Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR IZVIRNO SPOROČILO: Gina Jaz tega, da starši delajo z otroki sploh ne razumem niti ne odobravam Zakaj jih pa potem toliko dela nalogo z njimi Zgleda, da bom spet črna ovca...dobro,da sem navajena Ja, res jo delajo, ogromno jih poznam....ker so ambiciozni, ker hočejo da je njihov otrok najbolj uspešen. Ne dovolijo mu, da naredi tolk dobro, kot sam zmore, vedno mora biti še boljši od tega, ker samo to nekaj v šoli šteje. Mogoče se tudi bojijo zanj, kaj bo, če ne bo imel dovolj dobrih ocen. Dejansko pa poglobljeno znanje na naših šolah ne šteje nič, šteje nekaj samo v nulo napiflanost z detajli vred (ki otroku ne ostanejo v glavi - tak je naš šolski sistem) In dejstvo je, da je ob pomoči staršev, vse narejeno boljše, kot če bi delali sami, dobijo boljše ocene. Če ti je mar za ocene, delaš z otrokom, nimaš skoraj druge variante (se pravi ti ne sme biti mar za ocene ali moraš imeti zelo odgovornega otroka, da ti tega ni treba), razen če imaš doma zelo zasekiranega in pametnega otroka, ki je zelo odgovoren in mu zraven to še veliko pomeni, da zna. samo takih ni tako ogromno, vsekakor manj, kot je na naših šolah odličnjakov (z mamino pomočjo polovica njih ali več). Spomnim se ko je naš enkrat v 4. razredu sam naredil plakat, delal ga je ure in ure, risal in pisal kot zmešan, z veseljem, raziskoval knjige, lepil, se učil...ni bilo tisto nič vredno, ni bilo povlečeno iz računalnika, ni bilo zraven umetnih fotografij, sam je narisal, ni bilo v power pointu, bil je zgolj plakat v 4. razredu....povedan in pokazan v šoli z navdušenjem in znanjem ....vendar je učiteljica rekla, da je še kar, se mi zdi da je 3 dobil in se zjokal, jaz pa z njim takrat. Zato delajo starši...tudi ta učiteljica je bila navajena, da delajo starši, so se ji zdeli primerni izdelki samo starševski, vse ostalo je bilo manj - sja najbrž je res, če primerjaš, a ne. No, takrat me je tudi ponovno streznilo, da šola ne daje realne slike znanja. In takrat se je začelo zelo stopnjevat to, da mi je začelo dol viset, kaj v šoli pravijo. Ni realno, zato nima smisla se za ocene nekaj sekirat.
|