|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sindrom nove hiše
24.10.2007 19:55:05   
Anonimen
ste imele isti problem? oz. ga trenutno imate? kako ob gradnji nove hiše, kjer se vsak dan dogaja miljon stvari, ki ti načenjajo živčke, ohraniti dobro voljo in imeti zvezo kot je bila prej? kaj je magična rešitev? nisva še v krizi, sva pa na dobri poti, da jo kmalu najdeva. user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sindrom nove hiše
24.10.2007 20:01:09   
Anonimen
Pojma nimam.

....veliko je odvisno od prioritet...kaj bo počakalo. Ali beton ali odnos. Večina nas stavi na beton, ker se vidi. Ker ga lahko pokažemo. Ker harmoničnega odnosa ne moremo pokazati. Ker ga ne moremo primerjati, nas bega. In izberemo beton. Kar je lažja izbira.

.....ah  bluzim. Ne vem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
24.10.2007 20:03:58   
Anonimen
...najprej štalca,pol pa kravca...

Vseeno mislim,da je odnos pomembnejši.Gradnja lahko počaka,slednji pa ne.Pogovori se s partnerjem,razrešita težave.Vse dobro vama želim...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
24.10.2007 20:08:04   
Anonimen
Pojma nimam.

Mi bomo mel kar montažno če bomo kdej mel bajto. Nimam živcev.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
24.10.2007 20:23:29   
Anonimen
user posted image

ali

user posted image

To je zdaj vprašanje?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
24.10.2007 20:24:30   
rija
Midva se med gradnjo nisva mela časa prepirat...ko pa sva prišla zvečer domov, pa sva itak padla v posteljo....user posted image

Bolj bi pri nama držal sindrom nove hiše po vselitvi: jaz sem bila ful naspidirana, ker mi je bila prevelika sprememba iz majhnega stanovanja v hišo, pa še iz mesta na vas, pa še bebico sva dobila....pa sem mela potem kar hudo poporodno depresijo, pa posledično sem vsake tolko lajala na mojega dragega.....user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.10.2007 20:25:16   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: aspirin

To je zdaj vprašanje?

za nekatere ne....OBOJE.

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.10.2007 20:27:08   
Stefka
Po mojem je že to, da se oba zavedata, da sta na poti, da vse zafurata že zelo veliko.

Ne vem kako je pri drugih, vem pa, da je pri nama po enem mesecu res intenzivnega dela (v treh je bilo več ali manj vse končano) nastopila tako huda kriza, da sva se usedla in rekla; če bo tako, nehajva zidat. Ker klinc pa hiša, če se bova zaradi nje razšla. Potem je bilo dosti bolje.

Tako da, predlagam iskren dolg pogovor. Predvsem iskren.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.10.2007 20:53:10   
nicnic
Določita si dan, ali pa par uric na teden, ki bo samo vajin. Brez razmišljanj o delu, gradnji, kaj bo jutri,... težko, a mogoče najdeta pravo pot.

(odgovor članu Stefka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.10.2007 20:55:17   
DANVARI
poznam primer ko je bila hiše fertik sta šla narazen...... se ne splača.

"In raising my children, I have lost my mind but found my soul." ~ Lisa T. Shepherd
"People who say they sleep like a baby usually don't have one." ~ Leo J. Burke

