Ilije
|
IZVIRNO SPOROČILO: nayya28 samo ne vem,eni to delajo eni pa ne.v kranjski porodnišnici to skoz preverjajajo. amnioskopijo mislim, da delajo še samo v Kranju in Trbovljah. naredijo ti jo pa tako kot je že nayya napisala, skratka vaginalno vzamejo vzorec plodovnice, da vidijo, kakšna je. ilije,danes si bila v Trbovljah?jaz se še vedno odločam... aha,kako pa vidiš,če ja ctg-ju kaj popadkov?moj G. prav da ni še čas,ampak grem zdj prav pogledat na une listke...na zadnjem ctg-ju mam več valovov tam odspodi.. Ja danes sem bila v Trbovljah na CTGju, ker ima moja G dopust, od sedaj dalje bom do poroda skoz tja na kontrolo hodla. Popadki se ti izrisujejo na spodnjem delu listka, aja pa obvezno moraš imet dve sondi prpopani na trebuh. Pri moji G imam jaz vedno samo eno, danes v P sta bili pa dve, ena za srčni utrip, druga pa za popadke. to o ur+si je pa škoda besed. lahka sam rečem, da je mal za luno, no ornk za luno mislim scubadiver ti pa imaš res srečo s CTGjem IZVIRNO SPOROČILO: ajtak Ah, upam, da bom vsaj naslednjo nedeljo kul, ker smo povabljeni na krst. Ne vem ce sem ze kaj sprasevala kaj kupit 9mesecev staremu fantku?? No jaz sem si kar precej razbijala glavo in se na koncu odlocila za plasticnega gugalnega konjicka, ki ima prilozena tudi kolesa in je kasneje lahko poganjalec... (nisva pa botra ali druzinski clani... ) Kako se vam zdi?? No seveda ga bo zdej treba se mal drzat a bo kar kmalu ze lahko sam sedel in se gungal... ajtak super ideja . mislim, da bo že kar sedaj aktualno, sploh če je v kombinaciji s poganjalcem, ker nekateri devetmesečniki že hodijo oziroma so že zelo blizu tega. Upam samo, da si že preverila, da nimajo slučajno kaj takšnega že doma... jaz imam namreč vedno takšno srečo, da mojmu bratrancu prinesem takšno darilo kot njegova botrca, ker njegovi starši nočejo povedat, kaj potrebuje in kaj ne. IZVIRNO SPOROČILO: zirafa76 Da se se mi malo javimo..Danes je boljse, pravkar cakam, da se nasa princeska zbudi, da gremo malo ven.. Saj ni narobe, po skoraj treh tednih hodit ven, a ne??Pa po CR???Pocutim se vredu, ampak pretiravat nocem... po moje ni nič slabega, če Isabelo pelješ ven na sprehod. to s pretiravanjem imaš čisto prav, vedno svetujejo tako, da novorojenčka postopoma privajamo na zunanje okolje, se pravi po kakšnem tednu ali dveh gremo ven za deset minut, nato pa podaljšujemo ta čas. precej je odvisno tudi od vremena, odsvetuje se sprehajanje v megli, ker je to največje leglo mikrobov in bakterij. Drugače pa za vajino filozofijo življenja. Le tako naprej!!!
|