|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
5.8.2008 20:12:38   
eya
ČebelicaMaja, to je pa res žalostno. Poskušaj se čimmanj obremenjevat s situacijo, če vidiš, da pogovori ne zaležejo in se spreobrnejo v prepir. Mogoče poskusi čez čas spet s kakšnim pogovorom. Veš, da smo te brale in upam, da ti je kaj odleglo, ker si se izpovedala...user posted image

Marelica, pri vas je pa očitno taka sprememba zaradi izgube tvojega očeta. Verjetno mama rabi malo časa, da se zacelijo rane, potem bo pa bolje. user posted image

Zdaj, ko se ravno izpovedujete, se bom pa še jaz zraven uštulila s svojimi skrbmi, ne zamerit...se namreč selim od mojega partnerja, nama ne znese več biti več skupaj, tako da sva se zmenila, da bo za vse tri najbolje, da se midva razideva. Za malega si bova delila skrbništvo. V glavnem-zdajle imamo malo stresno obdobje, ko se bomo pa privadili na novo situacijo, sem pa prepričana, da bo bolje za vse.

No, tako, pa sem se izpovedala še jaz.

lp!

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1926
5.8.2008 21:12:03   
alička
Eya še zate en user posted image , verjamem, da odločitev ni bila lahka, ampak če ne gre je bolje tako user posted image .

Marelica, prej sem hotela odgovoriti še tebi, pa me je mala pregnala iz računalnika. Po tem kar si napisala mislim, da tvoja mama z vsem tem delom hoče skriti kako zelo pogreša tvojega očeta. Glede na to, da je bila smrt nenadna in da sta bila skupaj pol ali več svojega življenja, se je s tako izgubo težko soočiti. Predvidevam, da bo čas zacelil rane in da bo spet stara mami.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 1927
5.8.2008 21:57:17   
Marelica
Danes smo se pa res izpovedale druga drugi... Eya mene je prav prizadela vajina odločitev, ampak čustva so eno, razum drugo, vsekakor pa verjamem, da sta imela dober razlog in sta dobro pretehtala odločitev. user posted image  tudi od mene.
ČebelicaMaja, škoda, da se je tvoja mami tako spremenila in zavrača vašo bližino, sploh pa vnučko in prihajajočega novega člana. Včasih res ne moremo razumeti, zakaj se starši tako obrnejo. Mislim, da je skoraj v vsakem domačem, če ne pa že kar sosednjem okolju vsaj en tak, ki smo ga prej občudovali, zdaj pa gledamo, kako nesmiselno tava po svetu in seje slabo voljo. Mogoče pa jo daje kaka kriza, ki je hormonsko pogojena, recimo zaradi menopavze.user posted image  Jo daje depresija... če praviš, da je bila prej drugačna. Škoda, res, ampak saj ne vem, kaj bi ti sploh rekla. Mogoče to, da poskušaj vseeno do nje biti prijazna, čeprav te prizadene. Nikoli ne veš, kako dolgo še... in to skozi preganja tudi mene. Me je kar prizemljilo, ko sem tako nenadoma izgubila očeta in se z mamo trudim imeti lep odnos. Tudi če se z njeno odločitvijo absolutno ne strinjam in tudi, če me njen "beg v garanje" prizadene. Največjo škodo pa seveda utrpijo vnučki in zaradi njih smo še bolj občutljivi. Da le ne bi mi kdaj delali istih napak...

Punce, meni kar odleže, ko se z vami malo pogovorim. Ker drugače se mi nabere preveč razočaranja... Vsem lepa hvala za tolažbo!

Lahko nočko vsem! 

