RE: Septemberke 2006 (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih



Sporočilo


incabinca -> RE: Septemberke 2006 (13.10.2007 7:11:46)

Dobro jutro!

Danes pa jaz ta prva tukaj gor "strašim" :) Sva pokonci že od šestih, v tem ćasu sva se že previla, igrala, nekako se mu je uspelo s flašo polit (ne me vprašat kako), tako da sva se že enkrat čist na novo preoblekla, zdele sem mu dala še tanke žabice gor, zdaj pa vidim da se pripravlja na kakakanje, tako da bo spet vse treba jovo na novo :)

zvezda06 - ja, gre za isto osebo  :)

SanjaS - nimam izkušenj s to igračo.

Ok, letim se naprej Lovru posvečat, itak se danes skoraj nič ne bova videla ker imam jaz od 9-17.00 faks. Da domov pridem bo že šest, Lovro je pa obsedmih itak koma. :) Bova pa ju3 nadoknadila.


Aja. pa še nekaj - Lovro  je šel včeraj sam od sebe z nasmehom na ustih k vzgojiteljici in ko sem šla ni spustil niti glasu. Ful ga je zanimivo zdaj gledat ko prode v vrtec in po eni strani ne bi šel stran od mene, po drugi pa ga že ful zanima kaj se v igralnici dogaja. :) Še malo pa ga ne bom mogla iz vrtca dobit. :)


papa








incabinca -> RE: Septemberke 2006 (13.10.2007 7:12:45)

Oooo nova stran, kakšna čast ! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




dalin -> RE: Septemberke 2006 (13.10.2007 7:36:50)

[image]http://www.ani3.dk/tekster-ny/t1/Godmorgen%20(53).gif[/image]

Evo,ena kavica za vse[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .Inca si me prehitela,jaz sem že ob šestih ustala.Sem mislila že prej,pa nisem hotla že pred šesto po hiši strašiti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .Sem posodo iz pomivalca pospravila,perilo obesila(ponavadi ga v sušilcu sušim,razen tistega perila,ki ga na 30 perem,dam obesit).Žan se je ponoči kar nekaj zbujal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  in zahteval vodo.ob šestih se je že zbudil,kar mu ni v navadi,pa sem mu malo kakava po flaški naredila.Pa ga ne pije ponavadi po flaški,saj ga tudi zdaj ni veliko.Par požirkov je naredil in zaspal nazaj.Zdaj pa ne vem, ali je bil lačen ali mu je tistih par požirkov manjkalo,da je potem zaspal nazaj.
 
Tanyka ima pa res grde norice tvoj Rene.In pridružujem se drugim puncam tukaj gor,da vseeno deluje na sliki dobrovoljno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .Kar se pa tiče članka,pa mu ni vse za verjeti kar piše.Če se spomnite za nazaj,takrat ko sem se vam pridružila,sem imela tudi jaz problem,ker se je Žan ko je zaspal,vedno rahlo tresel.Mater sem mislila,da gre za kakšne napade.Pa se je na koncu vse dobro rešilo,saj nekateri otroci se pač tresejo ,ko padajo v spanec in tako je tudi Žan.Samo da je minilo(trkam).No in ko se je to dogajalo,je enkrat prišel en gospod k mojmu tastu na obisk,drugače zdravnik v penziji.In je tudi Žana prišel pogledat,jaz pa sem mu seveda potožila kako je z njim.In mi je rekel,da za kakšne napade ne gre,saj se napadi štejejo od ene minute naprej,torej če trajajo več kot minuto in če se jih ne da umiriti(Žana sem lahko umirila).Pa sem mu rekla,da sem pač brala to pa to,pa v eni knjigi,pa drugi,......In na koncu je rekel,naj si nekaj za vedno zapomnem:če je v enem članku 5000 stavkov,sta MOGOČE dva,ki se tičeta mene in mojega otroka.Tako da punce,brez panike.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Živi pa tukaj v našem kraju ena punca,ki je hroma in menda zaradi tega,ker je bila cepljena ko je bila majhna in je bila takrat menda bolna.Ne vem,če je res,ne me za besedo držat.To sem enkrat na ušesa ujela.
 
Sem si pa kar malo oddahnila,saj sem mislila,da je Žan še edini tukaj gor,ki mu moram hrano z vilico pretlačiti.Sem kar malo pomirjena,saj sem se že bala kam nas to vodi.Pa je mož tudi zdaj en dan rekel,da sva tavečjim trem kar nekaj časa vse skupaj paštala,potem pa kar naenkrat ni bilo treba več[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .
 
SanjaS lepo da si se oglasila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ,lahko bi se večkrat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .
 
Ok letim zdaj,so tavečji trije fakinčki budni.
Lep dan
[image]http://www.ani3.dk/tekster-ny/t5/haveaniceday.gif[/image]




zvezda06 -> RE: Septemberke 2006 (13.10.2007 8:40:45)

Dobro jutro!
No, midve pa sva danes ponoci imeli budnico, tako da sva zjutraj "potegnili" do sedmih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Oci je ze sel po svez kruhek[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
zdajle malcava kruh z domaco slivovo marmelado- mmmm ji gre v slast- ga pa okoli obrnjenega drzi v rokah- marmelada je na spodnji strani...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
ji pustim, da kar sama je, da se nauci... tudi ko ji skuham polento, ji dam kroznik pred njo pa zlico v roke in jo notri namaka in je (seveda jaz kaksno vmes porinem v usta, da se prej naje), drugace pa si pomaga tudi z rokicami- in je potem en meter naokoli vse umazano od polente.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

incabinca- kako je svet majhen[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

