Nenya
|
Oj! Nam trenutno tolk dogaja, da vas še brat ne morem kaj šele kaj pisat. Jaz pridno delam, učim po pet ur na dan, skoraj brez predaha in me vse skupaj precej utruja. Še posebej ker se 2x na teden vozim še na dve podružnični šoli. Za Mino sva nepričakovano dobila vrtec, ki je tik zraven moje šole tko da vsak dan skupaj greva. Trkam, ni bilo nobenega problema, zelo rada gre v vrtec, nismo skoraj nič uvajali, je pa res, da jo tudi zgodaj vzamem iz vrtca, ko končam poučevanje. Mojčika, upam da ti je zdaj, ko je bolj hladno kaj laže dihat, ne sekiraj se zaradi šole itd, nihče ni nenadomestljiv, uživaj doma, pazi na pikico in pozabi na druge. Mi že kar lepo kurimo, jaz bi imela talno gretje kar povsod, mi je tako fino, ko je v kopalnici in kuhinji po tleh toplo. Mina je iz vrtca prinesla smrkav nos in kašelj, Brina pa je doma tudi vsa smrkava, je pa imela včeraj vročino. Ne vem ali je zaradi zobkov ali je res kaj bolna. Jaz imam tisti Chiccotov aspirator, a samo da me vidi z njim že tuli, posledično obe kar veliko smrčita ponoči. Zdaj je bilo kaka dva meseca ponoči vse mirno, iz nedelje na ponedeljek pa se je Brina zbudila ene 6x, sem bila kot zombi. Po moje so jo boleli zobki,ker včeraj je kljub vročini letala naokoli. Smo na tem da shodimo, že hodi, da se samo z eno roko drži, a je malo bolj previdna kot je bila Mina. Krista pri nas je Mina tudi zelo korajžna in bi po cesti kar sam vandrala, a jaz jo vedno striktno držim, to je bil tudi eden od razlogov, da sva jo dala v vrtec, moja tašča je namreč glede tega precej bolj 'sproščena' in jo je velikokrat pustila kar samo tekat, mela je pa še Brino s sabo v triciklu in mene je bilo kar groza. Zaenkrat pri Mini ni neke hude trme, nekaj stvari ji pustiva, da jih naredi sama, jo pa tudi včasih zavrnem. POstaja bolj smaostojna. Barba, super za aktivno življenje vaše družine, jaz tudi zdajle iščem nekaj zase, a se mi ne da 2x na dan vozit v Loko, ker itak grem vsak dan v službo. Glede dojenja, ki je bilo na tapeti nekaj strani nazaj, meni je bilo v drugo težje vzpostavit, ko sem kot nora črpala v P, so mi dali tametil, Brinno sem dojila do odhoda v službo, pol je pa sama pokazala, da ne želi več. Mi je pa dojenje najbolj udobno in najlažje, če le gre. Pa po teh stvareh, ki so se dogajale na Kitajskem s tem mlekom za novorojenčke, men je bilo ful hudo za te starše. Komaj že čakam na krompirjeve počitnice, pa je do njih še cel mesec. Tudi mene boli v žrelu in smrkam. Če bom ostala brez glasu itak nimam kaj počet v šoli. Joj Marelica midva sva tudi imela tako reakcijo na komarjeve pike, drugač pa čestitke za Dominikov spanček v vrtcu. Grem, me čaka še ena ura danes. Mejte se.