|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 22:22:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Taly
Hvala bogu.user posted image Tud če so zize povešene.user posted image user posted image user posted image

Saj niso....user posted image

Ker se ni melo kaj povesit.......razen kakšen pogled, kako za hu** lahko s tako majhnimi dojim user posted image  user posted image  user posted image . Na plaži je bilo najbolj zanimivo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 76
14.10.2007 22:23:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: caillou

Sosedov Tone ima Pižoja, naš pa Renoja.

Peugeot-a in Renault-a.

Te moram popravit, ko imaš francosko ime user posted image .

(odgovor članu caillou)
  Neposredna povezava do sporočila: 77
14.10.2007 22:24:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

IZVIRNO SPOROČILO: Taly
Hvala bogu.user posted image Tud če so zize povešene.user posted image user posted image user posted image

Saj niso....user posted image

Ker se ni melo kaj povesit.......razen kakšen pogled, kako za hu** lahko s tako majhnimi dojim user posted image  user posted image  user posted image . Na plaži je bilo najbolj zanimivo user posted image

Sam da je blo.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 78
14.10.2007 22:26:23   
caillou

IZVIRNO SPOROČILO: caillou

Sosedov Tone ima Pižoja, naš pa Renoja.

Peugeot-a in Renault-a.

Te moram popravit, ko imaš francosko ime user posted image .

Mersi bokuuser posted image .

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 79
14.10.2007 22:27:13   
Anonimen
žvuzonpri user posted image

(odgovor članu caillou)
  Neposredna povezava do sporočila: 80
14.10.2007 22:39:20   
Raho
Mene pa bolj kot krakoli drugega zanima, kdaj za hudiča boste enkrat končale s tem dojenjem. Magi* je lepo ugotovila, da se delimo na joškarce in falškarce in pika in amen.

Vsaka naj počne tisto, kar hoče. Jaz dojim že 34 mesecev, še 2 meseca in se bomo šli tandemca. Ampak gre za moje telo, čeprav nekatere obračate z očmi, ko napišem, da dojim našega triletnika. So what. Dojim ga jaz in nobena druga na tem forumu.

Mi je pa nekaj mimo - tisto, ko govorite o dojenju kot o travmatični izkušnji. Sama sem imela že 2 totalki. Pa sem se po vsaki vsedla nazaj v avto. In naj nobena ne reče, da totalka ni travmatična izkušnja.
Če dojenje ne steče, to ni travmatična izkušnja. Travmatičen je lahko samo občutek "krivde" (ni krivda, ampak ravnokar ne najdem primernejšega izraza), da otroku nismo uspeli nuditi vsega, kar bi mu pogojno lahko...

In zakaj je meni dojenje všeč? Zato, ker sem v treh letih prišparala več kot ogromnouser posted image (to je mišljeno ironično, ker vidim, da nekatere, ki ste se že uspele oglasiti po meni, spet napačno razumete).

< Sporočilo je popravil Alice in WL -- 14.10.2007 22:46:05 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 81
14.10.2007 22:42:47   
Ženkica
IZVIRNO SPOROČILO: Alice in WL

In zakaj je meni dojenje všeč? Zato, ker sem v treh letih prišparala več kot ogromnouser posted image

Še dobro, da imamo/delamo otroke zato, da lahko kej prišparamo. user posted image

Potemtakem sem jaz v globokem minusu. user posted image

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 82
14.10.2007 22:44:44   
mamči

Če dojenje ne steče, to ni travmatična izkušnja.  

Za mene je bila in to zelo. Travmatična izkušnja se je razvila že v depresijo. Tako zelo  sem bila prepričana, da bom dojila...pol pa nič.

V drugo sem pa dojila polnih 14 mesecev.

Nikoli in nikdar ne obsojam takih in drugačnih odločitev.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 83
15.10.2007 7:13:44   
mika

Za Mič:
Obsojajo te najprej v materinski šoli, če si sploh drzneš pomislit, da boš morda imel spet premalo mleka, potem v porodnišnici, ker sploh omeniš, da te joški bolijo.

Obsojajo te toliko, kolikor se pustiš user posted image .

