|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RIBE - help!!
30.10.2007 8:12:06   
ZARA
Kako naj pripravim ribe v pečici? Kakšna ideja?... lahko je  tudi preizkušen recept.

Hvala in gadblesju. user posted image

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: RIBE - help!!
30.10.2007 8:14:50   
Anonimen
kakšne ribe bi pa pripravljala? Postrvi ali morske?

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: RIBE - help!!
30.10.2007 8:16:28   
ZARA
Pojma nimam, ker sem dobila zamrznjene. Vprašala jih pa nisem kdo so. user posted image

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: RIBE - help!!
30.10.2007 8:16:42   
Strawberrie Cherrie
Jaz jih napacam(česen,peteršilj, sol, olivno olje, limona), potem pa zavijem v alu folijo in jih dam pečt. tko je reku džajmi in tko je dobrouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: RIBE - help!!
30.10.2007 8:17:56   
Marogica
Odvisno, kakšne imaš. Torej jaz pirpavljam ponavdi ribo v kosu (morski pes), enako pa delam tudi z morskim listom. Torej, najprej segrejem pečico na ca 180 stopinj, vmes pa segrejem na štedilniku kakšne 4,5 žlic olivnega olja, da je zelo vroče.

Ribo samo nasolim in jo dam na "pladenj", ki pride v pečico ter jo (po žličkah) prelijem z vrelim olivnim oljem. Dodatno pripravim "omako" za zalivanje iz česna, petršilja, olja in vina ali balzamičnega kisa, ki ju razredčim z vodo. V to omako dodam še malo soli. S tem prelijem ribo, preden jo dam v pečico in vmes, ko se peče.

Pa dober tek.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: RIBE - help!!
30.10.2007 8:19:19   
Anonimen
http://kulinarika.net/recept.asp?ID=6086


http://kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=276


Ribe iz pečice
Avtor: Tjaša Vrhovnik | Datum: 03.12.2006V teh zimskih dneh, ki se sicer uspešno upirajo klasični decembrski podobi, smo vajeni jesti nekoliko bogatejših jedi in jedi na žlico. Mogoče pa vam bo - kot v moji kuhinji - zaprijalo kaj lažjega: nostalgični vonj poletja, ki se mu lahko predate tudi, če bi se, denimo, snežinke vendarle odločile, da se nehajo skrivati nekje visoko v stratosferi.
Recept za ribe iz pečice je zelo enostaven, priprava pa je taka, da si prste obližemo tudi tisti, ki radi popazimo na količino zaužitih maščob, pa tudi na to, koliko se hrana med pripravo žge.
Sestavine
  • 2 ribi po okusu (pri nas smo uporabili skušo) oziroma toliko rib, kolikor je lačnih ust
  • 2 večja korenčka
  • 2 bučki
  • 2 paradižnika
  • po želji tudi ostala zelenjava: por, jajčevci, čebula, na rezine narezana paprika, blitva, list ali dva kitajskega zelja... ali suho sadje, kot na primer pest suhih sliv
  • sol
  • začimbe: peteršilj, bazilika, česen, poper, piment, timijan

Priprava
Pečico segrejemo na 160 stopinj Celzija.
Ribe očistimo (pa brez strahu, če tega še niste počele! Čiščenje rib ni tak bav-bav, kot rade verjamemo. Če niste prepričane, priporočam te napotke!) in posolimo. Očiščeno korenje in bučke narežemo a la julienne in zmešamo z začimbami, paradižnike pa na rezine.
Nepregorni pekač obložimo s polovico rezin bučk in korenja, na to pa položimo ribi, ki ju ob straneh še obložimo s korenjem in bučkami, pokrijemo pa z rezinami paradižnika.
Vse skupaj pečemo v pečici približno 1 uro. Vsakih 15 ali 20 minut vzamemo iz pečice in tekočino, ki odteka od hrane, prelijemo po vrhu "pečenke".
Če nimamo nepregornega pekača, lahko navaden pekač obložimo s peki papirjem ali pa kar nekoliko pomastimo. Ena od možnih različic je tudi ta, da ob začetku peke vse skupaj pokrijemo z alu folijo, ki jo po kake pol ure odstranimo.
Tako pripravljene ribe lahko pokapamo še z limonovim sokom in postrežemo z navadnim rižem ali krompirjem v kosih.
Dober tek!

