|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: parmezan
28.8.2007 10:10:37   
nu_tella
točno tako kot je Neva napisala (danes se pa v vsem strinjam s tabo user posted image  )
V najlon vrečki (mi imamo ene bolj močne, ki so primarno namenjene za vakumiranje) in jih zapiramo z unimi sponkami za zapiranje vračk in drži. Smo ga enkrat probali dati v Tuperware (ne vem kako se prav napiše) posodo, ki je prav za sir namenjena ampak se je full hitreje začel sušit pa še plesnat zravn user posted image

Jah brez parmezana meni ni pašte al pa riža. Še na pašto z gorgonzolo treba gor mal parmezančka dat user posted image  
Ko ga enkrat slučajno zmanjkalo doma sem prjavla : ma ta pašta je kot solata brez oblele user posted image
In jaz nej bi sla na 3D dijeto user posted image

cau,cau



_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: parmezan
28.8.2007 10:25:21   
Anonimen
Nutella sva na isti valovni dolžiniuser posted image Če doma ni parmezana,tudi rižote ali pašte ne skuham,ker brez parmezana na jemo.Si poskusila tudi v govejo juho naribat sir?Če ne,pa poskusi,zelo,zelo okusno,tudi v zelenjavno mineštro.Skratka skoraj povsod paše.

(odgovor članu nu_tella)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: parmezan
28.8.2007 12:30:02   
nu_tella
Ja kaj Čmo. Se vidi da sva obe primorke user posted image

Goveja juhca pa itak. Tam ga še izdatno naribam user posted image  V mineštrce pa nisem poskusla...
Si ga pa na prie krompir naribm vedno.... khm mislm da sva glihkar vso mozno hrano obdelale in v vso parmezan dale user posted image

Doma me sam cudno gledajo user posted image  pa ga imajo drgač tudi oni full radi. Ampak meni dejansko "ni za žvet" brez Parmezana.  Ampak tapravga. Vrecke rajs ne dam. K tisto mi je pa kot, da bi pesek not usula.

Una idejca s "sendvički" je tud the best. Moj tata si dokrat parmezan na kocke narezan kupi in kr tko zravn solate al pa jajc je.

Mislm pa da ravno za v "Olje+petrsilj+cesn" ni parmezan. Ker je pretrd in ne vpije prevec te omake. Tam res Feta rula.

Jaz bi si mogla nick sprement v "sirček" al kej podobnga. Čeprou nu_tella tudi ni švoh user posted image

cau,cau


_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: parmezan
28.8.2007 12:43:17   
crci06
no, če boste(-mo) že skoraj diplomirale, pa mi še povejte, kako (s čim) naribate parmezan...
kaj special?

Men je pač že nariban dober in bi rada še enkrat poskusila čare original parmezana v kosu...
čez 1m ... user posted image  komaj čakam... bom šla v italijo ponj! user posted image

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: parmezan
28.8.2007 12:51:19   
NevenkaP

quote]IZVIRNO SPOROČILO: moj_moj

no, če boste(-mo) že skoraj diplomirale, pa mi še povejte, kako (s čim) naribate parmezan...
kaj special?
[/quote]

Z ribežnom za parmezanuser posted image  
Pred leti sem v Mullerju kupila posodico za parmezan, ki ima pod pokrovom še ribežen. Krasna stvar.
Za na solate in podobno pa kar z lupilcem za krompir (tisti, ki je tak kot žiletka)

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: parmezan
28.8.2007 12:59:20   
Anonimen
Za rezat je poseben nožek,za ribat ribežen ali pa od firme Ariete,napravica ziroma ribežen na baterije.Ampak jaz uporabljam kar navaden ribežen.

Nutella,jaz bi ga jedla vsak dan.Ja v mineštrice sem ga pa tudi otrokom naribala.Tamali je že od nekdaj nor nanjga,edini sir,ki mu ni sprožil alergične reakcije.Na jajcih na oko je dober,tudi na gobah ni odveč.Tudi na špagetih z škampi,pa čeprav pravijo,da na ribje zadeve ne gre.

