|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: December(ke/čki) 2006 - 2.del
19.11.2007 11:46:56   
Strawberrie Cherrie
tipkovnice še vedno nisem usposobila.klofam kot nora in jem pico.nisem sposobna spisat kakšnega daljšega sestavka.

moj_moj,ne ni bil rota in tudi tisti drugi,kajjazvemkteri,virus že. bila je neka bakterija,katera točno,pa zvem takoj,ko mi pošljejo izvide. mali je itak samo 'začasno odpuščen iz bolnice',dobil je tudi začasno odpusnico. glavno je,da driska ni več zelena,krvava in sluzasta. je paše vseeno - rumena.user posted image

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 476
19.11.2007 11:50:25   
emaa
S_c upam, da z antibiotiki kmalu rešite situacijo. Je pa nadležno, tega se jaz najbolj bojim za Davida, ampak na srečo se druskam in bruhanjem uspešno izogibamo. 

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 477
19.11.2007 11:57:02   
Strawberrie Cherrie
emamair,niso nam dali antibiotike.niti enega.pediatrinja nama je dala v četrtek linex kapsule in ORS,kar je pa bilo za ne drekec pekec zanič.ko smo prišli v bolnico je bil mali ful že dehidriran,kljub temu,da sva ga skoz silila s tem čajem pa vodo z ors.pa hippov ors sok. samo bruhanje in driska na 2,3minute. nonstop. vmes sva šla že kupit plenice, potem sem pa samo klicalaP,šla ponapotnico, se spakirala in v bolnico. še sreča,da sem nesla plenice zraven,ker je bolnica v sgju totalno prenatrpana. na eno kl**evo plenico sem čakala po pol ure. (glede na to,da je mali nonstop driskal in bruhal,potem veste kako srečna sem bila). oblačilca so mu dali 110 in dalje???
Potem mu niso dali NIČproti bolečinam,če ni imel vročine preko 38.5.se pravi,da je mogel revež skoz trpet.
kako se bomo pa zdravili naprej,pa pojma nimam? vem samo da so mu xkrat vzeli kri,infuzijo pa 3x vstavljali (sem potem videla pikice od igle). kri je sedaj OK,sladkor je že skoz ok, za blato bomo pa videli.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 478
19.11.2007 13:17:52   
emaa
Kri velikokrat vzamejo to je res, razlog, da so ga tolikokrat špikali pa je, da ko smo dehidrirani, se žile skrijejo. Ni prijetno, ampak tako je. David ponavadi pred odvzemom krvi pije in je, pa še ni zagotovilo, da se bo žila lepo vidla in da bo kri tekla. Pri infuzijah se pa žila rada zamaši, poči.
Čeprav je pa čudno, da ni nič dobil antibiotika, če je bakterijska okužba. Pol ga boš morala s tekočino filat, pa s stvarmi, ki zapirajo, al kako?user posted image
Glede oblačil ti pa jaz povem, da je imel David zato v bolnici svoje, ker pišku je bila 50 prevelika, pa niso imeli med prazniki nič manjšega kot 80, so mu toliko mikroporja gor zalimale, da je gor ostalo in zato bom oblačila, ko jih ne bomo več rabili podarila njim (ta majhna). Plenice pa itak imam vso možno zalogo sabo, za pit, jest (itak si sprejet po obroku), previt, preoblečt, ker nikoli ne veš na kaj naletiš.

Neposredna povezava do sporočila: 479
19.11.2007 13:21:58   
Strawberrie Cherrie
ja,sej ko sem govorila z zdravnico,je pač rekla,da najbolje je,da otrok sam razvije protitelesca.zato naj bi imel prve dva dni 39vročino,ker je bilo  telo v šoku,ko pa je bila vročina 38.3,38.4, pa otrok razvija protitelesa. ko se je vredu spotil je vročina tudi začela padat,kar je bilo super. ampak še vseeno sem mnenja,da bi mu lahko dali vsaj calpol,kermu 4zobki na 1x lezejo ven.
je pa groza,ko muprivežejo tisto malo roko na ogromno deščico,da ostane pri miru. ko so mu iskali žilo me ni bilozraven, tako da nisem vedela,kako dolgo so mu iskali žilo,je pa res da gani bilo nazaj 25minut. sem jokala kot dež.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 480
19.11.2007 13:41:46   
Shorty_
S_C objem samo zate ožbeju pa poljubček zdravja.

