Jumpy
|
MalaPika - Če dobro napreduje na teži, ga po mojem brez panike čez noč pustiš spati. Podnevi bi ga pa jaz zbujala na 2-3 ure. Še prehitro se bo začel sam zbujati tudi pogosteje. Katis - bogi , če ima krče. Ma, saj bo minilo čez dva meseca. Če je res hudo, si probala izločit mleko in mlečne izdelke? Kako je bilo v posvetovalnici? Ger- Ja, tale hrana pa tudi mene mal heca. Pa bi, po mojem, pri tretjem že morala vedeti, a ne? Jaz prvi mesec nisem jedla nič sveže zelenjave in sadja, pa čokolade, pa kave, pa čebule (in jedi, ki jo vsebujejo), pa česna, pa popra. Skratka vseh jedi, ki so zelo močnega okusa ali napenjajo. Sedaj pa vsak dan probam kak košček svežega sadja ali zelenjave, da vidim kaj bo. In moram reči, da ga zvija po paradižniku v vseh oblikah, če pojem preveč sladkega, pa čokolade ne smem. Zadnjič sem jedla tenstan krompir (tisti s čebulo), pa je bil Mihec ful bogi. Seveda ne jem tudi fižola. Stročji je o.k. Ta teden prešaltam tudi na solato, pa bom videla kaj bo. Saj vem, da jaz zelooo kompliciram, glede na to, ko pravijo, da moraš jesti vse v zmernih količinah. Ampak, prvi mesec se meni res ni dalo ukvarjati s tem zakaj otrok joka - zaradi krčev ali zaradi moje hrane. A, ja. Pa lubenico jem že od vsega začetka, ker je patronažna rekla, da to pa lahko. In je bilo skoz o.k. Bi se ti pa z veseljem pridružila na sprehodu, če bi bila seveda bližje Lj. Birdy- Jaz ne dajem malemu kapice, razen, če je res full mraz. Se pravi, če bi šla danes ven ob 7.00, ker pa grem sedajle na sprehod, kapice ne bo imel. Je v vozički čisto zaščiten, mu nič ne piha. Če se bojiš za ušeska, je pa tako. Meni je pediatrinja v P rekla, da so vnetja ušes problematična kasneje, ko in kadar so otročki prehlajeni (zaradi sluzi iz nosu, ki zateka tudi v evstahijevo cev,...), zato dojenček ne potrebuje kapice razen, če je res ful mraz ali močno piha. Rabi jo pa iz povsem drugega razloga in sicer, da ne izgublja preveč toplote, saj glavica predstavlja kar velik procent telesa. Kakanje - pri nas je to precej kaotično. Enkrat kaka v barvi senfa in precej gosto, enkrat skoraj tekoče, pa čisto rumeno,... Enkrat 3x na dan enkrat 1x na 3 dni. Ma se ne obremenjujem. Dokler njega to ne moti, je o.k.
|