|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Upanje po splavu-2.del
9.1.2008 13:10:59   
Špela100
Bravo LUSA, bravo MELI user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , čestitke za vaše sončke.
Hvala bogu, da držite svoje sončke v naročju, da je vse ok in da so vse skrbi poplačane.

Uh, zdaj bom pa že kmalu jaz na vrsti...( marec)

Mi imamo čez en teden pregled, smo v 31t, brcamo kot za stavo.
Delam še vedno ful, zato se bolj malo oglašam, vendar vas berem.
Naše gnezdece je adaptirano, zdaj moram pa začeti pripravljati stvari za našega miškolina.

A je kje na internetu objavljen kakšen seznamček stvari, ki jih potrebuješ za dojenčka, jaz sem namreč po 12 letih čist out.user posted image user posted image user posted image Ma se bomo že znašli, sam da bomo zdravi.

Imejte se, uživajte, cartajte svoje sončke,
tiste po upn, da čimprej dobite prvo M,
tiste, ki je ne čakate, da je ne dobite in se vam pokažejo user posted image

Pozdravčki so pa prav za vse punce, mislim na vse vas.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 526
9.1.2008 13:34:37   
kodrana
tinaaja mneja so različna, ja. še famacevt ti vsak drugač pove. Pušenjak pravi,da nič ne škodi. sem poslala svojega v lekarno po panthol, upam da bo kaj pomagalo. če dan je ok, ko skos čajčkam, ampak ponoči me grozno boli. septolete nisem še nobene vzela, če bi bila res kriza.. angal s samo, če me fajn boli.

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 527
9.1.2008 13:44:29   
kodrana
Špela, evo seznamček zate. sem ga prekopirala od ene, ki ga je objavila pri nas na majčicah. upam,da ne boste hude, da ga tu prilepim?

Za pokušino vam pošiljam en primer seznama potrebščin 
(kopiran od: FEBRUAR 2008 – pina-1), se mi zdi kar dobro narejen (razen kombinezona, ki ga me maja ne bomo uporabljale, pa mogoče rokavičk, da se ne bi dojenček praskal). Fino bi bilo, da ga malo pokomentirate.

1.OPREMA:
- VOZIČEK
- AVTOSEDEŽ
- TORBA ZA POTREBŠČINE
- ZIBELKA ali KOŠEK ali POSTELJICA + POSTELJNINA 
- MIZICA ZA PREVIJANJE + previjalna blazina
- BANJICA

Komentarji: Pri vozičku se prepričajte, da gre v prtljažnik od avta (z vso pripadajočo opremo)! Nekatere mamice odsvetujejo uporabo košare za voziček, ker je uporabna le kratek čas in le, če zunaj ni prevroče. Zibelka in košek se tudi uporabljata manj časa, zato nekatere priporočajo, da otrok spi od začetka v posteljici.

2.PRIPOMOČKI ZA HRANJENJE:

- STEKLENIČKA ZA HRANJENJE
- ŠČETKA ZA ČIŠČENJE STEKLENIČK
- DUDA ZA NOVOROJENČKA - 2 kom
- CUCLJI z različnimi velikostmi luknjic

Komentarji: Nekatere priporočajo Aventove, druge NUK stekleničke - v bistvu je vseeno, le da imajo cucelj za novorojenčka. Kupiš jih po potrebi, če dojenje ne steče. Dude izdelujejo iz silikona in kavčuka. Silikonske prodaja Avent, kavčukove pa Chicco. Slednji ima dudo, ki sicer ni lepa na pogled, je pa popolnoma mehka in se dojenček lahko tudi uleže nanjo.

