Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 8.4.2008 9:21:36
|
|
|
|
ursikazala
|
Dobro jutro! (no ja, je že dopoldan, hehe) ena kavica najprej ;-) Jaz se zdajle bašem s super dobrimi ajdovimi žganci (z malo ocvirkov in jajčkom)... mi jih je mami dala. Uf, pravi delavski zajtrk Midva sva šla pa včeraj malo na biljard še z enim parom, je prav pasalo. Tamala je bila pridna pri varuški. No, nekaj ni hotela jest, pa se je drla, ne vem, mogoče so res zobki na pohodu. Hvalabogu se je dojila pred spanjem in je lepo drnjohala do jutra. Zdajle pa tudi še panča, da mami lahko poje in popije kavico Super za tole vaše plavanje! Jaz se kar nisem mogla odločit, poslušam pa punce, ki so rodile malo za mano in so vse navdušene. MiRaNi, potem sta našedve iste Nika se komaj obrne s hrbta na bok pri 6,5 mes kakšno puzanje, dej nehi. Sicer kravce zdaj zdrži malo dlje časa, potem ko ji dojadi, pa začne težit, ne da bi se ona prevalila mogoče No ja, eni prej eni kasneje. Tako to je. Je pa ena pjevačica. Včeraj zvečer sem se tok narežala. Ji zapojem par taktov, utihnem, potem me pa gleda in ona nazaj (seveda v svoji intonaciji). Pa ona počaka in jaz zapojem. In tako naprej, dokler seveda nisem temu naredila konec in jo dala spat
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 8.4.2008 9:47:33
|
|
|
|
Rozmarinka
|
Dobro jutro še z moje strani in hvala za kavico. Me je tolk nasmejal ta opis ursikazale, da je Nika prava pjevačica. Naš je pa vriskač...ima ful visoke tone, ko začne (ponavadi zjutraj) in takrat se sprašujemo ali je cela jata papig ušla iz LJ zoo-ja, tako vrešči ! Glede obračanja: se skoz neki obrača sem in tja seveda s pritoževanjem, pa tudi rokice mu pogosto uidejo nazaj (poza lastovka), tako da mu jih moram skoz popravljati. Zdaj spi, mami plačuje položnice preko neta, potem pa greva na celodnevni obisk. Upam, da ne bo lilo, da vmes naredimo še kakšno turo z vozičkom. Piko12: ti boš za najine "partizanske" pohode z Ljubljano. Obredeva ves Tivoli, pa še Rožnik zraven
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 8.4.2008 20:29:02
|
|
|
|
lumpa6
|
ojla punce kje se potepate
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 8.4.2008 20:29:57
|
|
|
|
Rozmarinka
|
Sem na hitro prejle skočila v SuperNovo na Rudnik. Mi je super ker so lekarna, pa Mueller in še HM v isti stavbi ! Mi ne bo treba iz stavbe v stavbo letat tako kot v Btc. Po moje bom sedaj kar tja hodila po plenice in ostalo...Sem pa danes nabavila še nekaj novih Aventovih lončkov za GH. Naš je namreč začel jesti kot velik Včeraj zmazal skoraj 2 dl zelenjavne juhice (bučke, brokoli, krompir ter korenje). Sem samo gledala kam to gre...
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 8.4.2008 20:34:20
|
|
|
|
Rozmarinka
|
Lumpa6: sem te že mislila vprašati če je včeraj okoli 17h tvoja najstarejša hčerka peljala Žigo na sprehod ? Sem namreč videla en voziček podoben tvojemu v Zupančičevi jami (tvoj voziček mi je namreč ostal v spominu po tistih modrih "feltnah" ), malček v njem pa je bil približne starosti kot moj ter tvoj Žiga. Sta šla mimo Svetilnika po Vilharjevi, jaz pa sem kofetkala s prijateljico.
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 8.4.2008 20:39:36
|
|
|
|
lumpa6
|
ja je bila moja mula
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 8.4.2008 20:42:20
|
|
|
|
Rozmarinka
|
Lumpa: A tista mula, ki šiva previjalne torbe ?
