Encijan
|
Recimo, da imam par minut, Špela spi... Tokrat je nisem rabila uspavati z dojenjem, ampak sem jo po kosilu le še previla in mi je nato v naročju zaspala ob 2. pesmici Raimonda Lapa. In nato uspešno odložila v posteljico. Sem se pa bala, da mi bo že med kosilom zaspala. Sem drugače tudi jaz v klubu uspavanja z zizo in se mi zdi, da vse bolj, prej smo to prakticirali predvsem zvečer, zdaj pa mi tudi čez dan drugalče ne zaspi, no razen svetlih izjem, ki sem je bila pravkar deležna. Je pa res, da sva že 2 tedna kar noter in zato varianta voziček odpade. Še vedno ima namreč pikice, ki se niso posušile, kar nekam dolgo trajajo tele norice, 10 dni je že zdavnaj mimo... No, saj enkrat bo že. Dobra stran tega, da sva notri pa je ta, da sva našli nek dnevni ritem spanja in hranjenja, ki se je kar ustalil, z majhnimi odmiki in le redkimi izjemami. Upam, da bo nekaj časa tako ostalo in ne bo jutri že drugače. Nekaj dni pa že zelo rahlo spi in skoraj skoz hoče mene zraven, včasih jo komaj pustim samo, ravno danes mi je kar visela na zizi in ko sem se odmaknila, da bi odšla, je kar hlastnila za mano in se priklopila nazaj. Pa spet ena dobra stran, še jaz sem se čez dan malo naspala, če že stanovanje ni ravno tipi topi in če me čaka že 3. runda cot za speglat. Hja, ne bi komentirala. Vidim, da nisem edina, mogoče pa ima tale mlaj še kaj vpliva, kdo bi vedel. Aja, ponoči sem tega že navajena, čez dan pa sem jo ponavadi lahko hitro pustila samo. Glede naše alergije nič posebej novega, razen da se poskušamo navaditi Pregomina, v žitnih kašicah in pri pirejih nam kar uspeva, po flaški pa ga še ni hotela piti - niti ne vem, če ga kdaj bo. Zaenkrat jo bom tako še dojila in bova pač obe na dieti, upam, da alergije prej izzveni, sicer bo kar kriza, ker to mleko ima res obupen okus. Pa ko smo že pri okusih, sem si kupila sojino in riževo mleko, da sem si po dolgem času privoščila belo kavo, pa je tudi bljak - no spila sem, ampak o kakih posebnih užitkih ne bi govorila. A ste tiste, ki ste na dieti našle kaj okusnega, zadnjič sem v M videla celo vrsto stalažo raznih mlek (sojinih, riževih, ovsenih ipd), pa me je kar minilo, da bi šle eno za drugim sprobavat. Kaj pa drugi izdelki, ste našle kaj pametnega? Zadnjič sem našla ene zeliščne paštete, no, za silo so... Je že pokonc, jo grem probat še malo uspavati... Lp
|