< Sporočilo je popravil Marelica -- 5.8.2008 21:58:50 >

Moji trije sončki: aprilka Katarina, avgustovček Dominik in njun zlati ati
http://marelica79.moj-album.com/
http://www.mojvideo.com/uporabnik/marelica

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1928
5.8.2008 22:19:20   
maychika
ojej ojej kake izpovedi, saj mi je kar hudo...za vse...tole z mamami je prav hudo, eya, tvoja situacija pa tudi ni nič zavidljiva. upam, da se boste dobro porihtali. saj...še vedno je bolje iti narazen kot pa biti skupaj in trpeti. otrok hitro vidi da nekaj ni v redu. in potem najbolj trpi on, čeprav ni nič kriv. pa takle po moje še lažje prenese, kot pa kak starejši. mojadva sta šla narazen ko sem bila stara 9 let, se vsega ful dobro psomnim, ampak vidim, da je bilo bolje tako. hitro sem se sprijaznila samo zato, ker sem imela z očetom čisto normalno stike še naprej, še danes se vsak teden videvamo in se radi dobimo skupaj. samo toliko...iz svojih izkušenj povem...ne udrihajta eden čez drugega...otroku to sploh ni fino poslušat, meni ni bilo sploh, pa je bilo to vse kar sem poslušala kadar je kdo o drugemu govoril. sicer pa...user posted image srečno srečno ob ureditvi vaše situacije.

punce sicer pa kar pojamrajte...vsaka prebere...jaz sem vse prebrala in res sočustvujem z vami. kako grozno mora biti takole, ko se ne moreš nasloniti na tistega na katerega si ravno najbolj računal. naj se vam obrne na bolje...tudi vsem vam user posted image user posted image

jejhata...res danes pa je bil en izpovedni dan. zanimivo, da človeku odleže že samo če napiše kaj ga teži. vsaj malo, ane...

lahko noč vsem...

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu alička)
Neposredna povezava do sporočila: 1929
6.8.2008 0:33:22   
ČebelicaMaja
Ja Marelica, res je in res je, da je mama samo ena...samo, ko me tako obnašanje tako razjezi ravno zaradi tegale tvojega stavka, s katerim se popolnoma strinjam: "Največjo škodo pa seveda utrpijo vnučki in zaradi njih smo še bolj občutljivi. Da le ne bi mi kdaj delali istih napak... "

Dejansko res mislim, da jo daje menopavzovska depresija, ki je značilna za to obdobje... pred časom je rekla, da ko bo v pokoju, da bo vse drugače... sem ravno možu rekla po telefonu- da bom "potrpežljivo" čakala še ti dve leti in stisnila zobe, potem bom pa zaprla "naša" vrata, če ne bo nič bolje... še bolj hudo mi je, ker jo ima Hana ful rada, zna kar dobro ravnati z njo, kadar je pač z nami... mah, bomo vidli kaj bo ob porodu, vam bom poročalauser posted image  in upala na najboljše...se res ne smem preveč sekirat...

Mareilca moja prijateljica je tudi izgubila na hitro svojega očeta in je mamo to tako prizadelo, da se je tudi povem spremenila, ampak, ko je prišla malo k sebi in si opomogla, je bila spet tista stara dobra mama... tako, da po mojem potrebuje le čas, pa morda kakšen pogovor...jaz sicer s pogovorom pri naši nič ne dosežem, ampak vse niso takšne... držim pesti, da se čim prej popravi...user posted image

Eya- za vas mi je pa tudi ful hudo, čeprav je v tem času to kar pogosta situacija... jah tudi moja dva sta se ločila, ampak šele pri  mojih 15 letih in mi je bilo ful hudo (bila je umazana in dolga ločitev), tako, da sem tudi jaz mnenja, da je bolje prej, če že, ker otrok nekako preraste oz. zraste s tem zavedanjem...pa kot je napisala Maychika, ne perita umazanega perila pred otrokom, ker oče je še vedno oče in mati mati- moja dva sta tudi ves čas pljuvala en po drugem, pa še žlahta zraven user posted image  ne vem,a takrat nihče ni pomislil kako vse to vpliva na otroka, ampak res so se butasto obnašal...
...v prvi vrsti sta in vedno bosta starša Žigu in potemtakem povezana celo življenje in veliko lažje je sodelovati, če se vsaj spoštuješ na ta način in se o stvareh lahko pogovoriš... moj oče in mama še po hm, da zračunam, po 19 letih ne govorita, smo se enkrat srečal na križišču in sta pogledala stran... mislm, sem jima tud povedala, da ne vem, kdo je večji otrok jaz ali onadvauser posted image
...vam želim vso srečouser posted image

vsem ostalim pa hvala, da ste me braleuser posted image ...res pomga slišat mnenje, da vsaj okvirno ne pretiravam...user posted image

nič grem spat... jutri imam pregled, pa se moram vsaj naspat...

aja, samo tole- a imajo vaši škrati že vsi petice... mi smo še brez in vedno, ko nekaj ne štima, sumim zobke in potem jih še ni...

