RE: Septemberke 2006 (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih



Sporočilo


pupika -> RE: Septemberke 2006 (11.10.2007 8:48:13)

tejcha iskrene čestitke za  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image].

Punce mene kar nekaj časa ni bilo, sedaj pa sem zopet z vami, sem opazila, da me ni na listi otrok in prosim če lahko dodate še našga škratka :Gal 8.9.2006

Naš jabolko in vso hrano lepo pregrize, jaz mu kar dam en velik kos jabolka in ga potem sam lepo poje. So pa meni pravili, da bi Gal lahko že pri 7 mesecih jedel pretlačeno hrano, jaz sem mu miksala, sem pa poskusila pri 8 mesecih in je hrano metal ven, tako, da ko je otrok pripravljen na to že začne sam gristi, tako da ne sekirajte se, bo že. Jaz mojega nič ne silim, mi je zadnjič mami rekla, da ga naj navajam na kahlico, pa se meni zdi še prehitro, tako, da bomo s kahlico kar počakali še kako leto, pravijo, da ni dobro otroka odvajat plenic pred 2 letom, saj ko so pripravljeni na to, bodo že sprejeli spremembe. Drugače pa tudi Gal pije še po flaški, pa mi pije čaj samo od flaške MAM, sem mu pa probala dat od aventa tisto ki ima nastavek za učenje po skodelici, pa se je samo polival in ven pluval, je bilo več čaja na njem kot v njem, tako da smo jo za nekaj časa pospravili.




pupika -> RE: Septemberke 2006 (11.10.2007 8:57:30)

Aja še to sem pozabila v prejšnjem postu napisat.

Katere plenice uporabljate za vaše malčke in malčice. Mi smo do sedaj vedno uporabljali Pampers ActiveFit, pa je naš škrat ponoči vedno moker, plenica pa suha, pa sem kupila pamperske v Mullerju, ga moram vsaki dan ponoči preoblači in potem ga čisto prebudim in znerviram. Sem pa poskusila čez dan z plenicami Beauty Baby od Mullerja pa so plenice zelo v redu, le malo manjše so od Pamperskih, verjetno bi morala kupit eno številko večje, smo poskusili tudi plenice iz hoferja pa so mu tudi premočile, so pa manjkrat premočile od Pampersk.




Tejcha -> RE: Septemberke 2006 (11.10.2007 8:59:50)

Pupika, WB! In: hvala, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image].

Tudi pri nas bomo s kahlico še malo počakali, drgač pa Tevžin Matevž že pridno lula vanjo, tako da je vredno vsaj poskusiti. Mogoče pa uspe, :)

Bi pa rabla en nasvet:

Naš mali zadnje par dni fuuul kroli, ko ugotovi, da so zaprta vrata v kuhinjo, spalnico... 
Da bi izključila možnost kakšne klastrofobije, se igrava s škatlami - iz malo većčje sem mu naredila hiško, tudi v omaro sem mu pustila, da je zlezel, v dvigalu ni problema... Tako, da to zihr ni. Ne vem pa, zakaj dobesedno znori, ko ugotovi, da so vrata zaprta in joče na polno...
Kakšna ideja, kako rešiti tole?

Da bi hotel v kuhinjo, ker bi bil lačen, ne. V spalnico, da bi šel spat, tudi ne. Vrata pač morajo biti odprta, pa je mir...

???







Tejcha -> RE: Septemberke 2006 (11.10.2007 9:05:02)

Pupika, js uporabljam Muellerjeve in so zakon.
Čeprav ima trenutno na ritki pampers hlačke, ker jim jih je v Velenju zmanjkalo in dobijo danes pošiljko. Me je skoraj kap, ko sem včeraj prišla do praznih polic...





pupika -> RE: Septemberke 2006 (11.10.2007 9:13:56)

Tejcha kaj vaš uporablja št. 4+ ali 5, jaz mislim da bi Gal-u lahko dala za ponoči 5, ker mi še vedno spije po 4-5 flašk čaja.
Tudi pri nas v Mullerju so bile prejšnji teden prazne police s plenicami, zgleda da se vidi da so zelo dobre plenice in vsak si nabavi zalogo.

Bom pa poskusila hlačne plenice Beauty Baby.

Tejcha gleda jokanja, ker so vrata zaprta pa si pomislila, da je mogoče to, ker bi se rad neomejeno gibal, naš se tudi joka, ko so vrata zaprta od Wc in od dnevne, ampak zato, ker bi rad malo zamenjal prostor in šel iz dnevne v spalnico, kopalnico ali otroško in potem še tam malo razmeče iz omar, naš se zelo hitro naveliča in mora menjat prostor, ali pa početi kaj novega, se pa največ zadržujemo v dnevni, kuhinji in jedilnici je vse en prostor. Kadar so pri nas zaprta vrata jih če naš odpret, jih pa ne puščamo odprta, ker je stopnišče še odprto, da nam ne čofne po stopnicah.

