Shorty_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zasanjana Pozdravljene! Mi smo doma iz porodnišnice! Marc Julien se je rodil v četrtek 15.11 ob 17:55, težek 2320g in velik 45cm. Šlo pa je nekako takole: V sredo so me obdržali noter in mi v četrtek po viziti rekli, da mi bodo sprožili porod, tako sem okrog desetih dopoldne dobila prvo tableto za odpiranje in mehčanje MV, ki pa ni imela učinka, zato sem ob enih dobila še eno. Rekli so, da naj bi prijela čez dobre pol ure in naj pokličem, ko me bo začelo zvijat. Pa sem si pripravila vse za v porodno in poklicala , naj pride iz službe. Bil je ravno sredi sestanka in je zagnal paniko, so se mu vsi sodelavci smejali. Je minila še ena ura pa je prišla pome sestra za klistir in britje, pa sem ji rekla, da še se nič ne dogaja. Malo čudno je pogledala in šla po G, ki je pogledal, če sem res še zaprta. "Ja, gospa, vi ste pa že 4 cm odprta. Ne čutite popadkov?" je rekel. Sem samo debelo pogledala in odkimala. Sledil je klistir, ki je bil olajšanje , potem pa je že prišel in so naju pošibali v porodno. Moji popadki so bili šibki in redki pa sem dobila umetne in nastavili so mi kanilo za ultivo. Sprva je bilo luštno, smo se hecali z babico(imela sem isto kot prejšnjič in je bila res prijazna), naredili so mi CTG in UZ. G je rekel, da je otroček lepo razvit in ne bi smelo biti problemov. Sva bila z možem ful vesela in se mi je prav odvalil kamen od srca. Okrog štirih popoldne pa se je zares začelo, dozo popadkov so mi povečali in začelo je dobesedno sekat , ampak jaz sem bila še zmeraj sproščena in sem veselo stiskala na črpalko, ko je prišel popadek, tako da ni čisto nič bolelo. V slabi uri sem bila do konca odprta in otroček je že hotel ven. Od tu naprej je šlo vse na hitro. Ko se je zaslišal jok , sem najprej vprašala, če ima vse prstke. Mož je prerezal popkovino, potem pa je hitro iskal aparat, da ne bi zamudil tega. Kakih 15 minutk smo se cartali, potem pa so Marca odnesli stehtat in pregledat, jaz pa sem si prislužila 4 notranje šive, ker sem se raztrgala. Naj povem, da nas je hkrati rojevalo 46 in Marc je bil edini fantek. Pravi kaos! Marc je tak , ga kar gledam in gledam in sploh ne morem verjeti, da je že zunaj in da ga lahko objamem in poljubim. Lepo pridobiva na teži, zato smo danes že doma. Prvo noč je bil na intenzivni v inkubatorju, potem pa so ga prinesli k meni in je dobil ogrevano posteljico. Dojenje nam še ni popolnoma steklo, saj so ga v porodnišnici hranili po flaški in ima zdaj malo težav z joško, ampak se tudi na to privajamo. Vsak poskus je uspešnejši. Zala se že v porodnišnici ni mogla nagledat bratca. Mu je prinesla darilo, ki sta ga kupila skupaj z očijem. Zdaj ga ves čas gleda in je ponosna big sister. Skratka, porod je bil lahek, ultiva je super. Jo priporočam vsem, čeprav sem dvakrat rodila brez protibolečinskih sredstev. Porod te bistveno manj utrudi... evo, prvo ko sem prišla domov sem šla likat. Slikice sem dala v album, če katero zanima. Geslo je Julien. Šibam, pridne bodite! Meli, upam, da zdržita čimdlje. Lp, Tina Zasanjana čestitke iz vsega srca Za malega lepotca Marca Juliena moj je prejšnji post pod drgim nickom k sem se neki igrala ko kolegica se ni mogla prijavit pa sem sam probala
|