RE: Septemberke 2006 (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih



Sporočilo


julam -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 22:17:24)

Oho, a ste vse slamnate? NO, saj jaz sem tudi, sicer ne dobesedno, ker smrči na kavču, ampak počutim se, kot da bi bila.

Ne mi prosim govorit o slikah, ker se bom pogreznila. Nazadnje smo razvili slike od prvega fantiča, ko je bil star 4m. Torej dobri 2 leti nazaj. Groza!!!! Me je sram, da sploh ne vem, zakaj sem tole zdaj obelodanila. Ah ja, itak ni noben oškodavan, razen nas. Torej, toliko v tolažbo!

Adrijana, ti si taka optimistka kot jaz. Sem tudi mislila, da bo keks nardit faks z mladiči. Ja, saj sta v varstvu, ampak jih je treba zjutraj odpravit, potem pa ok 15h že domov privlečt. Zvečer sem pa jaz enostavno preveč sesuta za kakšno mozganje. Pa bo verjetno moralo tudi to priti na vrsto, drugače bo štala!!!

Naš mali tudi samo za mano teče celo popoldne. Sicer sem pa že od prvega navajena, da so tile frocki dvoličneži. Med tujimi vsi sladk, pridni, angelčki,... doma morajo pa not prinest. Tako da nisem presenečena. Pač ne morejo biti vedno samo pridni, poleg tega pa doma najbolj preizkušajo. A ste (predvsem pri večjih) opazile, da so npr pri babici ful ful ful ful pridni, ko pa pride mamica, pa kontra. Tudi naše babice so se mogle navadit, da je takoj vse slabše, ko pridem jaz v bližino. Upam, da je to normalno, dejte me potolažit.

naša žaba še kar kašlja, pa apetita tudi še nima. Upam, da se ne navadi na tole neješčost.





julam -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 22:22:14)

ravno iščem slikico za v vrtec (rabijo družinsko in ugotavljam, da nimamo nobene frišne, da bi bili vsi 4 gor [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]). No, tole z morja delim z vami:



[img]http://www4.slikomat.com/07/0926/420922otut.jpg[/img]






žiža -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 22:24:48)

Madona sem se na RR izgubila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Cela panična iščem septemverke 2006 že na 5 strani pa nič... potem pa vidim da sem na starši čvekamo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

A luna da je... sploh nisem na tekočem s temi zadevami. No sej če pomislim na dve tečki popoldne bi bilo možno ja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Dobr da je oblačno pa da dežuje, da se je ne vidi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

adrijana jaz ti iz vsega srca privoščim, da bi bila diploma čimprej za tabo. Mene je čas povozil. Predolgo sem odlašala in me nedokončan faks čaka že 3 leta. Zdej sem pa tolk ven, pa en kup novih stvari je ki bi jih morala še prej opraviti.... pa čist zgrešeno zadevo sem šla študirat tako, da tud če bi mi bilo treba samo še diplomo napisat verjetno ne bi bila zadostna motivacija.
Ne vem zdej sem res v enem takem čudnem obdobju, ko imam ene dve možnosti odprte pa nimam "jajc" da bi se jih lotila.  Bmo videli do aprila imam nekako zagotovljeno službo in do takrat se bo že pokazalo v katero smer je smiselno zakorakat.




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 22:26:01)

No, pri apetitu pa mi nimamo težav. Če noče jesti pri meni, jo pa peljem k babici čez prag ali pa kam k sosedom in ona veselo oznani, da je am am. Potem ji pa tako vse k riti prinesejo. Se zelo čudim, da ima samo 9300g, čeprav je ona skoz lačna in skoz nekaj je. Mi bi skor rabili tiste tablete proti apetitu, če obstajajo seveda - dvomim, drugače bi ji tak odrasli vse pokupili [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Tako, da tudi zdaj nimama težav s hrano, čeprav je prehlajena. Še lekadol je mmmm[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], ko je take volje.

Ej, a pri vas že kurite? Jaz sem včeraj in predvečrajšnim zvečer, da je enkrat obnilo. Je bilo zelooo hladno noter, ker nas ni bilo in čeprav so bila okna odprta zgoraj (obrlift), ni prišla toplota not. Danes pa ni bilo potrebe.




julam -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 22:29:22)

Adrijana, pri nas je bilo do tele smotane bolezni tudi tako, da ni mogel videt, da bi kdo jedel...je vse zbasal vase. Pa tudi ni debelinko. Ampak tale bolezen ga je pa čist sesula.