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: RIBE - help!!
30.10.2007 8:19:35   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Pojma nimam, ker sem dobila zamrznjene. Vprašala jih pa nisem kdo so. user posted image



če mene vprašaš ne bi nikoli delala zmrznjenih rib v pečici, ker pridejo bolj pečene kot kuhane in nič hrustljave. Raje jih ocvri.

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: RIBE - help!!
30.10.2007 8:25:54   
Anonimen
Izvoli še nakaj receptov:

http://www.h2oteam.com/?menu_item=rrecepti

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: RIBE - help!!
30.10.2007 8:28:47   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: adelaide
če mene vprašaš ne bi nikoli delala zmrznjenih rib v pečici, ker pridejo bolj pečene kot kuhane in nič hrustljave. Raje jih ocvri.

Saj jih bom odmrznila...ocvrtih pa ne maram. Hvala vsem za ideje.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: RIBE - help!!
30.10.2007 11:03:36   
spacey
IZVIRNO SPOROČILO: Strawberrie Cherrie

Jaz jih napacam(česen,peteršilj, sol, olivno olje, limona), potem pa zavijem v alu folijo in jih dam pečt. tko je reku džajmi in tko je dobrouser posted image

Simpl k pasulj. user posted image


_____________________________

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: RIBE - help!!
30.10.2007 11:08:49   
arielca
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: adelaide
če mene vprašaš ne bi nikoli delala zmrznjenih rib v pečici, ker pridejo bolj pečene kot kuhane in nič hrustljave. Raje jih ocvri.

Saj jih bom odmrznila...ocvrtih pa ne maram. Hvala vsem za ideje.


Če imaš doma tisto električno ponvico (picapfane user posted image ), jih speci v njej, ker se res fino zapečejo. In najboljš je, da so še malenkost zamrznjene. Jaz jih samo nasolim in popopram. Pa pripravim tržaško omako za čez in to je to. Aja, pa pečem jih na olivnem olju. Tko je reku moj prijatelj Dalmatinc in tko je dobro user posted image .

_____________________________

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: RIBE - help!!
30.10.2007 11:16:01   
Anonimen
Imam eno priporočilo za vse ljubitelje morskih rib.
Ribe nikoli ne čistite in ne splakujte pod slako vodo,raje si naredite slanico in s tako vodo operite ribe.Grantirano boljši okus.Moja tašča je imela ribarnico,moj tast pa je bil ribič,pa so mene suhozemsko snaho to naučili.

(odgovor članu arielca)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: RIBE - help!!
30.10.2007 11:16:06   
ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: arielca
Če imaš doma tisto električno ponvico (picapfane)

Ti, saj imam res tole doma. Ju smart vumn.user posted image  

Ja, spacey, izi ko pasulj. user posted image


_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: RIBE - help!!
30.10.2007 11:24:44   
arielca
IZVIRNO SPOROČILO: neva6

Imam eno priporočilo za vse ljubitelje morskih rib.
Ribe nikoli ne čistite in ne splakujte pod slako vodo,raje si naredite slanico in s tako vodo operite ribe.Grantirano boljši okus.Moja tašča je imela ribarnico,moj tast pa je bil ribič,pa so mene suhozemsko snaho to naučili.


Ja, se strinjam user posted image !

_____________________________

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: RIBE - help!!
30.10.2007 11:25:33   
arielca
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA


IZVIRNO SPOROČILO: arielca
Če imaš doma tisto električno ponvico (picapfane)

Ti, saj imam res tole doma. Ju smart vumn.user posted image  

Ja, spacey, izi ko pasulj. user posted image



Pa na začetku jih pokrij, da ne boš mela vse pošpricano, proti koncu pa odkrij, da se lepo zapečejo.


_____________________________

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: RIBE - help!!
30.10.2007 23:37:31   
Anonimen
Meni so najboljše samo s krompirjem in polite z domačim olivnim oljem :).

Brez dodatkov, česna in podobnega. Dalmatinci pravijo, da dodajo česen samo "starim" ribam, da prikrijejo okus.

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: RIBE - help!!
31.10.2007 8:59:28   
Anonimen
dodajo česen samo "starim" ribam, da prikrijejo okus.


