Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kako se čisti solata? 7.10.2007 18:51:41
|
|
|
|
Enolla
|
IZVIRNO SPOROČILO: Putka IZVIRNO SPOROČILO: Gina Kaj pa če ženske gledajo z vidika topnosti v vodi? Saj veš, nekateri vitamini so topni v vodi, zato jih lahko pojemo brez škode mnogo več, kot tistih, ki niso... Ja, eni so res v vodi topni. Ampak kako ven iz celic splavajo? Saj solata se res poškoduje, ampak večina lista je pa ja cela. Ah dej no, to zmorejo solatne celice, no ker..... .
|
|
RE: Kako se čisti solata? 7.10.2007 18:59:05
|
|
|
|
Gina
|
Putka, saj meni je to jasno, zato sem se malo grdo hecala. Zato so zraven. Logično da vitamin ne čaka na površini lista, kdaj bo dež padal, kot si prej napisala. Aja, veš to je tako, kot je meni tašča zadnjič razlagala, da rastline vdihnejo zrak in izdihnejo kisik, pa da hrano sprejemajo iz korenin.... pa si je sicer potem dala dopovedat, da temu ni tako. Pa grem stavit, da pol ljudi še vedno enako misli kot ona. Pozabili so, od kod rastlinam kisik, od kod rastlinam hrana ali pa se v resnici tega nikoli niso naučili. Kdo se potem ukvarja z vitamini in kaj se z njimi dogaja, če se spotikamo ob osnovnih rečeh. Saj se še meni ne ljubi, čeprav me te teme nasploh zelo zanimajo, rastlinske namreč. No, zdaj pa že klepetam, bom nehala.
|
|
|
|
RE: Kako se čisti solata? 7.10.2007 19:05:10
|
|
|
|
Putka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina Putka, saj meni je to jasno, zato sem se malo grdo hecala. Zato so zraven. Saj vem. Aja, sem pozabila zraven dat
|
|
|
|
RE: Kako se čisti solata? 7.10.2007 19:31:54
|
|
|
|
Anonimen
|
Sem pa že slišala, da se vitamini uničijo, če z nožem soalto režeš . Jaz jo jem bolj zaradi okusa oz. zaradi okusa olja; sem dobila enega mlajski bučnega pa je treba še solato zraven dodat. Če je kaj vitaminov noter ostalo, še toliko bolje .
|
|
|
|
RE: Kako se čisti solata? 7.10.2007 19:36:15
|
|
|
|
Marogica
|
SEm sedaj razmišljala, pa se res ne spomnim, kdo mi je to povedal-to z uhajanjem vitaminov....Bom še prečekirala... V glavnem v vsakem primeru ne pustim solate stati v vodi....ker sem tako ali tako vedno pozna....
|
|
RE: Kako se čisti solata? 7.10.2007 22:15:31
|
|
|
|
Putka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR Jaz jo jem bolj zaradi okusa oz. zaradi okusa olja; sem dobila enega mlajski bučnega pa je treba še solato zraven dodat. Če je kaj vitaminov noter ostalo, še toliko bolje . Dober recept za ljubitelje bučnega olja prihaja s Koroške (al Prekmurja, sem že pozabila ) - skuta pa čebula in bučno olje čez. Pa odličen sladoled, pokapan z bučnim oljem in popraženimi bučnimi semeni sem enkrat nekje jedla, pozabila kje.
|
|
|
|
RE: Kako se čisti solata? 8.10.2007 15:47:28
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica SEm sedaj razmišljala, pa se res ne spomnim, kdo mi je to povedal-to z uhajanjem vitaminov....Bom še prečekirala... V glavnem v vsakem primeru ne pustim solate stati v vodi....ker sem tako ali tako vedno pozna.... Mogoče od mene, ker smo enkrat imeli že debato o tem. Praviloma se solato pere pod tekočo vodo, še cele liste, ker solata že ob pretrgu izgubi veliko vitaminov. V stoječi vodi pa je to še huje. No, moj info je zanesljiv, to smo se učili pri dietetiki v zdr. šoli, tak da je tole preverjena informacija.
|
|
|
|
RE: Kako se čisti solata? 8.10.2007 19:02:35
|
|
|
|
glista
|
V pralni stroj jo rukneš, pa je
|
|
|
|
RE: Kako se čisti solata? 8.10.2007 20:33:22
|
|
|
|
polona2
|
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni Vsak list posebej nato še natrebljeno, ponavadi v eni vodi ali pa dveh, če je še umazano. Enako.
|
|
|
|
RE: Kako se čisti solata? 8.10.2007 21:45:50
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: glista V pralni stroj jo rukneš, pa je Z mehčalecem ali brez
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 3 odlične jedi za doječo mamicoZa mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?