Mi kurimo še ne, se pa na debelo pokrivamo. Ampak babe, komarjev imamo pa več kot poleti. Danes zjutraj mi je en brenčal okrog glave, na koncu pa mi zlezel v nos [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Matr, bi mu vsako taco posebej populila!!!! Pa ne, nisem krvoločnež [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]!




julam -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 22:30:26)

Žiža, nisi edina, ki se zgubiš na starši čvekamo!

In pa, včasih je vredno reskirat, posebno če si v takem nultem obdobju! Vso srečo!!!!




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 22:37:51)

Žiža nekako se bomo morali znajti naprej, čeprav nam otroci res življenje obrnejo na glavo. Pa to ne mislim na negativen način. Tako, da kakorkoli bo, se bomo že nekako znašli.

Saj z mojim faksom Javna uprava tudi nimam veliko prihodnosti in se bo verjetno potrebno kam drugam obrniti. Bom verjetno službo iskala kar kot ekonomski tehnik in upala, da me potem odnese na prava pota. So pa danes tako ali tako veze zelloooo pomemben faktor.

To s komarji sem se pa že jaz tudi spraševala. Kako, da jih ne stisne zvečer[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




žiža -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 22:42:46)

julam pri nas komarjev ni. Mi pa moj dragi sine ko okoli 6ih prileze v najino posteljo z največjim veseljem prste tišči v nos al pa v usta. Matr to pa res ne maram... sej če bi nežno božal nič ne rečem, ampak on bi rofkal po mojih ustih kot kakšen zobar [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Ja kurimo pa že in to že od prejšnega torka. No tukaj na žalost nimam nobene besede. V bloku je pač tako kot določijo upravljalci. Ki pa seveda ne gledajo na varčnost, čisto okolje..... Pa OK, če bi kurili od 17ih pa do 22ih še ne rečem, tako pa imam ob 14ih vroče radiatorje. Seveda nimamo niti svojih števcev in lepo plačujemo po kvadraturi. Lani ko smo bili še v enosobnem stanovanju na sončni legi semo imeli radiator odprt samo v kopalnici. Pa v dnevni sem ga zvečer odprla.
Še tam ko bi človek lahko kaj prišparal ne more [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]




žiža -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 22:46:12)

punce zdej se pa jaz poslavljam. Bilo mi je v veselje spet malo počvekat ampak zdej mi pa že polkna skupaj lezejo. Mojega odbojkarja pa še vedno ni domov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]
lahko noč. dalin, letošnja bo bolj mirna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




julam -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 22:51:05)

Uf, naš škrat ima tudi najrajši naše nosove. Madonca je grob! Bi ga kar nazaj... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Moj možek je že čisto brazgotinast [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]!

No, moja ura se tudi bliža, moram bit do 23h na lopaticah, drugače je zjutraj groza.

Nočko!




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 22:55:24)

Žiži lahko noč! Pa lepo praznovanje. Slikico pa jutri dobite... To s prsti pa tudi pri nas poznamo, pa ko se zbudi mi dudo v usta tišči[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] - zdaj jo pa ti rabiš mami, jaz sem že pokonci[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

Pa ko se spravlja spat in se še pocarta na rokah, poskuša ušesa žulit, pa me full žgečka. Ali pa mi pibip daje in prsta v usta... za vsako ima nove fore.




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 23:21:56)

Še dve slikci iz dopusta:
Uživancija ob skupnem večernem kopanju, ko smo bili še skoraj vsi zdravi.
Maj, pa ne glej mojih zizik[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]!

][img]http://www4.slikomat.com/07/0926/260923jmea.jpg[/img]



In po parih mesecih je bil spet v uporabi voziček, pa še uživala je:
[img]http://www4.slikomat.com/07/0926/2909229swj.jpg[/img]

Zdaj grem pa tudi jaz vodoravno. Sara se je za par minutk že priplazila k meni, pa sem jo še dala nazaj v svojo posteljico. Vprašanje za kako dolgo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Lahko noč




Tejcha -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 23:45:03)

Čer!

Punce, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Danes si pa res zaslužite aplavz.


Moj izpit je mimo, pa... bi se najraje nekam ugreznila. Čeprav sem vse prebrala in imam kolikor toliko pošlihtane vse pojme... je danes namesto običajnih 42ih vprašanj, preljubi profesor presenetil s šestimi opisnimi in dodatkom - pisanje pooblastila -  in še zdej nisem čist prepričana, kaj točno je hotel imeti kot vsebino slednjega... Res sem razmišljala o tem, če si kdo slučajno dela norce... Sej ne, da nisem NIČ znala, daleč od tega, vendar so bila vprašanja postavljena tako, da: piši, kar se spomniš... In js naj voham, kaj točno je želel od nas. Še sam ni znal povedat, kaj pričakuje od določenega vprašanja, ko se je eden od sotrpinov le opogumil in vprašal, kaj bi pravzaprav rad od nas. In sedaj naj upam na??? Usmiljenje, da mi je vsaj približno uspelo trofit točno tisto, kar si je zamislil...