(odgovor članu NevenkaP)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: parmezan
28.8.2007 13:28:35   
Saša27
Samo punce moje drage, sedaj pa že nehajte o teh dobrotah, jaz ne bom zdržala do treh, ker mi kruli po trebuhuuser posted image

_____________________________

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: parmezan
28.8.2007 16:13:02   
Sibil_
Ahem-Marogica-žal si en malo zamešala.Namreč-Grana PAdano je original, Parmigiano Reggiano je pa "približek".user posted image
Mi smo tudi redni uživalci, ampak kos parmezana, ko ga odpreš, naj bi ga porabil v treh dneh.Nam to žal nikoli ne uspe in se nam je nekajkrat posušil (kljub vrečki itd), zato zdaj kupujem v Lidlu Grana Padano nariban.In ga je 100 gr in ga glih porabimo.Vem pa, da ni tako dober kot v kosu.user posted image

Neva-pa ima enak okus, če ga daš zmrznit?Kaj pa vem, sem malo skeptična....user posted image

Ribam ga pa na navaden majhen ribežen prav za parmezan.

LP,
SIbil RR

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: parmezan
28.8.2007 17:01:27   
kaya2007
se mi je pa ta kos totalno posušil v hladilniku in ga ni bilo več mogoče sploh servirat... kot skala. pa ful je bil drag
kako jih pa ve shranjujete?


jaz sem grozna kar se tega tiče...ga kupim in odprem, malo porabim, naslednjič ga pa vržem stran in odprem novega. Tudi pri tistem v vrečkah delam isto, ker mi čez dan ali dva ni več dobrega ukusa user posted image  dobro da mož še ni opazil kakšni potrošniki parmezana smo user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: parmezan
28.8.2007 17:29:08   
Anonimen
Sibil,brez skrbi,popolnoma enakega okusa ostane,tudi,če je zamrznjen.
Nasvet mi je dal prav gospod,ki dela v tovarni in nam je prinesel pol hlebca.
Najprej sem debelo pogledala,pol sem ga pa ubogala.Odlično se je obdržal,samo na žalsot je malo tajala,smo ga prehitro porabiliuser posted image

(odgovor članu kaya2007)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: parmezan
28.8.2007 18:27:08   
Enolla
Da se ne bomo steple user posted image user posted image user posted image  katera ima prav - sem malo poguglala in otkrila nekaj zanimivega. V bistu nobena nima prav in vse imamo prav. Moram reči, da je bilo meni vedno prezentirano da je Grana padano "ponaredek" pa v bistvu ni tako. Oba sta starodavna plemenita sira iz Italije nastala približno v istem času  - iz kje izhajata pa pove njuno ime Parmigiano Reggiano je iz province Parma, Reggio Emilia, Manotva, ...., Grana Padano pa iz Lombardije med MIlanom in reko Pad (Po po It.). Prilaga tudi oba linka za Parmigiano Regigiano http://www.parmigiano-reggiano.it/ in Grana Padano http://www.granapadano.com/

Zdaj pa samo ne vem zakaj mora biti Parmiggiano Reggiano tolko dražji od Grana Padano.

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: parmezan
28.8.2007 19:08:21   
Anonimen
Ha ha,mislim,da še za nobeno hrano nismo toliko na dolgo razpravljaleuser posted image
regiano naj bi bil bolj prestižen sir,vsaj imeuser posted image kot naprimer pri nas pršut,
naprimer kraški je original vsi ostali so,no saj vemo(tudi dobri,ampak original je boljši)Ti dve mesti so že stoletja v "vojni"zaradi parmezana,vsaka poteguje na svojo stran,mislim,da je bila,če se ne motim tovarna za sir Regiano prva proizvajalka,zato vleče primat.

(odgovor članu Enolla)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: parmezan
28.8.2007 20:03:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: neva6

Si poskusila tudi v govejo juho naribat sir?Če ne,pa poskusi,zelo,zelo okusno,tudi v zelenjavno mineštro.


user posted image  user posted image

Ja, prva liga, parmezan v goveji juhi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: parmezan
28.8.2007 21:11:42   
mojsoncek
aj jaj jaj kaksne luste ste mi naredile... mislim, da bomo sli po hitrem postopku v Eurospin user posted image ...

Drugace pa se tudi jaz bolj ko ne izogibam vreckicam... za naribat pa uporabljam en mini ribezen.


_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: parmezan
29.8.2007 0:43:00   
Marogica
Toroej še enkrat. Noben ni trdil, da je Grana Padano slabši sir, vendar je drugaćen kot parmigiano,ki prihaja iz province Emilile in je narejen iz kravjega mleka, kjer se krave hranijo samo z travo in senom. Obe sorti se proizvajata drugače in so podvržene drugačnim "pravilom". Grana Padano pa je lahko narejen iz kravjega mleka, kjer se krave hranijo tudi z drugo hrano in pa prihajajo iz drugih pokrajin (Piemonta, Lombardije...)

