Gina
|
Še enkrat tistim, ki pravite, da dojenje čez dva meseca steče: - dojila sem 9 mesecev, pa me ni nehalo boleti za znoret in jokat zraven od bolečin, vsakič sproti - dojila sem 9 mesecev, pa je bil moj otrok totalno lačen, vendar takrat jaz tega nisem vedela, le čudila sme se, zakaj joka, zakaj je razdražen, zakaj poje toliko goste hrane, do 4. meseca sem mislila, da ima krče Ne obsojajte, če ne veste. Včasih se lahko trudiš in trudiš, pa ne bo nikdar drugače, ker imaš tako konstitucijo, zasnove. Za Mič: Obsojajo te najprej v materinski šoli, če si sploh drzneš pomislit, da boš morda imel spet premalo mleka, potem v porodnišnici, ker sploh omeniš, da te joški bolijo. Tulijo nate, te zasmehujejo in potem rečejo, da to ni še nič, kaj pa je malo krvi. Veš, nič ne pomaga, če jim svoje nazaj poveš, takrat ti hormoni divjajo in si čist out. Potem te zasmehujejo zravniki. Na prvi viziti pri pediatru te skoraj zmeljejo v sončni prah, če ne dojiš polno. Tam te kontrolirajo, ali dobro dojiš, pred njimi moraš čakat, da bo otrok lačen in potem naredijo vse, samo da bi ti dokazali, kako pomembno je dojenje. Spet ti zreportirajo celo goro reči, kako si zanič starš, če ne dojiš polno, če si drzneš dodajat - očitno je zanje boljše, če je otrok lačen, kot je bil moj prvi, pa imel premalo kil posledično. No, zato me ljubljana ni nikoli več videla, ko je bila možnost roditi drugje. Kasneje te vsak drugi, ki ga srečaš vpraša, ali dojiš? Pol znank ti pove, kako je to krasno za otroka, kako je to krasen občutek in kako si totalen spak, ker tega niti tako ne čutiš, niti nimaš dovolj mleka, gledajo te kot čudo prečudno, kaj je vendarle s tabo, da si nesposoben producirati mleko. Ko se jim izogneš, pridejo drugi, na vsakem koraku so. In glasno te zasmehujejo. Ne mi reči, da tebi vsak v ksiht pove, kako si debela in grdo zgledaš in maš ful celulita in si sploh nezdrava in boš ravnokar zbolela za ne vem čim že, ker se tako prehranjuješ, zraven pa ksihte dela, kot da se mu gnusiš (namreč take ksihte delajo prenekateri, če rečeš, da ne dojiš)....ker če bi ti veliko ljudi to govorilo, mi verjemi, da vsa samozavest gor ali dol, bi se tudi ti sekirala. Veš, jaz se tudi ne sekiram zaradi mojih kil, ampak jih nimam jih glih ne vem koliko preveč, vendar se mi zdi, da če bi imela 115kg, pa bi še to poslušala zraven, pa čeprav bi morda imela bolano ščitnico, da sploh ne bi mogla shujšat zaradi bolezni, da bi bila vseeno malo žalostna. Ne morem se primerjat z nekom takim, ki ima 115kg, kot se tudi ti ne moreš z nobenim drugim, če imaš drugačne izkušnje. Lahko pa ga razumem. Zato ne obsojam nikogar, ki ima preveč kil, kakor tudi nikogar, ki ne more dojiti, niti tistega, ki reče, da ima izkušnje, da so mu naprej metali ne-dojenje. Isto je to.
|