Tega pa ne bi upala trdit.dalmatinci imajo čist drugačno kuhinjo,kot pri nas.Tu je zakon tržaška omaka v kateri je tudi česen.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: RIBE - help!!
31.10.2007 9:02:59   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR


Dalmatinci pravijo, da dodajo česen samo "starim" ribam, da prikrijejo okus.


Tudi jaz to prvič slišim. Sem pa enkrat poslušala enega tipa, gurmana in "specialista" za pripravo ribjih jedi, ki je podobno trdil za limono, ki na ribah ni potreba, saj čisto spremeni avtentični okus ribe.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: RIBE - help!!
31.10.2007 9:36:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR


Dalmatinci pravijo, da dodajo česen samo "starim" ribam, da prikrijejo okus.


Tudi jaz to prvič slišim. Sem pa enkrat poslušala enega tipa, gurmana in "specialista" za pripravo ribjih jedi, ki je podobno trdil za limono, ki na ribah ni potreba, saj čisto spremeni avtentični okus ribe.


mi smo pa ravno od dalmatincev pred leti pobrali česen v olivnem oljuuser posted image . Pri njih pa smo vedno jedli sveže mlade ribice, njami so bile dobre

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: RIBE - help!!
31.10.2007 9:37:12   
Anonimen
Ljudje imajo različne okuse.Jaz naprimer ne jem rib,jih ne maram,niti popravljene z omako ali limono.Jem naprimer škampe,ki jih obilno zalijem z limono.potem špagete na buzaro z škampi,ampak boh ne dej na naraven način,ne sme imeti okusa po morju.Medtem ko je to nekaterim čar jedi,okus po morju.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: RIBE - help!!
31.10.2007 9:40:38   
Anonimen
Mišek,kaj girice ali sardelice?

Evo tukaj nekaj receptov za pripravo rib:

Sardelice ali oslički (moli) brez kosti, nadevane s sirom, sirom in bučkami ali drugo zelenjavo. Sardele povaljamo v pirini ali pšenični polnozrnati moki, jajcu in zopet v moki ali v drobtinah ter ocvremo v ne prevročem oljčnem olju ali dušimo v pečici na malo olja.
Sardelice brez kosti. Povaljamo jih v pirini ali pšenični polnozrnati moki in dušimo na oljčnem olju. Lahko jih povaljamo v stepenem jajcu in na ne premočnem olju zlato rumeno opečemo. Za otroke so to ;zlate ribice+. Da bi jih le večkrat jedli. Iz svojih izkušenj vem, da otroci radi jedo ribe le, če so sveže, pravilno in dobro pripravljene.
Pečene sardele. Cele, z luskami vred počasi spečemo na žarni plošči (ne na ;gradelah+, kjer olje kaplja) ali v ponvi z malo oljčnega olja. Pečene damo v kozico in za nekaj minut pokrijemo, da luske odstopijo.
Polpete oziroma majhni zrezki iz sardelic. Sardele brez kosti zrežemo na koščke in pripravimo na enak način kot mesne, le da so ribje veliko hitreje pripravljene.
Sveže sardelice v koščkih. Sardelicam odstranimo kosti ali pa tudi ne, jih zrežemo na majhne kocke in na maslu z oljčnim oljem na hitro popečemo.
Sardelice (sardoni ali oslički v marinadi ). Ribe na hitro popečemo in zložimo v marinado. To je odlična jed, ki jo lahko pripravimo ;na zalogo+ za nekaj dni.
Sardelni zrezki. Očiščeni sardelici brez glave odstranimo kost in rep. Pri repu kost zlomimo in jo potegnemo proti glavi. Če želimo, odstranimo še majhno plavut na hrbtu. Tako pripravljene sardelice popečemo na oljčnem olju.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: RIBE - help!!
31.10.2007 9:59:59   
Anonimen
dodajo česen samo "starim" ribam, da prikrijejo okus.


Tega pa ne bi upala trdit.dalmatinci imajo čist drugačno kuhinjo,kot pri nas.Tu je zakon tržaška omaka v kateri je tudi česen.


Saj ravno to pravim, da ne uporabljajo česna :).

Da se je sveža riba, kjer se uporabi samo olivno olje.

Česen je v skrajni sili samo za turiste.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: RIBE - help!!
31.10.2007 11:41:03   
Anonimen
Česen je v skrajni sili samo za turiste.


Aha,pol smo pa primorci na svoji zemlji turistiuser posted image pa tržačani tudiuser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?