3.OBLAČILA:
- TETRA MAJČKE , body – 10 kom (za na kožo) – št. 56/58/62
- MAKO MAJČKE – 5 kom (za čez)
- ŽABICE bombažne – 4 kom
- NOGAVIČKE – 4 kom
- KAPICI tetra ali mako – 2 kom + 2 volneni kapici za čez
- COPATKI – 2 kom
- PAJACEK PLIŠ – 5 kom
- BRISAČA ZA PO KOPANJU,(S KAPUCO)
- PAJAC oz. KOMBINEZON ZA VEN
- PLENICE, TETRA – 20-30 kom (za široko povijanje, nego)
- PLENICE, npr. Pampers Newborn 1 ali BOMBAŽNE PLENICE
- POVIJALNE PLENICE - 10
- ODEJICA – 2 kom
- SLINČEK – 2 kom
- ROKAVIČKE ZA DOJENČKA - če se bo praskal z nohtki 

Komentarji: Nekatere pravijo, da spalna vreča ni potrebna, druge pa da je bolje, da navadiš dojenčka na njo zgodaj, preden začne s sebe odrivati odejico. Namesto mako in tetra majčk mamice raje uporabljajo kar bodije. Bodije je priporočljivo kupovati s stranskim zapenjanjem, da se ne mučiš z oblačenjem čez glavico. Plenice za enkratno uporabo kupi le en zavoj, če bo dojenček slučajno imel alergijo ravno na to vrsto plenic. Pajacke je priporočljivo imeti tudi bombažne, ne samo plišaste, ker je v njih lahko prevroče.

4. KOZMETIKA:
- OTROŠKO MILO za kopanje dojenčka (trdo), ALI OLJNA KOPEL
- MLEKO za po kopanju
- MANDLJEVO ali OLIVNO OLJE ali BEPANTHEN LOSION
- HLADILNO MAZILO za ritko
- 70% ALKOHOL (za razkuževanje toplomera, mizice, popka)
- FIZIOLOŠKA RAZTOPINA (čiščenje popka in nosu)
- TETRA KRPICE – 12 kom
- ŠKARJICE ZA NOHTKE, ALI ŠČIPAČ
- GLAVNIK in KRTAČKO
- ROBČKI za nego ritke
- VATA (za »nacufati«)
- PALČKE – bibe (debele)
- MAZILO BEPANTHEN – roza (za celjenje bradavic in za dojenčka)
- LANOLIN MAZILO ZA BRADAVICE
- ZA ČIŠČENJE NOSU; npr. Sterimar iz lekarne
- KAPLJICE PROTI KRČEM; npr. Sap simplex iz lekarne

Komentarji: Nekatere so za, druge proti robčkom za ritko - če je ritka občutljiva, se robčki odsvetujejo, drugače pa naj bi se uporabljali v glavnem na kakšnem potovanju. Palčke za čiščenje noska in ušes se odsvetujejo - namesto tega se priporoča uporaba svaljka vate. Kapljice proti krčem kupiti po potrebi.

5. OSTALO:

- TERMOMETER ZA VODO
- TERMOMETER ZA MERJENJE VROČINE – klasični
- Babyphone ali Angelcare
- ROKAVIČKA ZA KOPANJE DOJENČKA
- TEHTNICA ZA DOJENČKA - ni nujen pripomoček 

Komentarji: Babyphone in podobne zadevice kupi po potrebi - odvisno od tega, ali je novorojenček v drugem prostoru, ko spi... Termometer je najbolj priročen/drag tisti, ki meri temperaturo v ušesu, ni pa nujno potreben pripomoček. Povsem dovolj je navaden digitalni termometer, ki meri temperaturo pod pazduho. Tehtnica tudi ni nujen pripomoček, saj na začetku lahko svojo prinese tudi patronažna, nato pa dojenčka tehta pediater.

6. ZAME:
- NEDRČEK ZA DOJENJE – 2kom
- BLAZINICE ZA V NEDERČEK
- PRSNA ČRPALKA – 1kom - kupi po potrebi
- NASTAVEK ZA BRADAVICE - kupi po potrebi
- VLOŽKI ZA V PORODNIŠNICO - bombažni Vir 80
- KREMA ZA BRADAVICE - lahko uporabljaš Bepanthen
- NAPIHLJIV OBROČ ZA PLAVANJE - po potrebi, če boš šivana 

Komentar: Prsno črpalko kupi po potrebi, če bo treba črpati in shranjevati mleko. Krema za bradavice je lahko Bepanthen ali pa krema z lanolinom - za slednjo pravijo, da se bolje obdrži na bradavicah in da je pred dojenjem ni potrebo spirati. Nedrček kupi le 1 kom s čim manj šivi, drugi kos pa, ko bo znana številka :))

