Anonimen
|
Lahko se da zmrznjeno sadje notri, jaz sem dala zmrznjene borovnice + maline, samo ful dlje moras pect, ker so potem se dodatno bolj mokri. Recept za sadne muffine je pa takle: 250 g moke, 125g sladkorja, 80g olja ali 125g margarine/masla, 1 jajce, 2 zlicki pecilnega praska, 250 g jogurta (ali mleka ali kisle smetane ali pinjenca, lahko mesas) in 200g sadja (sveze, zmrznjeno, iz kompota). Samo pridejo taki mali mafincki, tko da sem jaz danes dala vsega 20% vec (se pravi 300g moke, 300g jogurta + mleka, 190g zmrznjenega sadja, 145g cukra, 2,5 zlicke pecilnega in eno jajce) pa so prisli normalno veliki - sam dol so mi padli potem. Pece se pa 20-25 min na 180°C (jaz sem jih pekla 40 min, ker niso bili peceni). Pa borovnicevi mafini pridejo cist vijolcni se med pecenjem Cokoladne pa jaz delam po tem receptu iz knjige Mafini, Peter Hvastija: 120g jogurta 125g margarine 240g mleka 2 jajci (mokre sestavine) 125g sladkorja 160g cokoladnih kosckov (ponavadi ne dam, k se mi ne da rezat) 1 zlicka vanili cukra 3 zlicke pecilenag praska 380g moke 1 zlicka sode bikarbone (suhe sestavine) To je osnova, kao cokoloadno-cokoladni mafini naj bi bli pa se z 2 zlickama kakava med suhe sestavine. No, jaz dodam 4-5 zlick, ker 2 je orto premalo Aja, pece se na 180°C, 20-25 min. LP
|