Kalina
|
No tko, zdej mam pa slabo vest, ker sm prevec ultra zasedena Bom pa zdej kej napisala ob jutranji kavici, ceprov me glava tko boli, da se sama nevem vec kaj naj. Tole traja ze dober teden, vsak bozji dan imam glavobol. Verjetno od zivcev in stresa. Razmisljam o vrtcu, kako bo, odkar sem izvedla, da gremo v nov postopek, sem cisto obremenjena kako bo, privlekla sem stare papirje od prvega postopka in grunta, berem, se spominjam..uceri sm gledala na Kanalu A oddajo o umetni v Britaniji, pa sm jokala se pol ure pol. Sm tko okupirana, da cist pozabim, da se v ponedeljek vraca nas ocka Komaj cakam. No, ker ste govorile o trmi, moram povedat, da ma nasa tud napade trme in histerije. Ampak se prav vidi da probava izsiljevati. Vcasih jo ignoriram, vcasih se pomenim z njo, vcasih pa tud jst vn padem, odvisno od situacije. Drugace je pa tak cukrcek, ful se rada lubcka z mamico, ajaaaa, to morm povedat. Jaz nevem a je ona dojela o cem in kaj govorim, ko se pogovarjam z kom o postopku itd. Res je da dostkrat recem, mi bomo pa kmalu meli dojencka al pa kej tazga. No vceraj jaz lezim pred tvjem, pride Kalinca, me z roko zacne bozat po trebuhu in govori; Aja bebi, mala bebi! Jst sm bla cist v soku Ful lep obcutek, k bi vsaj ze zdej bil bebi notr Ampak sej bo. Me pa se neki mal skrbi. Kot veste smo "balkanci" No in me kr malo moti, ko smo pri mojih, dostkrat moji govorijo z njo srbohrvasko, mislim sej nevem a sm tecna al kaj, sam glede na to da je v tem obsobju, da vse pobere in si zapomni, me to moti, ker pol ful mesa besede. Da se razumemo, nisem proti da pozna oba jezika, podpiram to, ampak hocem, da je slovenscina na prvem mestu. In zanc, ko smo bili pri mojih, je bila se ena teta, in moj oci se igra z K, in ji zacne neki razlagat in mu recem; Dej oci prosim slovensko! Njemu ni problem, lepo zacne slovensko, sej verjamem da on cist podzavestno. NO in pol je ta teta kr neki pametovat zacela, kaj se pa grem bla bla bla. Sm ji sam rekla, da je ona svoje otroke vzgajala kokr je hotla, moje nej pusti na miru. In me je gledala k da sm ena cudakinja. No tko, zdej bom pa cakala, da se kera kej napise