RE: Septemberke 2006 (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih



Sporočilo


dalin -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 13:35:02)

Kaj pa je zdaj to[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].Ni taprava slikica.Bom še enkrat:
za Ajdo
[image]http://www.syllienachtvlindertje.nl/images/verjaardag/big%20happy%2520birthday%2521%2521.gif[/image]




NATAŠI -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 13:52:10)

timotej je imel pa letos torto račko in sončka, smo imeli tudi na soboto in nedeljo praznovanje

kako pa ste kaj danes? Jaz na full zaspana




tevža -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 14:34:40)

evo, moj razbojnik pančka. jaz pa spet kofetkam in brljavim na računalniku.

nataši - jaz sem danes kar pri energiji. sva s tamalim hotela iti na daljši sprehod, a zunaj tako piha, da sem si hitro premislila. grem še nekaj dokumentov prebrat, potem bo najbrž že tevž pokonci.
danes pride možek....juhuuuu.

pa-pa




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 14:45:53)

Naša Sara je danes neumorna, tako še ni bila nikoli. Pa tudi zelo pridna, razen občasnih motenj. Ob 11h je zadremala za 15 min in do zdajle norela. No, pa je končno padla, imam jaz že skoraj prazne batarije[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Jo moram pa tudi pohvaliti, da se je po dolgem času veliko sama igrala in sem tud jaz lahko dost stvari zraven naredila. Se mi iz dneva v dan vse nabira.

Ajda VSE NAJBOLJŠE ZA PRVO SVEČKO!
[image]http://www.ani3.dk/creddy01/creddy0/190.gif[/image]

Zdaj pa k aktualni debati - NE MOREM VERJETI, DA DAJETE TOLIKO ZA VRTCE! Saj sama niti ne vem koliko bi midva dajala, pa mislim, da si bova v vsakem primeru šla urediti preživnino. Čeprav mislim, da me bo potem dajala slaba vest, po drugi strani pa, če se da zakaj ne - tako mi vsi pravijo. Se bo potrebno malo pozanimat.

Letos si še pa kar privoščite pri izbiri torte, drugo leto bodo že samosvoji[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Čeprav se je Sara že letos v katalogu zaljubila v torto prašička, vendar je niso delali za 30 kosov in je odpadla.

Dajanax, ko sem pa videla tvoje vabilo, sem dobila pa kar malo slabo vest. Jaz sem to idejo potem opustila, ker je bilo v dveh dneh veliko povabljenih in bi imela same komplikacije preden bi razposlala, pa če bi kdo ostal brez... tako, da smo kar klicali in vabili. Mogoče drugo leto. Še nekaj me zanima, kako ste pa tiskali to slikico? A kar doma z navadnim tiskalnikom, ali ste kaj posebej pogruntali?

Incabinca a vi niste imeli potem nobene reakcije na cepljenje? Ker pri nas tudi ne cepijo, če ni otrok popolnoma zdrav, tudi nosek ne sme "spuščati".

Zdaj pa še malo relaksacije, ob 3h pride moj, sledi kosilo in upam, da si bom še lahko kavico privoščila, pa bo Sara malo potegnila.




Dajanax -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 15:34:16)

Žiža polna cena je pri nas 402 €. Po mojem mnenju fuuuul preveč (npr. v skupini je 14 otrok, od vsakega pokasirajo 402 € (del plačajo starši, del da občina), skupaj je to  5.628 € na mesec!!!!!!!!!) Samo na oko se mi zdi mal tu mač. Sicer pa se zavedam, da ceno določajo izobraženi ljudje na podlagi izračunov in da verjetno jaz preveč pavšalno gledam na tole. Kaj čmo, pri nas smo pač očitno bogati (sam ne vem zakaj imamo tak avto pred hišo)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].




incabinca -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 15:47:07)

Hej!

Reakcije na cepljenje Lovro kljub zamašenemu nosku ni imel - isto je bilo pri 6 mesecih, je imel tudi nosek zabasan pa ga je vseeno cepil. Jaz bi sicer zaradi mojega miru raje videla, da bi bil Lovro čisto zdrav, ampak po drugi strani pa tudi zdravnik (upam da) ve, kaj počne...

Vrtec: jaz padem v drugi plačilni razred (20%), kar je pri nas malo manj kot 100 ojrov. V primerjavi z vami je to malo, ampak glede na to, da sem samohranilka (pa na žalost ne papirnata), plus študentka in nobenih posebnih prihodkov, sem pričakovala da bom padla v 10% procentov. So pa cene res katastrofalne. 300 evrov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] groza.

