TANTRA
|
No, evo mene z porodnišnice...Po vsej kalvariji, ko sem bila dvakrat totalno zlomljena.... Sem videla, da ste precej pisali o meni. Še sama ne morem verjet in niti doumet vsega. No, v ponedeljek so me zaradi krvavitve poslali v porodno. Vse ok, samo da bom rešena. Ura je bila že pozna, moje zdravnice ni bilo nikjer, v porodni pa je smatrala, da cr ni nujen, oz. da bi mi na moje popadke dali umetne...Ko sem tam ležala sem jo vprašala, da je že očitno tako resno, da rodim, če ne me ne bi poslali..Sploh zato, ker sem že imela težave. Pa je rekla, jaz vaše zgodovine ne poznam, oddelčne zdravnice pa po telefonu ni dobila. Je rekla, da je otrok premajhen, da bo šel v inkubator, da ne bo končala nosečnosti, da pa me lahko še malo opazujejo...Bla bla bla.... Začele so mi tečt solze, saj je se mi je zdelo, da se mi posmehuje...Niti toliko ni bila, da bi me ginekološko pregledala...Res packarija... Prosila sem, če lahko moj pride k meni in so dovolili...Da bi videle, kako so naenkrat postale prijazne in nasmejane...Za bruhat... Cel ljubi dan sem bila TEŠČA. Nisem ne jedla, ne pila!!! Do 9 zvečer...Urgirala sem pri svoji babci, pa se je še sama zgrozila nad postopkom... Na koncu sem prišla v sobo izmučena, sesuta, razočarana, lačna na smrt.... Moj je šel v trgovino po sendvič in jogurt, vsaj to... Sestre so bile ful presenečene, od večernih, do jutranjih, ko so me spet zagledale... Imela sem hud glavobol, upostošenje v glavi, duši, srcu... Jezna na vse, samo še oblekla bi se in spokala.. Ko je prišla oddelčna zdravnica na vizito, je bila ful presenečena in je rekla, da je bila mučka, da je niso dobili na telefon...In da prav sramota, da me sploh niso nič pregledali... Zadeva pa se je nato umirila in rekla je, da je najbolje, da grem domov v četrtek če bo mirno... Pa sem spet zakrvavela in zahtevala, da me takoj pregleda...Seveda pobožne želje...Ni pomagala niti urgenca moje babce.... Je pa končno priznala, da ni v redu, da takole krvavim, ..da je očitno nekaj kroničnega...da mogoče res počasi odstopa posteljica in se pripravlja na porod.... Naročila mi je, naj bom tešča, da se bo zjutraj odločila... Glede na to, da so se vsi obnašali, da zjutraj grem sem težko zaspala in se zgodaj prebudila..Moje misli so bile pri Lukcu...Sprijaznila sem se, da bo tudi cr... Zjutraj je bila panika.Nič jest,...potem pa klic, spet dat kri..kar mi je bilo čudno...10 min zatem pa da lahko jem in da bom vse zvedela na viziti... Na viziti zvem, da so se odločili, da moj primer ni nujen glede na izvide in naj še počakam... Mislila sem, da me bodo kar nekam odpeljali...Mislila sem, da mi bodo že kaj bolj tehtnega povedali...ne pa to... Jokala sem skoraj cel dan..Po obrazu sem dobila izpuščaje...Strta, uničena do konca... Danes ponoči sem vsaj malo spala...Zaželela sem si da bi šla domov...Ko je prišla na vizito me je vprašala zakaj sem žalostna...Prosila sem jo, če grem lahko čez vikend domov. Pa je rekla, da mi bo dala kar odpustnico in v ponedeljek na kontrolo....Ker sem bila vsaj malo sposobna normalno govort brez joka sem jo vprašala, kaj mi še sploh preostane... Odgovor je bil: če ne boste krvavela vam bom z tabletko sprožila porod in sicer takrat ko bom dežurna ves dan..V primeru nove krvavitve pa naj takoj pridem in na cr.. No, prvo dežurstvo bo v četrtek 25. Takrat bom imela dopolnjenih 38 tednov...Prosila jo bom, če bi se kar za takrat zmenile, če bo čisto mirno brez krvavitev in se izognile naslednjim cirkusom oz. cr... Ne vem, ali me bo uslišala, saj porodnišnica poka po šivih... Vsak dan je obsedeno stanje...Ženske prihajajo odprte v porodnišnico in čakajo, da bi jim sprožili.... Res prav noro. Tako da pot do mojega poroda je še vprašljiva..... In res je hudo, če se ti po naravni plati nič ne dogaja.... Saj bi šla drugam, pa je moja diagnoza preveč zapletena..... Želim si le, da bi bilo v tretje boljše in tako kot mora biti...Res sem sita vsega... No, zdaj sem doma v krogu mojih...Srečna, da bova z Lukcem pri očiju...da bom spala v mehki postelji in se končno najedla solate.... Žirafi in Nikiti čestitke .... vsem ostalim pa veliko sreče pri rojevanju...Več kot sem je imela jaz...
|