pajac
|
No da malo pomagam Antigoni... Saj imam čas, ker moj ne zna gledati na koledar... IZVIRNO SPOROČILO: Antigona Bom probala na hitro še mojo porodno zgodbo opisat, če se bo sploh kateri dalo brat ... No, u Postojno sva prišla nekaj pred enajsto zvečer, kjer so me priklopili na CTG in preverili koliko sem odprta. Popadki so sicer bili, vendar ne prav močni... Babica Alenka me je nato odpeljala na klistiranje in po opravljenem postopku sem se odpravila v porodno. Popadki so bili ko sem se sprehajala sicer bolj pogosto in bolj močni, ko pa sem se spet ulegla pa so se spet malo umirili. No, potem me je spet odklopila iz CTG-ja tako da sem kako uro nabijala kroge po porodni sobi (okoli dveh zjutraj) pa nazaj ležat in pod budno kontrolo CTG-ja ... Luka se nikakor ni želel spustiti, sem rekla da se drži z vsemi petimi... Nekih hudih bolečin nisem imela, vse je blo bolj na izi. No, ko sem se nazaj ulegla so mi dali infuzijo (tekočino zaradi EA) in umetne popadke. Popadki so se malo ppojačali, še zmeraj je bilo kar znosno, tako da sta me babci Alenka in Nataša (ta je prišla vmes tudi malo na kontrolo) večkrat vprašali če že zbudijo doktorja za EA. Okoli treh sem potem vseeno rekla, da naj ga pa zbudijo (pa ni bilo nič kritičnega, sam nisem hotla čakat da ne bi pol pa ful bolel). Kmalu potem mi je odtekla tudi voda. Popadki so se potem sicer malo pojačali, ampak ko so me hodili spraševat če se kaj dogaja, sem mogla trebuh pretipat, da sem lahko rekla da neki pa se dogaja . Potem je prišla že jutranja smena, pri nas pa še nič novega, Luka se je še zmeraj guzil gor namesto dol. Malce pred osmo se je končno začelo dogajat. Prišla je babca Jana in začeli smo potiskat. Spet je vse potekalo bolj ali manj v tišini, no vsaj z moje strani... Nekajkrat sem porinila in glavica je bila zunaj... Mimoogrede, obseg je bil 36,5 cm. Pri rami se je pa zataknilo. Ena je bila zunaj, druga pa je ostala notri, tako da so ga morali "potegnit" ven. Je bil kar nekako čudno zvit notri. Po še dveh potiskih je bil pa cel zunaj. So babce rekle da gre pa lahko kar direkt v vrtec ko je tako velik. Ker se je malo namatral je bil v glavico čisto črno moder. Prerezana oz. raztrgana pa nisem bila popolnoma nič. Tako da vse pohvale babci Jani Luka je imel rahko poškodoval oz. nategnjen živec v rami, zato desne rokice ni premikal, migal je samo s prstki. Danes jo že skoraj čisto normalno dviguje, tako da je zgleda vse ok. Tudi pediatrinja, ki je prišla takoj po porodu da preveri je rekla, da bo vse k, da pa bo verjetno potreboval kako fizioterapijo, ni pa nujno... Po samem porodu smo se še tri urice cartali v porodni, pred porodno pa sem srečala Janjano, ki je čakala da mene vržejo ven in spustijo notri njo . Ampak to je pa že druga zgodba, ki jo mora napisati ona... Pa za info na 291 strani je Antigona