|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: sindrom nove hiše
26.10.2007 13:17:28   
Anonimen
kaj pa svetujete glede dojenčka? nekdo mi reče-sedaj ni čas za to, drugi govorijo-ja, imejta otroka, tudi če zidata. si ga želiva oba, vendar mene "premza" to, da je toliko dela pri hiši, in si nekako ne predstavljam, kako bom potem z trebuhom nosila stvari in pucala. user posted image  kako ste rešili ta problem oz. kako ste se odločili?? gresta hiša in otrok, oboje naenkrat, skupaj???????

(odgovor članu bini)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
26.10.2007 13:19:17   
MarijaPo
Veliko ljudi gradi hiso medtem ko pricakuje narascaj.
Po moje sicer to ni pametno, ker je telo nosecnice ze itak preobremenjeno in ga ni smiselno obremenjevati z dodatnimi fizicnimi deli in stresom.
Jaz bi pocakala in potem (ko otrok shodi) gradila, ali pa gradila prej.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
26.10.2007 13:40:13   
TinkiBinki
Hello!
Ja, te čist štekam, da je napetost in da kdaj pa kda zavre, ampak to je vajin skupni cilj in se ga morata skupaj veseliti in si pomagati. Vedno sodelujta in se trudita oba, pa ne bo nesoglasij. midva sva ravno dala skoz' štalo s papirji in sva vložila gradbeno. In potem vidiš, da ta trud obrodi sadove. Ampak vedno morata najti tudi čas zase...ne samo bajta!!
Kar se naraščaja tiče, je najbolje, da je hiška prej spedenana, po navadi pa nikoli ne gre življenje po planu, tako da se bomo mi selili, ko bo punčka stara 6 mesecev, bodo pa drugi malo pomagali pucat, pa bo. Na koncu se vse izteče, čim manj kompliciraj in uživaj!

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 28
26.10.2007 14:27:24   
rija
anonimna: ni problema zidat v nosečnosti, če je le-ta brez zapletov....jaz sem uživala, pa sem tudi letala z ogromnim trebuhom po trgovinah....

pa še super je, ker ti vsi vse v avto znosijo, te spustijo naprej in so skratka veliko bolj pozorni do tebe user posted image user posted image user posted image user posted image  

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
26.10.2007 15:01:02   
Gina
Jaz ne bi noseča zidala, vse moje nosečnosti so bile rizične.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 30
26.10.2007 18:45:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mika

ko smo se vselili v hišo, pa sva samo uživala. niti s prstom nisva mignila.

user posted image  user posted image

To mi je všeč.

Hiša je za uživanje, ne samo zato, da se gradi. Samo na prvo kar pozabimo.....ali pa ne znamo.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
26.10.2007 19:18:04   
slovenka
midva gradiva hišo, pa user posted image  sem. Intenzivno smo začeli delati avgusta, sedaj delajo fasado in v kratkem začenjava nabavo pohištva... vselila se bova verjetno v začetku pomladi, ko bomo lahko položili parket, user posted image  pa pride junija, tako da mislim, da bo vse ok. Midva kake krize ob gradnji nimava, je pa res, da sva manj skupaj. ampak bomo pač malo potrpeli. Imava sedaj premalo prostora, že kar kritično, tako da tisto slabo, ko ga ni, kompenziram s sanjarjenjem o 9-delni omari user posted image user posted image  Saj zdaj glih ko začenjava nabavo pohištva ipd. bova pa lahko več skupaj. Te zadeve z električarji, fasado... pa je bolj moj skrbel. Sem pa tudi jaz hodila kaj čistit, samo še niti vedela nisem, da sem noseča. no pa kaj malega lahko tudi sedaj pomagam. Jaz ne verjamem, da je ravno hiša razlog, da gre par narazen. Povsod je nekaj in ne bi rekla, da če zadevni par ne bi gradil, bi pa ostala skupaj. Lahko bi šla pa narazen zato, ker sta imela premajhno stanovanje in ju je to motilo... Se pa po moje v vsaki gradnji lahko najde dan samo za par, da se malo pocrkljata...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
26.10.2007 20:43:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

ste imele isti problem? oz. ga trenutno imate? kako ob gradnji nove hiše, kjer se vsak dan dogaja miljon stvari, ki ti načenjajo živčke, ohraniti dobro voljo in imeti zvezo kot je bila prej? kaj je magična rešitev? nisva še v krizi, sva pa na dobri poti, da jo kmalu najdeva. user posted image

Še en dokaz, da je danes svet postavljen na glavo. Dva gradita hišo, definitivno eno prelepo obdobje v življenju dveh, ki si želita ustvariti svoje gnezdo, pa vendar...
Pravi en lep bosanski pregovor "gdje čeljad nije bijesna nije ni kuća tijesna" kar bi parafrazirano pomenilo, da imejta malo tolerance drug do drugega in razmišljajta kaj je tisto kar gradita. Z drugimi besedami - koji je vama qrac?!? 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
26.10.2007 21:14:33   
*lenc@*
s pozitivno mislijo na novo hišo...(ko bo)