Nataši: jaz se danes tudi matasta, dopoldan sem bila čist švoh, zdajle se je situacija malo izboljšala. Je res tak nikakav dan.
Pa še veter piha, tako da sem v dilemi ali naj greva z Lovrom kaj na zrak ali ne. Mogoče bova skočila vknjižnjico, mi zadnje čase spet zvečer paše knjige brat. (seveda ne tiste faksovske :) )


Ok, zdaj je pa Lovro "poflaškal" svojo dozo in spet zahteva mamico! Gremo se igrat :)

lp







dalin -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 20:46:16)

Kje pa ste vse[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].
Eno leto nazaj,sem tak čas še pospravljala po hiši,saj sem bila drugi dan naročena za porod.Pa ni bilo treba čakati do jutra,je že ponoči ven zbezljal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].Še ena slikica,ko se je rodil[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]
[image]http://www4.slikomat.com/07/0926/500920alov.jpg[/image]




zvezda06 -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 21:08:03)

uf, ste postale pridne glede RRja:)
je fuuul za prebrat- sploh ne sfolgam...
no, hotela sem povedati, da Ema hodi sama- koncno- spet![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] hodila je ze sredi avgusta kaksen teden, potem pa ni hotela vec nikamor brez maminega prsta... (pa se ni nikjer takrat udarila, da bi bil to razlog). No, zdaj se je spet opogumila in stopica sama[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] 

razmisljam da bi jo zaradi krcev in prebavnih tezav peljala h kaksnemu alternativcu. pozna katera kaksnega dobrega bioenergetika ali kaj takega. na Dolenjskem? prosim za nasvete... (ker zdravniki pravijo da nima nobene alrgije na hrano, UZ trebuscka je bil bp, sedaj pa nic... njo pa se vedno matra, vsako noc se zbuja proti jutru, vcasih joka v spanju zaradi bolecin v trebuscku, non stop ima vetrove in se napenja... pa se jedilnik imava zelo skromen, ker karkoli ji ponudim, jo zacne zvijati in napenjati- vetrovi, vetrovi, vetrovi...)
No, ce ima kaksna kaksen nasvet, prosim...

v vrtec se ne bo sla. sem jaz se studentka (no se diplomo moram spisat), v ponedeljek zacnem delati preko studenta (starsevski dodatek se je iztekel in nekako ga je potrebno nadomestiti), moja mami in tasca pa bosta cuvali Emo.
Jo pa mislim naslednje leto vpisati v vrtec- upam, da ne bomo placevali zneskov, kot jih navajate (mozeva placa je namrec porazno nizka, jaz pa sem brez dohodkov).

No, nakloftajte se kaj, da bom zjutraj prebirala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

lahko noc vsem skupaj




žiža -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 21:08:54)

Dober večer[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
A ni nobene gor [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Pri nas spet lije kot da že pol leta ne bi bilo niti kaplje. Upam, da nam ne bo spet ceste poplavilo, ker bomo potem do vrtca zjutraj rabili čoln.
Ta teden se je pa zgleda tudi pri meni začelo... Vsak večer sem spet sama. Pa še tamala dva gresta že zgodaj spat... Dobr da obstaja RR[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




žiža -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 21:22:29)

Zvezda, tudi mi se odpravljamo k bioenergetiku. Da bomo pri njem poskusili rešiti Sarine težave z alergijo. Ker tale uradna medicina glede tega očitno ne more kaj dosti pomagati. Vse kar od najine alergologinje izveva je to na kaj je alergična, pa česa ne sme jesti to je pa vse. Pa tudi če otrok nič od prepovedanega ne poje več mesecev se stanje ne izboljša. Čistega jajca, na kar naj bi bila najbolj alergična še svoj živi dan ni zaužila pa tudi pri jedeh, ki vsebujejo jajca se precej pazim. Si pa do krvi spraska kožo na zapestju, pod koleni, za ušesi...
Zdej malo zbiram informacije in se bova potem odločila kam bomo šli.




ajne -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 21:22:45)

hojla,

evo koooončno spet nekaj trenutkov časa za RR.

najprej, da ne pozabim, Ajda se vsem ZAHVALJUJE ZA ČESTITKE. Smo danes praznovali v krogu družine, pa mislim, da smo verjetno kar zaključili.