SanjaS- mi imamo taksen poganjalcek- od TOMYja. je super zadevica- kupila pa sem ga po nasvetu sestricne, ki je bila navdusena nad njim. Njen 4letni sin se se sedaj po stanovanju vozi s tem triciklom... No, verjetno je podoben tistemu od Chicota.

upam pa, da bo danes lep dan, da bomo sli na kaksen sprehod po soncku- ceprav so sprehodi vedno tezji pri nas- Ema noce biti vec v vozicku, hoditi tako dolgo tudi ne more, edino v triciklu (ki ga jaz oziroma moz poganjava na palici) je se nekaj casa- ampak se tudi hitro navelica. Velikokrat greva na otrosko igrisce in se spuscava po toboganu, guncava, voziva vlak[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

upam, da tukaj ne bo zatisja, kljub soncku, da bom imela zvecer kaj za prebrati[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Lep dan zelimo vsem









adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (13.10.2007 20:44:04)

Čer!

Danes sta pa pri nas kabelska in posledično kabelski internet šla malo na dopust. Do dveh ju ni bilo, potem pa ne vem kdaj sta prišla nazaj, ker smo se do zdajle potepali. Tako, da je Sara kar v avtu zaspala, sem jo slekla(previla sem jo že pri kolegici) in samo položila. Je vse prespala.  Zdaj jo še čaka flaška, ko se bo prvič zbudila al pa tudi ne. Ni rečeno, da jo bo rabila. Danes po dolgem času na bova vstajali za antibiotik, tako da upam, da bo končno spet celo noč prespala. Je pa danes ponoči spet bila celo noč vi kinderpetu, tako da upam, da to cartanje pri meni, res ni pustilo posledic. Čeprav sem jo pogrešala in sem se komaj zadržala, da si je nisem dala v posteljo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

SanjaS lepo, da si se malo pri nas oglasila. Če ti zlaufa, se kar večkrat priključi pri čveku. Vidim, da imate pri vas kar tri, tako da nam bi s svojimi nasveti in izkušnjami pomagala reševati naše težave in tegobe[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]. Lahko nam zaupaš tudi kako kaj vaš Max Oliver, že hodi, zobki, kakšna slikica...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Glede poganjalčka pa nimam izkušenj, niti kakšnih inforamcij, žal. Mi imamo kar navadnega poganjalčak, prej je imel ograjico, zdaj smo jo odstranili in je trenutno zelooo popularen. Se že sama malo poganja, bolj v izziv ji je pa spravljanje gor in dol.

Sem ji pa danes kupila metlico in smetišnice in jo je pravi užitek gledati kako se trudi pometat - je potrebno pravočasno začet trenirat hišno pomočnico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Drug mesec dobi sesalec[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], pa tako naprej... Sma pa to metlico srečali na obisku v petek in ko jo je odkrila, je skoz pometala in je sploh ni hotela odložiti. Tudi za domov jo je mislila spakirati[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image], tako ljubezen do igrače, ki bi znala biti še povrhu vsega koristna, še nismo doživeli.

Punce ve pa nekam zgodaj vstajate, jaz pa imam že ob sedmih precej težav sama s sabo. Pa sem čisto srečna, če potegne do 8h, čeprav se tudi to ne dogaja več pogosto. Spomladi je imela vstajanje ob 6.30 in mi sploh ni predstavljala težav, prav luštno je bilo, ko je že sonček kukal. Potem je pa imela obdobje ob 6h - to mi je takrat še nekako zneslo, tisto ob 5.30 pa ne več in sem ji hitro malo ritem zmešala. Zdaj sem se pa tudi jaz malo razvadila, je pa res, da zvečer ne znam it spat.

Dalin to tresenje smo imeli tudi pri nas. Se je že v porodnišnici začenjalo in sem takrat paniko zganjala, pa so mi govorili, da to podoživlja porod. Nekaj časa je še doma trajalo, potem se je pa vse skupaj umirilo. Jaz sem se tolažila kar s to razlago o podoživljanju poroda. Samo, da je mimo, ker mi ni bilo nič všeč. Smo pa čez čas začeli jokati v spanju, ker je še bolj grozno. No, če pomislim, pa tega že nekaj časa ni bilo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image] - sploh nisem ugotovila, da zdajle.

Jaz sem se razpisala, zdaj pa kmetijo gledat, pa pridem nazaj pokukat, če me seveda ne zmanjka ali pa spet slabost zagrabi. Me je še danes dvakrat obiskala pa dve uri in tudi izginila tako na hitro kot je prišla.

Nisem še napisala, da ima Sara spet neke male pikice na obrazeku in tista "koza" na ličku je postala spet zelo opazna. Upam, da je samo kakšna reakcija na hrano, zaenkrat se še ni nič razširilo. Mislim pa, da ima precej utrujen imunski sistem in si ga bo morala počasi nazaj okrepit.




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (13.10.2007 20:45:41)

Jaz pa res ne znam napisati malo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]... se sploh da kateri to brati - retorično vprašanje, rajši ne odgovarjajte.




Tejcha -> RE: Septemberke 2006 (14.10.2007 11:18:47)

Uff... sej ni čudno, da nas oktobrke tolk šišajo,:)

Po mailu sem dobila zanimiv članek(kopiram):


Malo v premislek......preden zopet vzameš antibiotik....

Koliko antibiotikov je zaužil vaš otrok?

Zelo sem se potrudila, da moj otrok ni zaužil antibiotikov vse do sedemnajstega leta starosti.« Če vam to pove zdravnica in priznana specialistka internistka, alergologinja in pulmologinja, kot je dr. Alenka Kafol, se nehote zalotite pri preštevanju, koliko antibiotikov je že zaužil vaš otrok.