Vsakemu staršu (vključno z očetom) naj bi bilo jasno, da je sam (par) odgovoren za otroka in da so razna obsojanja, kritike, pregovarjanja le rahel piš.

Par, ki drži skupaj, se bo o takih pripombah le pogovoril, naprej pa bo delal točno tako, kot onadva mislita, da je najbolje. In žal mi je za tiste pare, ki se niti o tako preprosti stvari, kot je dojenje-nedojenje, ne more odločiti sam, ampak podlegati vplivom bolj ali manj znane in bolj ali manj agresivne okolice.

In govorim v dvojini, ker dojenje je stvar dveh. Matere, ki doji, in očeta, ki jo podpira.

se podpišem...tud pod tisto, kar je primoza dodal o ne dojenju.

ANONIMNA,  ne se tako razburjat. vsak ima svoje mnenje, tebi pa ga sploh ni treba sprejeti. jaz si v takšnih primerih ponavadi mislim...ma ko te jeuser posted image  .

napisala ti bom dva primera:
-sestrična je prvo hčerko dojila skoraj do drugega leta,drugo hčerko, pa slabe tri mesece.
-prijateljica je prvo hčerko dojila slab mesec, drugo hčerko pa več kot 1leto.

hočem ti povedat, da ni nujno, da bo enako kot pri prvem otroku. mogoče takšnih težav ne boš imela.

ko slišim, da katera mamica nima mleka, si mislim, 'o boga reva' in to samo zato, ker mora vsako flaško posebej pripravljati in ponoči vstajati.

jaz ne vem, kaj pomeni truditi se pri dojenju, ker razen razpokanih bradavic na začetku , težav nisem imela in sem dojila 18mes. kaj bo pa pri drugem otroku, ne morem vedet. če ne bo šlo, pač ne bo.
da bi kogarkoli obsojala, mi ne pride na misel

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 84
15.10.2007 10:11:26   
Azzurra

Če dojenje ne steče, to ni travmatična izkušnja.

In kako ti, ki dojiš 34 mesecev, lahko trdiš, da če dojenje ne steče, da to ni travmatična izkušnja, če te izkušnje nimaš?

A, ja, glede totalke....imam tudi to izkušnjo. 2 meseca SBIzola in 2 meseca Klinični center Lj, 2 močni operaciji, ena presaditev in 9 mesecev bergel. Tako da v bistvu lahko primerjam.

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 85
15.10.2007 11:12:49   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Baba,pa kaj ti dogaja,da ne boš dojila svojega otroka,ki ga nosiš pod srcem?

To je veliko darilo zanj in za njegovo zdravje,brezplačno je,ti pa mu ga ne želiš dati.

Za bruhat,pa take mamice,ki se zavestno odločijo proti dojenju.user posted image

user posted image user posted image user posted image  Inteligenčni kvocient pod lediščem.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 86
15.10.2007 13:02:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ženkica

IZVIRNO SPOROČILO: jjasna

2. Mi gredo pa kar kocine pokonci, ko mi katera reče, da ni imela mleka, da otrok ni imel sesalnega refleksa in da zato niso dojile! Larifari! Isto bi lahko rekla jaz, pa še sedaj dojim svojega sina...
Naš mali je zamenjal noč in dan, podnevi je spal, ponoči je cele noči kričal, pil ne bi. Ne z zize pa ne. Pa hvala za mojo mami, da mi je svetovala in me bodrila (ona si ej pred skoraj 30 leti ročno stiskala mleko, ker je bil moj brat zahiranček in nedonošenček). Mleko sem si črpala 3 tedne, nato ko je bil dovolj "močen" in je bil malo bolj aktiven tudi podnevi je začel piti sam - seveda je bilo potrebno veliko truda. Na začetku, ko sem prišla iz porodnišnice sem si načrpala cele 10ml mleka (da ne omenim kako sem se zjokala, ko je patronažna rekla, da takšni mali popijejo 90ml). Pa sem si črpala na 15 minut, ko ga je bilo malo več na pol ure,... čez 10 dni sem že načrpala 100ml in več!!! Pa sem si črpala noč in dan, spala kvečjemu par uric na dan, kuhala,...

Torej bi tudi sama rekla, nisem imela mleka, mali se ni hotel dojiti... bla bla bla! Vse se da, potrebna pa je volja, pa seveda veliko truda in odrekanja!

