torcica
|
IZVIRNO SPOROČILO: larisa Torcica, hallo, kako kaj tvoje zdravje oz. počutje (se spomnim tvojih težavic, zato me zanima)? Larisa, lepo da si se spomnila in da te zanima. Verjetno misliš moje psihične probleme. Ja, počutim se super, sicer sem se pa odločila, da po par letih jemanja antidepresivov končno začnem s psihoterapijo, ker tablet sam po sebi odpravi posledico, vzrok pa ostane. In jaz imam veliko stvari za razčistit sama s sabo, stvari, ki jih vlečem že dolgo let za seboj (nasilna zveza, slabi odnosi doma, posilstvo...). Tako sedaj enkrat tedensko hodim na terapije in moram povedati da prvič v življenju čutim, da lahko zmorem premagati vse ovire in da stvari sploh niso tako grozne, kot si jih ustvarjaš v svoji glavi samo zato, ker se bojiš soočiti z njimi. Seveda jih potem napihuješ in napihuješ in na koncu so tako velike, da jih ne uspeš več obvladati. Mogoče en majhen nasvet za vse, ki jih včasih vrže na tla: Za vsako stvar se najde rešitev, samo pogledati ji je treba v oči in jo videti takšno kot je, neglede na to, kako huda je. Ker ljudje imamo ogromno moči v sebi, samo najti jo moramo. Dosti pomaga, da imaš ob sebi nekoga, na katerega se lahko opreš, ko stvari postanejo prehude, jaz žal tega dolgo let nisem imela in sem vso mojo žalost, tesnobo, strahove in bolečine držala v sebi. Skratka, da ne filozofiram preveč, danes se počutim odlično (če odmislim običajne nosečniške težave seveda), uživam v nosečnosti in grem neobremenjeno prihodnosti naproti. Tako da sem se poleg pometanja po svoji glavi odločila tudi, da čimprej začnem pisati magistrsko nalogo, da zaključim še ta del in grem naprej. No, bodite pridne in lepo preživite dan, kjerkoli že ste. Pa ne pozabite, ve ste najpomembnejše, Anandrej, tudi ti!
|