aurora28
|
Dobro jutro! Tudi jaz sem vam skuhala , a je dobra? Mene je danes spet nespečnost dajala, zbudila sem se okrog 1.45 ure in najprej pomislila na vas , medtem ko sem buljila v strop vsaj 20 minut sem razmišljala katera od vas je zdaj na istem kot jaz . Zvečer sem zelo utrujena in bi včasih šla v posteljo že okrog 8. ure zvečer, ampak potem se pa zbudim čez polnoč in ne morem zaspati nazaj. Parkrat sem si celo šla pogreti kozarec mleka z medom, malo pogledat tv in šla nazaj v posteljo. Skye ja vi boste dobili še , ampak saj tudi pri nas ne bo problem glede ljubezni do novega člana. Mene bolj skrbi njeno skakanje in norenje, ker če otroka ne doseže pa gor skače in daje francose . Najina psička nadvse obožuje otroke in jaz ji bom pustila, da ga povoha in tudi da poliže ne bom komplicirala. V končni fazi je pes, pes, ampak vseeno je odvisno ali je pes velik in težek, saj velik pes doseže kinderpet, medtem ko ga majhni ne doseže. Najina je po značaju hiperaktivec in težka 30 kg, kar pa ni malo, če skoči nate. Včeraj sem se tolk ustrašla in sem jo tudi zelo kregala, ker ona priteče v spalnico, da me pozdravi, jaz se raztegnem na postelji in jo pozdravim in se že pripravljam, da vstanem, ko ona v šusu kar naenkrat skoči na posteljo in meni na nogo. Potem me je še nekaj munit bolela noga. Sem se potem zelo ustrašla in hvala bogu, da mi ni skočila višje, na trebuh. Joj sem jo takoj poslala na njen prostor, da ve, da ne sme skakat na posteljo. Danes je pa samo lepo pozdravila s svojim plesom (rit razmetuje levo in desno, saj ima repek zelo kratek ) Odločila sem se, da jo že počasi navajam in sicer v tem smislu, da ji pustim vsako stvar, ki jo držim v roki, da povoha in medtem ne odpira gobca, ker ona bi kar vse dala v usta, to pa se ne sme dogajati pri otroku, še posebej je treba paziti na majhne rokice. Najina psička ni še nikoli imela negativne izkušnje, niti se ni nikoli stepla ali kakšnega psa ugriznala, sploh nevem ali bi se znala braniti, ampak pravijo da pes ima kosmata ušesa in je treba paziti. Mislim, da sploh ne bo problema, ampak je treba na vse poštudirati še preden pripeljemo otročka domov. Danes grem po barvaste nogavice v Fabianija, ena je spraševala koliko stanejo, stanejo malo čez 8 € in je baje še -30 % popust. Estrella* se popolnoma strinjam s tem. Če odrivaš psa stran, potem s tem še bolj spodbudiš njegovo zanimanje in počuti se odrinjenega, ne več na prvem mestu, kot je prej bil, takrat pa lahko nastopi ljubosumje. Z mojim dragim sva se odločila, da se bova z najino psičko še vedno ukvarjala in jo cartala, pustila ji bova, da otročka povoha in poliže. Sama želim, da najina psička sprejme novega člana kot nekaj normalnega.
< Sporočilo je popravil aurora28 -- 10.1.2008 8:32:41 >