7. ODHOD V PORODNIŠNICO
POTREBŠČINE
- OSEBNA NEGA (milo, zobna krtačka, pasta, glavnik, krema, vazelin za ustnice, brisača, krema za bradavice)
- NEDRČEK ZA DOJENJE in BLAZINICE
- NOGAVICE
- COPATI (z debelim podplatom, da se lahko zmočijo)
- MOBITEL + POLNILEC
- BOMBAŽNI VLOŽKI Vir 80
- KOPALNI PLAŠČ, po potrebi
- hlačke za enkratno uporabo
DOKUMENTI
- NAPOTNICA ZA PORODNIŠNICO
- NAPOTNICA ZA REŠILCA
- IZVIDI: KG-Rh, WaRe (originali!)
- MATERINSKA KNJIŽICA
- ZDRAVSTVENA KARTICA
- OSEBNI DOKUMENT
- POROČNI LIST
- POTRDILO ZA SPREMLJEVALCA, ČE BO ZRAVEN

Komentarji: V porodnišnici dobiš spodnje hlačke, vložke, spalno srajco... Če pa mamica biva tam dalj časa in bi si rada npr. umila lase, se priporoča, da s seboj prinese sušilec za lase, ker ga tam baje ni.

8. ODHOD IZ PORODNIŠNICE (prinese nekdo pred odhodom):
ZA DOJENČKA
- 3 TETRA PLENIC
- 1 POVIJALNO PLENICO
- 2 PLENICO ZA ENKRATNO UPORABO
- ODEJICA
- BODI Z DOLGIMI ROKAVI
- KOMPLETEK (hlačke + jopica ali majčka)
- COPATKI ali NOGAVIČKE
- TANKE ŽABICE
- KAPICA
- AVTOSEDEŽ / LUPINICA
ZA MAMICO
- OBLAČILA (majica, hlače, nogavice...)
- ČEVLJI
- SPODNJE PERILO

Komentarji: Posebej bodite pozorne pri pripravi oblačil zase, ker se je v praksi izkazalo, da če nič drugega, moški pozabijo prinesti čevlje ali spodnje perilo :))

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 528
9.1.2008 14:15:17   
tinaaja
Komentarji: Posebej bodite pozorne pri pripravi oblačil zase, ker se je v praksi izkazalo, da če nič drugega, moški pozabijo prinesti čevlje ali spodnje perilo :))

user posted image user posted image user posted image da ne boste mislile, da je to redko.. pri nas je bilo se huje.. pozabil je prinesti torbo z oblekami za brino user posted image user posted image user posted image user posted image

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 529
9.1.2008 15:31:32   
andreja2000
Drage mojeuser posted image user posted image user posted image

Nisem pozabila na vas,le z inernetom imamo precejšnje težave,no pa časa je seveda tudi dosti manj.user posted image

Iskrene čestitke Lusi in meli23 za male sončke.user posted image user posted image user posted image

No,z Evo sva vredu in tudi njena rokica prav lepo napreduje.Ravno danes smo bili spet na Ptuju na pregledu in fizioterapiji.Drugače pa Eva ponči lepo spi,seveda se pa vmes podojiva,čez dan pa je že kar veliko budna.Hodimo na sprehode in se imamo fajn.user posted image

Lana38,tudi Eva je imela vneto očko,a so mi rekli naj kanem vanjo nekaj svojega mleka in očka se je pocelila.

Mislim na vse vas in vas prisrčno pozdravljam ter vam želim vse lepo.......user posted image user posted image user posted image

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 530
9.1.2008 19:52:31   
Milamay
Lusa in Meli - ISKRENE ČESTITKE!!!!!user posted image  Pa vama je uspelo, punci!!!! En velik objemček tudi vajinima zakladkoma.

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 531
9.1.2008 23:10:20   
pilotgirl
Lusa in meli23 čestitke ob rojstvu vajinih zakladkov. Pa sta jih končno dočakali. Veliko lepih trenutkov v družinskem krogu vama želim.

(odgovor članu Milamay)
Neposredna povezava do sporočila: 532
10.1.2008 7:18:03   
krtekxx
Lusa in Meli: Čestitamooooooo. JUPIIIIIII.