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 1930
6.8.2008 8:21:03   
mojčika
Dobro jutro...

Punce, včeraj je bil res težak dan, a za dežjem posije sonce, a ne da. Eya tudi jaz ti želim, da bi bila vsa situacija ne preveč zapletena in čimmanj boleča. Vašim mamam pa želim, da bi se jim življenje le obrnilo in da bi le uvidele, da delajo največ škode svojim vnukom in da spoznanje ne pride prepozno. So pa to res težavna leta, tudi pri mojih to opažam.  user posted image

Se ne vem, ali je primerno, da zdaj to pišem, a vseeno, mojega podpisa pa le niste videle. Po 13-ih mesecih smo dočakali in na svoj rojstni dan se veselim novega sončka.

< Sporočilo je popravil mojčika -- 6.8.2008 8:22:04 >

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1931
6.8.2008 8:31:29   
alička
Mojčika, pa res nismo dovolj pozorne bralke user posted image .
Iskrene čestitke in čim lepšo nosečnost ti želim! user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1932
6.8.2008 8:44:01   
eya
Mojčika, čestitke!!! Sem ful vesela za vasuser posted image user posted image user posted image  Lepo nosečnost in zdravo bebico ti želim!

Hvala vse za vzpodbudne besede, lepo vas je brat!

lp!

(odgovor članu alička)
Neposredna povezava do sporočila: 1933
6.8.2008 9:27:38   
flecker1
mojčika bravo, končno se ti je nasmehnila želja. user posted image
eya, bolje prej kot pozno, in nisi edina da se ti to dogaja. jaz isto rečem če bi naju blo nevzdržno raje prej ko je otrok majhen kot pa večji. čebelica maja, to kar se ti dogaja je žalostno user posted image , s taščo se bolje razumem kot pa s svojo mamo, no zaupam ji že sam vse se je spremenilo...

punce če bi vzele čas in pogledale cena čustvene nepismenosti na našem spletnem http://www.zveza-gns.si/ pritisnite sliko ko spodaj piše cena čustvene nepismenosti. jaz znova znova gledam in mi res ni lahko user posted image sem pa težko to odkretala ampak sem vedela da moram čim bolj bit čustvena, da bi tudi drugim gluhim staršem seglo do srca in spodbudili k razmišljanju...
gremo sedaj v olimia na bazen, mala čaka skoz reče gremo plavat in z rokami pokaže plavat user posted image

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 1934
6.8.2008 9:58:48   
Marelica
Res ste zlate, vse po vrsti!user posted image

Mojčika, tako zvito si napisala, da mi ni "potegnilo"user posted image . ČESTITKE!!!user posted image Res ti iz srca privoščim to nosečnost in ti želim, da bi imela čim manj nosečniških težav. Pa absolutno je sedaj tvoje zdravje na prvem mestu. Ne pozabi, če ti bodo v službi začeli spet preveč nalagat!!! A to vama je uspelo zdaj pa na naraven način (se mi zdi, da si nekaj že govorila o preiskavahuser posted image )? Res, vsake nove nosečke se fuuul razveselim!!!user posted image