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
27.10.2007 22:20:03   
bini
madonca eni komplicirate..... pa sej hiša menda ni vaš življenjski projekt v katero date dušo in telo???? ... ja, res gre velik denarja, ampak menda mora človeku tud kaj življenja ostat????..
midva sva začela zidat z 3 in 1 letnim otrokom... vselitev ni nujna in bomo šli počasi naprej - v cca 3 letih recimo bi pa radi bli notri (odvisno od financ seveda), nisva komplikatorja in ob vsaki manj všečni stvari si rečeva 'sej človek se vsega navadi' - pač, luknje v strehi ne bi mogla toleriratuser posted image , kak zid za par cm drugač kot bi si želela al pa okno mal bolj v levo npr... to se pa da preživet.....
in vmes upam, da nam uspe še enga otročka nardit user posted image ...  hiša bo že, ideje pa opremo misliva pa itak prej dodobra prek interneta ogledat, da bova vidla kaj bi sploh rada... cene se da primerjat tud po telefonu, če si rizično noseča...
torej - nikar ne izbiraj med nosečnostjo in hišouser posted image ... to je meni čist mim... kaj pa če recimo potem ko bo hiša tipi topi finito slučajno nekaj vmes pride in otrok ne bo moglo bit??? jest bi se potem glih v zid z glavo butala.. so stvari, ki jih ni kar v nedogled za odlašat...

želim ti srečno - ampak najprej družina, potem hiša (če seveda ni stanovanjske stiske in če ne misliš z lastnimi rokami zidat - to pa itak ni mogoče)! ... se pa da oboje user posted image

Svet je lep!!

(odgovor članu *lenc@*)
Neposredna povezava do sporočila: 35
28.10.2007 20:42:20   
Anonimen
bini, hvala. user posted image

(odgovor članu bini)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
30.10.2007 20:30:32   
Babaloo
Nisi osamljen primer. Imam enak problem. Poleg gradnje imava oba še odgovorni službi, ki poberejo nemalo živcev. In trenutni rezultat:
vidiva se zelo malo: zjutraj in zvečer (če ne prej zaspim)
kaj je to seks?? Vsake toliko časa, da ne pozabiva
pogovor je velikokrat na zelo trhlih tleh in se konča s prepirom.
Počutim se kot mati samohranilka, ker otroka vidi samo občasno.
Pa je še kar nekaj dela pred nami...
Upam, da bova zdržala in začela na novo v novi hiši.
Jaz še nisem obupala, ker vem da je to ena največjih preizkušenj zakona.
Ti drži pesti zame , jaz jih bom pa zate in vse ostale, ki so v takem položaju.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
2.11.2007 13:02:27   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Meta.
poznam preveč družin, ki so zaradi bajte šle narazen.

Niso šle narazen zaradi bajte ampak zaradi medsebojnega odnosa. Če ni bajta je pa čez nekaj več let kaj drugega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
2.11.2007 13:05:42   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
kaj pa svetujete glede dojenčka? nekdo mi reče-sedaj ni čas za to, drugi govorijo-ja, imejta otroka, tudi če zidata. si ga želiva oba, vendar mene "premza" to, da je toliko dela pri hiši, in si nekako ne predstavljam, kako bom potem z trebuhom nosila stvari in pucala

Zakaj bi morala s trebuhom pucati? En se bo ukvarjal z otrokom in domom, drugi pa s hišo in otrokom. To je to. Čeprav pogosto izgleda, kot da te družina bremza pri gradnji, ker moraš ravno ko je kaj za postorit, biti doma in skrbeti za otroka, ampak tako pač je. Za vse si je treba čas vzet. Tudi za partnerja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
2.11.2007 13:53:52   
slovenka
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: Meta.
poznam preveč družin, ki so zaradi bajte šle narazen.

Niso šle narazen zaradi bajte ampak zaradi medsebojnega odnosa. Če ni bajta je pa čez nekaj več let kaj drugega.

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 40
2.11.2007 14:36:37   
Anonimen
Par let nazaj sva zidala hišo. Pa tudi otroke imava. Še kuhala sem za delavce. Pa se je vse dalo. Ogromno stvari pa je mož sam naredil. Po službi smo se na hitro najedli in šli vsi štirje na gradbišče. Včasih sem samo sedela zraven moža in se z njim pogovarjala medtem, ko je on delal. Midva pač vse delava skupaj. Tudi gospodinjska dela. Vmes pa se vse možno pogovarjava. Ponavadi sva bila oba utrujena pa sva se še vedno pocartala. Če ne zvečer pa zjutraj preden sva vstala. Pa smo vse naredili. Pa mi ni bilo nikoli težko in ful nama je bilo všeč, da sva si sama delala najin dom in ga v mislih opremljala. Pa še vedno smo kam šli. V teh dveh letih mogoče malo manj, kasneje pa normalno. Mislim, da se vse da če le hočeš.

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
5.11.2007 6:21:38   
Skabi
Midva zidava hišo z dvema majhnima otrokoma. Zdaj, ko so najbolj nevarna dela že mimo, sta otroka ves čas zraven in smo skupaj še več kot prej. Delamo večino stvari sami.  Pa še vedno najdeva čas zase, dokaz za to je moja nosečnost user posted image  
Seveda me nosečnost ovira (sem skoz v bolniški). Prej sem pomagala pri vsem, zdaj pa sem bolj za okras zraven. Pa mož pravi, da je vseeno, če ne delam, veliko mu pomeni že to, da smo vsi štirje skupaj. 
Kredit bova odplačevala še dooolga leta, kregava se tudi  (sploh takrat, ko sva o določeni stvari premalo poučena in naju grabi panika, da ne bi kaj zaj..).
Prav se nama zdi, da otroka vidita, da moraš veliko delati in se marsičemu odpovedat, da nekaj dosežeš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?