(odgovor članu pilotgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 533
10.1.2008 10:25:13   
lana38
Lusa in Meli 23!user posted image
Čestitke ob rojstvu.

andreja2000, tudi jaz sem Timu mlekec špricala, pa ni nič pomagalo.user posted image  NO, zdaj po kapljicah pa je že bolje.user posted image
Jaz sem pa tudi včeraj prestala to abrazijo in upam, da bo zdaj vse OK. Ob 17h sem bila v bolnici in potem sem lahko šla ob 20.30 že domov. Zdaj pa doma ležim in počivam, kolikor se pač da ob Timu. Včeraj celo dopoldne nič ni spal, kot da bi vedel da me potem ne bo. Ampakje to lepo nadoknadil, ko me ni bilo doma in bil priden.
LP

lana38

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 534
10.1.2008 10:40:02   
andreja2000
Lana38 no,super,da je abrazija sedaj za tabo.Upam in želim ti,da bo sedaj vse vredu.user posted image

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 535
10.1.2008 11:13:33   
medika 13
Lana38 no pa si prestala še to abrazijo, sedaj pa upam da ne boš imela več problemovuser posted image

Andreja2000
kako pa kaj pri vas?

Punce za vse user posted image

12.12.2008

Pravijo, da nam življenje naloži toliko kolikor zmoremo. Očitno zmorem več kot si mislim.

Neposredna povezava do sporočila: 536
10.1.2008 11:40:52   
lana38
Jaz tudi mislim, da je zdaj že čas, da se problemi pri meni zaključijo in začnemo končno uživati vsi skupaj.
LP

lana38

(odgovor članu medika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 537
10.1.2008 18:28:11   
andreja2000
IZVIRNO SPOROČILO: medika 13

Andreja2000
kako pa kaj pri vas?

Mi smo vredu,zaenkrat zdravi,mala Eva pa je že kar prava razvajenka,ko pa jo vsi kar po rokah nosimouser posted image .No,je pa fajn,ker ponoči pa pridno spi tako,da se lahko tudi jaz fino naspim,kar pa mi med samo user posted image  ni bilo dano.Sedaj pa spim kot topuser posted image ,vmes podojim Evo in nato spet takoj zaspiva nazaj,ja,ko bi le tako ostalo.
Mmedika13,veliko mislim nate in ti držim pesti,a čim prej ugledaš user posted image .Naj ti te user posted image user posted image user posted image  prinesejo srečo!Pa le pogumno in optimistično stopaj naprej in se zavedaj,da je tvoja sreča vsak dan bliže.user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 538
10.1.2008 18:33:11   
andreja2000
Lana38 sem komaj sedaj pogledala tvoj album.Joj,mali Tim je pravi srček in skupaj z Blažem sta prava sončka.Je rekla Lara ,ko je videla Tima,da bi z  našo Evo morala biti par.user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 539
10.1.2008 21:05:52   
medika 13
Andreja2000 HVALA za user posted image user posted image user posted image ... res upam, da prinesejo kmalu tisto srečo, ki jo čakava. Sedaj se moram najprej pozdravit ... mogoče pa že naslednji mesecuser posted image ... čeprav včasih pride kakšen dan, kakšni težki trenutki, ko bi najraje vrgla puško v koruzo in si mislim, da mene nebo doletela ta sreča biti mami ....
Me veseli, da ste pri vas ok ... Evo pa kar razvajajte, si zaluži ona in vsi vi, ki ste jo tako dolgo čakali ... ko bom blizu pa se oglasim, če lahko?

Pozdravček vsem user posted image

12.12.2008

Pravijo, da nam življenje naloži toliko kolikor zmoremo. Očitno zmorem več kot si mislim.

