne da bi kaj hotela reči, ampak ne vem no ...zelo malo nas je na GK z zamrznjenčki!!! Jaz npr. nisem imela nobenega in tudi ostale, ki jih berem so jih imele zelo malo ali pa nič. Vsekakor manj kot v postojni.
Ne morem si kaj, ampak kaj če je kaj na tem???!!!user posted image   Upam da ne...ali pač?

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 74
13.11.2007 19:32:20   
mavrica72
No, pa še moji podatki:

1 ICSI postopek
Postojna, november 2007
pridobljenih jajčec: 9
št.zrelih: 7
št.oplojenih: 6
vstavljena: 2
zamrznjenčkov: 0

Na rezultat pa čakam v nedeljo, upam da bom končno zagledala user posted image

(odgovor članu kikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?