Ne vem pusti vrata odprat in opazuj kaj bo naredil




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (11.10.2007 10:02:56)








[image]http://www.ani3.dk/maaneder02/ny1/CA6HO9O1.gif[/image]  
   
  
  26.08.  BOROVNIČKA    - Nik 
  01.09.  YENNIKA           - KlemeN 
  02.09.  ZALA ADL          -  Zala 
                 NATAŠI              - Timotej 
  03.09.  TANYKA             - Rene
                 BUCHKA             - Filip

  04.09. X_SREČKA_x     - Vesna
                 INCABINCA       - Lovro 
  06.09.  JULAM               - Amadej 
  07.09.  ZVEZDA06         - Ema 
  08.09.  NEN                   - Neža 
              PUPIKA             - Gal
  09.09.  BUDA                 - Tilen
 
  09.09.  ADRIJANA.SARA- Sara
 10.09.    PRINCES            - Lia
               KA_TY                 - Tilen
 11.09 .    žIŽA                    - Urban
 12.09.  MATEJCICA          - Tomaž
14.09.    ANIKA_24          Lana 
 15.09  . ALENKA11         - Aleksej 
             *ANČ*                - Tristan 
               KALIPSO            - Zara
 16.09.    MAJA 81            - Lara Marie
 22.09.    SOncICA            - Benjamin 
              TEVŽA                 - Matevž
 23.09.    SANJAS               -Maks Oliver
 25.09.   ROSE22             - Neja
 26.09.   AJNE                  - Ajda
 27.09.   DALIN                 - Žan 
             DEJANAX           -   Vita       
            MIRIJAM             - Tobija
 30.09.   TEJCHA             - Tilen
 03.10. *LINA*             - Tristan




  21     [image]http://www.ani3.dk/alfer20/yg39.gif[/image] in

      12    [image]http://www.ani3.dk/alfer20/yg28.gif[/image]                       








adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (11.10.2007 10:23:39)

Pupika dobrodošla nazaj! Seznam urejen, imate pa zelo lepo ime. Pa ni prav pogosto, a ne?
Pri nas smo bili tudi nezadovoljni s pampersom in smo imeli poleti lumpi ali pa hofer. Sedaj sem pa prešaltala na lidlove, ker so debelejše in se mi zdi, da so zdaj, ko je bolj mrzlo boljše, da so debelejše. Mi pa lahko rečem, da nikoli ne spustijo, tako da ne bomo menjali. Pa še cenovno so ugodne. Mullerjevih pa še nisem imela priložnost poskusiti, ker ga v Celju pač še ni.

Tevža lepo, da ste naredili scenarij, ki bo laufal. A ti greš pa v javno upravo? Sploh te nisem nikoli vpršala iz česa si diplomirala.
Kako je pa to z vrtcem, če imajo prosto mesto, lahko otroka vpišeš kadarkoli? Ni potrebno čakati na april?

Tejcha to z vrati pa tudi mi poznamo. Pri nas je čisto izražanje svoje volje in želje po svobodnem gibanju.Tako, da imam skoz vse odprto in tava sem ter tja. Sem pa vsepovsod umaknila kar je spornega, pa tako prej kot slej kaj novega pogrunta. Je pa najbolj zanimiva wc školka in metanje stvari v njo, če slučanjo najde odprto, tako da moram vsak obisk opozarjati. Pa tuš kabina, če se le da noter priti, se ji je že celo posrečilo sami odpreti. Pa kahlja je najboljša igrača, za nosit, sedet, stvari not dajet...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], lulali bi pa kar na hitro, se vsede, vstane in pogleda, vsede....

OK, zdaj si bom pa kavico privoščila ob gledanju varuške!





tevža -> RE: Septemberke 2006 (11.10.2007 11:24:51)

hoj!

najprej naše nove mere: 82,5 cm in točno 12kg. korenjak in pol je rekla P. drugače vse ok, pridno komuniciral, kazal kako živahen je, skratka bp. le cepli ga niso zaradi noska, tako da imava 23.10. nov datum.

adrijana - diplomirala sem na fakulteti za varnostne vede (včasih policijsko-varnostne vede) in ja, odhajam v JU. v če je v vrtcu prosto mesto, ga lahko vpišeš kadarkoli.

tejcha - tudi jaz mislim, da to ni povezano s kakšno fobijo, ampak kot je rekla že pupika bolj z uveljavljanjem volje in prostega gibanja. matevž je imel še do nedavnega največje veselje, ko se je igral z vrati (porival jih je sem in tja). tako, da mislim, da ti ni potrebno skbeti.

plenice - mi uporabljamo pampers baby dry (zelen paket, 4plus, iz mullerja) in so odlične. tudi tevž je bil z active fit ponoči moker. zdaj smo sprobali še paket pampers hlačk, a ker se je zdaj na previjalki malo umiril, jih bomo uporabljali samo "na terenu".

toliko zaenkrat....