(odgovor članu nicnic)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.10.2007 21:02:54   
Anonimen
no nama gradnja hiše ni načenjala živčkov bi mi jih pa gotov če bi trajala 5 let. tko k smo se pa v 10 mesecih vselil smo pa pač to obdobje mal potrpel. pol k smo se vselil k se kar naenkrat ni več tok dogajalo sem mela js mal krize - psiho - nisem vedla kva nej počnem z vsem cajtom pol sem se pa kr mal preveč s sabo ukvarjala. no zdej se mamo pa spet kul :) edin v tošlnu škriple pa bomo tut to prežvel. če je to skupinski celj se da vse. pa zavestno se je treba odločit da se tut na odnosu dela.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
24.10.2007 21:07:46   
BaByGiRl
Karin 24....midva delava montažno., pa verjemi ne gre nič manj živcev. Edino če imaš toliko denarja, da daš tam denar in prideš, ko je popolnoma fertik, vmes pa nič. Že papriji in vsa dokumentacija, pa denar... to najeda.
Midva imava hvala bogu za 1x še trdo vezo, ker dajeva vedno na prvo mesto naju, potem pa hiša. To je po moje tudi malo odvisno od posameznika.
Držim pesti, da se oboje obdrži..hiša in trdna veza.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.10.2007 21:07:50   
Gina
Eh, meni se zdi, da tiste, ki so rekle, da ali odnos ali hiša lahko mislijo samo čisto dobesedno, se pravi ali se odločiš da ne boš imel hiše in vedno dober odnos (beri nestresen). Ker če se odločiš za hišo, pa nimaš nobene druge variante, kot da občasno malo potrpiš, se pravi, da si malo bolj strpen do partnerja ob tem, da imata oba veliiiiiko več dela. Pa če imaš tudi montažno hišo za delat, to ni glih tko na hitr fertik in brez odpovedovanj.  Če delaš hišo, to potegne za sabo določene reči. Delo npr., veliiiiiiko dela za oba (kar naenkrat si mnogo več sam za gospodinjska dela in otroke, ker tvoj dela okoli bajte vse od a do ž in to cele dneve), manj denarja (ker vsak evro vtakneš v hišo), manj časa za samega sebe (kar je najhujše od vsega)in posledično še manj časa za partnerja. Pri nas to rešujeva tako, da kadar imava energijo, zelo zagrizeva v dokončanje hiše, če jo pa nimava, pa malo ustaviva konje in se več crkljava. Včasih človek ne izpreže pravi čas....trenutno sva od preobremenjenosti oba zbolela, tako da se samo smejiva vsemu skup, se nama zdi komedija, ko gledava od daleč....ampak se pa že par dni ful pogovarjava, posvečava en drugemu bolj kot prejšnje dni, ko smo cele dneve zidali....tako da ima vse svoje pluse in minuse. Se pa sčasoma navadiš. Pred enim letom, ko smo začeli vse skupaj, sva se dosti večkrat spričkala za oslarije, kot se zdaj. Pač ugotoviš, da bo že nekako šlo, če se sekiraš, al pa ne. Pa tudi vzameš si kak dan fraj, četudi je vse v razsulu, pa zunaj pol reči nedokončanih okrog bajte. Pa greš na večerjo ali pa samo daš otroke v varstvo in greš s svojim na lepše. Predvsem pa jaz pravim da je bistvo v tem, da spoštuješ partnerjevo delo ravno toliko, kot svoje in posledično ravnaš z njim kot z najlepšo in najboljšo rečjo, ki se ti je v življenju zgodila. To partner čuti, in če čuti tvojo ljubezen, ti jo bo vračal na nek način nazaj, pa četudi ne bosta toliko hodila ven, pa četudi bosta malo manj seksala ali se crkljala, pa četudi bosta malo manj časa klepetala in se ukvarjala drug z drugim. Tisto pa itak še pride v večji meri, če bosta ohranjala spoštovanje en do drugega in zaupanje v vajino vezo, ko bosta imela več časa. Ne vem, meni se zdi, da sva midva samo zmeraj bolj navezana en na drugega in zmeraj bolj kot se ureja hiša, še boljše se imava (pa jasno da sva včasih ne glede na vse en ali drugi sitna, to je življenje, normalno je to, v zakup se vzame). Tako da ni nujno vedno, da hiša sindrom deluje uničevalno, kaj pa vem. Odvisno od načina gledanja.

(odgovor članu Stefka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.10.2007 23:43:06   
mami_miki
joj...pa gradbeniki, pa parketarji pa vodovodarji....joj...morš met res dobre živce...pa ni enega, pa se ti vse prestavi pa nni drugega,,,pa zafuša...ja...svetujem ti da si predstavljaš kako bo luštno, ko boš tam,,,kako hodiš postanovanju, kako ti je všeč...mal vizualiziraj...ti bo pomagalo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.10.2007 0:15:27   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: DANVARI

Tudi jaz poznam tak primer. Po 10 letih zveze sta, ko sta zgradila hišo, šla narazen.

Jaz pa sicer tega problema nimam in nisem imela, vsekakor pa naj počaka hiša, ne odnos. Hiša lahko čaka, odnos ne more.

(odgovor članu DANVARI)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
25.10.2007 0:32:47   
Anonimen
ah pri nas je bilo v času gradnje hiše toliko sindromov, da bi lahko rekla, da smo imeli že multisindromijo...pa je šlo user posted image user posted image user posted image user posted image , hvalabogu...Ampak najprej odnos, odnos in še enkrat odnos, ki ga je potrebno graditi tako kot hišo... pri nas ga nismo imeli časa, ker sem ostala sama za gradnjo, mož pa hudo bolan v bolnici...pa je šlo...in še danes sem za to neizmerno srečna....in od takrat dalje je zame vse ostalo postransko...dobro bi bilo, če bi še mož to doumel...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
25.10.2007 7:11:38   
mika

Tudi jaz poznam tak primer. Po 10 letih zveze sta, ko sta zgradila hišo, šla narazen

po moje tak par, zveze ne bi obdržal, tud če ne bi gradil hiše. v življenju vedno pridejo situacije, ko je treba malo potrpet in se prilagodit. gradnja hiše je ena taka situacija, mogoče tud neke vrste preizkus za trdnost zvezeuser posted image

pri nama je tudi bilo napeto, sicer se nikoli nisva skregala, ampak pogovorila. jaz nisem delala fizično, pač pa mož in ko je prišel utrujen ali slabe volje, sem sva se vedno pogovorila in sem ga pomirila.

ko smo se vselili v hišo, pa sva samo uživala. niti s prstom nisva mignila. oba sva se strinjala, da se je splačalo potrpet, ker nam je tako lepo na svojem in to v HIŠIuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
25.10.2007 8:31:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mika

Tudi jaz poznam tak primer. Po 10 letih zveze sta, ko sta zgradila hišo, šla narazen

po moje tak par, zveze ne bi obdržal, tud če ne bi gradil hiše.