Ko je dr. Kafol to izjavila pred avditorijem v Celju, na enem od predavanj o alergijah, ki smo jih pripravili v okviru projekta Skupaj za zdravje človeka in narave, je publika obnemela.

Nato je vse završalo in vprašanja so kar deževala. »Zakaj pa ne?« Kaj je narobe z antibiotiki? Kako zmanjšati njuno uporabo? Če bi bili navzoči, bi najbrž tudi sami zastavili kako podobno vprašanje. Zato smo se odločili, da v Vivi spregovorimo o temi, ki je še kako pomembna, če se želite pripraviti na dolgo jesen, polno prehladnih obolenj.
Kaj je narobe z antibiotiki? Z antibiotiki ni nič narobe. Lahko smo veseli, da obstajajo. Rešili so na milijone življenj. Težava je v nas. Ne zavedamo se, da je to naša zadnja linija obrambe, in pogosto nespametno posegamo po antibiotikih tudi v situacijah, ki tega ne zahtevajo. Antibiotiki so postali stalnica vsake bakterijske okužbe, tudi takšnih, ki niso resne in bi jih bilo možno obvladati brez tako močnih zdravil. Še bolj problematično je uživanje antibiotikov »za vsak primer«, denimo pri virusnih okužbah, diagnostičnih posegih, sprejemu v bolnišnico (da se otrok ne bo okužil od drugih). Vsako zdravljenje z antibiotiki poveča verjetnost, da bo otrok na ta antibiotik postal odporen in da naslednjič, ko ga bo zaužil, ta ne bo več učinkoval.
Odpornost na antibiotike se v svetu, v katerem živimo, strmo povečuje. Zato kljub vsem dosežkom medicine zaskrbljujoče narašča število smrtnih primerov zaradi bakterijskih okužb. Pogosto zamolčana in še kako pekoča tema so tudi bolnišnične okužbe, odporne na antibiotike; te samo v Sloveniji vsako
leto vzamejo dvakrat več življenj, kot jih izgubimo na slovenskih cestah. Zavedati se moramo, da so antibiotiki naši jokerji: hraniti jih moramo za situacije, ko ni druge rešitve. Če ste nespametno porabili vse jokerje, bo v primeru, da vas doleti kaka nova bakterijska okužba, medicina brez
rešitve. Ker vaš otrok ne more odločati o uporabi svojih jokerjev, je nadvse pomembno, da se odločate odgovorno in mu ohranite čim več odprtih možnosti.
      Začarani krog Številni starši so povedali, da njihovi otroci v eni sezoni zaužijejo tudi po štiri do pet kur antibiotikov.
Prehladi, bronhitisi, angine, ušesna vnetja se kar vrstijo in
zdravniki vsakič predpišejo antibiotike. »Ravno ga dobro pozdravimo, že naslednji teden 'stakne' v vrtcu nov virus ali novo bakterijsko okužbo«. »Najprej je imel angino, po dveh tednih vnetje ušesa. Ni bilo izbire - morali smo mu dati  antibiotike …« Se prepoznate v teh stavkih?

Nihče ni vesel bolezni in vsakdo bi svojemu otroku rad pomagal, da čim prej premaga bolezen. Težava je v tem, da imamo napačno predstavo o tem, kaj pomeni premagati bolezen. Menimo, da bo otrok zdrav, če mu zbijemo povišano telesno temperaturo in pobijemo trenutno prisotne bakterije. Toda ne zavedamo se, da včasih prav s takšnim ravnanjem sami ustvarimo začarani krog bolezni. Zato pojdimo po vrsti.

Zakaj sploh nastajajo bolezni. Nekatere otroške bolezni so naravna oblika krepitve odpornosti pri otroku. Kot pravi Alfred Vogel v knjigi Ljudski zdravnik, je večina bolezni
naraven izziv, ki bo okrepil otrokovo zdravje, če bomo znali pravilno ravnati. Več o tem preberite v navedku v okvirčku.
Ko nastopi bolezen in jo na hitro odpravimo z antibiotiki, se začarani krog šele začne.

Antibiotiki, kot pove že beseda, pobijejo tudi vse probiotike. S tem povsem spremenijo ravnovesje v črevesni flori. Tako uničimo koristne mlečnokislinske bakterije, ki so same zmožne onesposobiti večino patogenih bakterij. Njihovo mesto zavzamejo kvasovke, med katerimi je najbolj problematična
Candida Albicans, ki lahko v telesu ustvari pravo razdejanje.
Tako je vaš otrok po vsaki kuri antibiotikov še bolj ranljiv in dovzetnejši za vsak virus ali bakterijo, kajti njegova odpornost je na slabšem, kot je bila pred zaužitjem zdravil.