Oprosti, ampak a si ti mogoče pomislila, da si nismo vsi/vse enaki??? Da je mogoče tvoje telo zmožno "sproducirati" več mleka kot moje; da je tvoj otrok drugačen od mojega ali njenega?? Mislim halo; kakšna zaplankanost; kot so že nekatere punce pisale; mama danes ni več vredna nič po mnenju nekaterih; dost žalostno.
Aja, pa če ni mleka, nimaš kej črpat, mogoče edino luft user posted image  Štekaš?? user posted image

No ja, spet ena od neskončnih debat; vsak goni svoje.

Kot prvo, nikjer nisem napisala, da mama ni nič vredna, če ne doji, ampak sem napisala, da se nekatere niti ne potrudijo, da bi dojile. In dajo za izgovor, da otrok ni hotel dojiti in da mami ni imela mleka. Drugo pa je, da imam mami zdravstvene zadržke. In kot drugo - vem kaj je ko si črpaš luft!!! Sej mali na začetku tudi pije "v prazno" šele nato se naredi mleko! In sem črpala tudi v prazno, zato vem kaj pišem...

Sicer mi dol visi ali bo sploh katera še dojila ali pa če ga da direkt kravi pod vime... Ne prenesem pa bednih izgovorov! In tudi ne podpiran dojenja za vsako ceno, ampak malo se je pa treba potruditi! Amen!

(odgovor članu Ženkica)
  Neposredna povezava do sporočila: 87
15.10.2007 13:07:12   
Anonimen
dojenje za vsako ceno mi je tako neumno kot obsojanje mame, ki gre po porodniški z veseljem nazaj v službo!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 88
15.10.2007 13:11:51   
Anonimen

kot obsojanje mame, ki gre po porodniški z veseljem nazaj v službo!

A to tudi obstaja al kaj? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 89
15.10.2007 13:13:13   
Anonimen
al mami doji al ne, je vseen dobra mama za otroke, pa ce je zelela al ne dojiti, staln komplicirate, debata se vlece v prazno, nikol se ne bomo strinjal tko da na vasm mestu bi raj nehala, nima smisla. jjasna, jaz sem se trudla dojit,prvo mali ni hotel,drugo mleka primankovalo,tretje zdravstvene tezave. pa tut ce neb blo to za zdr.tezave, neb mogla dojit, ce ni mleka, ga ni. nem se ****la s tem,če ga enostavno vc ni. res ste smesne s temi izjavami,kaksne izgovore imamo,.. ko boste ve mele tezave, se javte prosm.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 90
15.10.2007 13:19:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
debata se vlece v prazno, nikol se ne bomo strinjal tko da na vasm mestu bi raj nehala, nima smisla.

No, tu se pa bolj ne bi morala strinjati. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 91
15.10.2007 13:24:53   
sazi
Najprej 1. anonimni želim, da se pomir, ne razburja in se ne zmeni za take brezumne napade.

Nisem brala vseh postov, ampak le nekaj. Sama sem vedno govorila, da bom dojila (nisem obsojala tistih, ki niso), pa sem se zelo namatrala dober mesec in pol, mleka ni bilo skoraj nič. Dojila sem skoraj ves čas, ker ni šlo, sem si mleko črpala. Nesončne ure so šle za nekaj mml načrpanega mleka. Namesto, da bi otrdoku dala dodatek, ke rje bil lačen, sem si mleko črpala, pa ga še ni bilo dovolj, dodatek je dobil v vskem primeru, jaz pa utrujena, neprespana, žalostna, zafrustrirana.... Dojenje za vsako ceno - ne hvala. Tudi take z izjavami, se nisi dovolj potrudila, jaz sem bila pa odločena, da dojim in mi je uspelo - ja, jaz sem pa puško vrgla v koruzo, ali kaj. Pač ne gre. Nisem mlekarica in pika. Tudi moja mama ni bila in očitno je res nekaj na tem, pa zagotovo smo različne.

Tiste, ki mislite, da z voljo lahko narediš vse, mi pa povejte, ali mislite, da lahko svoje telo pripravite za vrhunske rezltate kar na vseh področjih, le odločiti se morate - ostale smo pa nevztrajne, šibke in še kaj?

