|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   domače kremšnite?
14.8.2007 11:42:51   
solatja
a jih dela kera popolnoma sama? a ima katera recept za domačo tisto filo, ki prede pod smetano (ali pride nad?user posted image )? a se da kje dobit tisto skorjo za povrhu?

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
14.8.2007 11:49:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu solatja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: domače kremšnite?
14.8.2007 12:13:06   
Jessy
Jaz jih delam popolnoma sama in so take kot blejske.
Potrebuješ:
  • 8 jajc (ločiš beljake in rumenjake)
  • 8 žlic moke
  • 13 žlic sladkorja
  • 2 žlici Gustina (jedilni škrob, mislim, da je koruzni)
  • 2 l mleka (odvzameš 2 dcl)
  • 2 vanilijeva sladkorja
  • 1 listnato testo
  • 2 sladki smetani

Postopek:
Listnato testo razvaljaš na večjo površino kot je pekač za kremne rezine, saj se pri peki skrči. Preden daš peči, ga prebodi z vilicami. Pečeš na 200 st. C približno 15-20 min, toliko da se zlato rumeno zapeče. Ko se ohladi, ga obrežeš toliko, da gre v pekač za kremne rezine in morebitne mehurje potlačiš z roko, da je ravno dno.
V posodi stepaš rumenjake, vanilijev sladkor in sladkor približno 10 minut. Nato pa tista 2 dcl mleka, ki si jih odvzela od 2 l po malih žličkah dodajaj k sladkorju in stepaj. Ta faza je najpomembnejša in ne smeš hiteti z mlekom. Če boš mleko prehitro dodajala, se ti bo vse skupaj zvodenilo in potem ne bodo rahle, če pa dodajaš lepo počasi, pa masa penasto naraste. Nato dodaš presejano moko z Gustinom in vmešaš na roko.
Preostanek 2l mleka vliješ v visoko posodo, najbolje rostfrei posodo in naj zavre. Med tem časom naredi trdi sneg iz beljakov. Ko zavre, z metlico mešaj mleko in vlivaj prej zmešano maso v mleko. Pri tem je treba neprestano mešat in kar hitro vliti to maso notri, da se vse približno enako dolgo kuha.
Nato z neprestanim mešanjem na majhnem ognju kuhaj še približno 5 min, s stalnim mešanjem. Odstavi z ognja in z metlico narahlo vmešaj sneg. Mešaj toliko časa, da ni bunkic od snega. Nato vlij na listnato testo, ohladi in daj v hladilnik za vsaj 4 ure. Preden postrežeš stepeš sladko smetano, namažeš in posuješ s čokolado v prahu, razrežeš in poješ. user posted image

Jaz jih naredim vedno zvečer, ponudim pa naslednji dan. Takšne so najboljše, ker so res ohlajene.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.8.2007 13:01:44   
bamby
user posted image  Bravo Jessy user posted image

Te kremšnite so res dobre user posted image . Morda bi še povedala, za kako velik pekač je ta masa, ker jaz delam samo iz 6 jajc in temu primerno prilagodim ostale sestavine, ker imam manjši pekač.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.8.2007 13:11:44   
žigolino
Pri na v slaščičarni jih pa vsak dan kuhamo tako:
2 kosa listnatega testa razvaljaš v veličini pekača (tavelikega)pa da je mal čez ker se skrči in spečeš160-170 stopinj.
KREMA:2 litra mleka
10 rumenjakov
14dag sladkorja
22 dag ostre moke
4dag vanili puding
vanili sl.rum,lim.lup.
premešaš z metlico in malo mleka
10 beljakov
20 dag sladkorja
narediš sneg
Mleko zavreš vanj zakuhaš rumenjakovo maso in mešaš z metlico par minut(odstraniš z ognja)in na rahlo primešaš sneg.
Sneg vmešaj rahlo ker drugače je masa bolj tekoča ker sneg pade skupaj.Maso nadevaj na pečeno plato listnatega testa in ohladi.Potem zmiksaj malo več kot pol litra smetane namaži in pokreij z drugo plato testa.Nato razreži z žagastim nožem samo zgornjo platpo v kvadratke,in nato še vse skupaj prereži.Pri nas jih režemo 4*5,če jepa manjša plata pa4*4(16kom).Veliko sreče
Pa nič te naj ne bo strah.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.8.2007 13:16:34   
žigolino
Z desetih jajc je za tavečji pekač od pečice(sam se testi itak mal skrči)z šestih jajc je pa sigurna za un maline vem kolk je v cm(enih20*15)To ti lahko jaz svetujem.Zdaj pa moram v službo kjer me čaka okol 100 kremšnit za skuhat,pa še kaj druga za spečt,da ne bodo lačni pri večerji,ker mamo velik ljudi v hotelu Čao

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.8.2007 13:30:28   
bamby
Žigolino, iz 6 jajc naredim jaz v pekaču velikosti 31x22 in mi pride čisto do vrha. Iz njega pa mi pride ven 12 kremšnit. Iz 8 jajc pa pride kar nekaj več mase, zato sem prosila Jessy naj pove, v kako velikem pekaču jih dela ona. Jaz jih namreč delam po istem receptu.

(odgovor članu žigolino)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.8.2007 14:10:15   
Jessy
Bamby, hvala da si me opozorila na to! user posted image
Pekač sem izmerila in je velik 37x27 cm.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.8.2007 14:26:00   
bamby
Ni zakaj, ampak to se mi je zdel res pomemben podatek user posted image .

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.8.2007 14:27:18   
Jessy
Saj ne bi bilo slabo, če bi jih naredila za jutri. Bi pasale po kosilu, kajne?

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.8.2007 14:40:23   
bamby
Jest sem takoj za user posted image user posted image user posted image . Kje bojouser posted image user posted image user posted image user posted image ??????

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.8.2007 14:44:56   
Jessy
Saj veš, kje! user posted image user posted image user posted image  Saj še ne vem, če bojo. Bom vidla, kakšno bo vreme, če se mi bo dalo it v štacuno.user posted image  Ti bom sporočila, če bodo! user posted image

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.8.2007 22:58:38   
eya
Jaz jih delam z listnatim testom. Za vanilijevo kremo pa vzamem kar Galeta vanilijev puding, to je puding, ki ga ne rabiš skuhat. Dam pa pol smetane in pol mleka, da pride še boljša krema.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...
Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?

Bi obdrzali svojega osebnega zobozdravnika, ce bi se ta preselil 20 km stran ?
gagaga

Bi obdrzali svojega osebnega zobozdravnika, če bi se ta preselil 20 km stran ?

da (68%)

ne (32%)

Število vseh glasov: 66

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!