žiža -> RE: Septemberke 2006 (11.10.2007 11:38:54)

[image]http://www.ani3.dk/tekster-ny/t9/HeyyyLis%20(28).gif[/image]

Na hitro se malo oglasim potem pa letim naprej za delom. Imam občutek, da mi je veš čas za petami. No, če sem iskrena me dostikrat celo prehiti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Pupika, leop, da si se spet malo oglasila. Glede plenic lahko povem to, da mi uporabljamo Mullerjeve in že kar nekaj časa št. 5. Res so precej manjše kot pamperske. Sari so recimo čist premajhne, čeprav piše od 15-25 kg [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] pa ima tamala 16kg. No hvala bogu smo se jih že skoraj rešili. Premoči mi samo takrat, če se zvečer ful napije čaja pa da še ponoči kakšen požirek hoče.
Kahlica.... nima potrpljenja. sara je v tej starosti pred in po spanju že natrdila lužico v kahljico. Mali falot pa ni šans.
Joj kaj mi  je včeraj naredil... SEm jih zvečer kopala. Da si stvar poenostavim in preprečim histreijo, ko eden čaka na vrsto, dam kar oba na enkrat v vodo. Torej natočim vodo dam notr Saro potem pa še Urbana. Sara sedi v banji tamali vstane in nekaj afne gunca potem pa se Sara začne cvilit pa mahat kot utopljenec... Jao, tamali razbojnik ji je lulal direk na glavo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] in se režal zraven na vsa usta. Itak Mu sara ni ostala dolžna in mu vrniloa s celim vedrčkom vode na glavo.- Je bil cel kurji boj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Jaz sem pa umirala zraven. Kva sta smešna ko se takole zravskata.

Tevža, super, da si se tako odločila. Glavno, da imaš nekoga, ki lahko vskoči. Kdaj pa zaštartate?
Soncica pri nas so vrtci odprti samo do 16.30. Pa tudi mi ni da bi vsake 14 dni bila v drugi skupini z drugimi otroci in vzgojiteljicami. Zdej sta se tako super navadila na novo okolje in ljudi okoli sebe, da ju res ne mislim begati in rušiti sistema. Mah sej zdej do aprila mislim, da bom kar tukaj ostala kjer sem  potem se bomo pa naprej pogajali.

Tevža jaz se toplo priporočam za recept. Smo samo čoko manjaki doma. Pa še v nedeljo ko pripravljamo žurko za otroke bo prav čokoladna pita prav prišla, ker bom torto tokrat naredila sadno.

Kje se kaj Lina potepa, da se nič ne oglasi. A jo je NY čist okupiral

lp




pupika -> RE: Septemberke 2006 (11.10.2007 11:56:34)

žiža sem se prav fajn [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], ko sem prebrala kaj sta tvoje dva včeraj delala, ta je bila pa najboljša, da ji mali lula po glavi in se še na veliko smeji. Še sedaj se smejim.

A je katera probala hlačne plenice od Mullerja?




dalin -> RE: Septemberke 2006 (11.10.2007 12:31:07)

IZVIRNO SPOROČILO: žiža


Kje se kaj Lina potepa, da se nič ne oglasi. A jo je NY čist okupiral

lp


Lina se je preselila k oktoberkam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image],kar je enkrat že napisala tukaj gor,ker se me premalo oglašamo in ni imela nič pametnega za počvekat.Sem pa opazila,da se pri oktoberkah kar redno oglaša.




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (11.10.2007 13:02:36)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Lina pridi nas še kaj pozdravit in nam kakšno dogodivščino zaupat, da lahko me potem sanjarimo, da mogoče tudi kdaj odpotujemo na drug konec sveta in spoznavamo kraje, ki jih zdaj gledmo na tvju[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .

Žiža pri vas vam pa res ni dolgčas[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ! In kaj praviš na razliko v letih? Pri vas deluje ali ne?

Tevža hvala za odgovore. Za recept se pa priporočam tudi jaz, mogoče se pa celo še zraven potem spravim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] . Čeprav Sari še vedno ne dajem čokolade, smo pa zato drugi toliko bolj sladkosnedi, jaz sem tako na vrhu lestvice.
No, pa smo dočakali mere. Ni čudno, da je Sara tak palček proti njej, skoraj 3kg manj in 6,5cm - pravi fant ni kaj!

 Dajanax vidim te!
Med pogrešanimi so še pa: Borovnička, ZalaADL, Incabinca, Princes, Soncica(bolj redko javljanje), Alenka11, Kalipso, Mirijam, Ajne... pa še katera. JA, Anika tudi ni najbolj zgovorna - vidim te! Mogoče pa katero zbezljam na plan[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ! Saj vem, da ste vse zaposlene, toliko v vednost, da vas nismo pozabile. Če sem pa katero zgrešila, se pa kar naj oglasi, da je drugič ne bom.




incabinca -> RE: Septemberke 2006 (11.10.2007 13:29:47)

Dan!

Sej najbrž  mi ni treba razlagat kako čas beži, ker to vse že same točno veste.

Tevža: [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] za službo, mislim, da si se prav odločila! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Otroci so pa tudi zelo prilagodljivi.

Pupika - dobrodošla nazaj. Tudi jaz imam ponoči problem s plenicami, Lovro včasih tudi do 5 flašk spije, pa sem že probala raznorazne stvari, od različnih vrst plenic do večjih številk pa se nič stoprocentno ne obnese. Zaenkrat še vedno prisegam na activfitke 4+. Sicer pa problem skušam rešiti z druge strani - Lovru poskušam čimvbolj zmanjšati količino tekočine v flaški, ker vem da ni tako žejen, ampak da se s flaško pač pocrklja in nazaj uspava.


