Vilma
|
Neli, ko sem brala tvojo zgodbo, je tudi mene zaneslo v čas, ko se je Dominik rodil. Viator tvojo zgodbo sem prav od začetka do konca prebrala, meni je super, da čim več žensk napiše, da so bili tudi problemi. Zakaj? Ker se je meni osebno en čas hotlo strgat od teh "pridnih" dojenčkov. Sploh nisem smela slišat, da ponoči ne vstajajo za dojenje večkot 2X, da nimajo krčev, kasneje pa da nimajo problemov s previjanjem, z rezanjem nohtov, oblačenjem, hranjenjem... Skratka pri nas je šlo vse na težji način. Najbolj pa so me v depresijo spravile knjige in tabele. KO sem prebrala, da naj bi taki mičkeni dojenčki spali po 15 ur in več, sem kar jokala. Najhujši pri nas so bili krčki in nočno bedenje. Vsako noč smo ga na rokah prenosili tudi po dve uri. Je jokal Dominik in sem jokala jaz. In če je spal, je najbolje spal na mojih prsih. Smo poskusili vse kapljice, masaže, kopeli,... Nič ni bilo bolje. V bistvu se prvih par mesecev sploh ne spomnim dobro. Spomini so megleni, ker sem bila non stop utrujena. Evo zdaj se skušam spomniti, a sem sploh kaj kuhala kosilo. Evo da ne vem a sem kuhala jaz, al moj dragi, al kako smo se znašli s hrano. Spomnim se samo, da mi je prijateljica enkrat na teden spekla marmorni kolač, ki sem ga jedla ponoči. Pa obvezno kakav zraven. Dojenje me je izčrpavalo, nočno bedenje še bolj. No očitno sem kar nekaj jedla, kile so se pa kar topile. V enem mesecu sem imela 2 kg manj kot pred nosečnostjo. Težko je bilo. In strah me je, da bo marca pri drugem enako. Priznam, da sem začela z Dominikom uživat šele zadnja dva meseca. Šele zdaj, ko je malček star že skoraj eno leto, mi je lepo. Prvi meseci pa so bili zame težki. Res težki. Pa sem navajena vsega hudega v življenju. Me niso cartali, nisem razvajena punčka. Ampak da bo tako težko, si nisem niti v sanjah predstavljala. Ampak kot pravi Neli. Očitno želja po drugem otročku prevlada nad krizo, ki je vladala takrat. Dost je blo o preteklosti, čeprav se vedno bolj pogosto vrača nazaj. Bolj ko se približuje marec, večkrat se spominjam teh težkih prvih skupnih trenutkov. Pikica36: če si firbec, pejd po še en test in ga naredi jutri zjutraj. Saj prvi test si delala včeraj ane? Torej bo jutri minilo že dva dni in bi hormoni že morali porast, če si noseča. pa poročaj, sej veš, da smo firbčne
|