Anonimen -> RE: neki sladkega (7.10.2007 18:42:18)
|
Lahko se da zmrznjeno sadje notri, jaz sem dala zmrznjene borovnice + maline, samo ful dlje moras pect, ker so potem se dodatno bolj mokri. Recept za sadne muffine je pa takle: 250 g moke, 125g sladkorja, 80g olja ali 125g margarine/masla, 1 jajce, 2 zlicki pecilnega praska, 250 g jogurta (ali mleka ali kisle smetane ali pinjenca, lahko mesas) in 200g sadja (sveze, zmrznjeno, iz kompota). Samo pridejo taki mali mafincki, tko da sem jaz danes dala vsega 20% vec (se pravi 300g moke, 300g jogurta + mleka, 190g zmrznjenega sadja, 145g cukra, 2,5 zlicke pecilnega in eno jajce) pa so prisli normalno veliki - sam dol so mi padli potem. Pece se pa 20-25 min na 180°C (jaz sem jih pekla 40 min, ker niso bili peceni). Pa borovnicevi mafini pridejo cist vijolcni se med pecenjem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Cokoladne pa jaz delam po tem receptu iz knjige Mafini, Peter Hvastija: 120g jogurta 125g margarine 240g mleka 2 jajci (mokre sestavine) 125g sladkorja 160g cokoladnih kosckov (ponavadi ne dam, k se mi ne da rezat) 1 zlicka vanili cukra 3 zlicke pecilenag praska 380g moke 1 zlicka sode bikarbone (suhe sestavine) To je osnova, kao cokoloadno-cokoladni mafini naj bi bli pa se z 2 zlickama kakava med suhe sestavine. No, jaz dodam 4-5 zlick, ker 2 je orto premalo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Aja, pece se na 180°C, 20-25 min. LP
|
|
|
|