Danes sem šla v lekarno (na Vir, hvala Nataši) po tisto peno za temenca MUstela. Sploh ni bila tako draga - 10 ojrov. Zraven sem kupila še eno kremo za obraz /tud 10 ojrov), ki je baje ful dobra, upam, da bom s tem odpravila Lovrovo rdečico okrog ust. Dobila sem pa še en testerček za šampon, bomo videli kako se bo zadeva obnesla - bom poročala.


Ok, bi še pisala, pa letim po škratka v vrtec!

papa







tevža -> RE: Septemberke 2006 (11.10.2007 15:00:57)

evo, midva sva pojedla kosilo, zdaj pa še obljubljen recept, potem pa še malo ven.

NAJBOLJŠI ČOKOLADNI KOLAČ (bo za začetek lažje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] )

2,25 skodelice nalomljene temne čokolade (jaz vzamem skodelico velikosti 2,5dcl)
1 skodelica sladkorja v prahu (jaz dam vedno malo malo manj)
3/4 skodelice na koščke narezanega masla
5 jajc (ločeno rumenjaki in beljaki)
3 žlice moke
kakav in sladkor v prahu za potresanje (po želji)

1. čokolado, sladkor in maslo stopimo nad vodno soparo. nastati mora gldak zmes. ko se malo ohladi, vtepemo vsak rumenjak posebej in primešamo moko.
2. beljake stepemo v čvrst sneg in rahlo primešamo čokoladni zmesi. vse skupaj zlijemo v namaščen tortni model in ga pečemo cca. 45 min pri temp. 180 stopinj. ohladimo v modelu.
3. preden ga ponudimo po želji potresemo s kakavom/sladkorjem v prahu (kar jaz nikoli ne naredim). sama za finish oblijem še s čokoladno glazuro. in potem je to res double chocolate! tole je za otroke  (vsaj po mojem mnenju[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]) pretežka sladica, zato "starčki" [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] - izkoristite! DOBER TEK....


žiža - jaz po vsej verjetnosti 1.12., matevž pa z vrtcem najbrž 5.11. ali pa en teden kasneje.

lep dan





Anika_24 -> RE: Septemberke 2006 (11.10.2007 19:01:22)

Ojla!
 
Nič kaj lep dan, smo pa na toplem in se toliko več cartamo. Moja dva sta ravnokar zaspančkala na najini postelji.
 
Adrijana – ku-ku, sem že tu! Kaj pa ostale? Lina in Tvoje dogodivščine? Tudi moj prijatelj in najboljša prijateljica sta v ZDA in se trenutno selita iz Chicaga v New York (zaradi profesure na drugi akademiji in zdravniške prakse). Sicer nimata svoje spletne strani, je pa zanimivo brat in gledat kako se Vam življenje odvija na drugi strani atlantika.
 
Pupika dobrodošla nazaj.
 
Pleničke – enkrat sem v Ljubljani kupila paket Muellerjevih pleničk, ampak me niso prepričale. Na začetku smo imeli Pamperske, ker so pač najbolj propagirane, potem smo jih preizkusili kar nekaj in pristali na Lidlovih. Zaenkrat sem z njimi zadovoljna, ravno danes smo prešli na petko. Imam pa v planu nabavit hlačne in preizkusit še te.
Z uvajanjem goste hrane sva pri Lani začela nekje pri šestih mesecih, seveda z bolj kot ne tekočimi stvarmi na žličko. Kakšna dva ali tri mesece kasneje pa je že sama prežvečila ali stopila večji košček v ustih. Mogoče je kdaj bolj na debelo pogoltnila, zares zaletelo pa se ji ni nikoli. Sicer je bila pa že veliko bolj priden jedec kot je trenutno, a ker ni presuha, se s tem ne obremenjujem in verjamem, da bo spet prišlo obdobje ko bo vse »am nam«. Čaj ali sok pa najraje pije iz stekleničke in ne iz magičnega lončka, kar jo počasi skušam odvadit.
 
Tejcha – tudi jaz mislim, da ne gre za fobijo zaprtih prostorov. Premajhni so, da bi znali odpreti vrata in se najbrž prestrašijo, ker so ostali sami. S tem je omejena tudi njihova svoboda gibanja in razumljivo, da jim to ni všeč in posledično jočejo. Lana včasih igraje odpira in zapira vrata, stopim k njej, ker se bojim, da bi pozabila na prste in takoj, ko ne more ven in vidi, da je sama, joče. Ker pa nikoli ni jokala v dvigalu, ali v temnem zaprtem prostoru tega ne povezujem z strahom te vrste. Gre za običajen neprijeten občutek, ko se ne počuti varno.
 