Naslednjega otroka bom zopet poizkusila dojiti, ampak če ne bo šlo, se ne bom tako mučila, kot prvič. Zelo hudo mi je za tistig prvih 6 tednov, ko nisem imela energije, da bi se posvečala otroku in sem preveč časa in energije vlagala v to posiljevanje z dojenjem in črpanjem. Res, še zdaj mi je žal, da je bilo tako, pa žal ne morem ničesar spremeniti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 92
15.10.2007 13:38:49   
pupi
Mene najbolj razkuri, ko ženske ki niso imele težav z dojenjem pametujejeo, da lahko vsaka ženska doji in ne razumejo tistih ki jim to ne steče. Pa četudi ne steče zaradi psihe(kar je zelo pogosto), pač ne steče!!

Ne podpiram tega da se mama zavesto odloči, da ne bo dojila ampak nena pa obsojam, te že mora tak bit!! Nama ni steklo dojenje, malo mi je psiha pnagajala, malo zdr. težave, malo pa mala. Sem se pa ful sekirala zaradi tega predvsem zaradi tega, ker je res da se dojenje ful propagira in sem bla že tudi tarča očitkov. Se pa s tem več ne obremenjujem, ker je mala zdrava in zadovoljna tudi brez dojenja.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 93
15.10.2007 13:39:10   
lemavrica
Anonimna1 te razumem. Mene sicer niso spraševali ali bo dojila ali ne, je pa pristisk okolice velik in forsirajo dojenje kot da ni druge hrane za dojenčka.
Meni po CR mleko ni steklo kake 4 dni ampak me je ena "prijazna" sestra že v štartu določila da nočem dojit in to samo zato ker sem ji rekla da me boli ko me je ščipala za bradavico. Da bi jo brcnla nekam,user posted image  babjiga. Zdaj dojim ampak ima moj sonček take probleme s prebavo in ne prenaša skoraj nobene hrane ki jo jaz pojem, da me je groza po vsakem podoju kaj bo. In posledično sem na koncu z živci, ker si očitam da mu moje mleko bolj škoduje kot ne.
Mislim da je bolj če ima otrok zdravo, spočito in mirno mamo, kot pa neko živčno razvalino ki ga doji.
Tko da ne se ozirat na okolico ampak naredi kot sama misliš da je najbolje za tvojega otroka.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 94
15.10.2007 13:40:59   
pupi
Prvič pa sem zdaj slišala, da je nezmožnost dojenja dednouser posted image

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 95
15.10.2007 16:03:58   
marsovka
jooj to dojenje.

kolk sem se presekirala, pretulila, mislila, da ne znam pristaviti...flaške, torej adaptiranega mleka ali čaja pa nisem hotela/mogla ponuditi, imela sem namreč občutek, da je skoraj že strup in sem se branila ko hudič križa!

hja, tako so me prepričali, da je treba dojiti, da je to edina možna izbira oz. da niamm druge izbire, da sem hotela narediti vse, ampak res VSE, da bi steklo...

in sem se mučila tri mesece, obupovala, a ne odnehala. Dopovedala sem si, da flaška in adaptirano mleko ne obstajata in potem, na enkrat...je steklo. Saj sploh en vem kdaj, tam enkrat po tretjem mesecu je postalo nekaj naravnega. TO, kar naj bi dojenje bilo.

pri meni je bilo podobno, kot pri mnogih izmed vas. V porodnišnici nobenega navala mleka, tudi kasneje tisti teden doma ne. Dojke mehke, nič posebej povečane, niente!!! Počutila sem se ogoljufano, nesposobno, kaj pa vem, na tleh.

Na srečo mi je mama stala ob strani (pa čeprav tudi z malo prisile in trdimi besedami, da naj se neham smiliti sama sebi), da nisem odnehala, še ko sem bila zatrdno prepričana, da mleka NI, da mali vendar NIČ ne vleče, kajti tudi načrpati nisem mogla bog ve kaj.

pa sem izvedela (bralav več virih), da samo 1% VSEH ŽENSKA NA SVETU NIMA MLEKA - KER IMAJO FIZIČNO "NAPAKO" TOREJ NERAZVITE MLEČNE KANALČKE!! Da torej vse ostale IMAJO MLEKO, ker količina mleka ni neka zaloga v litrih v telesu, ki bi se nabrala in enkrat iztrošila, ampak je MLEKO POSLEDICA VLEČENJA (SESANJA). ČE TOREJ DOJENČEK VLEČE IN ČE NIMATE "NEDELUJOČIH" MLEČNIH VODOV, POTEM LAHKO DOJITE!!!!!

