Anonimen -> RE: parmezan (28.8.2007 9:01:19)
|
ampak tisti "nadomestek", ki ga je Neva dala gor je tudi za vse prste obliznit. Slovenska različica Pa ja de,da ne bi,slučajno.Tiste slike parmezana so original parmezan,kopirano iz strani,kjer opisuje parmsko podjetje sira. Nekoč sem imela srečo,da sem poskusila originalnega.Kose so rezali direkt iz hlebca in,nato sem za darilo dobila skoraj polovico hleba.Občutek sreče je bil,kot.da bi dobila diamantno ogrlico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]Skrbno sem garazkosala na majnše koščke zavila v prozorno folijo inga shranila v zamrzovalniku.Dva meseca uživanja.Te sire,ki jih v naših trgovinah dobiš so,no,falš roba,pa čeprav dobra. Jaz ga grem kupit čez mejo vsake toliko časa. Tole dobro hrano sem pa poskusila,je odlična.Sama jo še nisem skuhala,gospodinja takat ni skoparila z parmezanom[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Zavitek iz špinače: Priprava testa Naredimo testo iz moke, jajc in ščepca soli. Testo nato razvaljamo na 50x25 cm velik pravokotnik. Priprava nadeva Špinačo skuhamo, odcedimo, sesekljamo in podušimo na 30g masla. V posodi nato zmešamo špinačo, skuto, nekaj parmezana, sol in poper. Nadev namažemo na testo. Robove testa pustimo prazne. Testo zvijemo in ga zavijemo v krpo, ob koncih pa povežemo. Zvitek položimo v posodo z vrelo vodo, tako da ni zvit in kuhamo 40 min na manjšem ognju. Ko je kuhan, odvijemo krpo in zvitek narežemo na rezine, ki so debele okrog 1.5 cm. Položimo jih v jena pekač, potresemo s parmezanom ki nam je še ostal, z žajbljem in stopljenim maslom. Nekaj minut še pečemo v pečici
|
|
|
|