Tevža, kot sem se lahko prepričala je Matevž res močan in velik fant. Če ne bi vedela, da je Lanin vrstnik, bi mu zagotovo prištela vsaj tri, štiri mesece.
In čeprav si se že odločila, naj povem še moje mnenje glede Tvoje službe. Tudi jaz bi jo na Tvojem mestu sprejela. Prvič zato, ker se dobre ponudbe ne pojavljajo vsak dan, drugič pa zato, ker je eno leto, ko je vsaka mami z otročkom doma, mimo in je po svoje čas za drugačen način življenja. Rutina, pa četudi gre za čas namenjen otroku, ni fina. Večina se po enem letu vrne na delovno mesto, sploh je pa sčasoma verjetno le še težje zapustit otroka in zaupat varstvu, pa tudi otroci se še bolj navežejo na mamice. Se pa strinjam, starši kompliciramo, otroci so prilagodljivi in uživajo v družbi drugik otrok.
Tudi vrtec si zelo pametno izbrala, s tem ste se namreč izognili kasnejšemu premeščanju. Čeprav tudi vožnja v Ljubljano verjetno ne bi bila problem, če se sicer rad vozi. Jaz bi mogoče še malo podrezala mami, ponavadi se za enega najde prostor. Vem namreč kaj pomenijo veze.
Julam, ko sem prebrala kaj si ujela na uho, me je kar stisnilo pri srcu. Vsaka vzgojiteljica, sploh pomočnica, lahko vsaj za nekaj minut potolaži otroka ali ga zamoti. Še posebej, če gre za jok, ker je odšla mami. Pri teh stvareh sem namreč precej občutljiva, mogoče zato, ker sem in bom delala z otroki. Sicer so pri meni na tečaju dvakrat tedensko dve urici, ampak tudi ta čas jih je potrebno animirat, sem pa veliko več po vrtcih, ko organiziramo razne delavnice za otroke.
Jaz se tolažim s tem, da bo Lanin vrtec skoraj pod mojim službenim oknom, njena vzgojiteljica pa ena mojih boljših prijateljic. Vsaj upam. Preveč sem slišala in videla na lastne oči, da bi otroka kar tako zaupala. Vem, sliši se zelo kritično, kar pa ne pomeni, da posplošujem in mečem vse v en koš. K sreči obstajajo svetle izjeme, ki za otroke, kot pravi Julam, skrbijo kot, da so njihovi.
Pa seveda hvala za recept, tudi jaz sem čokoholik, pri Lani sicer ne znam biti tako dosledna kot ve (kar podpiram), ne smem pa reči, da ji kdaj ne privoščim kaj sladkega, kot na primer kinder čokolado. Tolažim se s tem, da sem kot otrok pojedla ogromno sladkarij in še vedno jih, pa ne poznam kariesa in vrtanja zob, zobozdravnik mi pa itak ne verjame in sprašuje, če nosim zobno ščetko v torbici. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
 
Odprla sem zadnjo stran, jo preletela, po vrsti komentirala in rezultat je tu = dolg post, zato samo še Pozdravčka Vsem in papa!
Mi2




dalin -> RE: Septemberke 2006 (11.10.2007 20:58:25)

Čer
 
Jaz sem bila pa danes zeeeeeeelooooooo pridna.Sem si po hiški pospravila,po tleh pomila,prah pobrisala.Zdaj imam nekaj dni mir.Tri mogoče[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .
 
Pupika,dobrodošla nazaj.
 
Kar se plenic tiče,jaz jih kupujem v DM-u od babylove.Ne premočijo in nasploh so malo debelejše.Pa še cenovno ugodne(88 plenic-15€).Je pa imel od začetka pamperske,pa sem ga morala tudi trikrat na noč komplet preoblačiti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ,s tem da je bila plenica ponavadi suha[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] .No,čez čas sem ugotovila da sploh niso nemške,ampak poljske.Sem pa julija,ko je bila akcija v Mullerju,kupila 10 škatel mullerjevih pampersk(taprave nemške) in so bile tudi u redu.Mislim,da še edino oni prodajajo taprave nemške pamperske.Je bila pa julija ena škatla z 88 plenicami 9€.Folk v trgovini je bil čist zmešan,en možakar je prišel s senikom in avto do zadnje luknje zapolnil s škatlami.Pa dovolj o tem.
 
Tevža[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  za odločitev,pa pridružujem se Julam;tastari ponavadi najbolj kompliciramo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .Aja,tvoj recept bom tudi jaz poskusila.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  za Matevža in njegove cm in kilažo.Res taprav dečko,pa saj je tudi vajin oči bolj pri tavelikih,kolikor se ga spomnim iz TV.
 
Tejcha tudi Žan joka,če niso vsa vrata odprta,saj zelo rad buta z njimi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ,tako da,mislim da je tvoj strah odveč.Nisi še napisala kdaj imaš rok,da bomo vedle navijat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] .
 
Moram napisati da sem zadnje dni Žanu neprestano za petami,ma niti sekundo ga ne smem iz oči spustiti.Naučil se je kako se spleza na sedežno in zdaj kadar ima priliko gor zleze.In potem skače in nori po njej[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] .Se bojim da bi omahnil in udaril z glavico v mizo.Pa še danes,dobro da se je srečno končalo,je zlezel na sedežno in gledal skozi okno.In je zagledal taščo,ki je bila pred hišo.Zgleda,da je hotel k njej iti,saj(predvidevam nisem bila zraven[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zardeva.gif[/image]  ),je splezal na vrh sedežne(je naslon po sredini rebrast) in zadnji trenutek priletim v dnevno,skočim na sedežno in ga ujamem za nart,saj če ga ne bi ujela,bi padel z glavo naprej direkt na radiator,ki je za sedežno.Pulz mi je na 300 skočil.Na srečo se je dobro končalo.
Je pa vsak dan bolj mobilen,sicer gre še vedno rad po vseh štirih,ampak tudi hoja mu ni tuja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] .
 