JAZ SEM SI TO VBILA V GLAVO !!!!!!!!!!!!! PA NE ZATO, KER BI SICER BILA SLABA MAMA, NE, PAČ SEM HOTELA DOJITI.

SEVEDA pa lahko traja, da se z otrokom ulovita, da dobita ritem, da se morda mleko res "naredi".

osebno mislim, da bi morali dojenje propagirati na "mehkejši" način, tako, da bi nam ga priljubili, pa da bi sploh prvorodke vedele, da to ni (kot pravijo) najlažja stvar na svetu, da je trud in vztrajnost. potem bi bilo morda manj sekiranj, manj samobotoževanja in posledično bolj umirjene mame in mleko bi prej steklo!

ne razumem, a bi bilo sestram v porodnišnici tako hudo, če bi mamicam namesto stavka: a" a ne gre, grem po flašo", rekle, "saj bo, saj bo, dajte, probajte tako, itd", pa da bi pomagale pristavljati, ne pa samo hladno ponujati nastavkov in pumpice in umetnega mleka.

Mamice, ki v prvo niste mogle dojiti, poskusite se otresti negativnih misli glede dojenja, recite si, da vi to zmorete, da tega ne počnete, ker je treba, a zato, ker to hočete, umirjeno se spravite k dojenju, pa bo morda steklo, čeprav v prvo niste...

pa še to v razmislek: dokazano je, da lahko dojijo tudi ženske, ki niso nikoli rodile ali bile noseče. Npr. ženska, ki posvoji, si lahko z vztrajnim črpanjem mleka s pumpico pred prihodom dojenčka zagotovi, da bo "pristimulirala" mleko in se bo dojenček normalno dojil, kot da ga je sama dojila!

pa še primer dojilj: saj vendar ne mislite, da sop te ženske bile celo življenje noseče ali matere??? ne, mleko je, dokler je povpraševanje (sesanje), z vztrajnim sesanjem ga prikličete in potem ne izgine tako zlepa. na primer sama sem dojila 14 mesecev (sin se je sam odstavil), pa še sedaj, če stisnem bradavico, priteče mlekec ven. Res! Očitno ko mlečne žleze enkrat zalaufajo, ne presahnejo kar tako.

ok, sem se razpisala. sem samo ena izmed vas, ki je bila polna dvomov in samoobtoževanja, pa je to na srečo nekako premagala. Upam, da bo uspelo tudi vam.

(odgovor članu pupi)
Neposredna povezava do sporočila: 96
15.10.2007 19:40:53   
kaya2007
mah, jaz sem vedno govorila, da se ne bom obremenjevala z dojenjem, če bo šlo ok, če ne pa nič. ampak sem imela potem vseeno slabo vest, ko ni šlo, verjetno tudi zaradi agresivne propagande in očitajočih mnenj zagovornikov dojenja. sem si potem dobra dva meseca pumpala, potem pa obupala. pač nisem tak človek, da bi posvetila 3 mesece ali pa še več "matranju" z dojenjem in cele dneve ne bi počela nič drugega kot trenirala dojenje. sem imela še kaj drugega za počet. Če pa kateri to paše, potem naj kar izvoli...ampak ne zdi se mi prav, da se očita in sili...mene so v porodnišnici 5x vprašali, če bi dojila (čeprav sem že prvič rekla, da lahko probamo). noben me ni silil in če bi rekla da ne želim, bi mi pač prinesli dodatek. jah, nisem rodila v sloveniji.

(odgovor članu marsovka)
Neposredna povezava do sporočila: 97
15.10.2007 22:28:53   
Gina

Obsojajo te toliko, kolikor se pustiš user posted image .