To tud jaz stalno govorim.. Nikoli ni kriva hisa.. da se odtujita.. ali pa otroci.. ali pa pomanjkanje casa.. ali pa karkoli.. Men to nikakor ni logicno.. ker te stvari te lahko samo dodatno povezejo.. ne odtujijo..

Razlog je tisto, cesar ni.. ce se pogledas v ucke user posted image  In ko gradis.. se moboce mal redkeje gledas v ucke.. in tega ne opazis.. Opazis pa potem..

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
25.10.2007 12:26:51   
Nika v službi
Prav zaradi takih stvari si jaz sploh ne predstavljam, da bi šla v projekt gradnje hiše. Naju je samo obnova pritličja naše bajte stala toliko živcev, da ne vem, kako bi izgledalo, če bi se ubadala s kakšnim večjim projektom. Pač nisva človeka za takega zadeve, raje dava več denarja in da nam naredijo na ključ. Čeprav se zavedam vseh slabosti.

Lahko me popljuvate, ampak raje imam dokaj mirno življenje, pa manj kvadratov.

Nama sicer ni nič hudega, imava veliko kvadratov, dobre dohodke in se krasno razumeva, ampak vem, da take stvari načenjajo živce. Poznam veliko primerov, kjer je gradnja hiše skoraj pokopala sicer zelo dobro vezo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
25.10.2007 12:32:34   
Naja31
Midva sva tudi bolj  kot Nika in njen mož.
Noben od naju ni navdušen nad tem da se ukvarja z majstri. Pri nas je problem že če je treba eno vtičnico zamenjati. Je to cel projekt.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 20
25.10.2007 13:31:41   
Anonimen
Naju začuda takšni projekti povežejo, ker skupaj bemtiva na gradbenike in mojstreuser posted image . Pa bo še veeeeeeliko vode preteklo da nama bo ratalo hišo končat. Zatakne se nama vedno edino pri financah, kjer se spet strinjava da jih niuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
25.10.2007 14:56:12   
ulani
ej,...ok..ni hiša, sta pa dva stanovanja bla za prenovit popolnoma....
in  to pomeni od jutra do večera, pa še služba zraven,ipd. In midva sma bla še ful mal časa skupi.
In tko opaziš na koncu,da po vseh manjših krizah (ni blo nobene udarne), da prov lepo funkcionirama skupi in da sma ful stvari dala skoz...in primeš naslednji kos pohištva v roke in sestaviš.

Je pa res,da je dost sam naredil, kar se tiče pa majstrov,so bli pa tud odlični, nobenih problemov. pa verjemte,da vem,kako so te obrtniki, k smo doma zidal hišo...groza.

Naju je to ful ful zbližal.....nisma si sploh predstavljala....tko da mislm,da tud hiša ne bo problem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
25.10.2007 15:11:53   
soncece24
Midva sicer nisva gradila, ampak rihtala stanovanje in res je trajalo samo dva meseca, ampak to na ful. Sva pa bila preveč navdušena nad tem, kak bo fino, ko bo gotovo, da se nisva imela časa kregat. Sva pa potem po vselitvi za 14 dni obležala z vročino in kašljanjem. Malo je bil kriv stres, malo pa to, da je celotno rihtanje potekalo januarja/febrauarja pri -10 in brez kurjave. Ko so pa peč priklopili sva naslednji dan bila vseljena user posted image user posted image Tak se nama je mudilo.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu ulani)
Neposredna povezava do sporočila: 23
25.10.2007 20:02:13   
Anonimen
Ko bomo mi zidali, bomo iz tega razloga dali hišo narediti na čez, pa če zarad tega 3x več plačamo. Ker poznam preveč družin, ki so zaradi bajte šle narazen.

(odgovor članu soncece24)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
25.10.2007 22:30:19   
bini
mi smo glih pod streho spravli hišo v dobrih 3eh mescih - v glavnem je na čez, je pač dražje, zidava do konca bo še dolga... ampak zaenkrat ni nobenih sindromov, sam dnarja je skoz manj user posted image ....
nama je jasno kje je prioriteta in da pač odnos in družina ne bosta trpela, ker se nam z zidavo ne mudi in si bomo vzeli čas in se ne sekirali...
sekirancije glede določenih pomankljivosti pa so trajale navadno le po kak dan..
mislim da se da tud brez sindromov, če ti hiša pač pomeni samo sredstvo in ne cilj in bistvo user posted image

Svet je lep!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

S KOM ŽIVITE
nataly33

S kom živite v skupnem gospodinjstvu?

sami s partnerjem/možem in otroci (79%)

sama z otroci (2%)

živimo staščo in tastom (9%)

živimo z mojimi starši (9%)

sem samohranilka (1%)

Število vseh glasov: 175

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!