Neposredna povezava do sporočila: 540
11.1.2008 11:24:55   
lana38
andreja2000, vaša Lara bi to hitro združila naše user posted image .user posted image  Sicer bi pa lahko bila par tudi ona in Blaž.user posted image  A na to pa ni pomislila?user posted image
Pri nas je pa ati fasal neko virozo. Včeraj ga je zgrabilo v službi. Drisko ima in slabo mu je. Upam, da nam ni tega doma nič pustil. Včeraj je šel k mami po službi in kar tam ostal in počiva. Bi bila prav groza, če bi zdaj to Tim dobil.
LP

lana38

Neposredna povezava do sporočila: 541
11.1.2008 13:39:18   
andreja2000
IZVIRNO SPOROČILO: lana38

andreja2000, vaša Lara bi to hitro združila naše user posted image .user posted image  Sicer bi pa lahko bila par tudi ona in Blaž.user posted image  A na to pa ni pomislila?user posted image

LP

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  izgleda,da res ni pomislila na to varijanto,ali pa,kdo ve?user posted image user posted image user posted image
Ah,ja te viroze tudi mene skrbijo in Eva danes nekam  kiha,pa zdi se mi kot da ima tudi malo nosek zamašemuser posted image ,upa,da ne bo kaj hujšega.Tudi za vas upam,da ne dobite nič stran od atija,ki mu želim,da se čim prej pozdravi.

medika13 ,seveda,ti se kar oglasi ob priliki!!!

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 542
11.1.2008 14:02:26   
sonchek
Ojla punce...
No evo mene po dolgem času..jaz enostavno ne najdem več časa za RR...ja tko je to zdaj..

Naj pa vseeno iskreno čestitam Lusi in Meli23 za njhove sončke...upam da so zdravi in se lepo crkljajo!!!

user posted image user posted image user posted image

No naj povem samo na hitro da smo v 6-ih tednih prišli na 3920g in zrastli za 4,2cm..tko da pridno in lepo rastemo..naša ima že res kr fajn okrogla lička...

No evo morm it...hihiii

Pa srečno vsem!!!!

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

Neposredna povezava do sporočila: 543
11.1.2008 14:24:10   
sonchek
Aja pa če še katero zanima kako zgleda naša princeska..je album pod geslom: Neli

l.p.

p.s.: pojma nimam zakaj mi pod postom ne pokaže tiste vrstice ki jo imate vse...
e-mail, z.s., album...user posted image user posted image user posted image

papa

ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
str. U-84

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 544
11.1.2008 15:29:40   
andreja2000
IZVIRNO SPOROČILO: sonchek

Aja pa če še katero zanima kako zgleda naša princeska..je album pod geslom: Neli

l.p.

p.s.: pojma nimam zakaj mi pod postom ne pokaže tiste vrstice ki jo imate vse...
e-mail, z.s., album...user posted image user posted image user posted image

papa

ma ne vem kaj počnem,vendar se nisem mogla dokopat do slikic vaše Neli,ker ne vem kam naj vnesem geslouser posted image user posted image  .oj,kak sem smotana.user posted image

Tiste vrstice pod postom pa meni tudi ne pokaže.

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 545
11.1.2008 16:26:37   
sonchek
andreja probaj tukaj..
http://www.ringaraja.net/forum/albumiUporabnika.asp?uporabnik=1108340255

pa ni nič gesla..
l.p.

< Sporočilo je popravil sonchek -- 11.1.2008 16:27:42 >

ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
str. U-84

Neposredna povezava do sporočila: 546
11.1.2008 18:42:56   
lana38
Vrstice pod postom vam ne kaže, ker to ste ve same. Meni tudi pod mojim postom ne kaže. Pri vseh ostalih pa mi kaže.user posted image

sonchek, super je tale vaša princeska Neli. Lepe slikice.user posted image
LP

lana38

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 547
11.1.2008 19:03:51   
andreja2000
sonchek kako luškana princeska je ta vaša Neli!user posted image

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 548
13.1.2008 9:19:58   
lana38
ojla, kje pa ste vse?user posted image
Mi smo včeraj imeli zelo pester dan. Cel dan so Tima krči mučili. Zaspal je šele ob 24h. Potem je pa spal do 6.15. Zdaj ga kmalu pričakujem, da se bo oglasil. Meni se mleko že cedi.user posted image Revček pa je verjetno zelo utrujen od včerajšnjega napornega dneva. Upam, da bo danes in v naslednjih dneh brez teh krčev. pa sploh ne vem, kaj bi to bilo.user posted image
LP

lana38

Neposredna povezava do sporočila: 549
13.1.2008 15:37:04   
andreja2000
Hojla!

Jaz sem tu! Ja je pa res neko zatišje tukaj,le kje ste vse??user posted image

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......