In v tem je razlika.

Drugače pa sta oba sira visoke kvalitete, o tem sploh ni debate. Pa dobra......user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: parmezan
29.8.2007 7:52:28   
Saša27
No da vam povem, sem imela včeraj za kosilo kus kus, pa sem nanj naribala parmezan, moj možek je bil navdušen user posted image , jaz pa ga obožujem prav na vsem, samo da sem do sedaj kupovala naribanega v vrečkiciuser posted image , včeraj pa tukaj prebrala, kar ste napisale. Takoj po službi sem odšla v trgovino in ga kupila v kosu, res se ne da primerjat z naribanim v vrečkiciuser posted image

_____________________________

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: parmezan
29.8.2007 8:54:00   
Anonimen
No upam,da smo prišle do konca,ni važno iz katerega konca italije je parmezan,važno,da je v hladilniku vedno pri roki,prav oba sta okusna.Pazite pa,da ga imate vedno tesno zavitega v folijo,kajti ta sir,ki ga pri nas dobiš je malo preveč vlažen in se da zgodit da splesni.Pri nas ni te bojazniuser posted image
_____________________________________________________________
Jaz sem si včeraj na hitro za kosilo naredila:
Tri jajca sem stepla v skledi v jajac naribala parmezana,posolila,popoprala,dodala nekaj moke,da se je masa malenkost zgostila.V ponvi na žlici olja popražila nekaj koščkov pancete,nato gor zlila pripravljeno maso in popekla z obeh strani,zraven pa skledo solate.Njam njam.

(odgovor članu Saša27)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: parmezan
29.8.2007 9:16:12   
Enolla
user posted image user posted image  Samo Neva če smo samo eno "prepričale", da kupi parmezan v kosu in si ga frišnega nariba je bila debata koristna.

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: parmezan
29.8.2007 9:49:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Enolla

user posted image user posted image  Samo Neva če smo samo eno "prepričale", da kupi parmezan v kosu in si ga frišnega nariba je bila debata koristna.


saj,to je bil cilj te dolge razpraveuser posted image Mormo dopovedat ženskicam,
kaj je resnično dobro.Če hočeš bit komot,pri tem ne veš,da se odrekaš
res pravemu okusu.user posted image

(odgovor članu Enolla)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: parmezan
29.8.2007 10:01:15   
bodoča...
ste mi pa take lušte naredile.... danes bo ziher parmezan na jedilniku! imam ga v kosu user posted image   vedno v hladilniku!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: parmezan
29.8.2007 10:33:12   
Saša27
IZVIRNO SPOROČILO: Enolla

user posted image user posted image  Samo Neva če smo samo eno "prepričale", da kupi parmezan v kosu in si ga frišnega nariba je bila debata koristna.


user posted image  

_____________________________

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: parmezan
29.8.2007 10:45:08   
kaya2007
kakšna je pa razlika med različnimi grana padanami? sem pogledala v hladilnik in imam 5 različnih user posted image

(odgovor članu bodoča...)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: parmezan
29.8.2007 10:46:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

kakšna je pa razlika med različnimi grana padanami? sem pogledala v hladilnik in imam 5 različnih user posted image


da si srečnica,ki ima na zologi parmezanuser posted image Druge razlike pa ni

(odgovor članu kaya2007)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: parmezan
29.8.2007 10:52:51   
kaya2007
no pomoje pa da mora bit kakšna razlika??? bom enkrat odprla vse naenkrat in probala user posted image  user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: parmezan
29.8.2007 10:59:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

no pomoje pa da mora bit kakšna razlika??? bom enkrat odprla vse naenkrat in probala user posted image  user posted image


samo potem jih fajna nazaj zavij.kakšna razlika?Eni do bolj mehki,drugi trši,
eni so dlej časa stali in čakali na dozoritev,drugi spet majn.Mislim,da veliko razlike v okusu ne more bit.Nič ne bom trdila,zato,ker jaz posegam samo po
dveh sortah,ki sta že v temi omenjeni.

(odgovor članu kaya2007)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Praznično ustvarjanje v kuhinji
Naj bodo letošnji prazniki zabavni tudi v kuhinji smo za vas pripravili seznam receptov, s katerimi boste navdušili svoj...
Trije RECEPTI za puhaste praznične sladice
Preveri tri recepte za puhaste sladice, ki bodo poskrbele za nežen in angelski prehod v novo leto.




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?