Rožica I
|
IZVIRNO SPOROČILO: sinnerka to bom naredila njemu v dobro in če bom imela mleko ga bom spumpala in shranila itak bo pil moje mleko. To bom zaradi tega naredila tako ker pač nočem da bo moj otrok lačen ko bom odsotna in potem sem jaz tukaj sebična in slaba mama zakaj ker se trudim za njegovo prihodnjost da bo lepo živel da bom mela jaz dobro službo da bom mu lahko nudila najbolše sem slučajno zaradi tega sebična?? jaz pač nimam namena celo leto doma sedet ker nam to leto dosti prinese mojo končano šolo in začetek študija z večjo šolo dobim bolšo službo in nebom večno kelnarca bom mela bolšo plačo in bo imel moj otrok bolše otroštvo brez odrekanja katerega sem bila deležna jaz. --------------------------- Ne bom te še jaz psihirala , ampak moja situacija je bila skoraj identična, s tem, da sem sina dojila do skoraj 12- ih mesecev. Vpisala sem se izredno na faks pri njegovih 6-ih mesecih. Smo kombinirali z načrpanim mlekom, ki ga lahko tudi zmrzneš. Včasih se je celo zgodilo, da se je profesor med izpitom drl iz kabineta:" Katera mora it dojit, naj pride naprej! " Pa sem samo rekla, da se mi mudi, ker imam dojenčka v varstvu.. V glavnem, da se vse, če se le potrudiš in si v glavi naštimaš, da je dojenje za otroka najboljša popotnica za življenje. Vem, da se sliši zlajnano, ampak.. Glej, sama sem imela blazne probleme z dojenjem (http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1952696&mpage=2&key=), imela sem tudi CR, tako da mi okoliščine res niso šle na roko.. Edina sreča, da me je mama ves čas vzpodbujala in mi vsakič, ko sem želela odnehat, potrpežljivo razlagala prednosti dojenja.. V glavnem za mojo vztrajnost sem lahko hvaležna samo njej. Moj sin je sedaj predšolski otrok, do zdaj je bil (HVALA BOGU ) minimalno bolan. Svečke za zbijanje vročine parkrat na leto in, če verjameš ali ne mogoče 2-3x antibiotik hitro po rojstvu. V glavnem, naš pediater pravi, da ima take paciente najraje (zdrave torej!). Ne trdim, da je vse zasluga dojenja, je pa verjetno kar konkreten delež. Vse je v glavi, torej stvari včasih čisto normalno funkcionirajo same po sebi, če jih le ne postavljamo apriori za težavo. Poanta mojega pisanja je, da je vredno poskušati.