Po normalni poti - to bi pomenilo zares dobro polnovredno domačo hrano, bogato z mlečnokislinskimi bakterijami - bi si otrokova črevesna flora lahko opomogla v dveh do treh mesecih. Težava je v tem, da večina otrok noče niti slišati
za zares zdravo hrano brez sladkarij. Še večja težava je v tem, da v teh dveh do treh mesecih vaš otrok »stakne« še pet novih bolezni. Zato ne preseneča, da so težave z razbohoteno kandido prisotne tudi pri otrocih, le da starši tega ne
opazimo takoj; tako mine preveč časa, preden se lotimo sanacije otrokovega zdravja.
        Probiotiki kot rešitev V razvitih državah - mednje Slovenija vsaj po tem merilu še ne sodi - je priznanje pomena zdrave črevesne flore za zdravje spremenilo pristop k zdravljenju marsikatere bolezni. Pediatri se vse pogosteje bakterijskih okužb lotijo tako, da najprej predpišejo močne probiotike in tako okrepijo lastno obrambo telesa. V večini primerov to
zadostuje. Raziskave so celo pokazale, da probiotiki pri številnih bakterijskih okužbah delujejo celo učinkoviteje kot antibiotiki. (Več o tem lahko preberite v knjigi 100 % zdravi, ki jo je v zbirki Žepnice izdala Mladinska Knjiga). Če to ne uspe, zelo zdravniki natančno ugotovijo, za katero bakterijo gre, in šele takrat predpišejo antibiotik, ki bo deloval na identificirano bakterijo in povzročil čim manj postranske škode.
Hkrati s kuro antibiotikov predpišejo še 4- do 6-tedensko kuro
probiotikov, s čimer naj bi olajšali obnovo črevesne flore in
preprečili, da bi kvasovke dobile preveč prostora.

Naravne rešitve pri večini prehladnih obolenj imajo naravna zdravila številne prednosti. Imunsko odpornost otrok lahko krepimo s superživili, kot so kakovostni sokovi, alge, aloja vera, sok ječmenove trave, pivski kvas … Ta jih bodo oskrbela z dragocenimi vitamini in rudninami, ki jih pogosto primanjkuje v njihovi prehrani. Naravni viri so neprimerljivo boljši  od sintetiziranih vitaminov in anorganskih rudnin v obliki tabletk. Ehinaceja ali ameriški slamnik je nadvse dragocena pomoč za obdobje, ko je vaš otrok pod udarom viroz v vrtcu ali šoli. Najmočnejši so pripravki na osnovi alkoholnega izvlečka cele rastline. Seveda za otroke poiščite pripravke z odparjenim alkoholom. Vnetja mandljev ali angine lahko oskrbujete z grgranjem Molkosana koncentrirana fermentirana sirotka) ali s prevretki ingverja in žajblja.

Pri težavah z bronhiji se odlično obnesejo naravna zdravila z izvlečki bršljana, smrekovi vršički, ajbiš, propolis in vrsta drugih zdravilnih rastlin.
  Pri bolečinah v grlu zmešajte žlico medu in pol žlice cimeta; otrok naj počasi liže zmes. Cimet ima močan antiseptičen učinek. Druga možnost so pastile iz islandskega lišaja. Pri vnetju mehurja je sok brusnice (brez sladkorja) celo učinkovitejši od antibiotikov.
Pri bolečinah v ušesih namesto antibiotičnih kapljic najprej poskusite z eteričnim oljem čajevca. Ta je močen anestetik in antiseptik, zato hitro omili bolečino in pomaga premagati vnetje.
        V pokrovček kanite 2 kapljici olja, vanj namočite palčko za ušesa in se rahlo dotaknite boleče notranjosti ušesa.
To ponavljajte od 3- do 5-krat na dan in nadaljujte še nekaj dni po tem, ko otrok ne bo več čutil bolečine. Za ta namen uporabljajte le dvakrat destilirano eterično olje.

Nekatera stanja, ki jih imenujemo bolezni, pa so le posledica kronične dehidracije ali toksikacije otroškega telesa. Dandanes je večina otrok zelo dehidriranih. Pijejo veliko obarvanih, sladkanih in celo poživilnih pijač z močnim diuretičnim delovanjem. Pri tem uživajo rafinirano hrano, »padajo« ravno na izdelke, v katerih je največ škodljivih E-jev in sladkorjev ter jim že od majhnega primanjkuje pomembnih hranil, ki delujejo tudi na krepitev imunskega sistema.
Vse skupaj pa je odlična podlaga za začarani krog bolezni.
A. Vogel: Pustite, naj izgori! Otroške bolezni so v določeni meri koristne, saj v vročini, ki jih spremlja, izgori marsikaj, kar bi sicer prej ali slej škodilo. To pa ne pomeni, da bi morali otroške bolezni namerno izzvati. Že same po sebi
pridejo dovolj kmalu; čim večji in krepkejši je otrok, tem lažje jih preboli. Če otroške bolezni pravilno obravnavamo in podpiramo naravno odzivnost organizma, resnično pomenijo pravo čiščenje organizma. Z vročino izgorijo skoraj vsi strupi, celo tisti, ki jih je otrok morda prinesel s seboj iz embrionalnega življenja. Zdravniki, ki znajo dobro opazovati, ugotavljajo, da ljudi, ki niso preboleli otroških bolezni, v poznejših letih veliko pogosteje doletijo različne bolezni, celo rak. To govori v prid čudežni zdravilni moči vročine. Večina otrok, ki umrejo zaradi otroške bolezni, pravzaprav umre zaradi napačnega zdravljenja. Najslabše pri tem je medikamentozno zaviranje normalnih bolezenskih procesov, zlasti vročine in prišča (izpuščajev). Vročina je notranja obramba organizma, pri kateri izgorijo vdirajoči in že prisotni strupi.
Prišč pomeni naravno odvajanje strupov skozi kožo oziroma pore, zato ga ne smemo preprečevati – to bi lahko škodilo srcu, živčevju in dihalom ter povzročilo veliko hujše zaplete. Zelo škodljivi so tudi kemoterapevtiki.