Žiža pri vas se pa dogaja.Je pa prefrigan tvoj sin,da se kaj takega spomne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] .
 
Julam taki dogodki,kakršnega si ti slišala v vrtcu,ti pa dajo misliti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] .Če bi jaz kaj takega slišala,bi se neprestano spraševala,kaj če tudi mojemu otroku tako reče[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] .Pred leti,ko je bil David tri tedne odsoten iz vrtca,zaradi bolezni,star dobro leto,je prav tako njegova vzgojiteljica zavpila nad njim.Jokal je saj mu tri tedne ni bilo treba v vrtec in vse dni sem bila z njim doma na bolniški.In ko ga tako po tolikem času pripeljem in oddam vzgojiteljici,zaprem vrata in stojim pred vrati igralnice.Srce se mi je trgalo,tako je jokal.In čeprav je imel svojega bratca zraven ni nič pomagalo.In potem po kakšnih dveh minutah,vzgojiteljica zavpije nad njim:"Si se prišel dret nazaj"!!!!! Sem odprla vrata igralnice,vzgojiteljico je skoraj okoli obrnilo.Sem ji samo mirno rekla(kar ni v moji navadi,ponavadi mi v takšnih situacijah pokrovko z glave orng dvigne):"Sem slišala,kaj ste rekli.vrtec plačujem in ne dovolim,da s takim tonom govorite z njim.Naj se ne ponovi več!!!"Še enkrat stisnila Davida,ki se je že pomiril in jaz sem pomirjena lahko šla v službo.
 
Sem mislila,da bom čisto kratka,zdaj pa toliko naklofanega.Dajmo punce,pišite,oktoberke so odprle novo poglavje,menda nas ne bodo prehitele,smo en mesec v prednosti.PIŠITE!!!!!




zvezda06 -> RE: Septemberke 2006 (11.10.2007 21:30:45)

Dober vecer[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Tevza- bravo za taksno pogumno in po mojem mnenju pravilno odlocitev [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
se strinjam z vsemi, ki ste zgoraj pisale o tem, da je dobro priloznost potrebno zgrabiti s štirimi rokami[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

čokoladno pito pa komaj cakam, da poskusim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] se je bom lotila enkrat v prihodnjih dneh, samo ne vem se kdaj, ker me cas tako lovi...

dalin in julam- groza kaj slisim- sploh si ne predstavljam, zakaj taksni ljudje delajo v vrtcih. Zakaj so sploh kdaj imeli zeljo delati z otroki, ce jim je to v breme... saj razumem, vsak ima kdaj slab dan, ampak nad otroki se pa ne gre znasati!!!!

Ema [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je malo bolje- sem ji prenehala dajati tiste kapljice od bioenergeticarke (saj so bili krci in napenjanje nemogoci, vetrovi pa zeeeeeelo smrdeci). No in sedaj je malo bolje (oziroma nekako tako kot pred kapljicami). Novost pa je to, da smo zaceli uvajati jogurt- in ga ima zelo rada. In zaenkrat ni nekih vecjih tezav (ji pa Novalac mleko se vedno ne sede- jo napenja- zato ga kar ves cas mesam z allernovo). Cakamo 13. zobek. Saj ne vem, mogoce je kaksen ze zunaj, ker gre  za trojkice- ki so v spranjicah med dvojkicami in stiricami, tako da jih je tezje zatipati
Hrano lepo zveci in zgrize (saj ima 12 zobkov[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]), tudi iz skodelice lepo pije po pozirkih (no, vcasih se ji zaleti). Sicer pa pije iz magicnega loncka. Pije Hippov komarckov caj.

Plenicke kupujem Mullerjeve ze kar nekaj casa- do sedaj sem vedno 11-20 kg (mislim da pise 4+), zadnjic pa sem kupila eno vreco 4+ in eno vreco 5 (od 15-25kg). No, zdaj ko ste vse napisale, da so te plenicke majhne, pa me ne skrbi vec toliko, da uporabljamo ze za od 15 kg naprej (ceprav jih imamo "sele" 11).
Smo vcasih uporabljali Pamperske in Huggies, pa je bila ponoci in vcasih tudi podnevi vsa premocena. Kaksno razocaranje nad Pamperskami- jih ne maram niti zastonj!!! Vedno premocijo. Mullerjeve pa nam zelo ustrezajo in menim, da so enkratne!

dalin- samo za čvek[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]- mi imamo dr. schweigerjevo in smo zeeeeeelo zadovoljne z njo. Se res vedno posveti 101% pacientu. Sem res vesela, da sva prisli k njej. Sva pa bili ze 2krat (popoldne in v casu dopustov) pri vajini pediatrinji in je bila nekoliko nesramna- naj hodimo k svojemu zdravniku... da ona nima casa (ceprav je bila dezurna...). No, moja prijateljica pa pravi, da je do njih vedno zelo prijazna. Ocitno res loci svoje in tuje paciente...

Se eno vprasanje: kdaj se vpisuje v vrtec? je kje objavljen razpis? Sprasujem zato, da ne bom zamudila. Naslednje leto ali cez 2 leti bi jo dala v vrtec. Do takrat pa bom "izkoristila" mojo mami.