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 8.4.2008 20:43:47
|
|
|
|
lumpa6
|
ja tista mula
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 8.4.2008 20:49:22
|
|
|
|
Rozmarinka
|
Ma res kje so vse naše danes ? Imava mi2 tle gor dialog.
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 8.4.2008 20:52:41
|
|
|
|
lumpa6
|
BB gledajo pa bruhajo zravn
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 8.4.2008 20:58:17
|
|
|
|
Rozmarinka
|
Veš da jaz teh zadev sploh ne gledam ?! Niti ne vem kdo nastopa, zakaj se gre, ništa...mi nekako ne potegnejo te zadeve.
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 8.4.2008 21:00:13
|
|
|
|
lumpa6
|
meni tut ne samo mo gleda pol pa nemorm da ne slišm, kaj se dogaja
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 8.4.2008 21:38:38
|
|
|
|
MiRaNi
|
Živjo. Jaz sem in zraven gledala BB. Letos je res . Rozmarinka: bo treba v Supernovo , ker meni je tut včasih smotano, ko je v btc-ju treba ven pa not pa spet ven. Danes sem čvekala s sodelavko, ki je prav tako na porodniški. Ona gre v službo že maja. Joj mene to tudi kmalu čaka
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 8.4.2008 22:54:54
|
|
|
|
piko12
|
Jaz sem imela tud likalni večer. Samo Rok zaspi med 20.30 in 21h tako da nisem nič BB ulovila. Itak pa sploh ne vem, zakaj se gre tokrat. Popoldne pa sva bila notri, ker se kar nisem mogla odločit, če bi šla v to vlago in mraz al ne. Pa še kosila ni hotel jest tako, da sva imela kobacalno popoldne. ne vem, od kje mu tolk energije. Rožmarinka, a to so taki lončki, da z veseljem iz njih jejo? moj je bil dans na dieti očitno, za razliko od mamice, ki je pojedla pol škatle breskvic. Pol pa jamram, ga bo kmalu poletje... Zdaj pa grem vodoravno v upanju na mirno noč. Nočko vsem!
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 9.4.2008 9:46:06
|
|
|
|
Rozmarinka
|
Jutro vsem. Bo treba pristavit, da ne ostanemo brez nje danes... Ja, mogoče je pa res fora v teh Aventovih lončkih . Bom poročala danes če se bo jedilni trend zadnjih dni nadaljeval. Sem prejle skuhala ajdo, pa noter dam malo naribane jabolke. Me prav zanima če mu bo všeč...bom poročala.
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 9.4.2008 9:48:57
|
|
|
|
Rozmarinka
|
A ste videle da ima Baby Center Klub 40% popust na karte za plavanje v Atlantisu ? Mi nekaj računamo ta vikend pa me zanima, če je katera že bila tam z dojenčkom, da slišim vašo izkušnjo (toplota vode, čistoča etc). Res bi bila vesela, če katera pokomentira...
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 9.4.2008 10:20:39
|
|
|
|
piko12
|
Rožmarinka: glih prejle sem rekla, da komi čakam, da bo tolk toplo, da postavimo bazen na vrt, da bo Rok vsaj malo utrujen. danes sem ga do 4h 6x pobirala s trebuha, pol sem mela pa dost in ga dala zraven sebe spat. prav ne vem, kaj mu je zadnji mesec s tem obračanjem ponoči. pa je zdaj že dva dni spal tud na nosu. je pa bil moj kak mesec nazaj v atlantisu in so v termalnem templju imeli prav neko plavanje za dojenčke. so s tistimi penastimi cevmi neki telovadili po vodi. pol je pa spraševal, če imajo oni tud tečaj, pa na blagajni niso nič vedli. so pa bli taki majhni, ker so šli v lupinicah domov. v glavnem jaz tud razmišljam, da bi šla enkrat probat. zdaj pa grem na hitro malo pospravit pa prištimat za kosilo.