Prav gotovo je preprosto v vodi raztopiti nekaj tabletk; vročina mine in bolezen je videti prav nedolžna (prešla je naglo in sploh ni dosegla pravega vrhunca). Da so infekcijski strupi ostali v telesu in lahko vsak trenutek povzročijo novo, hujšo bolezen (vnetje srčne mišice, sklepni revmatizem), o tem
večina niti ne razmišlja. Pred vlomilci se ne ubranimo, če zapremo vrata in okna ter izklopimo alarmno napravo. »Če ima otrok visoko vročino, vendar ne moremo samo čakati, ne da bi kaj ukrenili, saj nam lahko umre,« mi pogosto reče kaka bolniška ali otroška sestra.
    Seveda ne bomo stali križem rok, toda vročino lahko zaviramo ali pa ta koristen notranji ogenj podpiramo. Če podpiramo delovanje vročine tako, da vsi odvodi pravilno delujejo, v tej telesni peči vse gorljivo zgori in se zelo hitro izloči. Telo ima spet svoj mir in je očiščeno. Pomembna je skrb za to, da je črevo izpraznjeno. Prav tako moramo pri vsaki nalezljivi bolezni skrbno opazovati delovanje ledvic. Podpremo ga lahko s presličnim čajem ali s preparatom Nephrosolid. Vzdrževati
je treba tudi pravilno izločanje skozi kožo. Tu nam pomagajo Kneipp, Priessnitz in drugi »vodni zdravniki«, kajti za spodbujanje kože so dovoljeni le povoji: topli ali mrzli, odvisno od primera. Topli povoji ne morejo nikoli škodovati, pri uporabi mrzlih pa moramo biti zelo previdni - vročično
telo se ne ohladi tako hitro; mrzli povoj praviloma zmanjša notranjo vročino, poveča pa zunanjo.

Mnogi starši se pri majhnem otroku ustrašijo povišane telesne
temperature, ki še vedno hitro narašča. Vendar je to dobro in koristno, saj omogoči, da vse škodljivo hitro izgori. Srce otroka je veliko krepkejše, kot mislimo. O tem se lahko prepričamo že, če pomislimo na razmerje med težo srca in telesa, ki je pri otroku veliko ugodnejše – v prid srca kot pri odraslem človeku. Nikoli ne smemo pozabiti, da je nasprotovanje naravi škodljivo in da mora vsak naš poseg podpirati naravne obrambne procese. Otroci in odrasli so toliko bolj izpostavljeni nalezljivim boleznim, kolikor slabše so hranjeni. Zlasti pomanjkanje vitaminov poveča dovzetnost za nalezljive bolezni. Imunizacija otrok z zaščitnimi snovmi ni priporočljiva, ker je takšna zaščita kratkotrajna in zavira
naravno obrambo organizma. Zavedati se moramo, da so antibiotiki naši jokerji: hraniti jih moramo za situacije, ko ni druge rešitve.

Otrok je po vsaki kuri antibiotikov še bolj ranljiv in dovzetnejši za vsak virus ali bakterijo, kajti njegova odpornost je na slabšem, kot je bila pred zaužitjem zdravil.
Raziskave so celo pokazale, da probiotiki pri številnih bakterijskih okužbah delujejo celo učinkoviteje kot antibiotiki.

Sanja Lončar


Lp,





zvezda06 -> RE: Septemberke 2006 (14.10.2007 13:54:24)

kje ste, septembrske cveke?!?!?!?!
vse na soncku, a?
no, nasa cebela je sele zdajle zaspala- pa je ne bom dolgo pustila, da bova se ujeli soncek in da bo zvecer sla prej spat...
uzivajte, zvecer pa se le pofockajte na RR




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (14.10.2007 14:10:32)

Tejcha tale članek, da pa res mislit. Samo kako boš ti na svojo roko, brez potrebnega znanja presojal kdaj dati in kdaj ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]? Zdravnica si lahko privošči kaj takega in tudi upoštevajo jo bolj kot pa nas. Po moje bi jih pošteno slišala, če bi rekla, ne midve pa nočeva več antibiotikov, razen če bo to res zadnji izhod... dvomim, da bi jih dobro odnesla.  Čeprav vsa teorija verjetno res drži. Tega z vročino sem se začela tudi jaz držati, po nasvetu ene medicinske sestre in sem jo do zdaj že dvakrat pustila, da jo je skuhal in je bilo res v dveh dneh konec.

Drugače pa tudi Sara spi, potem pa pričakujemo obisk in bomo še malo sonček izkoristili.

Lep preostanek dneva...




dalin -> RE: Septemberke 2006 (14.10.2007 15:38:27)

[image]http://www.ani3.dk/born02/born0/windelwinni.gif[/image]Naši septemberčki praznujejo:
 
[image]http://www.ani3.dk/born02/born30/63.gif[/image] 26.08.
 
BOROVNIČKA - NIK
 
[image]http://www.ani3.dk/born02/born30/63.gif[/image]  01.09.
 
YENNIKA - KLEMEN
 
[image]http://www.ani3.dk/born02/born10/CAD1HJEU.gif[/image]02.09.
 
ZALA ADL - ZALA
 
 
[image]http://www.ani3.dk/born02/born30/63.gif[/image] 02.09.
 
NATAŠI - TIMOTEJ
 
[image]http://www.ani3.dk/born02/born30/63.gif[/image]  03.09.
 
TANYKA - RENE
BUCHKA - FILIP
 

[image]http://www.ani3.dk/born02/born10/CAD1HJEU.gif[/image]  04.09.
 
x_SREČKA_ - VESNA
 
[image]http://www.ani3.dk/born02/born30/63.gif[/image]  04.09.
 
INCABINCA - LOVRO
[image]http://www.ani3.dk/born02/born30/63.gif[/image]  06.09
 
JULAM - AMADEJ
 
[image]http://www.ani3.dk/born02/born10/CAD1HJEU.gif[/image]  07.09.
 
