|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zamrznjenčki
7.11.2007 18:29:35   
cukica
Mišek13 ja seveda da lahko vprašaš:na podlagi postopkov v Lj.,smo se odločile,da naredimo statistiko v zvezi z zamrznjenčki.Pogovarjale smo se z 11 dekleti,ko so imele postopke v Lj.,in od 19 celic pa do 8 ni nobena imela zamrznjenčkov.A ni vse to mal čuden?Lahko pa poveš za svoj 1.postopek kje si ga imela in če si imela zamrznjenčke.

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 26
7.11.2007 19:07:58   
soncek.djukelica
  • GK v Ljubljani,
  • 1.IVF
  • 4 celice - trije zarodki
  • 2 zarodka vstavljena - lepi blastocisti čakamo zelo kmalu - decembra
  • 1 pingvin

naj pripomnil le to, da statistika deluje! Je le igra številk!user posted image  

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 27
7.11.2007 19:11:51   
Amelia
soncek.djukelica a so tebi zarodka vstavili 3. al 5. dan?

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 28
7.11.2007 19:24:51   
bancha
 GK LJUBLJANA

1. IVF

6 celic-5 zarodkov
2 zarodka vstavljena
nič zamrznjenčkov

2. IVF

7 celic-7 zarodkov
2 zarodka vstavljena (user posted image   14 teden user posted image )
2 zamrznjenčka,ki prejšnji teden nista preživela odmrznitve

(odgovor članu Amelia)
Neposredna povezava do sporočila: 29
7.11.2007 19:27:39   
konina
Jaz sem imela po prvem IVF (konec aprila) še dva zamrznjenčka, ki so mi jih vstavili v začetku julija, pa se žal nista obdržala. Sem pa pridelala 15 jajčec, dva so mi vstavili, dva pa zamrznili. Drugi pa menda niso bili v redu.

Lp, Nina

(odgovor članu Amelia)
Neposredna povezava do sporočila: 30
7.11.2007 19:34:26   
*medica*
1.ICSI v Lj...imela sem 4 celice ...dve oplojeni in vstavljeni ...ena se ni dobro oplodila in od ene sploh ni bilo nič..tko da zmrznjenčkov ni nič...drgač je bil pa 1.postopek uspešen in bom rodila začetek marca vendar imam v planu jet spet v postopek čim prej ...vendar se moram še prej pozanimat kdaj grem lahko..takoj v naslednji boj..aja pa še to od tisith dveh vstavljenih  celic se je prijela samo ena en je šel pa ne vem kam...
good luck

(odgovor članu konina)
Neposredna povezava do sporočila: 31
8.11.2007 5:05:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: cukica

Mišek13 ja seveda da lahko vprašaš:na podlagi postopkov v Lj.,smo se odločile,da naredimo statistiko v zvezi z zamrznjenčki.Pogovarjale smo se z 11 dekleti,ko so imele postopke v Lj.,in od 19 celic pa do 8 ni nobena imela zamrznjenčkov.A ni vse to mal čuden?Lahko pa poveš za svoj 1.postopek kje si ga imela in če si imela zamrznjenčke.

o tem sem ravno govorila, da je meni tudi to vse skupaj sumljivo, zato sem pa postavila vprašanje za fosilke, če se kaj spomnijo kako je bilo pred 2 in več leti.

Glede mojih postopkov sme napisala prvi 3 postopki v PO pri Rešu, nič zarodkov kaj šele zamrznjenčkov.  4. postopek v tujini 3 zarodki, nič zamrznjenčkov, ker so vse 3 vstavili, 5. postopek v tujini 8 zarodkov 7 zamrznjenčkov.

(odgovor članu cukica)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
8.11.2007 8:27:30   
MARTINŠČICA
Še moja statistika ...

1. IVF: 9 foliklov, 8 oplojenih, 2 vstavljena, 0 zamrznjenčkov, postopek neuspešen,
2. IVF: 19 foliklov, 17 oplojenih, 2 vstavljena, 0 zamrznjenčkov, postopek uspešen.

200% MAMI

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
8.11.2007 11:32:23   
soncek.djukelica
IZVIRNO SPOROČILO: Amelia

soncek.djukelica a so tebi zarodka vstavili 3. al 5. dan?

5. dan sem imela transfer! Koker mi je znano, na GK so vsi transferji na 5 dan, naj me katera popravi, če je katera imela že 3 dan! Mislim, da so se na GK odločili, da vstavljajo le 5 dan, ker le "pravi" zarodki preživijo in je uspešnost postopka večja! Nisem pa ziher, morda sem brcnila v temo!

