trixi
|
ojla cvetke sem vas sam na hitro preletela, od petka me ni bilo doma, čisto preveč čvekate . Ne vem na pamet, pa da ne koga po krivici izpustim voščim vsem po spisku, ki te dni praznujejo. Trenutno čakam medenjake, da se spečejo- le kaj mi je bilo, da sem se jih spravila delat , jutri je na vrsti še potica. Pa z morava še po dve malenkosti za božička za otroka. Gaia dobi ene tople šolne- itak rabi, Timotej eno igračko- itak rabi, mami-jaz booo?, ati-boooo?. Ma ta "itak rabi" mi je bil tko všeč, da sem ga kar preplonkala. Drugače pa mi nimamo navade ne vem kaj se obdarovat, staršem kako malenkost. Mami sem letos kar en komplet kozmetike za roke, njegovim staršem pa eno košaro - ma kako se reče, če podariš eno res dobro olivno olje-domače, pol pecivo, kozarček rumovega lonca, kavo. V glavnem take reči za ponucat. Saj itak imamo vsi vsega dovolj, je bolj za pozornost. Ja, meni včasih grejo tile prazniki prav malo na ..., pretiravanje na vsakem koraku. Zdaj moramo bit vsi naenkrat vzorne družine, daril v stilu "nek se vidi razkoš", da ne govorim o hrani in pijači-kot da bi stradali celo leto. Mi bomo jutri preživeli čisto en običajen dan, samo zvečer se bomo za spremembo usedli za taveliko mizo v jedilnici- drugače se stiskamo kar v kuhinji pri mali okrogli mizici,ker je bolj priročno- tako, da bo bolj slovesno. En božični čaj, piškotki, potica, mandarine in pomaranče, svečke. Ma saj ni treba dosti, da je lepo. Sicer priznam, da ne praznujemo božič praznik kot tak, smo si ga priredili malo po svoje, sem se pač preveč poglobila v zgodovino tega praznika, no ma saj ni važno. Jaz vsem želim vse naj, naj boljše. Sva se glih danes z mojim neki pogovarjala, ja priznam, ene ljudi sva opravljala in mi je rekel- kot že neštetokrat- da sem ful naivna, da mislim, da so vsi dobri, pošteni. Saj vem, sem že dostikrat priletela na realna tla in je bil padec precej trd in boleč, pa me še vedno ni izučilo. Saj ne vem, če me sploh bo kdaj. Ojej, spet mi je ratal cel roman, a se da keri brat , pa naj bo, ko se manj oglašam. V glavnem- mirno noč in naredite si jutri lep dan.
|