ZVEZDA06 - EMA
 
[image]http://www.ani3.dk/born02/born10/CAD1HJEU.gif[/image]  08.09.
 
NEN - NEŽA
 
[image]http://www.ani3.dk/born02/born30/63.gif[/image]  08.09.
 
PUPIKA - GAL
 

[image]http://www.ani3.dk/born02/born30/63.gif[/image]  09.09.
 
BUDA - TILEN
 
[image]http://www.ani3.dk/born02/born10/CAD1HJEU.gif[/image]  09.09.
 
ADRIJANA.SARA - SARA
 
[image]http://www.ani3.dk/born02/born10/CAD1HJEU.gif[/image]  10.09.
 
PRINCES - LIA
 
[image]http://www.ani3.dk/born02/born30/63.gif[/image]  10.09.
 
KATY - TILEN
 

 
[image]http://www.ani3.dk/born02/born30/63.gif[/image]  11.09.
 
ŽIŽA - URBAN
 
[image]http://www.ani3.dk/born02/born30/63.gif[/image]  12.09.
 
MATEJČICA - TOMAŽ
 
[image]http://www.ani3.dk/born02/born10/CAD1HJEU.gif[/image]  14.09.
 
ANIKA_24 - LANA
 
[image]http://www.ani3.dk/born02/born30/63.gif[/image]  15.09.
 
ALENKA11 - ALEKSEJ
ANČ - TRISTAN
 
[image]http://www.ani3.dk/born02/born10/CAD1HJEU.gif[/image]  15.09.
 
KALIPSO - ZARA
[image]http://www.ani3.dk/born02/born10/CAD1HJEU.gif[/image]  16.09
 
MAJA81 - LARA MARIE
 
[image]http://www.ani3.dk/born02/born30/63.gif[/image]  22.09.
 
SONČICA - BENJAMIN
TEVŽA - MATEVŽ
 


[image]http://www.ani3.dk/born02/born30/63.gif[/image]  23.09.
 
SANJAS - MAKS OLIVER
[image]http://www.ani3.dk/born02/born10/CAD1HJEU.gif[/image]  25.09.
 
ROSE22 - NEJA
 
[image]http://www.ani3.dk/born02/born10/CAD1HJEU.gif[/image]  26.09.
 
AJNE - AJDA
[image]http://www.ani3.dk/born02/born10/CAD1HJEU.gif[/image]  27.09.
 
DAJANAX - VITA
 
[image]http://www.ani3.dk/born02/born30/63.gif[/image]  27.09.
 
DALIN - ŽAN
MIRIJAM - TOBIJA
[image]http://www.ani3.dk/born02/born30/63.gif[/image]  30.09.
 
TEJCHA - TILEN


[image]http://www.ani3.dk/born02/born30/63.gif[/image]  03.10.
 
LINA - TRISTAN
 
 
 
 
 
 
21[image]http://www.ani3.dk/born02/born30/t_piepie.gif[/image]12


 
 
 
 





dalin -> RE: Septemberke 2006 (14.10.2007 15:43:11)

Drznila sem si seznam malo preoblikovati.Upam,da niste hude[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden2.gif[/image] in da vam je všeč.Če ste navajene na starega,lahko tudi tistega limate naprej[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Moja moška zasedba je šla na en daljši sprehod,jaz sem pa doma ostala.In,če verjamete,ali ne,mi kar paše malo miru v hiši.Vsaj tle gor lahko visim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Tejcha tvoj članek moram še prebrati,potem ga bom pa pokomentirala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].Zdaj šibam narezek pripraviti,dobimo obiske.

TEVŽA,VSE LEPO ZA OBLETNICO[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]
 
[image]http://www.syllienachtvlindertje.nl/images/felicitaties/champagnetoren.gif[/image]




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (14.10.2007 21:49:40)

Dober večer!

Dalin [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] za nov seznam. Je prav posrečen! Lepo, da se v svojem prostem času, čeprav ga nimaš dosti, ukvarjaš z nami[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image].

Spet sama tu gor, pa malo se moram javit. Danes smo imeli Anikino družino na obisku, končno po dolgam času, in še družinico s katero smo bili na dopustu na Ptuju. In preživeli smo res lepo popoldne. Možički so nam kostanje spekli, mi smo se igrali, potem smo še pa večerjo dobili s strani mojega. Je prav pasalo, da enkrat nisem bila jaz tista, ki jo je delala. Se bolj redko taka čast zgodi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Sara je tako kar v posteljo padla, Anika mi je pomagala pospraviti, tako da punce - takih obiskov, ki še pospravljajo preden gredo, pa res ni veliko! Ana hvala še enkrat. Zdaj te bodo tako začele vse vabiti domov in spet ne bom prišla na vrsto[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Sem se pa zdajle spomnila, da bi se lahko kaj poslikali, ker se bolj redko dobimo tako na kup. Mogoče se pa nasledjič spomnim pravočasno.

Zdaj pa še malo na msn in spat!




dalin -> RE: Septemberke 2006 (15.10.2007 7:54:56)

[image]http://www.ani3.dk/tekster-ny/t4/151.gif[/image]
 
Je pa pritisnil ta mraz,.............
 
Za nami je dokaj neprespana noč,je Žan začel ob enih kašljati in se kakšno uro sploh ni pomiril,tako da sem mu ob pol dveh zjutraj kamilice dala na prsa,potem je pa še nekaj časa trajalo da je zaspal.Je kar ustajal v posteljici[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] ni še mesec minil kar je bil prehlajen,zdaj pa spet.Ne vem kaj bo to čez zimo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].najbolj da sploh v službo ne grem,bom itak skoz na bolniški.Vsaj kaže tako.Ah................
 