Medica, se mi zdi, da lahko greš v nov postopek, ko bo otrok star cca leto dni! Ko imaš konec porodniške! user posted image  

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu Amelia)
Neposredna povezava do sporočila: 34
8.11.2007 12:43:46   
Abra
Še eno razmišlanje - pa me res zanima, ali bo statisika to potdila - se mi zdi, da imajo punce na GK zadnje čase veliko celic (z nekaj izjemami) 19 ... ta cifra mi je najbolj v spominu ostala, zarodkov pa čisto malo in kot ste že napisale skoraj nič zamrznjenčkov. Pri Rešu imamo kot dober izid 10, 11 in takih nas je kar precej - seveda, so tudi tu izjeme, zarodkov pa je več, se mi zdi, da pri takem izidu imamo skoraj vsi zamrznjenčke.
Na rezultat pa to število nič ne vpliva. Spet občutek, primejo se ko je čist malo celic ali pa celo en sam zarodek. Krasne lepe (po statistiki) blastociste ne dajo nič boljšega rezultata.
To so bolj moja opažanja od avgusta naprej, dopuščam pa veliko možnost, da je moj spomin zelo subjektiven user posted image
Res me zanima, kaj bo rezultat pokazal. user posted image
Grem zdaj na prejšnji post še dodat podatke, sem samo za št. zamrznjenčkov prej napisala.

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 35
8.11.2007 12:51:43   
Abra
še enkrat - očitno ne znam popravljat postov

1. IVF v Postojni na račun ZZZS, 10 celic, 7 oplojenih, 3 so se nehali razvijati, 2 zarodka vstavili 5. dan, 2 zamrznili
- prvi et neuspešen
- drugi et - oba zamrznjenčka preživela odmrzovanje, vgnezdila se pa kot kaže nista (jutri je dan D user posted image )

Za et zamrnjenčkov tudi nisem nič plačala, še zdr. kartice mi ni blo treba pokazat

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 36
8.11.2007 12:59:57   
MARTINŠČICA
O tem smo se tudi punce, ki smo bile skupaj na ET, že v čakalnici spraševale. Res je čudno, a ne. Ena jih je imela 12, ena 4, jaz 19, Cukica skoraj 28, če se ne motim, pa nobena ni imela zamrznjenčkov. To je res čudno. Meni se jih je recimo od 19 razvilo 17, dva so mi vstavili. Biologinjo sem, ko mi je pokazala tisti list in so bili gor pri 15 zarodkih plusi, vprašala, če bodo še počakali dva dni, tako kot v prejšnjem postopku, pa je rekla, da ne bodo nič čakali in da ne bodo nič zamrznili, ker so kao bolj švoh. Sem samo čukasto gledala. Ampak, če ona reče, so valjda slabi, al kaj? Samo me pa moti, ker so bili zraven plusi. Pri dveh zarodkih, ki se nista oplodila, je bila pri enem nula, pri drugem pa minus, ker je nehal rast. Moj je tudi čudno gledal, kako da ni nobenega zarodka za zamrznit.

200% MAMI

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 37
8.11.2007 13:03:24   
cati
MARTINŠČICA tole je pa čudno. Ja ki te piše da se kateri nebi bil vredu, če mu sploh možnosti ne daš???

(odgovor članu MARTINŠČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 38
8.11.2007 13:20:20   
Abra
Res se sliši, kot da je tam neki hudo narobe. Je Mišek napisala, da je mogoče težava s prostorom? Samo pol bi blo logično, da bi tisim, ki nanje čakajo, čimprej vstavili. Pa še nekaj, mogoče se bo Čarna še kaj oglasila, mislim, da je ona nekje napisala, da na GK zamrzujejo samo blastociste, na tujem forumu pa ji je embriolog odgovoril, da se zamrzuje tudi morule, prav tako Reš.
Sej že kot same vidimo, koliko morul veselo dirka po tem svetu.
Vsaka klinika ima pa najbrž svoj sistem, mi pa lahko samo upamo, da delajo tako kot je treba. Na njihovo žalost živimo v informacijsi dobi, ko pacienti precej več vemo, kot so včasih.

(odgovor članu MARTINŠČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 39
8.11.2007 13:45:06   
Anonimen
Zmrzuje se lahko vse mogoče zarodke. Pri nas jih na primer zmrzujejo že 2 dan po punkciji, ne vse, odvisno od posveta z embriologom in tvojimi željami. Samo 3 celične zarodke že zamrznejo, vendar je za te zarodke drugačen način zamrzovanja, koliko sem jaz uspelo razumet. V Lj gk se ukvarjajo res samo z zamrzovanjem blastocist.

Sem pa našla en lanski post oz forum ivf-jevk kjer je npr naša vampirka imela kar 12 zamznjenčkovuser posted image , zato pa pravim naj se kaka fosilka najde in pove kako je bilo včasih. Že vsaj 1 leto nisme zasledila, da bi imela katera več kot 6 eskimčkov, kaj šele 12, uf celo fuzbal moštvouser posted image

če bom uspela najti link od sosednjega foruma, kjer je bilo govora o prostorski stiski, bom prilimala,

(odgovor članu Abra)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
8.11.2007 13:47:16   
Pija76
Jaz nisem imela v 1. IVF nobenega, v 2. pa dva ki me čakata, pa mi jih ne dajo user posted image user posted image user posted image , no enkrat jih bojo dal, ampak ta mesec ne!