sicer pa se trenutno bolj kot z ajdinimi TREMI zobki, ki so pokukali ven en za drugim v enem tednu, ukvarjam s tečnobo tavelike. je tok sitna, da prav ne vem kaj naj z njo. pa še jezikat je začela, ma za znoret je, no. upam, da je samo polna luna in da bo že jutri bolje. pa še danes, ko je bila ajda center pozornosti, je bila prav grdo ljubosumna... ma, sej ne da sem jaz prav briljantno dobre volje... me tud očitno luna trka... je eno tako obdobje, ko grem že sama sebi na živce.

sicer pa komaj lovim svoj rep, letam iz sodišča v službo pa domov pa pišem sodbe in hodim na seminarje. vmes pa najdem kako sekundo še za otročka, za moža, zase pa prav nič, razen tega, da mi rata iti tečt vsake toliko...prav ne vem, kam bi npr. vtaknila pilates. ma kaj za boga je men tega treba!!! uf, danes pa res ni moj dan.

glede varstva je pri nas tako, da je ajdica itak pri varuški in plačujeva 150 eur/mesec, kar je ekstremno malo za tako kvalitetno varstvo, kot ga nudi naša varuška. sem res zadovoljna in vesela, da jo imamo.

ajdica naredi že ene tri korake, potem pa se vrže na vse štiri in gre lepo sigurno po štirih naprej. razume pa že zelo veliko.  na veliko oponaša kužata, pa muco, pa račko pa po novem pravi, da rita "kaka", ker jo je zadnjič enkrat tavelika celo pot iz morja učila to, da rita kaka. in zdaj seveda kaka...  drugače pa nas vse pokliče, kaj več pa ne. so pa tudi pri nas aktualne knjigice in jih gleda in gloda in skratka se zamoti za kar nekaj časa.

tko, ker sem seveda slamnata, imam mal več časa, zato tako dolg post...

lahko noč, že komaj gledam, pa še glava me boli, jooooj a bomo kaj spali ali ne??? zgleda da če drugo ne, je vsaj v otroških sobah končno mir... eh. sam jamram, grem raj dol!

čau




žiža -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 21:23:41)

pa res ni nobene tukaj..
ja prov potem grem pa mal naše slikce urejat.... če bom kaj spretna bom kakšno prilepila




dalin -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 21:25:10)

Jaz sem tukaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




žiža -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 21:28:10)

OOOO dalin
sem prov vesela, ker jaz, računalnik in slike [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley23.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] bom do jutri glih vse zritala potem, ko pa bo treba recimo tazadnji enter stisnit, bo pa samo error napisalo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




ajne -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 21:28:51)

žiža, evo mene, jest sem gor k sem ravno tako sama kot ti... no slamnata, ne sama... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

upam, da se ne bo slučajno kaj takega ponovilo, kot je bilo prejšnji torek, k me je kar groza, ko pomislim, na uboge ljudi, ki so ostali brez vsega ali pa z zelo poškodovanim imetjem... ja, narava nas bo pokopala prej, kot bomo mi uničili njo, si mislim...

no sem danes ravno prav tečna, da še tu malo zatežim... no, pa niti ne vem zakaj. verjetno sem samo grooozno utrujena. sam zaspat pa ziher ne bom mogla. sploh k si jest butara za večerno branje vzamem ZKP (btw. Tejcha, če sem prav zasledila si imela danes izpit - katerega in kako je šlo?)...




žiža -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 21:32:50)

A te kej dajejo spomini na lansko noč 26.9.
Glede na to da vas je že 6 v družini, a še kaj načrtujeta?
Midva drugaćč nič kaj dosti ne načrtujeva samo, če pa pomislim, da sem bila klansko leto zadnjič v življenju noseča, pa da nikol več ne bi občitila tiste sreče ko ti položijo malega otročka v naročje... No ja bomo videli kaj bo čas prinesel...




dalin -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 21:39:37)

Malo me dajejo spomini,ja.Smo pa pri nas zaključili s projektom "otrok"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].Še zdaj ne dojamem,da sem tako hitro rodila.Žiža,nikoli ne reci,nikoli.Midva sva tudi vedno govorila:trije so dovolj.Pa saj veš,zarečenega kruha se preobješ[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




žiža -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 21:41:05)

