pika30
|
Pišem že tretjič kaj je danes s strežnikom,kar naprej me ven meče. Na včerajšnjem 2h uvajanju se je Ajda imela super ,prve pol ure je spoznavala novo okolje in nove prijatelje,celo obema vzgojiteljicama se je pustila na roke vzet.Maširala je po vseh štirih si ogledovala nove igrače,zame se sploh menila ni. Zato je vzgojiteljica predlagala da jo danes pustim do kosila. Zjutraj ob 8 sem jo pripeljala,prinesla še cel paket plenic,vlažinih robčkov,hladilno mazilo,cicibanove copatke(te je zahtevala oz. priporočala) in oblačila za rezervo in seveda dudo in magični lonček,ki ostane tam. Ko sva prišle so še zajtrkovali,čeprav je Ajda že doma ob 6.30 jedla čokolino je imela vzgojiteljica tudi pripravljenega zanjo.Brez problema se ji je vsedla na krilo in pojedla pol male skodelice,nato pa ji je še dala polovičko kruha v roke.Malčki so jedli še kruh z evrokremom in mleko ali čaj.Nisem vedela a naj grem ali naj še malo počakam zraven nje,ker se ni nič jokala,da bi želela k meni sem ji dala poljubček in se poslovila.O kako mi je bilo hudo.Skozi stekleno odprtino na vratah sem kukala kako bo reagirala,ampak ona se ni pustila motit,sem bila kar presenečena.Ob pol 12 po kosilu kot je bilo dogovorjeno sem prišla ponjo.Ko odprem vrata jo vidim jokavo v postelji .Vzgojiteljica je ravno njeno ninico iskala,ker brez nje ne zaspi,druga pa je hranila otroke. Takoj ko jo vzamem ven je utihnila se mi stisnila k vratu in se začela smejčkat,kako me je bila vesela.Zgledala je pa tako zaspano,da je imela očke čisto rdeče.Povedali sta,da je bila ves čas pridna,čisto nič ni jokala,edino da bi bila večinoma na rokah ali pa hodila,drugače se eni ali drugi kar za nogo obesi in vleče za hlače,v skupini pa se ni preveč želela igrati.Ker jih je 13 se učijo skupinsko in samostojno igrati,zato vseh ne moreta na rokah imeti pa čeprav nekateri otroci vztrajajo se bo tudi Ajda morala tako navaditi.Saj vem da se bo, samo rabi še nekaj časa,da se navadi na nov sistem. Za kosilo je imela enolončnico iz zelenjave,mesa in makaronov,pojedla čisto vse,tu je pa spet problem,ker na njihovih majhnih stolčkih noče sedet,tako da jo je danes na krilu nahranila.Doma v stolčku sedi brez problema ima zraven mizico,kar je v vrtcu nima,mogoče jo to moti,ker nima nobene igračke pred seboj in to sem jima tudi povedala.Bomo videli kako bo jutri.Upam,da bo vsak dan boljši,ko Ajda bolje spozna njiju in navad v vrtcu,kot one Ajdo in njene navade in muhe. Med potjo domov je tako trdno zaspala,niti spregledala ni ko sem jo slačila in položila v posteljo.Zdaj že spi 2 ure in pol. Revica se vidi da je bil naporen dan zanjo.