Skocim pod tus potem pa pogledat, kaj je to za ena rec "Kmetija"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley17.gif[/image]- katera gleda???
Lahko noc vsem skupaj in lep dan jutri- mi bomo za vikend morda skocili na morje, saj napovedujejo soncek




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (11.10.2007 23:11:22)

Pa jaz lahko po 10 postov napišem na dan, pa ne bomo niti blizu oktoberkam. A one so bile že prej pri otrocih in ne pri dojenčkih, al kako jim je ratal tulk naklofat? Bom začela tiste velike slikice lepit, da bo stran prej polna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. No, ko sem že pri slikicah - so še vedno zelooo zaželjene iz vseh strani!!! Tako, da na delo, mogoče še kakšno jaz zdajle prilepim, ko že enčas nisem nič, težim pa redno.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

To o odnosu v vrtcu je pa tudi mene malo s tira vrglo. Bogi otročeki, saj mi sploh ne moremo vedeti kaj se dogaja v času bivanja. Pa še nekaj smo zadnič pametno pogruntali - zakaj imajo otroci takoj vnetje ušeskov, ko vstopijo v vrtec in se potem rado ponavlja - ker skoz zračijo in ob vsakem odpiranju vrat potegne skozi in imajo prepih. Logična razlaga bi lahko bila... saj to ni bakterijsko ali virusno obolenje, ali pač? Da ne bom spet kakšno bučko spekla.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Roka za vpis v vrtec sta pa april in september - imam prav? Pa kot je povedala Tevža, da če je prosto mesto kadarkoli v letu. To sem se pa danes dodatno naučila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

No, nekaj sem jih pa s svojo objavo zbezljala ven. Bo treba še večkrat seznam naredit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Lepo, da ste se pridružili Incabinca in Anika (če jih ne bi zdaj pohvalila, sigurno ne bi prišli nazaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]).

Tevža, obljubim, da se lotim tvojega recepta v bližnji prihodnosti in poročam, če mi je uspelo, ko sem bolj smotana pri teh stvareh.

Ok, zdaj pa imam za enkrat dovolj, grem pogledat, če imam kakšno lepo slikico...





adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (11.10.2007 23:32:48)

[image]http://www4.slikomat.com/07/1011/5zy-Adrijana4.jpg[/image]

Malo nostalgije iz lanskega dopusta, konec julija.







adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (11.10.2007 23:52:36)

Danes me nekaj na veliko jezi s temi slikami, tako da jutri dobite slike, ki sem jih mislila danes nalepiti. Joj, ura teče, jutri bo pa kriza. Moram zgodaj vstati, da dobim avto - grem spet papirje urejat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].

LAHKO NOČ, če še slučajno katera tu okoli straši.




NATAŠI -> RE: Septemberke 2006 (12.10.2007 7:53:04)

JUTRO

No okrog reakcije pri cepljenjuje pri nas ni in (še za enkrat) danes je en teden od cepljenja.

Je pa nekaj novega pri nas: HODIMO in sem takooo ponosna na mojega Timoteja da bi kar skos s kamero hodila za njim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

En problem imam: danes ima moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image] roj. dan in rabim kakšno idejo kaj naj mu da timotej in kaj jaz. Prosim za kakšno idejo

tevža okrog vrtca: ZA vrtec v lj- hodila ga boš iskat ti ali mož in je za otročka to full zakon (vidim timoteja) in bo šel ob normalni uri iz vrtca in kljub vsemu je otroček tvoj in mislim da moramo starši sami skrbeti za to da jih peljemo in gremo iskat v vrtec: PROTI vrtcu v Lj- je edino to če veš da boš imela službe dlje od delovnika in odvisno od narave dela, ali greš lahko med službo domov ko zboli ker drugače če nimaš odprtih rok potem boš potrebovala nekoga ki mu bo vrtec pri roki da ga hodi iskat. Jaz osebno bi se vseeno odločila za LJ sužbo pa vsekakor sprejmi ker se ne ponudi dostkrat res dobra priložnost. A še to, otroček bo zjutraj itak na pol spal in bo odspal potem še naprej med potjo in se mi ne zdi problem.

Odgovarjam pa tako pozno ker imam v službi norijo.

imejte lep petek







tevža -> RE: Septemberke 2006 (12.10.2007 8:34:46)

ohoj!

midva sva že v polnem zagonu....

sama sem eno leto delala v vrtcu (pri takih palčkih kot so sedaj naši) in sem tudi na svoje oči imela prilžnost videti neprimerno (če se lepo izrazim) reakcijo oz. vedenje tovarišice. stvari ne bi podrobneje opisovala, ker nima smisla pogrevati staro. in ker mi stvar ni dala miru, sem šla k pedagoški in ji jasno povdala, kaj si mislim o takem ravnanju z otroki. in moje besede so padle na plodna tla....pom.vzg. je bila na temeljiteeeem zagovoru. in punce, umirila se je. to sem povedala predvsem zato, ker verjemem, da je potrebno na take stvari vedno odreagirati! za vsako palico se metla najde.... 