Ni res, obsojanje leti iz ust nekega konkretnega osebka. Pa če se pustiš ali ne. Ko si direkt po porodu, imaš zmešane hormone, nisi priseben, prizadene te.

Vsakemu staršu (vključno z očetom) naj bi bilo jasno, da je sam (par) odgovoren za otroka in da so razna obsojanja, kritike, pregovarjanja le rahel piš.

To je sicer res, pa vendarle želiš vedno jnajboljše za svojega otroka in pri prvem otroku nisi sposoben vedeti, kakšna bo cena za tvoje dojenje. Jaz bi jo s številko označila, da je bilo trpljenje vsakič vredno najmanj 50.000 EUR, tako prokleto je bolelo in toliko noči sem prebedela za tisto k....mleko, ki tega ni bilo vredno.

Par, ki drži skupaj, se bo o takih pripombah le pogovoril, naprej pa bo delal točno tako, kot onadva mislita, da je najbolje. In žal mi je za tiste pare, ki se niti o tako preprosti stvari, kot je dojenje-nedojenje, ne more odločiti sam, ampak podlegati vplivom bolj ali manj znane in bolj ali manj agresivne okolice.

In govorim v dvojini, ker dojenje je stvar dveh. Matere, ki doji, in očeta, ki jo podpira.

Veš, to ni tako enostavno. Seveda se odločita oba, mene je moj podpiral in dojenje tudi, vendar mi ni mogel odvzeti ne bolečin, ne neprespanih noči in vseh stiskanj mleka , ki so se vlekle in vlekle, niti mastitisev, ki sem jih dobila, niti ni mogel ustvariti več mleka, kot ga je moje telo produciralo. Sem pa žalostna, ker ni bil toliko trezen, da mi ni rekel: STOP! Nehaj, ni vredno. Ni bil dovolj trezen. Propaganda naredi svoje pri še tako pametnih ljudeh, sploh pri prvem otroku. Pri drugem ga nisem več celo leto srala. Sicer pa, a ti si se tako hitro odločila, da ne boš dojila, sta bila hitro složna v tem?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 98
15.10.2007 22:33:27   
Gina
Marsovka, a si ti iz marsa?user posted image user posted image user posted image  Sorči, ampak občutek imam, da se ne moreš vživeti v nekoga, ki ima drugačne izkušnje. Dojila sem mnogo več kot 3 mesece, zato vem, da včasih ženska nikoli nima dovolj mleka, če ima otroka, ki poje že v porodnišnici 150ml, kasneje pa toliko in toliko več. Pri bejbi, ki je jedla 40ml na obrok, sem imela vedno dovolj, pa četudi sem si samo stiskala. Toliko je moje telo mirne duše sproduciralo. Tako zelo veliko več pa ne, pa če sem se na glavo postaljala, stiskala, pila, se nalivala....ni šlo. Bolelo je vedno, za umret bolelo Pa če si sposobna štekat, da tvoja resnica ne drži nitipod razno, ali pa ne. Zdaj pa ne bom več brala teh nesmislov od lige reklamerjev dojenja. Amen.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 99
15.10.2007 22:55:25   
Anonimen
Ni res, obsojanje leti iz ust nekega konkretnega osebka. Pa če se pustiš ali ne. Ko si direkt po porodu, imaš zmešane hormone, nisi priseben, prizadene te. 

Zato je pa otrok od prve minute življenja otrok obeh staršev. Konkretno lahko oče v tem primeru trezneje in racionalneje razmišlja.

S svojim načinom življenja ti lahko povem, da sem "obsojana in prizadeta" točno toliko, kolikor v tem smislu interpretiram besede okolice. Niti kančka več. Obsodim se kvečejmu sama.

Sicer pa, a ti si se tako hitro odločila, da ne boš dojila, sta bila hitro složna v tem?

V sekundi. 

Za veliko stvari ni potrebna filozofija do Bangkoka in nazaj. Gotovo pa si iz mojega pisanja razbrala, da sem se odločila za. In točno sekunda bi bila potrebna, da bi se odločila proti, če mi pri tem kaj ne bi štimalo.

Sem preveč komot, da bi se pustila motit user posted image . Pod citatom ena in dva.

< Sporočilo je popravil Mič RR -- 15.10.2007 23:03:52 >

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?