Aja, še to, ČebelicaMaja. Moja mami je dala že tisto krizo menopavze skozi in je bila v tistem času res grozna za prenašat. Tako da se bo zelo verjetno tudi pri tvoji mami čez čas porihtalo. Držim pesti!!!
Hvala tudi za tvoje spodbudne besede. Ja, saj vem, da jo mora najbolj mučit izguba moža. Ampak tudi pri nas pogovori nič ne pomagajo. Se začne skoz izgovarjat... predvsem to, da bo morala zdaj s svojo malo penzijo celo hišo rihtat in da bo rabila denar. Samo potem ne razumem, zakaj po drugi strani kupuje ful drage stvari, namesto cenejših (ne cenenih!) različic (gre se za pohištvo pa vhodna vrata pa take stvari). Pa tudi nas ne rabi za delo plačevat. Mi je vedno prav noro, ko nam tisti dnar vsiljuje, ker se mi itak zdi samoumevno, da ji kaj pomagamo. Jaz samo tako pravim: če se kaj odločaš, ok., ni moja stvar. Samo potem si si sam kriv, če s svojim življenjem nisi zadovoljen. Midva z možem bi lahko tudi šla po liniji manjšega odpora živet h katerim od staršev, pa sva se vsemu odpovedala. In mi še zdaj ni žal, res! Pač furamo malo težje s krediti pa brez varstva (saj ne rečem, da kdaj ne pojamram), ampak če bi se še enkrat odločala, bi naredila isto. Ker vidim, da s takimi odnosi ne bi šlo, bi bila sama kregarija in dolgi obrazi za vsako stvar. Saj že itak prej nisva ne pri enih in ne pri drugih imela kake besede pri odločanju in iz te kože pač ne morejo.

Eh, sem spet predolga. Mali se mi je tako lepo sam zaigral, da sem skoraj pozabila nanj. user posted image  edino njegovo filozofiranje ga še izdaja, skoz nekaj žlobudra danes. Še dobro, ker brez Katarine bi bila drugače spet preveč tišina.

Lep dan za vse!

Moji trije sončki: aprilka Katarina, avgustovček Dominik in njun zlati ati
http://marelica79.moj-album.com/
http://www.mojvideo.com/uporabnik/marelica

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 1935
6.8.2008 10:50:04   
maychika
IZVIRNO SPOROČILO: ČebelicaMaja

moj oče in mama še po hm, da zračunam, po 19 letih ne govorita, smo se enkrat srečal na križišču in sta pogledala stran... mislm, sem jima tud povedala, da ne vem, kdo je večji otrok jaz ali onadvauser posted image
ekaj ne štima, sumim zobke in potem jih še ni...

hi hi...naša dva tud...no ja....mami je vseeno če se srečćata, oče pa rajši 2km ovinek okrog nje naredi. če pokliče domov (brata - on je še pri mami doma), potem pokliče in odloži, da ne bi bognedaj se mami oglasila...hi hi) ampak si jima dobro rekla...hi hi. jaz se spomnim, ko sta se ločevala, da sem končevala 4 razred in me je učiteljica vsak dan poklicala k sebi in spraševala, če sta se že ločila...halooo...res mi je olajšala vse skup. kr neki...

mi imamo po moje 3 petice...ne sledim več...zdaj sledim nelikinim zobem kivjih čakamo že 4 mesece (takrat je dobila prva dva), ima že 2 meseca vse zatečeno in rdeče, jo matra in matra in sploh ne prileze nič ven. je prav boga. in zdaj zadnji dve noči tudi jaz, ker nič ne spiva. ravno zaspim in se spet začne dret...tko da sem čista spužvica...in čakam in čakam...

tale menopavza pa zna naše mame fajn trkat...tud našo kdaj potrka, samo ona je pač užaljena....ampak se kmalu spet ohladi in je vse ok. ima pa ene svoje fore, ko jo samo gledaš, ampak vnučke pa obožuje. njeno sestro pa trka fajn.to je pa čist druga zgodba. in jo tko daje da je zamerila ker se bomo selili in zdaj že nekaj časa ne govori z njo, prej pa je bilo to običajno ene 2xmesečno, da se je kaj naprdnila na mojo mami in ni govorila z njo brez razloga, tko da se je že navadla ne sekirat in počakat da jo mine...čeprav...mislim, res se ji je utrgalo teli teti. groza, vsi hodijo okrog nje kot po jajcih, da ja ne bi kdo narobe zadihal in se ne bi spet kaj naprdnila, zadnje čase je znala kaka družinska srečanja, praznovanja, fajn pokvarit in na hitro zapustit. včasih ni bla taka. jaz pravim is, da jo mena trka fajn fajn.

