Suzi*
|
Ojla. Evo mene končno nazaj. Katka, slikce so bile potem samo na računalniku spremenjene v ČB. Ha, ha, Polonca, ti kr reci, ko boš šla rodit, naj ti kej v rit našpikajo, da bi rada spala med popadki. Pinči, ubožica. pa ti ne znam svetovat, žal. Probej še G vprašat za kakšen nov nasvet glede te zgage. Naj jo vzame!!!! anandrej, ja, to vprašanje bi blo pa res čist na mestu, da tam sprašujem. Po moje bi tisto sestro kr kap zadela. pa še moje poročilo (ne zdej tega brat, če vas ne zanima ).....prišla ob devetih, oddala papirje, vprašam kje je pradavanje, pa me debelo gleda, da sem verjetno prišlak zdravnici na posvet. Sem ji rekla, da mi je ona rekla za predavanje, pa me debelo gleda, da danes ni predavanja, da bo verjetno v ponedeljek. Ok, ji dam papirje, reče da bom šla k diabetologinji, čakam, čakam....mine 1 ura in pol, nakar slišim po zvočniku ""Suzi" v laboratorij". Debelo pogledam, čakam, če se še kdo piše isto kot jaz...ni blo nobenga, tako da stopim do laboratorija in vprašam kva za en postopek je spet to, da rabim it samo do dohtarce. Sestra tud nima pojma, pravi da me je tista kokoš iz sprejemne dala kar v redno vrsto za odvzem krvi. Ok, mi reče naj počakam zunaj, čez 2 minute me kliče nazaj, da mi bodo vseeno nardil test. Me zvagajo (je pokazalo 0,4 kg manj kot na zadnjem pregledu ), mi zmeri pritisk, mi SPET vzame kri, tokrat iz prsta in me poljedat vodo. No, pol ko sem to zrihtala so me pa končno dali naprej po vrsti in sem prišla do dohtarce.... mlada, prijazna, nasmejana . Mi je pojasnila, da to NI klasični gestacijski diabetes, ker je povečana samo ena vrednost, ampak LE motena toleranca na sladkor. ok. Mi pove par stvari o hrani, da bom samo na dieti, in me je naročila 18.12. na ponovni pregled. Pol je pa še ena sestra mi dala dve brošurce pa ene 15 minut si je vzela da mi je na kratko povedala o prehrani. V glavnem ne smem jest NIČ sladkega, peciva, sladkih sokov, tudi meda ne ipd, lahko pa temno čokolado , zmanjšat belo moko če se da, pa mastne stvari in umetne (konzervirane stvari). Pa če se le da izbirat zadeve z manj maščobe. Drugač (poleg sladkarij) pa lahko vse jem. Ful je dala poudarek tudi na pripravo hrane (obvezno kuhanje al dente, pa nič ocvrtega, pa manj slano). Skratka polna "znanja" sem prišla sestradana domov, pojedal dve mandarine in povrhu tuno z zelenjavo (mexikano) in kos kruha. Aja, pa še to.....lahko izjemoma pojem sladico, ampak je bolje jo jest po obroku (kosilu), ker gre manj cukra v telo, kokr da bi sladko imela za samostojni obrok. OK, nekaj novega zame. Anandrej, kakšno dieto ima pa tvoja frau???? je kaj podobnega al je kaj bolj strogo???