Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Raho Karin, pa zakaj se po nepotrebnem razburjaš. Še vedno sem orientirana na prvo vprašanje... Ali vam je pri partnerju pomembna izobrazba in poklic, ki ga opravlja. Nikjer ni nič zapisano o splošni razgledanosti. Pa ne misli si, da je moj mož popolnoma neizobražen, ker ima samo pač po tvojem mnenju "samo" 5. stopnjo izobrazbe. Izobrazba (papir) ni mirodajna. A je to tako težko razumeti? Prav tako poklic, ki ga nekdo opravlja. A je tako težko razumeti, da ljudje poleg izobrazbe in poklica, ki ga opravljajo morajo imeti tudi druge kvalitete? Očitno si se, draga Karin, pri ocenjevanju mene malo uštela. Očitno ne bereš med vrsticami. Ko boš imela otroka in opravljala takšno službo kot jo jaz (tudi 12 ur biti na delovnem mestu, vedno v pripravljenosti), boš videla, da se je zelo težko s partnerjem pogovarjati še o čem drugem kot o vsakdanjih stvareh, ker ni časa. Ko pa smo skupaj, pa se pač oba posvečava našemu podmladku in potrebno je opraviti tudi goro gospodinjskih opravil. Ko boš videla, da ti stvari uhajajo iz rok (pri otroku ali dveh in službi kot jo imam jaz ti bodo, čerpav si prejšnjič napisala, kako ponosna si, da ti vse uspeva), boš svojemu partnerju hvaležna, da zna poprijeti tudi za sesalec ali za peglo. Sicer pa - še si mlada. Ne želim ti uničiti tvojih sanj. Tudi jaz sem v tvojih letih živela drugače kot živim sedaj. Tudi meni je v tvojih letih, ko še nisem imela svojega otroka, bilo pomembno, da sva z možem oba brala Delo in potem debatirala o politiki ali pa prebrala enako knjigo in razpravljala o njej. Danes nimava ne eden ne drugi časa, da bi brala, ker ob desetih zvečer oba padeva na smrt utrujena v posteljo. Eh.... Razumem kaj češ povedat. Pa ni mi 5. stopnja "samo". In sem na začetku napisala da mi formalna izobrazba ni pomembna, neformalna pa zelo oz. razgledanost in prilagodljivost. In razumem da je vse to težje počet k maš otroke. In vem kako je bit 12 ur v službi. Mava oba take urnike. S tem da mava še popoldanca. In k bodo otroc, bo čistilka. Po vsej verjetnosti. K se ne mislim ubit z delom. Pa mi je jasno da bova prve par let debatirala o plenicah in bruhcih. Sam k bodo pa otroci odrasli bova pa spet lahko debatirala isto k zdej. In sam to hočem. Človeka s katerim si bova imela kej povedat tud k ne bo veš bruhcev pa kakcev, pa cvekov v šoli, pa pubertetniških izpadov. Tacga človeka si želim za partnerja. In to je vse. Nič druzga. In tud vidva bosta spet enkrat brala Delo pa debatirala , takrat k bom jst kakce pa bruhce vohala, boš ti že uživala....
|