anede mojčika. a veš da sem včeraj brala tvoj podpis in se mi je zdelo da je novo dodano in pol nisem bla prepričana, ker pač podpisov skoraj nikoli ne berem in sem rekla a bi komentirala pa glupo izpadla, al počakam, da bo katera druga komentirala. no evo...super...zelo sem vesela zate in ena lepa novička zdajle nam vsem prav paše....juhuhu...vidiš...smo ti rekle, samo na počitnice počakaj pa bo. mogoče pa si zato bila čisto na tleh (zdravstveno) zadnje čase, je bilo zelo zahtevno za tvoje telo in hormone tole kaj....ti samo pazi zdaj nase in lepo nosečnost ti želim...user posted image

u flecker...a ste blizu olimij doma? imam eno romantično kopanje za 2 osebi, ki sem zadela na eni igri, pa ne bova samo za to hodila tja, ti z veseljem pošljem, samo dobit moram nazaj, ker sem stricu dala ko je šel tja, pa pol z drago nista izkoristila...povej če si kje blizu in lahko izkoristita, čene pa naj se katera druga javi.

tud jaz moram zaključit ker punčki potrpežljivo čakata name in gledata risanko...in se igrata. sta zlati res. sem mislila samo prebrat, ampak pol sem pa začela komentirat pa se je razvlekklo...kako redkobesedna sem bila danes ane user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1936
6.8.2008 15:31:49   
alička
Pri Živi sta spodnji dve petki že neki časa zunaj, zgornje moram pa spet mal prečekirat, že dolgo nisem. Sem pa zadnjič eni prijateljici kazala un album, v katerega se vpisujejo prvi zobki, teža..., pa sem ugotovila, da mi štirice tudi "manjkajo", na zečetku sem bila še pridna in zagnana, pol je pa mal zamanjkalo. Sem si sicer vpisala v rokovnik, ampak kaj ko ga ne najdem user posted image .

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 1937
6.8.2008 16:11:54   
mojčika
Hvala punce, nas je čist presenetilo, možek naj bi imela samo 15% dobrih plavalčkov, jaz pa sem imela nazadnje bris C, nič kaj dobre rezultate za plodnost in septembra bi šla v postopek za umetno. No a po pravici povem, da sem se tega kar precej bala in očitno mi je narava pomagala. Bo pa ta najverjetneje zadnja nosečnost, sploh ker se mi znova potrjuje, da nosečnost ni tako blaženo stanjeuser posted image , če drži, da se slabo počutim tudi od tega, potem se od dne, ko sem zanosila. Slabosti so kar močne in res upam, da minejo. A vse za še enega sončkauser posted image

PDP imam ravno na svoj rojstni danuser posted image , 22. 3. , v prvo sem imela pa PDP na dan, ko naj bi bila rojena, mamin PDP 1. 4.. Torej so mi te nosečnosti res namenjene.user posted image

Mi imamo že kar nekaj časa prav vse zobke, petice so vse prišle v razmaku enega meseca, zato pa je bil ta mesec zeloooo pester.

< Sporočilo je popravil mojčika -- 6.8.2008 16:15:27 >

(odgovor članu alička)
Neposredna povezava do sporočila: 1938
7.8.2008 7:49:12   
baga
Mojčika ČESTITKE za  user posted image !!!! Za dežjem vedno posije sonce. Boš videla, da bo vse OK.

Res ste se izpovedale. In tud jst vem kaj pomeni, če starši "pozabijo" nate.

Bom še kasneje kej napisala ...

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1939
7.8.2008 15:23:18   
Anonimen
Ojoj, en čas nič ne berem tu gor, pa take žalostne zgodbe pišete.

Eya user posted image user posted image , pa bravo za pogum, da sledita svojim čustvom. Verjamem da bo zdaj en čas težko, ampak ti si se mi vedno zdela ena taka zelo modra, oametna ženska in vem, da boš šla tudi čez to.

Čebelica Maja in Marelica user posted image user posted image user posted image , tudi pri vama se bodo zadeve zagotovo uredila, včasih je res potreben samo čas.
Čebelica Maja, čisto resno, zagotovo bodo tudi druge punce pritegnile, povej, če boš rabila kakšno pomoč pri gospodinjstvu, za likat, ali pa da greš počivat, res si lahko vzamem kakšno urico dve in malo prevzamem Hano. Res povej, no. Sicer pa se mi zdi, da obe mami daje depresija, kriza je to, je treba dati čez, ampak res se mi ne zdi prav, da skrivata svoja čustva v sebi in se odmikata.