Sem čist zamorjena zaradi tega,.................




NATAŠI -> RE: Septemberke 2006 (15.10.2007 7:59:47)

Dobro jutro !!!

Ponedeljek in brrrrrrrrrrrr mrzlo. Naš mali je dobre volje vstal in v vrtcu navdušeno šel k vzgojiteljici. Drugače imamo pa zdaj že full korakov in se spusti in hodi.

Dalin timotej sploh noče piti kakava in ne vem kaj naj ker mleko dobi le v obliki čokolinota in ostalih podobnih izdelkih, kakšen jogurt (ni navdušen nad njimi) in potem monte... Hrano pa tudi mi še malo pretlačimo ker mu je sedaj prišel peti zobek. In da te ne pozabim pohvalit za seznam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] zelo všečen









NATAŠI -> RE: Septemberke 2006 (15.10.2007 8:02:35)

dalin tako je pri teh naših otročkih... noski nagajajo na full. Jaz ga namažem po prsih in zatilju in podplatkih z materino dušico od justa in mu full pomaga.. Masiraš čisto na tanko namažeš in je zakon. Moram pa potrkat da smo mi kar zdravi.

je bila pa naša noč tud bolj neprespana... kar eno jokanje in prehladanje iz njegove posteljice k nama in nazaj. mogoče ga je spet zobek matral smo mazali dudiko




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (15.10.2007 8:27:00)

Dobro jutro še z najine strani!

Zimmmaaaaa, pri nas že centralna laufa, takoj ko sva vstali. Zunaj imamo vse belo [image]http://www.ani3.dk/smiles04/smiles4/93.gif[/image] .

Za nama je prav tako bolj nemirna noč, že drugi dan. Se je končno pozdravila, tu pa tam še pokašlja, pa mislim, da je na delu mlaj. Nisem pa še praverila. Kar celo noč nekaj jamra in potuje po kinderpetu. Pristane pri meni in potem potuje pri meni oz. v mene. Se čist zabuba k meni in bolj kot jo prestavljam, ker mi zmanjkuje prostora, bolj me išče. Tako ponavadi luna vpliva, drugega zdajle ne sumim.

Dalin sočustvujem s tabo, ker smo mi tud to imeli kar cel mesec. Kako pa mu kamilice daješ gor - a obhladke od čaja, ali prav cvetove?
Jaz sem zadnjič kupila termofor v Lidlu, tak luškan za v mikrovalovno pečico, vendar ga še nisem uporabljala. A ga že sploh lahko za tako male otroke? Ali je še strah pred pregretjem? Itak, da bi ga čist malo zagrela, pa vseeno, če ima katera izkušnje s tem?

Nataši sem že enkrat napisala, da nama je v posvetovalnici rekla, da ni panike, če ne pije mleka, samo da dobi preko drugih izdelkov. Poskusi še medolino, frutolino, keksolino, grisolino, rižolino, skutice...

Zdaj se mi pa pridružite pri kavici, potem pa veselo na delo -  [image]http://www.smeski.com/razni/prehrana/1254a.gif[/image]




incabinca -> RE: Septemberke 2006 (15.10.2007 8:37:42)

Dobro jutro!

Jaz sem tudi mojega škrata že oddala v vrtec, se je stiskal k meni, ampak jokal pa ni! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Je vzgojiteljica že ugotovila, kako ga mora okrog obrnit da ga zamoti - in sicer z igrico ku-ku. To pri njem vedno vžge :)

Sem mu včeraj končno umila laske s ta novo peno od mustele - ne morem verjet, vsa temenca so šla dol!!!! Me je kar na rit vrgl, ker sem mislila, da jih bo imel večno gor!  Tko da hvala NATAŠI za nasvet. Aja, a si ti kje iz naših koncev, glede na to da si mi svetovala lekarno na Viru?  Bom pa uporabila še tvoj nasvet glede materine dušice!
Kot sem omenila sem tudi kremo za obraz kupila - za tiste izpuščajčke ki s enaredijo okrog ust - in tud ful pomaga.

Neprespana noč - tudi pri nas. :( Skoz se je zbujal, kašljal, jokal, sploh se ga ni dalo pomirit...  Lovro je itak skoz po malo prehlajen in če mu kak dan ne bi iz nosa teklo, bi že mislila da je kaj narobe :)

Dalin [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] za seznam!






Tejcha -> RE: Septemberke 2006 (15.10.2007 8:51:18)

DOBRO JUTRO!

Tudi pri nas je vse belo, klima že laufa, midva sva pa oba v termo zoknih. Mali je spil flašo kakava (pri nas ene 3,4 mesece mleka še poskusit ni hotel, sedaj pa zjutraj in zvečer lepo spije flašo kakava, tk da še kdaj poskusite) in pa seveda obvezen actimel - upam, da je res kaj na tem, da poveča odpornost - in gleda telebajse na BBCju. Ne vem zakaj, ampak te še nekak prenašam, SLO verzija mi gre pa na koz......

Js pa ob skodelici kapučina skačem po netu in berem novičke.

Trkam lahko, ker je za nami po dolgem času noč brez "mami, hočem k vama" akcije, ko se okrog štirih z zaprtimi očmi dvigne iz kinderpeta in drži roke v luft in čaka, da ga prestavim v taveliko posteljo. Sej je luštno, da se tako stiska, sam tje tud Tilen pravi mali Rambo in bi verjetno taveliko posteljo imel najraje zase, midva sva pa kot dve bubi vsak na svoji strani...