Sem pa preko zavarovanja....

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 41
8.11.2007 14:45:00   
sayuri

Sayuri kje pa si v postopku kam hodiš.

Reš user posted image  

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 42
8.11.2007 15:15:05   
cukica
Ja jaz sem imela 32 celic in iz teh sam 2 zarodka.Imela sem dve dobri in pa eno,ki naj nebi preživela,če bi jo zamrznili.Lahko bi vsaj probali,mislim da imajo trenutno krizo z placom.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 43
8.11.2007 18:12:56   
Abra

Ja jaz sem imela 32 celic in iz teh sam 2 zarodka.

Uf madona, to si pa najbrž kar rekorderka? Verjetno pa je nekaj tudi na tem, več je celic, manjši procent je kvalitetnih.

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 44
8.11.2007 20:14:30   
cukica
Abra rekorderka al pa ne!Od teh 32 celic jih 16 niso oplodili ampak so jih zavrgli ker sem mela delno punkcijo.Zakaj jih niso oplodil pa nebi vedela bom pa vprašala g.,ko grem januarja do nje in še nekaj vprašanj mam zanjo.

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 45
8.11.2007 20:18:50   
Abra
Joj, Cukica, grozno. Kar malo zaropotaj, v končni fazi pa lahko še vedno zamenjaš center.

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 46
8.11.2007 21:09:02   
cukica
Abra tudi to sva razmišljala ampak sva rekla da greva še enkrat tukaj poizkusit pa bova vidla kaj bo.Vse skupaj je tko hecen pa ne sam pri men tudi pri ostalih dekletih in tudi fantje so se pogovarjali,da vsi ki gredo zadnje časev Lj.,v 1 postopek nimajo zamrznjenčkov pa naj bo 5 celic al pa 19 celic.A ni to mal čuden.

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 47
8.11.2007 22:14:19   
konina
Pri delni punkciji naj bi odstranili tiste, ki so premajhni in ne dovolj zreli, da lahko tisti dobri bolje uspejo. Tako so meni razložili, ko so mislili, da bo potrebna delna punkcija, pa potem ni bila.

Lp, Nina

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 48
9.11.2007 5:02:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Abra

Ja jaz sem imela 32 celic in iz teh sam 2 zarodka.

Uf madona, to si pa najbrž kar rekorderka? Verjetno pa je nekaj tudi na tem, več je celic, manjši procent je kvalitetnih.

Ma jaz ne vem, če je res kaj na tem. Kot sme že omenila Vampirko, če se ne motim je ona imela 24 celic in 12 zamrznjenčkov. Pa takrat jih je še nekaj punc imelo dobrer "izkoristek". Jaz sem nazadnje imela 21 celic, vendar je od tega bilo samo pol zrelih in dobila sem vseeno 7 zamrznjenčkov. Sem pa pri Rešu imela enkrat 3, enkrat 4 celice in enkrat nič celic, pa kljub malemu številu nisem imela niti enega zarodka. Tak da pred leti in pri meni ta logika ni igrala. Zdaj zadnje leto pa ta logika kar nekak drži, Zato pa se sprašujem ali smo res toliko nezdravi ratali, ali je to leto tako jalovo, ali je to leto samo splet naklučij, ali pa se res kaj čudnega dogaja tam.

Obljubljenega linka pa ne najdem

Pri velikem številu ti pa res naredijo delno punkcijo, ali pa tudi ne, odvisno, vendar je polovica celic res nezrelih, saj jih dobijo iz precej malih foliklov in jih zato niti ne oplodijo. Nezrelost oz zrelost celice pa baje lahko vidijo še isti dan. Lahko bi jih dozorevali, vendar vsepovsod tega ne počnejo in ob velikem številu lepih celic in zarodkov tega ne počnejo. Pa tu jih še kar razumem in nekako podpiram.

(odgovor članu Abra)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
9.11.2007 8:28:34   
SAFIRA
Jaz sem v postopku v Mb. Imela sem 18 celic. Dr.Rejlič je rekel da je od tega bilo 8 praznih, neuporabnih, od ostalih 10 pa yse jih je 8 oplodilo, in po 5 dnevih so mi dve vstavili. Ostalih 6 oplojenih pa je baje zelo "močnih" in so jih zamrznili. V mb imajo nekatere ženske ET po treh dneh, nekatere po petih. Z mano je bilo v postopku še 6 žensk in samo meni so naredli ET 5 dan, ostalim 3 dan.

Dr. Rejlič je rekel, da zamrznejo samo kakovostne oplojene celice, ostalih pa ne.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.