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 9.4.2008 10:59:11
|
|
|
|
ursikazala
|
Halo bejbe, da se nahitro javim, preden moja zahteva pozornost (zaenkrat se še sama zabava na igralni preprogi)... Aventovi lončki so fajn, ja. Jih imam za merico ponavadi poje en lonček. Ali pa eno banano (jaz malo odškrtnem za davek ). Tole vreme je tudi bljek. Nisva bile nikjer zdaj dva dni... Danes greva pa z mojim v gledališče, upam, da bo fajn predstava. In seveda, da bo naša pridna pri varuški Rozmarinka, še vedno nisem probala kengurujčka, titi jaz A sem vam že pokazala, kakšne sandalce bo imela naša za poleti? Mi jih je naročila frendica pri Gap, ker gre en njen znanec čez 14 dni v Slo. Fajn so mi, ker so bombažni, da bo fajn za nogice.
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 9.4.2008 11:58:45
|
|
|
|
Rozmarinka
|
Najpre hvala glede bazenčkov. Verjetno bomo šli čez vikend pa vam javim vtis. Je pa ajdovo kašo z jabolki ter rozinami dobro zmazal. Lonček in še malo sem morala pripraviti. Držim pesti, da to res pomeni da se mu je odprlo glede GH, ker sem prej potiho obupovala...
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 9.4.2008 12:17:22
|
|
|
|
piko12
|
A to je tak lonček, ki je pri prsni črpalki zraven? Ki so kao za mleko shranjevat? Moj je že ful jedel, zdaj pa spet štrajka. Za vsak slučaj sem si kuharsko knjigo naročila, ker je čist možno, da ne znam dobro skuhat al pa da ima vse isti okus-brez okusa. drugač pa je na DIFu razen v tem dojenčkastem bazenu ful mrzla voda- ker je kao za trenirat. No rožmarinka bom počakala na poročilo iz atlantisa, ker imam itak še darilne bone za ponucat pa bi šli pol vsi trije skupi.
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 9.4.2008 19:54:08
|
|
|
|
zima07
|
Čau! Glede Atlantisa: Jaz z Brino tam še nisem bila, so pa moje kolegice, ki imajo enako stare malčke, full pohvalile tamkajšnje bazene...Tudi plavanje dojenčkov organizirajo tam (podobna zadeva kot na Dif-u, razen da delajo po drugem sistemu-nimajo Fredovih obročev...)-Tudi midva se meniva, da bi šli enkrat do konca meseca tja-se zares splača s temi kupončki za popust... Šibam, mal pospravit... Pozdravček!
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 9.4.2008 20:17:46
|
|
|
|
MiRaNi
|
Pozdravljene! Odkar Niko kopam v veliki banji sem po tem tako utrujena . Ona šprica, se meče v vodo, hoče vstat pa ne more, itd....Danes je glavo not namakala, tako z obrazom naprej in pila oz. lizala vodo . A veste kaj še počne - ko se gleda v ogledala se lubčka . Ta mi je najboljša. Danes mi je pa mobitel crknil. Upam, da me ne bo kdo preveč pogrešal dokler si ne kupim novega. Se kar čudno počutim zdaj ko ga nimam, nisem več navajena bit brez mobitela
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 9.4.2008 20:52:44
|
|
|
|
Rozmarinka
|
Večer še z naše strani... Piko12: Aventovi lončki za GH so čisto navadni plastični lončki, le Avent piše na njih in merico imaš za količino ob strani. Meni so dobri, ker vidim koliko poje (180ml menda zadostuje za obrok brez mleka, mi je zadnjič omenila P). Pojma pa nimam, če so isti lončki priloženi tudi prsni črpalki...mogoče, jaz te črpalke namreč nisem kupovala ! Zima07: hvala za spodbudne novice glede Atlantisa. Ja, bom poročala če nam čez vikend uspe priti do tja. MiRaNi: a veš da je meni danes uspel projekt vrečka-urin-ZD ? Je pa pri fantkih to bistveno lažje, priznam. Smo to zrihtali in drveli čez cesto v ZD
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 10.4.2008 13:13:39
|
|
|
|
MiRaNi
|
Dober dan. Joj tole vreme . Sploh ne veš ali bo deževalo ali ne. Ven sve sicer šle ampak sem non stop gledala proti nebu kdaj naju bo zalilo.
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?