Ajne ma jaz si sploh ne predstavljam, da bi imela tako službo. Jaz sem bolj tiste sorte, oddelati svoje pa čao miki do naslednjega dne. Čeprav sem trenutno v fazi, ko prihajam do spoznanja, da takih služb ni več. Moja predraga delodajalka, se je odločila, da me en mesec še ne rabi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Potem, ko ji bo pa voda v grlo začela tečt me bo pa nucala 24 ur na dan pa 7 dni v tednu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]
V glavnem zdej intenzivno iščem službo, ki bo mal boplj sigurna. Ker tegale se pa jaz ne grem več. Pol leta bom delal pa pol leta ne .... ma ja. Kakor, da položnice tud samo pol leta hodijo....
No ko sem glih pri službi, če katera ve za kakšno zadevo iz tekstilno-konfekcijske smeri... se priporočam. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




žiža -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 21:43:17)

Uh, zarečenga kruha sem jaz do ušes sita. Samo letos sem ga pojedla več kot frišnega. Kako ste kej s tisto učiteljico poštimali?




dalin -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 21:47:57)

Ma skoz se nekaj pritožuje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].Ne vem,ali imam takega hudiča pri hiši ali ji gre samo toliko v nos.Kaj pa vem!?Danes je rekla,da ji je odgovarjal.Ko sem ga na poti domov vprašala,kaj je bilo,je rekel da ji je samo rekel,da se on ni tepel,ko je zahtevala od njega beležko,da bo zapisala v njo.Pa saj to ni odgovarjanje!Po mojem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].Ne vem,sem že čist zmešana zaradi tega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




dalin -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 21:50:33)

Aja slike;jaz sem si prejšni teden en dopoldne rezervirala,ko je Žan spal in jih vse lepo uredila,vsako v svoj albumček(na računalniku).Sem jih imela razmetane vsepovsod[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zardeva.gif[/image].Saj tiste,ki so že razvite,pa še čakajo na svoj album[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].Me je kar malo sram,Žanu še nisem uspela albuma urediti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zardeva.gif[/image]




žiža -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 21:56:06)

Oh dalin moj sine ima slike od rojstva pa do novega leta v roza albumu, ker je bil edi takrat pri hiši. Jaz sem pa nujno morala slike nest sodelovkam pokazat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Od novega leta naprej pa še razvite niso. Res me je sram. Evo če se skupaj vzamem bi mi to moralo do nslednjega vikenda ratat, ko bomo rojstene dneve praznovali... Ampak, če zdele kej obljubim sem na dobri poti da bom spet zarečen kruh glodala. Zato bom raje tiho




dalin -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 22:01:51)

Ja le glej,da se ne boš spet kruha nažirala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .Tudi jaz si moram en dan čas vzeti in Žanu album urediti.Zadnjč sem od dvojčkov album urejala.No,saj sta ga imela,ampak skupnega,pa sem potem vsakemu svojega uredila,da se ne bosta čez leta cukala,kateri ga bo imel[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 22:06:32)

Čvek je zaživel, se vam z veseljem pridružim. Moj je spet delovni do neznane ure, Sara se pa tako ali tako kar premetave, ker še nosek kar nagaja.

Sem pa ravno razmišljala o tem, da glede na to, da hodi mala prej spat, da je že skrajni čas, da si bom večere rezervirala za pisanje diplomske, pa še kar nič z mene. Si nisem predstavljala, da bo tako težko to napisat, ko imaš enkrat otroka. Čeprav so mi svetovali naj prej stisnem, pa nisem poslušala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Rada bi šla v Lj, da si material naberem, pa na govorilne, pa mi nikakor ne znese. Vedno je kaj vmes.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Očitno nas vse malo daje ta polna luna in smo dosti bolj tečne kot ponavadi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Pa saj bo mimo.
Drugače pa še pri nas ni bilo noč dežja. Sicer nismo na ogroženem območju, pa človek vseeno nikoli ne ve kaj nam lahko narava zakuha. Upam, da se res ne ponovi prejšne deževje.

Tanyka boš še ti kaj pojamrala... danes je očitno dan za to. No, pri meni že traja ves teden.




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (26.9.2007 22:09:46)

Tud jaz sem se en večer ukvarjala z razvršlanjem slik po 9. mesecu. Takrat sem jih zadnjič razvijala, zdaj pa še moram selekcijo narediti, pa še nekaj slik moram dobiti od drugih in spet dat razvijat. Ko se enkrat preveč nabere, vprašanje kako bom potem vse skupaj izpeljala. Lahko pa še katera kakšno nam privošči, če že ravno brskate, a ne?




Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>