Hecno, ravno včeraj sem se spraševala, kakšen odnos bom imela z našo Kristino, ko bo velika, bo najin konflikten in napet? Ali se bova znali pomeniti, pa četudi zraven kričiva? Mene so vzgajali, da je potrebno čustva skrivat v sebi, jih tlačiti navzdol in se delat, da je vse v najlepšem redu. Pa se mi zdi dolgoročno to zelo slabo, ker se problemi, zamere nabirajo, jezo, razočaranje, žalost,... usmeriš v napačno smer in konec koncev niti ne znaš več prepoznati svoja čustva, sam sebe prizadaneš, si zbijaš samozavest in samopodobo, se začneš smiliti in iskati krivce drugje. In si v začaranem krogu. zato se mi zdi zelo pomembno, da našo bejbo naučim izražanja čustev, da mi pove, da je žalostna, jezna, vesela in tudi zakaj. Pa da se poslušava. In da ni važno, kaj jaz mislim, da je prav in prava usmeritev v življenju, ker zame veljajo druge stvari, zanjo pa spet druge, naj sledi svojemu srcu. Četudi se ne strinjam.

Mojčika, čestitke user posted image user posted image user posted image . Khmmm, mi bomo tudi pestvali user posted image . Okoli 1. marca baje.

(odgovor članu baga)
  Neposredna povezava do sporočila: 1940
7.8.2008 18:02:46   
alička
Ankica čestitke tudi tebi user posted image user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1941
7.8.2008 19:22:02   
ČebelicaMaja
Jaz bom kratka, ker sem šele zdaj prišla k sebi... sem ceo noč bruhala, v P so mi rekli da je viroza, jaz pa ne vem, ali sem kaj takega pojedla..vglavnem kriza...dober, da imam taščo, ker je imela cel dan Hano,da sem se jaz naspala...

Mojčika in Ankica ČESTITAMuser posted image user posted image user posted image  marec je lep čas za otročke... uživajta!

Pa Ankica hvala za vzpodbudne besede... in ponujeno pomoč.

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu alička)
Neposredna povezava do sporočila: 1942
7.8.2008 21:25:01   
eya
Ankica, uživaj v nosečnosti! To je pa res lepa novica! Pa imamo spet dve sveži nosečki med nami, juhej!

Hvala vsem res za besede, sem vas zdajle že drugič prebrala in hvala za vse nasvete. Ja, res je, sledila sva srcu, veva, da to ni tisto, kakor bi pravo partnerstvo moralo zgledat. Tudi jaz si nadvse želim, da bi mali vseskupaj kar najlažje prenesel, tako da se trudiva, da imava čimmanj kratkih stikov pred njim. Sigurno pa ne mislim nikoli blatit bivšega partnerja pred malim...To se mi zdi nekaj najslabšega, ker se mi zdi, da potem te slabe stvari otrok projicira tudi nase, ne še zdaj, kasneje pa sigurno!

Drugače pa-lahko bi bila tiho, pa vam nič povedala, a se mi zdi, da smo se v teh treh letih, kar vas takole poznam, kar povezale...poznam tele naše aprilčke bolj kot sosedove otrokeuser posted image  

Petice ima pa Žiga tri...pa sploh nismo opazili, kdaj so ven prišle, tako brez problemov je bilo!

Neposredna povezava do sporočila: 1943
7.8.2008 22:08:17   
maychika
ja ankica, hudooo, čestitke tudi tebi. res lepo lepo je slišati take novice vsake toliko časa aneda punce...aja, ankica....sva že kupila kuhinjo zadnjič. kar na vrat na nos...sva jo šla sam pogledat (eno drugo pol), pa smo ceno zbarantali s 3.700.na 3.400, se mi je zdelo kar ok, pa itak sva imela namen kupit. tko da..hi hi, se mi je kar fajn zdelo. moj mož pa je bil kot na bolšjaku...matr je barantal za kuhno....js sm sam gledala...

nič, lepo bodite...čebelicamaja pocajtaj se...s katerega konca si že ti? upam, da ti zdravje in hana prizanesejo, taščo pa le izkoristi...

lp

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 1944
7.8.2008 22:09:46   
maychika
aja eya...tudi jaz občudujem vajin pogum, ker je vsem jasno da je to težka odločitev...