Dalin, luškan seznam!

Sej vem, da je o tem že bilo milijonkrat govora, sam glede na spremembo vremena... kako oblečete lumpe za ven? Pri nas: žabe, zokni, body, trenirka (zg. in sp. del), čez pa tanjša bundica in seveda športni copati. Če smo na daljšem sprehodu so obvezne tudi rokavičke in kapa (se čist preveč shladi).














Tejcha -> RE: Septemberke 2006 (15.10.2007 8:52:58)

Uff... tolk naenkrat na  s pa verjetno že dooolgo časa ni bilo na kupu... :)






pupika -> RE: Septemberke 2006 (15.10.2007 9:12:19)

Jutro

Gal je danes zjutraj kar veselo odkorakal do vzgojiteljice, eni jokajo, naš pa skoraj najmlajši pa tako vesel vrtca. Sem prav vesela.

Tole z mustello moram tudi jaz probati, kajti naš malček ima tudi nekaj temenc, pa mu z tistim glavničkom skoraj nič več ne gre dol.

Incabinca katera krema za obraz je zelo dobra, da ne iščem po postah.

Tudi pri nas je mrzlo in zima zunaj, joj kolk ga je stisnilo.

Gal je to noč kar dobro prespal, smo imeli večje probleme v soboto, ker muštirice rastejo in ga boli.Sem mu pa dala sirup Calpol in je bilo potem boljše, potem pa preberem post o antibiotikih in sem se zamislila, pa sem se tolažila s tem da sirup ni antibiotik.

Tudi Gal je že prehlajen več kot mesec dni in mu teče iz nosa, sem mu zadnjič našpricala v nosek z operilom p preden je šel spat, pa je imel tako suhi nosek, sedaj pa mu rajši z Sterimarisom, samo kaj češ ko pa niti dihat ne more potem tudi slabo spi.

Dalin [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] za seznam, lepa sprememba.

Kako ste kaj preživeli vikende.





tevža -> RE: Septemberke 2006 (15.10.2007 9:21:55)

dobro jutro še z najine strani!

tudi za nami je malo čudna noč, saj se je mali okoli 3h odločil, da ne bo več spal [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . on bi malo plezal, se pogovarjal, stiskal, midva pa bila še od napornega vikenda totalno zakomirana. huuuh...no, po skoraj dveh urah pregovarjanja je končno zaspal, seveda med nama. tejcha, tudi matevž je mali rambo in spi povprek in počez, tako da včasih na postelji 180x200 komaj najdem prostor zase [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .

midva še nisva "vklopila" žabic, tako da ima za ven dokolenke, podložene kavbojke oz. žametke in bodi s kratkimi plus majčko in jaknico ter čeveljčke. tudi kape niti traka mu še ne dajem gor. ko sem zadnjič P vprašala, kaj misli o nošenju kape (ker po centru vidim, da jih nekateri otroci že imajo), mi je odgovorila, da samo če zelo piha veter, naj mu dam trak, drugače pa bombažno kapo šele pri 0, pri minus 5 pa volneno. tudi ko sem sama v dilemi, kako obleči matevža, se ponavadi vprašam, kaj bo nosil pozimi, in tako lažje zreduciram oblačila. tak je moj "prijem"  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

čez kakšno urco jo pa mahneva na malo daljši sprehod....

lep dan!




pupika -> RE: Septemberke 2006 (15.10.2007 10:03:38)

Aja še moje poročanje glede mullerjevih plenic, premočile so nam definitivno hitreje kot pamperske AvtiveFit, tako, da ostajamo na pamperskah.

Kaj boste danes kuhale, meni se je zluštala kisla repa papečenice ali pa krvavice 




incabinca -> RE: Septemberke 2006 (15.10.2007 10:05:50)

** pupika: krema za opbraz je tudi od mustele - posebej za te izpuščaje okoli ust  (od slinjenja, dude in podobnega...)

**  jaz mu dam za ven tudi že tanke žabice, še posebej če je v vozičku, ker se hitreje shladi,  ali pa če ni sončka. Pa seveda hlače, zgoraj body+majčka+jakna. Od pokrival prakticiram trak, ampak samo v primeru vetra.

** ampak nekaj je pa res na telih telebajskih - Lovro televizije sploh ne opazi, tudi če je prižgana, včeraj pa sem jo zjutraj prižgala ker sem imela jaz še eno delo na računalniku in so bili ravno telebajski - je Lovro čist notr padel, se pogovarjal z njimi... nekaj je res na tem.






tevža -> RE: Septemberke 2006 (15.10.2007 10:09:58)

hoj!

hmmm, kaj bomo danes jedli za kosilo....glede na to, da sva do večera sama, mislim, da se bova malo "švercala" s kakšno juhico. ne, ne, zdajle mi je padlo v glavo; jedla bova njoke z zelenjavno omakco. o, super, to res že dolgooo nismo jedli.
pupika - jaz imam tudi zelo rada zelje in repo. ko bo še malo bolj pritisnil mraz, vam zaupam odličen recept z zeljem v pečici. njamiiii....

mi bomo rabili še en avtosedež......me pa zanima, če ima katera izkušnje z NANIA avtosedeži. sem malo gledala po netu in ugotovila, da so daleč najcenejši. Zakaj?? mi imamo zdaj roemer-ja in je zelo fajn. je pa tudi najdražji in ne vem če bi še enega kupila s ceno v nebo. hvala za vse info!

pa-pa


p.s. kako so pa kaj uspeli pipškotini???




tevža -> RE: Septemberke 2006 (15.10.2007 10:22:14)

 nekaj me heca....




Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>