Grrr... sm še čisto pod vplivom... in grem rajš spat, da mi ne uide še kakšna krepka...




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.9.2007 23:47:11)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




NATAŠI -> RE: Septemberke 2006 (27.9.2007 7:41:51)

jutro

kakšno jutro je, full piha in pada dež. sem zjutraj timoteja vzela iz pojsteljice in je pančkal ko sem ga napravljala in vse do vrtca ko sva vstopila je pančkal. noč smo imeli pa tud naporno, skos eno jokanje pa prekladanje iz najine postelje v njegovo... tako da sem takooo zaspana zdaj v službi

Kolikokrat gredo še vaši otročki pančkat čez dan? Timotej v vrtcu med 10 in 12 in potem popoldne še enkrat od 15.30 do 16.00 potem pa zvečer ob 21.00 do jutra 06.00

naš oči je tud naredil vabila, v city parku sem kupila ovojnice in papir (rumeno-zelena kombinacija) in potem sva dala eno luštno besedilo... na prvi strani vabila pa timoteja ko kobaca in na vlakcu ki piše MOJ 1.ROJSTNI DAN

Naša zdravnica je tud cepla timoteja ob prehlajenem nosku in kašljanju ampak zdaj ga pa ni hotela... kaj pa vem

dalin kje si pa ti rodila da je taka železna postelja?

kurimo pa pri nas že en teden, tako pašeee ko je toplo

kopanje pri nas je pa uživanje na 100%, se usede notr mu naštimava masažo, bana je kotna in precej velika in potem je on ta glaven, še mal igračk in to je to,..špricanje in čofotanje, da je kopalnica ponavadi full mokra

uživajte




incabinca -> RE: Septemberke 2006 (27.9.2007 8:19:23)

Dobro jutro!

Moj škrat je tudi že v vrtcu. Imava zdaj prav poseben obred odhajanja v vrtec. Najprej me že doma heca in se mi smeji, ko beži pred mano, ko mu hočem jakno gor dat. Jaz se še mal jezno delam, Lovro pa poka od smeha. :) Potem v avto.... groza... Lovro se v avtu sicer rad vozi, ampak ko ga je pa treba notr v sedež dat pe VEDNO tuli. Skratka, potem še v vrtcu vsak dan pregledava če je kaj novega v garderobi, potem pa PUF v igralnico in sam hitro bežim domov :)


Kopanje - Lovro je tudi najraje sam v banji, zadnjič sem mu v babycentru kupila tisto podlogo za v banjo, da ne drsi in je superca!

Kurimo tudi pri nas že, smo bolj ta zmrznjeni.

Spat gre Lovro samo enkrat na dan, čeprav bi, zdaj ko je v vrtcu in tam spi samo eno uro, raje videla da bi šel še popoldan enkrat. Ampak očitno mu ne paše. Če pa doma spi, pa vedno spi dve do tri ure v kosu.
Zvečer gre pa zdaj spat ob sedmih ali kakšno minuto čez in spi tam nekje do pol sedmih, sedmih.

SOncIca; ful luštni torti, ste uspeli tisto telebajskovo celo pojest? Ker meni s ezdi ogromna :) Pri nas je bila ene štirikrat manjša, pa smo jo potem še dva dni imeli dom. No, res pa je, da jaz nisem imela toliko gostov.

papa













adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (27.9.2007 8:53:59)

[image]http://www.ani3.dk/fodselsdag03/fodselsdag90/CASHZOT8.gif[/image]ŽAN, VITA in TOBIJ vse naj, naj...
 
Nekaj sem preletela, ostalo kasneja. Mi imamo drugače doma tuš in nimama posebnih težav z umivanjem, razen občasnega vstajanja. To je bilo pa v Ptujskih toplicah in je res nasplošno zelo pridna v bani. Samo, da je kje voda in ima mami mir.

Benjamin je pa pravi lepotec - nam ga bolj redko pokažeš, ne? Ga tudi ti skrivaš pred nami, tako kot Tevža[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Tevža, vidim te! Veliko užitka pri kofetkanju, greva k babici na javljanje.




