crci06
|
Vsem želim, da se čimprej pozdravite! Pika30... zdajle bi ti verjeto prišla prav, če bi poiskali najino debato z L_P , ko sta Nejc in Ožbej imela hkrati rota virus. Mi smo se borili tako, da je otrok na 10-15 minut dobival 3-5 požirkov frutka (gostega soka) (+/- rehidracijsko tekočino) ter pol koščka čokolade Životinsko carstvo (za energijo, pa šlo mu je v slast,ker drugega itak ni jedel). Ko sem se matrala z borovničevim čajem, sem klela, ker mi je vse pobruhal in ni šlo lahko dol... posteljnina itd... ful moraš pazit, da čimlepše ravnaš z ritko, ker se fuuulll vname. Jaz sem se posluževala principa vsakič ful mazat, pa občasno s pudrom, mazat pa tko, da uporabiš palčko za ušesa, da virusa ne raznašaš v kremo (v lonček). Pit, pit, pit, to pa itak. Test dehidracije pa narediš tako, da vidiš, če je elastična koža: na zunanji strani dlani ali na trebuhu ji zavrti kožo, pa boš videla, če ji takoj skoči nazaj. Če ti je sumljivo, šibaj!!!! Jaz sem ga imela v času bolezni doma. Ni pa slabo niti, če greš pod strokoven nadzor in ti v bolnici pomagajo otroka skup spravit, ker to je eno matranje za vse. Jaz sem bila takrat 2 dni še sama doma in se mi zdi, da nisem niti jedla niti spala... previjala, brisala bruhanje, ujčkala otroka, rihtala za pit, gledala na uro, da mu ne dam ne preveč, ne premalo, namakala gore cunj, razkuževala, prala... ko mi je od žeje grabil po flaši in z zadnjimi močmi v spalnici zlezel čez mene, da je dosegel flaško na omarici, takrat sem mu pustila spiti celih pol ali celo 1 dcl, kar je spet pokvarilo zadevo in sprožilo, da mi je zbruhal za par ur nazaj... samo poslabšala sem... spet cel roman, ampak se mi zdi, da včasih izkušnje drugih tudi prdejo prav. Otrok rabi vodo, sol, sladkor, sveže pleničke vsakih 20 minut in veliko ljubezni. za vse, da se čimprej porihtate
|