no mj pvi dan ok, bomo vidli jutri kako bo ko bo šlo bolj zares, drugače pa komaj čakam da grem po Nikouser posted image , upam da je zaspala brez problema in se bo dobre volje zbudila

Neposredna povezava do sporočila: 481
19.11.2007 13:57:35   
ally1
S C user posted image user posted image , vem kako je to, če mu vzemajo kri, našemu so jemali kri iz rokice in je on user posted image  ko dež. Ko smo imeli pa aprila večji pregled, so mu pa hoteli dati anestezijo, in so mu prepikal obe roki in še nogi, ker niso najdl nobene dost velike žile, takrat sem pa jaz user posted image  user posted image  ko dež!
Shorty fino da je prvi dan uspel brez težav in problemov.

http://soncekmatic.moj-album.com/

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 482
19.11.2007 14:17:35   
Naja30
SC, samo da je vse ok in da sta iz bolnice! Najhuje je gledat bolanega otroka. user posted image

r1ta, fotke so seveda spet super! user posted image

shorty, super da si se imela lepo v službi. Zdaj bo pa vsak dan lažje, boš vidla.
Severica, kako pa ti?

Mi smo delavni danes. Trgovina, kavica (no čaj zame), sprehod, kuhanje, pospravljanje... kot ponavadi, torej user posted image  

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 483
19.11.2007 18:23:14   
nikecpikecslikec
user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 484
19.11.2007 18:24:40   
Strawberrie Cherrie
Zasanjana user posted image user posted image user posted image čestitke user posted image user posted image user posted image res si zaslužiš!
čestitke tudi atiju in Zaliuser posted image

(odgovor članu nikecpikecslikec)
Neposredna povezava do sporočila: 485
19.11.2007 18:25:01   
Strawberrie Cherrie
IZVIRNO SPOROČILO: nikecpikecslikec

user posted image

zakaj si pa zdej dol izbirsal=

Neposredna povezava do sporočila: 486
19.11.2007 18:25:01   
Shorty_
IZVIRNO SPOROČILO: Zasanjana

Pozdravljene!

Mi smo doma iz porodnišnice!  Marc Julien se je rodil v četrtek 15.11 ob 17:55, težek 2320g in velik 45cm. Šlo pa je nekako takole: V sredo so me obdržali noter in mi v četrtek po viziti rekli, da mi bodo sprožili porod, tako sem okrog desetih dopoldne dobila prvo tableto za odpiranje in mehčanje MV, ki pa ni imela učinka, zato sem ob enih dobila še eno. Rekli so, da naj bi prijela čez dobre pol ure in naj pokličem, ko me bo začelo zvijat. Pa sem si pripravila vse za v porodno in poklicala , naj pride iz službe. Bil je ravno sredi sestanka in je zagnal paniko, so se mu vsi sodelavci smejali.  
Je minila še ena ura pa je prišla pome sestra za klistir in britje, pa sem ji rekla, da še se nič ne dogaja. Malo čudno je pogledala in šla po G, ki je pogledal, če sem res še zaprta. "Ja, gospa, vi ste pa že 4 cm odprta. Ne čutite popadkov?" je rekel. Sem samo debelo pogledala in odkimala. Sledil je klistir, ki je bil olajšanje , potem pa je že prišel   in so naju pošibali v porodno. Moji popadki so bili šibki in redki pa sem dobila umetne in nastavili so mi kanilo za ultivo. Sprva je bilo luštno, smo se hecali z babico(imela sem isto kot prejšnjič in je bila res prijazna), naredili so mi CTG in UZ. G je rekel, da je otroček lepo razvit in ne bi smelo biti problemov. Sva bila z možem ful vesela in se mi je prav odvalil kamen od srca. Okrog štirih popoldne pa se je zares začelo, dozo popadkov so mi povečali in začelo je dobesedno sekat , ampak jaz sem bila še zmeraj sproščena in sem veselo stiskala na črpalko, ko je prišel popadek, tako da ni čisto nič bolelo. V slabi uri sem bila do konca odprta in otroček je že hotel ven. Od tu naprej je šlo vse na hitro. Ko se je zaslišal jok , sem najprej vprašala, če ima vse prstke. Mož je prerezal popkovino, potem pa je hitro iskal aparat, da ne bi zamudil tega. Kakih 15 minutk smo se cartali, potem pa so Marca odnesli stehtat in pregledat, jaz pa sem si prislužila 4 notranje šive, ker sem se raztrgala.