NATAŠI -> RE: Septemberke 2006 (27.9.2007 11:52:01)

vidim da ste vse bolj ativne popoldne in v večernih urah... a niste nič utrujene zvečer in ne čakate komaj da počite v posteljo?

kako oblečete otročke - ali že nosijo body-je z dolgimi rokavi? jaz mu za enkrat oblečem body brez rokavčkov in pulovrček... pa žabice tudi še ne ampak nogavičke do podkolenčkov




zvezda06 -> RE: Septemberke 2006 (27.9.2007 12:25:33)

Žiža, ce bos dobila kaksne dobre informacije glede alternativecv, jih prosim deli z menoj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
nasa ema tudi se ni poskusila jajca in ji ga tudi se ne smem dati, kljub temu da so vse alergije zavrzene (kar se tice testov), ampak njeno telo pa hrane ne prenese dobro... sploh ne vem, kaj naj, ker ti zdravniki res nic ne povejo... kako bi lahko resevali zadeve,..
meni je pediatrinja rekla: SAJ ENI SO ZRASTLI GOR S KROMPIRJEM IN KORENJEM- in nasa ema skoraj samo to je- pa se koren zadnje case slabo prebavlja...
tako da ne vidim druge resitve kot en bipoenergetik ali bioresonanca- sem slisala veliko mamic, da jim je to zelo pomagalo...
no, ce jaz kaj izvem oziroma se za koga odlocim, tudi javim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
aja, baje je ena dobra iz grosupljega: Janja Tekavec ali nekaj takega (ima tudi medicinsko izobrazbo...
Žiža- od kod pa si?
Lp vsem- vceraj zvecer ste bile pa res pridne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] jaz sem sla ob pšol desetih kar v pancevo




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (27.9.2007 12:26:43)

Meni prav paše zvečer, če se malo odklopim na netu od vsakodnevne rutine. Za kaj drugega pa res nimam več energije. Pa prehitro tudi ne smem iti spat, ker se potem zjutraj komaj k sebi vstanem. Očitno imam 7h spanja dovolj.

Mi pa že oblačimo body z dolgimi rokavi in nogavičke tudi. Ker kurimo še ne redno, mogoče zvečer, pa ni nič odveč. Sploh pa zdaj, ko je že tako ali tako prehlajena. Še pa zdajle razmišljam, če bi šli ven, samo je pa noter tudi tako naveličana, da bo nekaj potrebno storiti. Pa da malo energije pokuri in še gre danes enkrat spat.
Sara vstane okoli pol 7oz.7h tako, da gre nazaj zadremat za kakšno urco okoli desetih in popoldan še enkrat ob zelo različnih časih. Od 14 - 17h, če je prepozno jo pa poskušam obdržati pokonci. Zvečer pa okoli 20-21h, če pa čez dan samo enkrat spi, pa tudi ob 19h.




NATAŠI -> RE: Septemberke 2006 (27.9.2007 14:24:13)

zvezda moja sodelavka je vozila sina (star 5 let) v rogaško k eni ki se je učila pri Medvedu. Imel je alergijo na jajčka pa emulgene in kaj vem kaj  vse. Ti zdaj ti s prve roke povem, da lahko vse je in je od tega ko je prenehala s terapijami leto in pol in je še vedno vse ok

adrijana a povrhu dolgega body-a oblečeš še pulovrček?

imejte lep dan, uživajte




incabinca -> RE: Septemberke 2006 (27.9.2007 14:27:36)

Hej!

Jaz Lovra oblačim : body dolg rokav+kratka majčka čez ali body kratek rokav+tanka majčka z dolgimi rokavi čez. Spodaj trenirka. (to je za doma in vrtec)
Za ven pa pač primerno vremenu, včeraj je bilo kar hladno sem mu dala kar še eno tanko jopico spodaj pod jaknico pa še kapico na glavo. Se ni za igrat s tem vetrom.




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (27.9.2007 14:48:49)

To v Rogaški tudi jaz poznam oz. sem slišala za to. Ena znanka je malega vozila zaradi alergije na prah, ker je cele noči prekašljal, pa mu zdravniki niso ničesar našli. Je pa potem hodila na več terapij, pa nek čip je nosil in zdaj se je stanje umirilo in ne kašlja več. Za pozanimat se pa je. Mislim, da je tisti osnovni pregled okoli 50€ in ti povedo na kaj je otrok alergičen. Za terapije pa potem nisi nič obvezan.

Glede bodya - čez ji še dam kakšno majčko, ne predebelo. Ko grema ven, ji pa zdaj že dajem rutkom, če piha veterček in bolj debelo jaknico.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (27.9.2007 19:08:57)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




zvezda06 -> RE: Septemberke 2006 (27.9.2007 19:51:17)

samo na hitro:
se bom pozanimala za tole Rogasko Slatino, hvala punce
ce katera se kaj ve, naj se javi...

jaz Emi oblecem body kratek rokav in cez majico/pulovercek dolgi rokav, za ven pa se jopico, pa brezrokavnik ce je potrebno... odvisno




Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>