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 1945
7.8.2008 22:25:05   
Krista28
Dober večer punce,
Pri nas je tako, da je Kristjan zdaj že drugi teden doma (vrtec na dopustuuser posted image ), ta teden ima moj user posted image mal dopusta in vandramo po Sloveniji, tako da sem vmes samo na hitrco brala, komentirat pa nism imela časa niti nism vedla kaj naj rečem.

Eya, držim pesti, da se ti življenje uredi tako kot je treba, verjamem pa da zdaj doživljaš težke čase......se mi zdiš zelo pogumna punca----jaz bi zmizdila ves čas....user posted image user posted image

Glede mame se jaz zaenkrat ne morem pritožiti....glede varstva je itak tako, da sem pri njegovih in je nekako lažje in normalno da čuvajo oni, zelenjavo in ostale stvari me skoz zalaga, pa tudi plenice mi skoz plačuje.....prav zaupnih stvari pa si medve nisva nikoli govorili....prej z očetom.....glede tašče sem pa že nekaj časa nazaj pisala....tud usekal smo se že orng. Zavedam se da jih ne bom spremenila, ampak komandirat se pa tud ne bom pustila - še posebej tastu, ki je samo "pameten. "No sej menda bo enkrat bolje....user posted image

Joj Mojčikauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ....in zvito.....Ne sekiraj se za slabo počutje. Jaz sem pri kristjanu bruhala 5m po 2x na dan, celo do 7x v enem dnevu sem prišla, pri Nadji pa slabosti non stop, bruhala pa nisem....pa sem do zdaj že kar pozabla..

Ankica, mene so vzgajali, da povem tako kot je, in to direkt.....pa se je izkazalo da tudi to ponekod ni ok....tako, dauser posted image user posted image jjoooj sproti komentiram.....čestitke čestitke.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Otroka sta moja sreča in skrb. Ničesar ne zamenjam! Kristjan april 2006, Nadja - april 2008

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 1946
8.8.2008 8:00:11   
mojčika
Mojčika, čestitke . Khmmm, mi bomo tudi pestvali . Okoli 1. marca baje.

Jeeeeee, pa nisem sama, čestitamuser posted image user posted image user posted image  Imate pa krasno Kristinco, sem jo uspela videti v ponedeljek, tik preden sem šla gledat naše malo dete v trebuščkuuser posted image  

Eya, si se odločila modro, kreganje res nikomur ne koristi. Nekaj časa se boste lovili, potem pa bo vse ok.user posted image

Hecno, ravno včeraj sem se spraševala, kakšen odnos bom imela z našo Kristino, ko bo velika, bo najin konflikten in napet? Ali se bova znali pomeniti, pa četudi zraven kričiva? Mene so vzgajali, da je potrebno čustva skrivat v sebi, jih tlačiti navzdol in se delat, da je vse v najlepšem redu. Pa se mi zdi dolgoročno to zelo slabo, ker se problemi, zamere nabirajo, jezo, razočaranje, žalost,... usmeriš v napačno smer in konec koncev niti ne znaš več prepoznati svoja čustva, sam sebe prizadaneš, si zbijaš samozavest in samopodobo, se začneš smiliti in iskati krivce drugje. In si v začaranem krogu. zato se mi zdi zelo pomembno, da našo bejbo naučim izražanja čustev, da mi pove, da je žalostna, jezna, vesela in tudi zakaj. Pa da se poslušava. In da ni važno, kaj jaz mislim, da je prav in prava usmeritev v življenju, ker zame veljajo druge stvari, zanjo pa spet druge, naj sledi svojemu srcu. Četudi se ne strinjam.

Ankica, to mi je pa tako znano, sem še taka oseba, da nisem znala obvladati odnosov med ljudmi in sem se jih raje izogibala. Seveda me je življenje prisililo, da sem nekaj naredila in to spremenila in lahko rečem, da sem sedaj srečnejša kot kdajkoli prej, spomini na mladost pa so le čudni, čeprav so eni tako navezani na te leta, pa mene nič ne vleče nazaj.