Naj povem, da nas je hkrati rojevalo 46 in Marc je bil edini fantek. Pravi kaos!

Marc je tak , ga kar gledam in gledam in sploh ne morem verjeti, da je že zunaj in da ga lahko objamem in poljubim. Lepo pridobiva na teži, zato smo danes že doma. Prvo noč je bil na intenzivni v inkubatorju, potem pa so ga prinesli k meni in je dobil ogrevano posteljico. Dojenje nam še ni popolnoma steklo, saj so ga v porodnišnici hranili po flaški in ima zdaj malo težav z joško, ampak se tudi na to privajamo. Vsak poskus je uspešnejši. Zala se že v porodnišnici ni mogla nagledat bratca. Mu je prinesla darilo, ki sta ga kupila skupaj z očijem. Zdaj ga ves čas gleda in je ponosna big sister.
Skratka, porod je bil lahek, ultiva je super. Jo priporočam vsem, čeprav sem dvakrat rodila brez protibolečinskih sredstev. Porod te bistveno manj utrudi... evo, prvo ko sem prišla domov sem šla likat.

Slikice sem dala v album, če katero zanima. Geslo je Julien.

Šibam, pridne bodite!  

Meli, upam, da zdržita čimdlje.

Lp, Tina

Zasanjana čestitke iz vsega srca Za malega lepotca Marca Juliena
moj je prejšnji post pod drgim nickom k sem se neki igrala ko kolegica se ni mogla prijavit pa sem sam probalauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 487
19.11.2007 18:25:23   
Strawberrie Cherrie
aha

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 488
19.11.2007 18:56:12   
emaa
Ja no super, sem glih gledala, če je že rodila, sem upala, da bo dalj zdržala. 

Neposredna povezava do sporočila: 489
19.11.2007 20:00:47   
Vilma
Novice, novice user posted image
Zasanjena čestike za Marca Juliena. user posted image  

SC vidim, da sta z Ožbejem doma. Sicer z začasno odpustnico. Upam, da vama ne bo treba več nazaj. Držim pesti! Naj se malček čim prej do konca pozdravi! user posted image
Moj_moj takole se zmeniva! 1.500 post napiši čim prej, ko bom pa jaz rodila naj jih bo točno 2.000! OK? user posted image
Shorty, Severnica upam da današnji prvi delovni dan ni bil prenaporen: za vajina malčka in tudi za vaju dve!

Mi še vedno nismo ok. Stanje niha, zjutraj sem bila fejst prestrašena, ker po 15 urah plenica ni bila nič polulana. Potem pa je mal pojedel, spil, sem bila že vesela, pa... Ma je predolga zgodba za razlagat. Skratka Dominik je apatičen, brez energije in volje, samo spi, ko pa je buden naslanja glavo na mojo ramo in nič ne more. Grem jutri ponovno k pediatrinji, naj ga še 1x pregleda. Mislim, da bi po 5 dneh moralo biti bolje, malček pa še vedno na vso moč driska. Bom poročala jutri, kako smo opravili.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 490
19.11.2007 20:14:09   
ally1
zasanjana čestitam user posted image  user posted image  user posted image  za sinčka Marka.

http://soncekmatic.moj-album.com/

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 491
19.11.2007 20:44:26   
r1ta
O mašinca kakšne novičke so tu!

Zasanjana bravo, hura, tooooo in vse lepoooo! Krasno ime sta izbrala! Sem zelo vesela za vas! user posted image user posted image user posted image user posted image

Vilma, S_c... pa kaj je to? Joj si ne predstavljam vaše stiske... Vsem skupaj pošiljam koš poljubčkov in hitro se pozdravite! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ally, hvala bogu da so samo zobki, čeprav je tudi to tečno! Naj čimprej pokukajo ven, da bo bolje!user posted image  Kako je pa nečak?

O moj_moj, pa veš da sem jaz pisala tej ženskici, misleč, da je to tvoj novi nick? To je bilo kakšen teden po tistem ko si se ti poslovila. In potem zagledam ta nick name tu na RR in sem rekla "evo je, si je premislila, pa je prišla nazaj!" in sem brž poslala ZS. Pa nikoli dobila odgovorauser posted image user posted image

Emamair, ko prebiram kaj vse ste dali skozi si rečem kapo dol in vsaka vam čast!