jooooj...letim....kasneje




tevža -> RE: Septemberke 2006 (12.10.2007 8:51:15)

ah, jaa...matevž je iz predala vzel največjo skledo za solato in jo poskušal položiti na tla....rezultat razbita skleda.

nataši - vse najboljše tvojemu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image]. glede darila ti pa kar težko pomagam, saj imam že s svojim "problem". rd ima namreč jutri. moj je nor na ure in penkala, a glede na to, da je to že bilo na seznamu vseh praznikov in praznovanj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], sem se letos odločila, da njegov rd in obletnico poroke (čez 2 dni) kar združim. ni najbolj pošteno, a.....ga pa sama včasih kar tako presenetim s kakšno polo majčko ali pa lepo, malo posebno kravato.

adrijana - nostalgjia...ja, lepo je gledati nosečniške fotke in obujati psomine, a če sem odkrita, sama se ne bi vrnila leto nazaj. mogoče čez 2-3 leta, mogooočeeeee [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

danes bo očitno lepo vreme, tako da bova šla na daljši sprehod....

uživajte




pupika -> RE: Septemberke 2006 (12.10.2007 8:55:44)

Dobro jutro

Joj jaz si sploh ne morem mislit, da tudi take vzgojiteljice delajo v naših vrtcih, katastrofa, pa kako si sploh lahko dovoli zavpiti nad otrokom, mu potem še bolj najenjajo psiho, pa še odpor dobi do vrtca. Jaz moram rečt, da so te pri katerih je naš Gal zelo srčne in prijazne, ravno za tako majhne otroke, pa tudi ostale pri večjih so zelo v redu. Naš gre tako rad v vrtec, zjutraj vedno maha papa in se smeje, potem pa stopiva skozi vrata k najmanjšim in on pravi IIIIIIIIIIIIIII. Je pa res da jih obe vzgojiteljici vse kar crklajo in jih imajo zelo rade. Moram rečt da imam srečo, da so pri nas v našem okolišu zelo dobre vzgojiteljice.Sem pa videla, če se kateri joka, ga potem vzgojiteljica nosi po rokah in mu kaže različne stvari da se zamoti, sedaj so se že kar vsi lepo navadili in mislim, da samo še en fantek joka.

adrijana sara full dobra slikca, zelo lepa nosečka si bila.

kmetijo gledam samo ob petkih in sobotah, med tednom raje skočim spat, ker se naš mali veliko še zbuja ponoči, zjutraj pa je itak zgodnja ura, danes me je Gal zbudil že ob pol šestih.

Aja je pa včeraj dobil 10 zobek druga štirica, prva mu že celi mesec prodira skozi dlesen, pa še ni čisto zunaj.

Zvezda tvoj amala ima pa veliko zobkov, samo še 8 in konec muk za malo.




julam -> RE: Septemberke 2006 (12.10.2007 8:57:01)

Tevža, bravo za odločitev. Saj veš, vedno lahko daš odpoved, a ne? Ampak mislim, da ti bo sprememba pasala, tako kot fantiču (madonca je fejst dedec!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) tudi. Tako da kar pogumno novim dogodivščinam naproti!!!

Plenice: mi nimamo neke stalnice. Pamperske kupim ali Activ fit ali pa kar tiste modre. Smo že na 5 - jih je bilo nekaj še od bratca doma, pa jih je za malega 4+ zmanjkalo, pa sem poskusila in ni panike. Držijo. Sicer panaš ponoči ne lula veliko in zato nikoli ne premoči. Včasih vzamem tudi francoske iz leclerca, so mi tudi OK.

Kahlica: še čaka na boljše čase. Moja tašča že godrnja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], ker taprvega je ona že od 7m dalje navajal (ga je 1x tedensko čuvala in izkoristila gužvo). Mah, vsak se je odvadil, eni prej, drugi kasneje.

Vrtec: neljubi dogodek, kateremu sem bila priča, sem zaupala našima dvema vzgojiteljicama. In sta sprožili problem. In se je javila krivka. Baje pa naj bi šlo za poseben problem, ker je bila to deklica, katere mamica je vzgojiteljica v sosednji sobici (v traktu so 3 sobice) in punčka non stop izsiljuje, da bi šla k mamici. In grožnja, da pop ne bo šla k mamici, naj bi pomenila, da se pop ne bo mogla iti igrati k mamici v sobo. OK, to mi pa ni tako sporno in sem vesela, da so babe med sabo zadevo razrešile. Prav danes zjutraj me je naša pomočnica potegnila na stran in mi zadevo razložila, saj naj bi se ženske med sabo stalno opozarjale, če naredi katera kakšno napako. No, takih groženj naj ne bi nobena od njih podpirala, tudi krivka sicer ne. Naj bi šlo pač za specifično zadevo.

Uh, sem naložila, moram še 1x prebrat, če je sploh razumljivo napisano [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Kakorkoli, malo so me potolažile! Ampak naj pa vejo, da so slišane tudi takrat, ko mislijo, da ni nikogar (tako kot pri tebi, Dalin).

Tevža, danes pečem tvoje piškotke za jutrišni piknik! Upam, da ratajo. Pita pa ob naslednji priložnosti/prostem času. Danes sem si morala kar prosti dan vzet, ker sicer ne morem nič postorit. Žalostno!

Se še kaj javim!





Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>