< Sporočilo je popravil mojčika -- 8.8.2008 8:04:23 >

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 1947
8.8.2008 8:19:12   
mojčika
ČebelicaMaja tebi pa user posted image za čimveč zdravja in moči tik pred zdajci. Tašči pa le povej, kako si ji hvaležna, jaz se moji prav zavestno večkrat zahvalim, jo res cenim. Res je lep občutek, ko imaš vsaj koga okrog sebe, za katerega veš, da se nanj lahko zaneseš.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1948
8.8.2008 13:05:56   
*zvezdica*
Živjo punce!

Na hitrco se vam javljam. Žal vas nisem uspela podrobno prebrat, sem vas le preletela, tako da ne bom nekaj posebno komentirala.

ĆebelicaMaja, Marelica user posted image user posted image ...vem, da vama je hudo. Upam, da se sttvari uredijo in bo vse tako kot mora biti. Res je, da nas dol. stvari v življenju pripeljejo do sprememb. Upam, da je pri vajinih mamah to samo faza, ki bo čimprej minila in se bodo stari same po sebi uredileuser posted image

Eya, občudujem tvoj pogum! Mislim, da sta se zelo modro odločila za ta korak. Če ne gre pač ne gre. Za Žiga je tako sigurno bolje. Sedaj je še majhen in bo ločitev sigurno lažje prenesel kot čez nekaj let. Pa še kregarije mu bodo prihranjene, kar je največ vredno.user posted image user posted image da bo ta faza čim manj boleča in bo čim prej prešla. Drži se! Će boš imela pa krizo pa le nam tu gor pojamraj, ti bomo stale ob strani!

Mojčika, kakšna čuuudooovita novica! To je pa res lepo slišat! Vidiš, kdor čaka, dočakauser posted image . Sedaj pa le skrbi za svoje zdravje...pa upam, da slabost čim prej mine in da začneš polno uživati v nosečnosti.

Ankica, ČESTITKE še tebi!!! Upam, da se dobro počutiš! No, pa bo pri aprilah spet veselo!

Mi smo v sredo prišli domov. Mala Zarja je pravi čupavi cukrčekuser posted image . Zaenkrat je noro pridna, le krčki jo včasih malo dajejo. Porod je bil ekspresen. Ob 4h zjutraj sva prišla v porodnišnico, ob 5:40 sem šla v porodno, ob 6:10 pa je že prijokala mala Zarja. Če vas zanima, je spodaj v albumu nekaj slikic.

Lepo se imejte...vas moram it še bolj podrobno prebrat

Marcel in Zarja

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1949
8.8.2008 13:36:45   
Anonimen
O, zvezdica, kakšno lepotičko imate, pa Marcel tako pozoren, joj, prav lepo vas je videt. Čestitke še  enkrat vsem štirim.

Moja nosečnost pa je, hm, malo hecna. Tam zgodaj spomladi sva z dragim rekla, da bova imela še enega bebita, ampak sva potem začetek maja sprejela odločitev, da počakava še kakšno leto zaradi podjetja, ker bi bilo težko vse skupaj speljat. No, pa se je en superjunaški možev vojščak odločil, da preizkusi trdnost kondomov in to je to. Pogruntala sva šele 14 dni nazaj, ko M. le ni in ni bilo (sicer je že prej imela občasna odstopanja), ta teden sem šla k G. in mi reče, ja, saj to je pa že en pravi človeček. Noseča 11 tednov, sem računala nekje 7 user posted image user posted image user posted image . Počutje odlično, nič utrujena, nič ne boli, nobene slabosti, res super.  Nama ni jasno, ne kdaj, ne kako, ne kje... OK, kako že user posted image user posted image user posted image . Tako da, pač bomo imeli spomladi veeeliko dela, ampak sem prepričana, da nam bo uspelo.

Sem pozabila včeraj napisat, da sva s Kristino končno šle na obidk k Livii in jih moram res pohvalitit, da so si čudovito uredili hiško. Čisto po mojem okusu.

Maychika, fajn za kuhinjo.

(odgovor članu *zvezdica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

BLOG: Pogovori z otrokom o seksu
Šestletnici pa res ne bom razlagala o vzburjenju, poželenju ter vseh užitkih in darovih, ki jih lahko prinese seks! Kako...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.