Takole, jaz grem danes za spremembo malo prej ajčat.

papa

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)

(odgovor članu ally1)
Neposredna povezava do sporočila: 492
19.11.2007 21:17:14   
emaa
Ja Vilma a niste nič bolje. Upam, da se vsi pozdravite. 

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 493
19.11.2007 22:16:31   
manetka
Čer babuške
No se javljam po toook dolgem času sam ne me tepstuser posted image

Pr nas vse ok pridni in zdraviuser posted image  Sam časa mamo pa čist premal pa se vas spravim  kdaj pa kdaj brat, samo pisat pa ne.... user posted image

Mi je v oči padla  zdejle SC pa sem rekla dons se pa morm javit. SC mi smo imeli izgleda eno podobno bolezen kot vi, le da bruhanja ni bilo toliko mnogo, no hočem ti sam mal pomagat, z nasveti ki sem jihdobila od naše pediatrinje in na med over net.
Alja je imela vsega skupaj en teden drisko in bruhanje, nadaljevalo pa se je samo z driskanjem, non stop na pol ure pa nič ne pretiravam, vročino je imela le prva dva dneva, smo lahko dajali calpol.
Nam niso pomagale ne banane ne postana jabokla niti riž in korenje... vse je takoj pokakala čisto nepredelano in noro smrdljivo, pa vse kakanje je bilo rumeno, lulala ni skoraj nič, nekaj dni lahko rečem da sploh ni. Res nisem vedela kaj še naj, pa smo bili vsaj 4x pri pediatru, pa je  rekla viroza pa lahko traja tudi 3 tedne- je naj kar hoče, no kakanje se ne umiri celo dlje- nam se je po mesecu. Panika me je zagrabila ko se je pojavila kri v kakanju, pa sem sama potem našla odgovor, najhuje je bilo po mojem mleku, ker pride do začasnega nepresnavljanja(črevo je že precej vneto) določene hrane največkrat mleka, ker ima v sebi laktozo to je mlečni sladkor.  Po 14 dneh je rekla pediatrinja dajte probat mlečno kašo od Milupe HN25 proti driski(dobiš v lekarni), no pa je res malo pomagalo, potem sem na med.over net dobila nasvet naj ji dajemo fermentirane mlečne izdelke, to je LCA in podobne stvari no in pri nas se je po tej hrani začelo boljšati. Fermentirani izdelki pomagajo črevesju, zaradi tistih Lcasei bakterij, ki jih črevo potrebuje za razkrajanje hrane.
No po treh dneh te hrane se je nam stanje popravilo začela je normalno lulat, kakala je še malo preveč ampak je bilo vsak dan postopoma bolje.
Imeli pa smo to srečo, da je hotela jesti le piti ne tako, da je tekočino dobivala samo z dojenjem, kar je bilo pa očitno dovolj, ker ni dihidrirala.

Sem videla tudi za Zasanjano, a je Shorty vohunilauser posted image , samo je spet rodila malo prekmalu ane?
R1ta ti maš pa tok lepe slikce, Ana ma pa enak beli plašček kot Alja:) mi mamo še kapo samo bo počakala na hujši mraz:)
Jaz sem si pa danes vzela čas, sem Alji naredila, take copatke kot so Robeez sem jih malo kopiralauser posted image

Vsem ki začenjate pa službice pa želim, da bo čimlažje, pa da bodo otročki lepo sprejeli vrtce.

M.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 494
20.11.2007 7:16:45   
Shorty_
jutro Vilma najprej še Dominiku koš poljubčkovuser posted image
manetka kej več se javljaj če se da.
Ja za Zasanjano sem malce vohunila, ne hecam se videla sem objavljen album malega škrata potem sem pa šla pogedat če januarčice kej več vedo pa sem glih njen post našlauser posted image

drugače pa sem zjutraj potočila malo solzico ker je moj sam odpeljal Niko v vrtc in jo bom vidla šele okoli17:30user posted image
tolažim se s tem da moram pač služit dinarčke tudi zanjo, pa da se bosta imela z atijem ta teden super ker bosta malo sama. Z drug teden sem pa dogovorjena da grem prej iz službe ker je moj popoldan tko da mi bo drug teden malo lažjeuser posted image
Zdejle kavico spijem mal po RR-ju poskačem se zrihtam in letim delat sicer se ful veselim ker bom danes dejansko uradno začla delatuser posted image

(odgovor članu manetka)
Neposredna povezava do sporočila: 495
20.11.2007 9:38:42   
r1ta
Kje pa je VAPMIRKA?user posted image

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 496
20.11.2007 9:47:03   
Strawberrie Cherrie
Shorty,super za službico. sej bo hitro minilo.
jaz sem se tudi nekako sprijaznila, da grem nazaj tja, ker sem nehala. sej v končni fazi, ni tako slabo. oziroma,ko sem šla na bolniško in potem porodniško,je bilo tam super delat. pa še zaposlil me je, da sem dobivala višjo porodniško. zaposlena pa sem do 15.12., tako da v vsakem primeru grem za 14dni nazaj. je pa res, da je tam čisto druga pesem,kot pa takrat/lani/ ko sem odšla. šef ga je začel malo sračkati z eno 19letno smrkljo, jaz pa vse vem,ker so mi toplo prinesli novico naprej. dobro pa poznam njegovo ženo, pa oba otročka.ma en k****. zdej razumete,zakaj si želim tega tolk rešit. najbolj hudo pa je,ker je njegova žena tolk prijazna z mano, pa z mojo mamo imata velik projektov skupaj. v glavnem f***** s***. v čet grem pogledat tja,pa da se malo zmenim z njim,kako in kaj.user posted image user posted image user posted image user posted image
včeraj sem kupila malemu leseno delavnico (dobi za božička,poleg ostalih **** stvari) - imajo fino znižano v direndaju na 19,90€. potem sem mu kupila v Intersportu kombinezonček - dvodelni, luštkan, dry plus material. imajo znižanje -40%, tako da sem dala namesto 70€ - 35€. potem sem mu kupila še Northbookove skibootske, so bile tudi znižane, na 20€, enako v Intersportu. sedaj še čakam, da znižajo eno Bartsovo kapico, ima trenutno kar zasoljeno ceno, jo  bo dobil pa poleg za RD. je še kar lepo, da mi dragi lahko da vse na stran in kupim takrat,ko je zadeva precej znižana.
Čaka me še nakup zimske jaknice za malega (trenutno ima 80tko, pa mu je že kar 'naknap') in enih maloboljših čevljev. Verjetno mu bom vzela kar Merrelke. en kup denarja je šlo že za tole zimo,zdej pa sneg pobira user posted image user posted image user posted image
manetka, tako nekako je bilo pri nas, s tem, da Ožbej ni več hotel ne piti, ne jesti. in potem sluz in kri v blatu. valjda, me je panika 200/h. nama so priporočali temno banano/počakaš da potemni,ene 10-15min/ pa tudi ni pomagalo. ne namočene borovnice, ne nič. brezveze...
r1ta, ful luštkan avatar user posted image user posted image user posted image upam, da si se včeraj spočila

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 497
20.11.2007 9:47:43   
Strawberrie Cherrie
IZVIRNO SPOROČILO: r1ta

Kje pa je VAPMIRKA?user posted image

jaz jo tudi že pogrešam. verjetno uživa zadnje dneve porodniškeuser posted image

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 498
20.11.2007 11:39:18   
Naja30
Mene pa nihče ne pogreša? user posted image  user posted image  Hehe, hecam se. Se lahko na hormone zgovarjam? user posted image

Najprej seveda čestitke Zasanjani!! Veliko sreče mladi družinici! user posted image

shorty, saj se bo utekel vaš novi ritem.

Vilma, bogi Dominik. Mi je prav hudo za njega in upam, da bo kmalu bolje.user posted image

Punce, ta darila ki jih kupite vnaprej, npr. za novo leto, ali jih date na stran? Skrijete? No, ker meni je tako čudno, da nekaj kupim in ne dam takoj Tiji user posted image  Tašča ji je za roj. dan kupila že en kup stvari in je tamala že vse dobila.

Neposredna povezava do sporočila: 499
20.11.2007 11:58:26   
Strawberrie Cherrie
naja3 user posted image user posted image user posted image user posted image tebe tut!
ja,jaz sem lepo pospravila v omaro. itak imaže zdaj preveč stvariuser posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Zakaj vse več staršev ne spi v isti postelji?
Mnogi starši priznavajo, da spijo ločeno, trenutek, ko se partnerja ločita in zasedeta vsak svojo posteljo, pa je običaj...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?